Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

9 πρακτικές συμβουλές διαλογισμού...!!!!

Ο διαλογισμός είναι ένα από τα όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Μέσω της άσκησης του διαλογισμού μπορείτε να αποφύγετε την χρήση φαρμάκων για τη βελτιώση της ψυχολογίας σας και να πετύχετε την αυτοβελτίωση.

Τα οφέλη είναι πάρα πολλά και η ανάλυση τους θα έπαιρνε πολύ χρόνο. Η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη δύναμη του διαλογισμού και έχει αρχίσει να την αναλύει για να την κατανοήσει καλύτερα.

Ο διαλογισμός είναι δύσκολος στην αρχή. Συχνά προκύπτουν τα ερωτήματα: «το κάνω σωστά;», «είναι δυνατός αρκετά ώστε να σταματήσω το μυαλό μου και να πετύχω τον διαλογισμό;» 

Η απάντηση είναι : Ξεκινήστε από τα μικρά εμπόδια και αποκτήστε εμπειρία και σιγουριά. Παρακάτω σας παραθέτουμε 9 tips για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε όταν προσπαθείτε να διαλογιστείτε:

Θέστε έναν ελάχιστο χρόνο
Ξεκινήστε με ένα χαμηλό όριο και κρατήστε το για 3 μήνες. Μπορείτε αν θέλετε να το υπερβείτε αλλά θέτοντας ένα χαμηλό χρονικό όριο μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας και να κάνετε μια καλή αρχή. Θα συνιστούσαμε 2-3 λεπτά για αρχή. Μετά από κάποιους μήνες κάντε μια μικρή αύξηση και φτάσετε τα 7-9 λεπτά.

Μετρήστε και ενωθείτε με την αναπνοή σας
Είναι καλό να ξεκινάτε την άσκηση μετρώντας την αναπνοή σας. Έτσι συγκεντρώσετε τον εγκέφαλό σας και να ανακαλύπτετε το πόσο ενεργό είναι το υποσυνείδητό σας. Μπορείτε να μετρήσετε την αναπνοή σας με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά καλό θα ήταν να μην ξεπερνάτε το 10. 

Αφού μετρήσετε τις αναπνοές σας, ξεκινήστε και πάλι από την αρχή.Continuing to count past ten splinters your focus.
Καθιερώστε μια ώρα και μείνετε σταθεροί σε αυτό

Το πρωί, το βράδυ, μετά τη δουλειά, προσπαθήστε να βρείτε κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Αυτό σας βοηθά όχι μόνο να παρατηρείτε καλύτερα την πρόοδό σας αλλά και σας βοηθά να το τηρήσετε. Αν σχεδιάζετε να διαλογιστείτε όποτε έχετε χρόνο τότε το πιθανότερο είναι να το σταματήσετε ή να το κάνετε χωρίς καθόλου συνέπεια.

Μην επιμένετε στο να αδειάσετε το μυαλό σας
Όταν προσπαθείτε ενεργά να αντισταθείτε ή να καταστείλετε ανεπιθήμητες σκέψεις, τις κάνετε πιο ισχυρές. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να μην σκεφτείτε τόσο πιο έντονο το κάνετε. Ειδικά στην αρχή νιώθετε ότι βρίσκεστε μέσα με μια συναισθηματική δίνη.

Χαμογελάστε στη δίνη, χαμογελάστε στον εαυτό σας και αναγνωρίστε τους πόνους και τις επιθυμίες σας. Χαμογελάστε και απομακρύνεται όλο το άγχος με τις εκπνοές. Για κάποιες επίμονες μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές. Δεν θα εξαφανιστούν άμεσα αλλά θα νιώσετε να ελαφρύνετε.

Δεσμευτείτε και απλοποιήστε
Η γνώση της άσκησης του διαλογισμού προϋποθέτει εμπειρία, γνώση και πνευματική πειθαρχία. Αρχικά προσπαθείστε να απλοποιήσετε τους στόχους σας και απλά να διαλογιστείτε. Μην αγχώνεστε στο να τα τηρήσετε όλα κατά γράμμα. Το πως στέκεστε δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην αρχή της άσκησης. Μπορείτε να καθίσετε σε μια καρέκλα, στο πάτωμα, σταυροπόδι, στα γόνατα σας ή όπως αισθάνεστε άνετα.

Μετά από κάποιες προσπάθειες θα καταφέρετε να βρείτε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Αν επιλέξετε να καθήσετε σε καρέκλα να θυμάστε πως προσπαθείτε να μείνετε ακίνητοι, οπότε μην επιλέξετε κουνιστή καρέκλα. Βεβαιωθείτε ότι τα πέλματα σας ακουμπούν σταθερά στο πάτωμα.

Βρείτε ή φτιάξτε μια κοινότητα
Οι βουδιστές αποκαλούν την κοινότητα αυτή sangha. Αυτοί είναι άνθρωποι που ψάχνουν παρόμοιες απαντήσεις με σας. Μαζί μπορείτε να στηρίξετε, να διδάξετε και να δυναμώσετε ο ένας τον άλλον. Ψάξτε σε τοπικά κοινωνικά κέντρα, σε χώρους που διαδάσκουν γιόγκα. Πηγαίνετε με ένα ανοιχτό και ειλικρινές μυαλό.

Δοκιμάστε τον καθοδηγούμενο διαλογισμό
Πηγαίντε σε κέντρα όπου εφαρμόζουν τον διαλογισμό ή αν προτιμάτε να μείνετε σπίτι μπορείτε να βρείτε κάποια βιντεάκια στο διαδίκτυο που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη διαδικασία του διαλογισμού.

Χαμογελάστε!!!
Ο διαλογισμός απαιτεί συγκέντρωση και πειθαρχία. Ενώ είναι μια πράξη αγάπης μπορεί κάνουμε διάφορους μορφασμούς και να εκφράζουμε αρνητικότητα χωρίς να το θέλουμε. Μην φοβάστε να χαμογελάσετε! Δεν πρέπει να χαμογελάτε διαρκώς, καθώς θέλουμε οι μυς τους προσώπου να είναι χαλαροί, αλλά μην καταπιέστε ένα χαμόγελο αν το νιώσετε.




Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου