Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Κρατηθείτε σε φόρμα ψυχικά και… σωματικά....!!!!

Διαβάστε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε μερικές από τις καθημερινές συνήθειές σας προκειμένου να νιώθετε ευεξία στο μυαλό και το σώμα σας.

Η διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και η φροντίδα της υγείας πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Για να καταστεί αυτό εφικτό, δεν είναι ανάγκη να ξοδεύει κανείς άπειρες ώρες σε γυμναστήρια και άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο. Αρκεί απλά να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.

Η Huffington Post δημοσιεύει 10 τρόπους που μας βοηθούν να κρατιόμαστε σε φόρμα, χωρίς να χρειάζεται να... σπαταλάμε και πολύ χρόνο, αλλάζοντας, απλά, κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, ή εντάσσοντας σε αυτές κάποιες επιπλέον:

1) Γελάστε
Αυτό που χρειάζεται για να διώξετε το στρες είναι να γελάσετε για ένα λεπτό. Αν βάλετε στην καθημερινότητά σας το γέλιο θα απολαύσετε μία μακρόχρονη και καλή ζωή.

2) Πείτε «ευχαριστώ»
Δεν απαιτείται χρόνος για να πείτε αυτή τη λέξη, αρκεί, όμως, για να κάνει τη διαφορά. Εκτός από το γεγονός ότι ο άνθρωπος που του μεταφέρετε τις ευχαριστίες σας νιώθει όμορφα, η ικανοποίηση που λαμβάνετε από την καλή σας πράξη προστατεύει την καρδιά σας και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα.

3) Φτιάξτε ένα αυγό
Το παρεξηγημένο αυγό περιέχει πολύτιμα συστατικά για την υγεία μας, όπως πρωτεΐνες και βιταμίνες. Εντάξτε το με μέτρο στη διατροφή σας και θα βελτιώσετε την υγεία του οργανισμού σας.

4) Πάρτε βαθιές ανάσες
Δεν είναι ανάγκη να είστε ειδικοί στη γιόγκα ή στο διαλογισμό για να επωφεληθείτε από τη χαλάρωση που προσφέρει μία βαθιά ανάσα. Όπου κι αν είστε αξίζει να αφιερώστε λίγα λεπτά: Πάρτε τρεις βαθιές ανάσες από τη μύτη, κάνετε μία σύντομη παύση και επαναλάβετε. Φροντίστε να είστε συγκεντρωμένοι στον εαυτό σας και θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα.

5) Κάνετε ένα μίνι σετ γυμναστικής
Αν δεν διαθέτετε χρόνο για κανονικό πρόγραμμα γυμναστικής, αρκεστείτε σε ένα πεντάλεπτο, το οποίο περιλαμβάνει:

· 25 αλματάκια

· 20 κοιλιακούς

· 10 αργές, ελεγχόμενες βυθίσεις

· 10 αργές, ελεγχόμενα πους-απς

· 10 αλματάκια - βυθίσματα

6) Πηγαίνετε από τις σκάλες
Εξοικονομήστε λίγο χρόνο για να πάτε από τις σκάλες στο γραφείο σας ή στο σπίτι σας. Με αυτή τη μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σας θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και θα χάσετε βάρος.

7) Διαβάστε τις ετικέτες
Αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα για να διαβάσετε τα θρεπτικά συστατικά στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και όχι μόνο τις θερμίδες, ώστε να γνωρίζετε τι τρώτε.

8) Προγραμματίστε το ραντεβού στο γιατρό σας
Ναι, είστε πολυάσχολοι, αλλά ένα τηλεφώνημα δεν διαρκεί και τόσο ώστε να μην προλαβαίνετε ούτε για αυτό. Θα είναι πραγματικά πολύ άσχημο να πάθετε κάτι λόγω αδιαφορίας για την υγεία σας και να συνειδητοποιήσετε ότι «ήμουν πολύ απασχολημένος για να καλέσω το γιατρό».

9) Φτιάξτε το μεσημεριανό που τρώτε στη δουλειά από το σπίτι
Παίρνοντας μαζί σας από το σπίτι το γεύμα που τρώτε στη δουλειά, θα σας βοηθήσει να ελέγχετε την ποιότητα και τις θερμίδες του, ενώ θα είναι σίγουρα πιο οικονομικό από το να τρώτε απ' έξω.

10) Πάρτε έναν υπνάκο
Αν κοιμηθείτε λιγάκι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα νιώθετε πολύ καλύτερα όταν σηκωθείτε. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καθημερινή «σιέστα» μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σας.






www.iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου