Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Άνοιξε για να δεχτείς τη Θεία Παρουσία...!!!!

Ο Θεός υπάρχει μέσα σε σένα, εκεί μέσα στις τόσο μικρές στιγμές τις σιωπής που κάνει ο νους σου από τη μία σκέψη να πάει στην άλλη. Σε αυτά τα τόσο σύντομα κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η Θεία Παρουσία δεν υπάρχει μέσα στην τόσο συνηθισμένη λογική σου, πολύ απλά γιατί δεν βασίζεται στην όρασή, στην ακοή κλπ, αλλά στο βαθύτερό σου μέρος, στην καρδιά σου.

Εσύ πώς με τη λογική προσπαθείς να δεχτείς τη Θεία Παρουσία? Η λογική σε απομονώνει και σε κλείνει σε ανάλογα για το επίπεδό της, «δωμάτια». Μα ο Θεός δεν είναι μέσα σε δωμάτια κλεισμένος, αλλά είναι εκεί Ψηλά στον έναστρο ουρανό, αγκαλιάζει το ΏΛΩΝ.

Όταν είσαι σε ένα δωμάτιο και βγεις από αυτό για να μπεις σε άλλο, τότε δεν βλέπεις τη Θεία Παρουσία, αλλά σκιές που σε κάνουν να νομίζεις ότι στους τοίχους είναι Εκείνος. Όχι Εκείνος δεν είναι σκιά, αλλά μία Φωτεινή Παρουσία.

Από σένα θέλει να γκρεμίσεις τα τείχη της λογικής σου γιατί είναι τόσο φτωχή, που σε κρατά σε μεγάλη απόσταση από τη Θεία Περιουσία σου και Παρουσία. 

Άνοιξε το μυαλό σου και βγες από τα δωμάτια που σου δίνουν την διαδρομή της ψευδαίσθησης και πήγαινε στην Αίσθηση της Πληρότητας που θα σου τη δώσει μόνο Εκείνος.

Όσο εκπαιδεύεσαι στη σιωπή του μυαλού, ανοίγει η Πύλη εκεί μέσα στην Υπόφυση του εγκεφάλου και τότε εισχωρεί σε σένα το Άγιο Πνεύμα.

Η σιωπή του μυαλού έρχεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι μέσα από την διαδρομή του διαλογισμού, παρατηρώντας την αναπνοή μας και ο άλλος τρόπος είναι μέσα από σταδιακά βήματα να αδειάσουμε το υποσυνείδητο.

Ο Ιησούς έλεγε ότι αν δεν εγκαταλείψουμε το παρελθόν δεν μπορούμε να περπατήσουμε στον δρόμο της Πνευματικότητας ολόκληροι. Γιατί εκεί πίσω στο παρελθόν είναι κρυμμένα όλα τα μηνύματα που δημιούργησαν τις σημερινές μας συνήθειες και πάθη. 

Αυτά όλα κάπως άρχισαν. Από το υποσυνείδητο πέρασαν στο συνειδητό και έτσι έχουν δημιουργήσει τον χαρακτήρα μας. Που δεν είναι εύκολο να τον αδειάσουμε από τη μία μέρα στην άλλη.

Όταν κάνουμε μόνο τον διαλογισμό, μπορεί κάποτε να φτάσουμε στο σημείο της σιωπής, αλλά θα μας πάρει πολλά χρόνια. Αλλά και πάλι δεν θα φτάσουμε στο απόλυτο σημείο της σιωπής με την ολότητά μας, αλλά ένα τμήμα του εαυτού μας, αφού κάποιο κομμάτι μας θα έχει μείνει δεμένο με το χθες - υποσυνείδητο. 

Το καθάρισμα από το παρελθόν είναι μορφή νηστείας και ο διαλογισμός μορφή προσευχή. Η νηστεία από το καθάρισμα αρχίζει και ισορροπεί τον λόγο μας, τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και τότε γινόμαστε καθαροί και φωτεινοί. Τότε και η νηστεία με την κυριολεξία της λέξης μαζί με όλο αυτό, καθαρίζει απόλυτα το σώμα. 

Και η Προσευχή γεμίζει το σώμα μας με το καθαρό Άγιο Πνεύμα. Η σκλαβιά μας από το εγώ μας, τότε θα φτάσει στο τέλος και η Χριστική ενέργεια θα κατοικεί μόνιμα μέσα σε μας.

Αυτό όλο είναι η πιο σπουδαία περιουσία. Ένας πλούτος που σε ανεβάζει πάνω από εσένα και στολίζει με τις ωραιότερες δάφνες στο μέτωπο.




Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου