Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Η αληθινή χαρά των Χριστουγέννων.....!!!!!!!!!

Αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές, είναι χαρά για εμένα να είμαι μαζί σας αυτό το βράδυ καθώς εορτάζουμε, μέσω λόγου και τραγουδιού, τη γέννηση του Σωτήρος και Λυτρωτή μας -- δηλαδή του Ιησού Χριστού, του Κυρίου.

Τα Χριστούγεννα είναι μία ένδοξη εποχή του έτους. Είναι επίσης μία εποχή γεμάτη απασχόληση για τους περισσότερους από εμάς. Ελπίζω και προσεύχομαι να μην κατακλυσθούμε από την πίεση της εποχής, ώστε να θέσουμε την έμφασή μας στα λανθασμένα πράγματα και χάσουμε τις απλές χαρές από τον εορτασμό της γέννησης του Αγίου της Βηθλεέμ.

Η εύρεση της αληθινής χαράς των Χριστουγέννων δεν έρχεται με τη βιασύνη και με το να τρέχουμε να κάνουμε περισσότερα. Βρίσκουμε την αληθινή χαρά των Χριστουγέννων, όταν κάνουμε τον Σωτήρα επίκεντρο της εποχής.

Γεννημένος σε ένα στάβλο, λικνισμένος σε μία φάτνη, ήλθε από τους Ουρανούς για να ζήσει επάνω στη γη ως θνητός και να εγκαθιδρύσει το βασίλειο του Θεού. Το ένδοξο Ευαγγέλιό Του άλλαξε την σκέψη του κόσμου. Έζησε για εμάς και πέθανε για εμάς. Τι μπορούμε να Του δώσουμε ως αντάλλαγμα;

Μου αρέσουν τα λόγια που έγραψε η Αγγλίδα ποιήτρια Κριστίνα Ροσέτι :

Τι μπορώ να Του δώσω, φτωχός που είμαι;
Αν ήμουν ποιμένας, θα έφερνα έναν αμνό.
Αν ήμουν μάγος, θα έκανα αυτό που μου αναλογεί.
Ωστόσο, τι μπορώ να Του δώσω;Να δώσω την καρδιά μου 1 .
Ο εορτασμός από μέρους μας των Χριστουγέννων θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την αγάπη και την ανιδιοτέλεια που δίδαξε ο Σωτήρας. Το να δίδουμε, όχι να παίρνουμε κάνει να ανοίγει ολάνθιστο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αισθανόμαστε πιο καλοσυνάτοι ο ένας με τον άλλον. Προσεγγίζουμε με αγάπη, για να βοηθήσουμε τους λιγότερο τυχερούς. 

Η καρδιά μας μαλακώνει. Συγχωρούμε τους εχθρούς, θυμόμαστε τους φίλους και υπακούμε στον Θεό. Το πνεύμα των Χριστουγέννων φωτίζει τον καθρέπτη της ψυχής μας και κοιτάζουμε την πολυάσχολη ζωή του κόσμου και ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τους ανθρώπους παρά για τα πράγματα. Για να συλλάβουμε το αληθινό νόημα του πνεύματος των Χριστουγέννων, απλώς χρειάζεται να αφαιρέσουμε τις δύο τελευταίες συλλαβές, να το θέσουμε στον ενικό, και γίνεται το Πνεύματος του Χριστού.

Είπε ο Πρόεδρος Ντέιβιντ ΜακΚέι: «Η αληθινή ευτυχία προέρχεται από το γεγονός ότι κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους -- η πρακτική εφαρμογή της διδαχής του Σωτήρος, το ότι χάνει κάποιος τη ζωή του για να την κερδίσει. Εν ολίγοις, το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα του Χριστού που κάνει την καρδιά μας να φεγγοβολά σε αδελφική αγάπη και φιλία και μας παρακινεί να κάνουμε καλοσυνάτες πράξεις υπηρετήσεως.

»Είναι το πνεύμα του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, η υπακοή στο οποίο θα φέρει ‘ειρήνη επί γης’, επειδή σημαίνει ανθρώποις ευδοκία»2 .

Είθε να δίδουμε όπως έδιδε ο Σωτήρας. Το να δίδουμε από τον εαυτό μας είναι ένα άγιο δώρο. Δίδουμε ως ανάμνηση όλων όσων έχει δώσει ο Σωτήρας. Είθε να δίδουμε επίσης δώρα που έχουν αιώνια αξία, μαζί με τα δώρα μας που τελικώς θα σπάσουν ή θα ξεχασθούν. Πόσο πολύ καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι δίδαμε δώρα κατανόησης και συμπόνιας, υπηρέτησης και φιλίας, καλοσύνης και ευγένειας.

Καθώς η εποχή των Χριστουγέννων μάς περιβάλλει με όλη της τη δόξα, είθε να αναζητήσουμε ένα λαμπρό, ιδιαίτερο άστρο, όπως έκαναν οι μάγοι, για να μας καθοδηγήσει στον εορτασμό μας της γέννησης του Σωτήρος. Είθε όλοι να κάνουμε το ταξίδι στη Βηθλεέμ με πνεύμα, παίρνοντας μαζί μας μια τρυφερή, στοργική καρδιά ως δώρο μας στον Σωτήρα.

Αδελφοί και αδελφές μου, είθε καθένας και όλοι να έχουμε Χριστούγεννα γεμάτα χαρά. Τέτοια είναι η ελπίδα και η προσευχή μου, στο ιερό όνομα του Σωτήρος μας, Ιησού Χριστού, αμήν.

Σημειώσεις :
1. Στο Τζακ Λίον και άλλοι, συντάκτες, Best-Loved Poems of the LDS People (1996), 166–67.

2. Ντέιβιντ ΜακΚέι, Gospel Ideals (1953), 551.





Από το πρόεδρο
ΤΟΜΑΣ ΜΟΝΣΟΝ
www.lds.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου