Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Πανσέληνος : 3.12.2017....!!!!

Η Πανσέληνος γίνεται στις 3.12.2017 την 17.47΄ώρα Ελλάδος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Η Σελήνη στην 11.40΄των Διδύμων βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο του χάρτη, που με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε Ωροσκόπο στις 23.18′ των Διδύμων και Μεσουράνημα στην 1.08΄των Ιχθύων.

Ένας πολύ δυναμικός χάρτης όπου όλοι οι πλανήτες είναι ενεργοί με όψεις ακριβείας και ως εκ τούτου βρίσκουμε πολλούς και δύσκολους σχηματισμούς μέσα σε αυτόν.

Η μόνη ευνοϊκή όψη του χάρτη είναι το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, που βοηθάει την συγκεκριμένη Πανσέληνο να εκτονώσει την δυναμική της θετικά, σε εσωτερικό κυρίως επίπεδο.

Οι λέξεις κλειδιά του συνδυασμού των ενεργειών των δύο πλανητών, δηλαδή του Δία και του Ποσειδώνα είναι ιδεαλισμός, κερδοσκοπία, απρόσμενα κέρδη, γενναιοδωρία, φιλευσπλαχνία, έντονη φαντασία, ονειροπόληση, μυστικισμός και φυγή μέσα από την τέχνη.

Είναι μία σημαντική όψη, που θα μας απασχολήσουν τα θέματα της και πάλι τον Μάιο και τον Αύγουστο του επόμενου χρόνου.

Ας δούμε όμως τον χάρτη με τις δυναμικές όψεις αυτής της Πανσελήνου, που θα μας αναγκάσουν να εστιαστούμε στην λύση διάφορων προβλημάτων που αφήσαμε άλυτα στο παρελθόν.

Με την αναδρομή του ο Ερμής, που συμπίπτει το ξεκίνημα του ακριβώς επάνω στην Πανσέληνο και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε με ότι έχουμε αφήσει σε εκκρεμότητα, αφού διάφορες δυσκολίες θα μπαίνουν εμπόδιο στην πορεία μας, και θα μας αναγκάζουν να γυρίζουμε πίσω. 

Αναβολές, καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα, αυταπάτες, φόβοι και αμφιβολίες θα είναι τα εμπόδια που πρέπει να διαχειριστούμε.

Διαβάζοντας τον συγκεκριμένο χάρτη βλέπουμε ένα ταυ τετράγωνο που κάνει ο Ποσειδώνας στον άξονα των φώτων της Πανσελήνου. Αυτό από μόνο του μας θυμίζει ότι η αδράνεια αυτό το διάστημα δεν βοηθάει στο να δώσουμε λύσεις, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνα τους.

Αν ελπίζουμε σε υποσχέσεις θα απογοητευθούμε, αφού σύντομα θα αποκαλυφθούν ότι ήταν απατηλές και ανεδαφικές. Το ίδιο τετράγωνο όμως της Σελήνης με τον Ποσειδώνα με όψεις 135 μοιρών με τον αδύναμο Άρη στον Ζυγό, σχηματίζουν ένα δύσκολο σχηματισμό που λέγεται το ''Σφυρί του Θωρ'' το οποίο δηλώνει αδυναμία αντίδρασης, ανασφάλεια, αρκετό εκνευρισμό και ενδόμυχη επιθυμία εκδίκησης.

Παράλληλα ο Άρης μόλις αποχώρησε από μία αντίθεση με τον ανάδρομο Ουρανό στον Κριό, που επαναστατημένος μεν, χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα δε, ίσως λόγω των σπασμωδικών ενεργειών του, που δεν του έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, και φυσικά του έμεινε ο θυμός και η απογοήτευση, δηλαδή μια ενέργεια που θα την εκφράσει έτσι και αλλιώς στο άμεσο μέλλον με κάποιο τρόπο.

Ο μόλις αναδρομήσας Ερμής που έχει σύνοδο με τον Κρόνο, μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι τα εμπόδια και ο περιορισμός του Κρόνου, αναγκάζουν τον Ερμή να ασχοληθεί με σοβαρότητα και μεθοδικότητα αργά και σταθερά για τα αιτήματά μου, διότι εφόσον θαθελήσει να πείσει, θα πρέπει να έχει επιχειρήματα και προτάσεις συγκεκριμένες και σοβαρές.

Η Αφροδίτη μέσα από τον Τοξότη ελαφρύνει κάπως το κλίμα, αλλά και αυτή εμπλέκεται με όψη ημιτετραγώνου με τον Πλούτωνα, του οποίου η αντισκιά βρίσκεται επάνω στον ‘Ήλιο της Πανσελήνου, άρα εμπλέκεται και αυτός μαζί στο εκρηκτικό κοκτέιλ των υπολοίπων.

Δεν παραβλέπουμε δε, ότι και οι Δεσμοί της Σελήνης εμπλέκονται με τον Πλούτωνα, αφού ο Βόρειος Δεσμός έχει όψη χιαστί ακριβείας επάνω στον Πλούτωνα.

Ακόμα και ο Χείρωνας εμπλέκεται με όψη ημιεξαγώνου με τον Ουρανό, και όψη χιαστί επάνω στον Άρη, που έχει αντίθεση στον Ουρανό. Άλλος ένας σχηματισμός για διερεύνηση.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μιλάμε για ένα φεγγάρι αλλιώτικο από τα άλλα με πολύ θυμό, πάθος, ψέμα, αυταπάτη και απογοήτευση.

Και αν αφήσουμε τα αστρολογικά και κοιτάξουμε γύρο μας, νομίζω ότι η αίσθηση που προσλαμβάνουμε, είναι μία αρνητική ενέργεια γεμάτη ανασφάλεια, που εν όψη των εορτών αναλογιζόμενοι το που είμασταν και το που είμαστε, ταιριάζει πολύ με την ψυχολογία των πλανητών αυτού του φεγγαριού.

Θα έλεγα ότι η υπομονή και ή ψυχραιμία είναι τα απαραίτητα εφόδια που χρειαζόμαστε όλοι μας, για να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και να αποφασίσουμε αργότερα, για το τιμπορούμε να κάνουμε όταν ο Άρης θα τρέχει μέσα στον Σκορπιό, δηλαδή σε μία δυναμική θέση για αυτόν.

Παράλληλα και ο Κρόνος που θα μπει στον Αιγόκερω, θα είναι παντοδύναμος και θα απαιτήσει την αναδόμηση σε ότι έχει απομείνει όρθιο.

Όσο για τον Ερμή που ξεκινάει την αναδρομή του από την αναιρετική του Τοξότη σε αδύναμη θέση και εκτός των ορίων της εκλειπτικής, μέχρι να ορθοδρομίσει, θα μπορούσαμε να τον περιγράψουμε σαν έναν τρελό ιδεαλιστή, που ψάχνει να βρει μια άκρη αλλά μπερδεύεται περισσότερο μέσα στις θεωρίες και τις φιλοσοφίες του Τοξότη.

Όταν θα ορθοδρομίσει ο Ερμής στις 23 Δεκεμβρίου αλλά και αργότερα, δηλαδή στις 10 Ιανουαρίου που θα ξαναείναι από εκεί που ξεκίνησε την αναδρομή του, θα αναθεωρήσει θέματα και καταστάσεις, και με την βοήθεια και των άλλων πλανητών ίσως πάρει τις σωστές αποφάσεις, δηλαδή πριν μπει στον Αιγόκερω και συναντήσει τον Κρόνο οπότε θέλει δε θέλει θα σοβαρευτεί και θα πειθαρχήσει κάτω από τους κανόνες και τα αιτήματα του.
Εύχομαι το τελικό αποτέλεσμα να είναι θετικό για την εξέλιξη των καταστάσεων που θα διαμορφωθούν και θα καλωσορίσουν τον καινούργιο χρόνο.

Προς το παρόν ας απολαύσουμε την αισθητική αυτής της Πανσελήνου που θα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, αφού η Σελήνη θα είναι πιο μεγάλη και πιο λαμπερή…. μετά από πολλά χρόνια.
Καλή Πανσέληνο!




Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού
29.11.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου