Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

7 τρόποι για να «ξεκολλήσετε» από τη βαρεμάρα....!!!!!!!!

Δείτε πώς μπορείτε να ξεφύγετε από τη «δίνη» της πλήξης και πώς θα καταφέρετε να αναδιαμορφώσετε τη σκέψη σας ώστε να γίνετε πιο δημιουργικοί.

«Ίσως το δεύτερο χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι η βαρεμάρα. Το πρώτο είναι να είσαι βαρετός» είχε πει ο Γάλλος Jean Baudrillard. Η πλήξη και η βαρεμάρα είναι από τα πιο συχνά και ανεξήγητα φαινόμενα, ειδικά για τη νέα γενιά. Τα συναισθήματα που προκαλεί η πλήξη είναι δυσάρεστα και μπορούν να σας χαλάσουν τη διάθεση. Ας δούμε ορισμένους τρόπους για να φύγουμε από αυτή την κατάσταση.

1. Βάλτε τη λέξη «σκέψη», μετά από κάθε δραστηριότητα που σας φαίνεται βαρετή. Για παράδειγμα όταν περιμένετε το λεωφορείο, πείτε στον εαυτό σας ότι κάνετε «σκέψεις σχετικά με την αναμονή» του λεωφορείου. Λέγοντας κάτι τέτοιο, είναι πιθανό να νιώσετε καλύτερα, έχοντας κάτι για να απασχολείται το μυαλό σας.

2. Εάν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, βιώστε το πρόβλημα που σας προκαλεί βαρεμάρα. Εάν κάτι σας φαίνεται βαρετό για δύο λεπτά, κάντε το για τέσσερα λεπτά. Εάν συνεχίζει να είναι, προσπαθήστε να το κάνετε για οκτώ και ούτω καθεξής. Σύντομα θα ανακαλύψετε πως δεν είναι καν βαρετό.

3. Παρατηρείστε τι συμβαίνει γύρω σας. Όταν βαριέστε παρατηρήστε τους ανθρώπους, τι φορούν, τι κάνουν πώς κινούνται, τους θορύβους και άλλα. Μπορείτε να μετατρέψετε κάθε τι αδιάφορο, που υπάρχει γύρω σας σε ενδιαφέρον.

4. Βρείτε έξοδο κινδύνου. Μπορείτε να έχετε μια λύση ασφαλείας για τις περιπτώσεις που καταλήγετε να βαριέστε. Ένα παιχνίδι στο κινητό, μια playlist με τραγούδια που σας κάνουν να ξεφεύγετε, φωτογραφίες οικείων σας προσώπων... και πολλά ακόμα μπορούν να σας παρασύρουν μακριά από τη μονοτονία σας.

5. Αντιληφθείτε ότι μπορεί να είστε τυχεροί κατά βάθος. Σκεφθείτε πως θα ήταν χειρότερη η αναμονή σας στην αίθουσα ενός ιατρείου για την αναμονή αποτελεσμάτων, από ένα οικογενειακό τραπέζι.

6. Σκεφθείτε μήπως το πρόβλημα βρίσκεται σε εσάς. Συνήθως γινόμαστε βαρετοί με άτομα που βαριόμαστε. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να προσπαθείτε σε κάθε περίπτωση για το καλύτερο.

7. Διαβάστε ένα βιβλίο. Με τις εικόνες, τις περιγραφές και τα μηνύματα που θα σας προσφέρει, θα σας μεταφέρει ασυναίσθητα μακριά από τη βαρετή σας πραγματικότητα.






www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου