Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σπιτικές λύσεις για τις καούρες....!!!!!!!!

Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει ένα ωραίο γεύμα και τη διάθεσή σας περισσότερο από τις δυσάρεστες συνέπειες της καούρας. Και αν και υπάρχουν διάφορα αντιόξινα φάρμακα για να την αντιμετωπίσετε, το click@Life σας προτείνει αποτελεσματικές «σπιτικές» συνταγές για να χαρείτε ένα …καυτερό πιάτο.

“Τροφή”: Τα αντιόξινα μπορεί να ανακουφίζουν προσωρινά, αλλά είναι ότι χειρότερο μπορείτε να διαλέξετε. Θα το αναλύσουμε εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο μας.

Τσίχλες
Σύμφωνα με το health.com, εκτός από το γεγονός ότι αποβάλλουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου, οι τσίχλες μετά το γεύμα έχουν και ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι σας. Οδοντιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα με σύνδρομο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης αισθάνονται ανακούφιση από την καούρα όταν, μετά από ένα γεύμα μασήσουν τσίχλα χωρίς ζάχαρη για περίπου μισή ώρα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η τσίχλα ενεργοποιεί την έκκριση σάλιου και τα οξέα που απομένουν, στην ουσία «ξεπλένονται» και καθαρίζουν πιο εύκολα. 

Μαγειρική σόδα
Οι παλιές νοικοκυρές ισχυρίζονται ότι το καλύτερο «φάρμακο» κατά της καούρας είναι λίγη μαγειρική σόδα. Και δεν έχουν άδικο καθώς η βάση της μαγειρικής σόδας βοηθά στην εξουδετέρωση των στομαχικών οξέων.

Ωστόσο πρέπει να είστε φειδωλοί στην ποσότητα. Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας αναμεμειγμένο με ένα ποτήρι νερό είναι η προτεινόμενη ποσότητα, η οποία ωστόσο να θυμάστε ότι δεν μπορεί να αποτελεί «φάρμακο» αν αντιμετωπίζετε συχνές καούρες, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά της σε αλάτι προκαλεί πρήξιμο και ναυτία. 

Γλυκόριζα
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, η γλυκόριζα μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα αλλά να εισχωρήσει στο πρόβλημα.

Η γλυκόριζα έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο, αν και η κατάχρηση βέβαια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ. 

Αλόη
Η αλόη είναι ένα φυτό που συνήθως χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει τον πόνο από τα εγκαύματα. Με την ίδια ακριβώς λογική λειτουργεί και στο στομάχι.

Ο χυμός της μειώνει τις φλεγμονές και «ηρεμεί» όχι μόνο αυτές που βρίσκονται στο στομάχι αλλά και στον οισοφάγο. Μισή κούπα από τον χυμό της αλόης πριν από το γεύμα είναι η ποσότητα που λειτουργεί ως καθαρτικό για το στομάχι. 

Φτελιά
Τα φύλλα της φτελιάς θεωρούνται μία από τις πιο παλιές θεραπείες κατά της καούρας ενώ παράλληλα τους αποδίδονται και επιπλέον ευεργετικές ιδιότητες καθώς λέγεται ότι είναι «γιατρικό» και για διάφορες άλλες ασθένειες συμπεριλαμβανομένης και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Τα εκχυλίσματα του δέντρου βοηθούν το περίβλημα της βλέννας του στομάχου να γίνει πιο σκληρό, δημιουργώντας ένα ισχυρό εμπόδιο ενάντια στα οξέα.

Στην ουσία δηλαδή δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στο στομάχι και η «συνταγή» αναφέρει ότι μια-δυο κουταλιές της σούπας με ένα ποτήρι νερό μετά από το γεύμα και πριν απόν ύπνο μπορεί να σας απαλλάξουν από την καούρα.

“Τροφή”: Εδώ είναι απαραίτητο να συμπληρώσω ένα από τα κυριότερα όπλα μας για όλα τα προβλήματα του στομάχου και γενικότερα του πεπτικού (και όχι μόνον): Την μοναδική και ελληνική μαστίχα Χίου!!! 

Και την συμπληρώνω κυρίως επειδή δρα ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΆ και όχι απλά και μόνο να ανακουφίζει από όλα τα προβλήματα του πεπτικού…

Η μαστίχα λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους δράσης του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος (3-οξοτριτερπένιο), δρα επουλωτικά λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων ξεκινώντας από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες. Επίσης αποτρέπει τη στασιμότητα στις περιοχές αυτές εμποδίζοντας την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως καούρα, δυσπεψία ή τυμπανισμό. 

Επιπρόσθετα, η πέψη διευκολύνεται από την αντανακλαστική έκκριση σιέλου και γαστρικού υγρού κατά το μάσημα της μαστίχας. Είναι γεγονός πως η μαστίχα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την αποσκλήρυνση όγκων στη σπλήνα, στο στομάχι, στο έντερο και στον οισοφάγο, ακόμα και για διάρροιες των παιδιών. 

Και αφού γίνει κατανοητό πως η μαστίχα δεν λειτουργεί απλώς προληπτικά, αλλά και ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΆ όσοι αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι και το πεπτικό σας δεν έχετε παρά να φροντίσετε να την καταναλώνετε συχνά! 

Επίσης όσοι υποφέρετε από πληγές στο στόμα και άφθες, ουλίτιδες ακόμη και οισοφαγίτιδες, φροντίστε μόλις πριν κοιμηθείτε να βάλετε λίγη σκόνη μαστίχας στο στόμα σας και να πέσετε για ύπνο χωρίς να την ξεπλύνετε. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Η μαστίχα, είναι πραγματικός θησαυρός, όμως ΠΡΟΣΟΧΗ, καμία σχέση με αυτήν που βρίσκουμε στα μάρκετ, διότι ΔΕΝ είναι καθαρή και άρα όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά ενδεχομένως να βλάπτει κιόλας. Ότι και να επιλέξετε ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ την ετικέτα του προϊόντος για να σιγουρευτείτε πως δεν περιέχει και βλαβερά στοιχεία.

Η “τροφή”, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΑΝΟΘΕΥΤΗ μαστίχα Χίου, σε ιδιαίτερα ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ. Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ μας: life@proionta-tis-fisis.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου