Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο Πνευματικός Εαυτός.....!!!!!!!!

Ποιος είναι αυτός Ο Πνευματικός Εαυτός μας που συζητάμε τόσο έντονα ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε; Ίσως και το μεγαλύτερο λάθος αυτής την «Νέας εποχής» με όλη την γνώση που παρέχεται απλόχερα, να είναι ότι για άλλη μια φορά τείνουμε να αφήσουμε τον Εαυτό μας έξω από εμάς, σε μια άλλη διάσταση, σε ένα άλλο μεγαλειώδες πεδίο, εκεί λειτουργεί εκείνος και δονείται μακριά από εμάς, εγώ εδώ και αυτός εκεί, τείνουμε να αφήσουμε τον Εαυτό μας έξω από τον δρόμο μας.

Ο Εαυτός μας είναι εδώ, είναι εδώ στην κάθε στιγμή που ζούμε με την απλότητα του Ανθρώπου, κάθε στιγμή που αγκαλιάζουμε με Αγάπη την Ύπαρξη μας χωρίς ενοχές και ντροπές, στην κάθε στιγμή που μας επιτρέπουμε να βιώσουμε τα συναισθήματα μας με αυθεντικότητα και υπευθυνότητα, εκεί μέσα σε αυτή την απλότητα, και την ευγνωμοσύνη της Ύπαρξης μας, στο κλάμα και στο γέλιο μας, είναι ο Εαυτός μας. 

Γιατί απλά δεν είμαστε τίποτα ξέχωρο, τίποτα αποσπασμένο. Σε κάθε στιγμή μπορούμε να είμαστε απλά και όμορφα ο Εαυτός μας αρκεί να το Θέλουμε με όλη μας την Ψυχή. 

Αρκεί να κοιτάξουμε μια στιγμή πίσω από την κουρτίνα του θεάτρου του παραλόγου από το πλαίσιο του οποίου θεωρούμε τους εαυτούς μας μόνο εξαρτημένους, μόνο αδύναμους, μόνο εγωιστές, εξωστρεφής, μικρούς και αποκομμένους από το μεγαλείο όλης της Δημιουργίας. 

Το παράλογο που μας έχει προγραμματίσει να κρύβουμε την Αλήθεια από τον ίδιο μας τον Εαυτό, να αγαπάμε πριν προλάβουμε να αγαπήσουμε τον Εαυτό μας, να πιστεύουμε στην πεποίθηση ότι χωρίς όλους αυτούς που έχουμε χωρέσει μέσα μας, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, είμαστε χαμένοι, δεν μπορούμε να αγαπηθούμε, δεν μπορούμε να νοιώσουμε Υπάρξεις.

Ναι, σε αυτόν τον κόσμο, των πεποιθήσεων, δεν χωράει ο Εαυτός μας, και αυτό γιατί απλά δεν του ανοίξαμε χώρο, έτσι ασφυκτικά γεμάτοι που είμαστε από όλους και όλα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μακριά μας, αλλά ίσως ότι κρατάμε εμείς τις αποστάσεις μας από αυτόν. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου