Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η ψυχολογία των αντρών - 1o ......!!!!!!!!


Οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν πραγματικά την ψυχολογία των αντρών και τον τρόπο που το μυαλό τους λειτουργεί. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές δημιουργείτε ένα μεγάλο κενό αλληλοκατανόησης των δύο φύλων. 

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με τους άντρες οι οποίοι επίσης δυσκολεύονται να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης των γυναικών ωστόσο σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε μόνο στην ψυχολογία των αντρών καθώς και στον τρόπο σκέψης τους. Αν και δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο, οι περισσότεροι σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο. 

Εμείς στο blog Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε ορισμένα πράγματα που καλό είναι να λάβετε υπόψη σας όταν έχετε να κάνετε με άντρες, την ψυχολογία τους και τον τρόπο σκέψης τους.

Οι άντρες σκέφτονται με ευθύτητα
Κατ’ αρχήν σχεδόν όλοι οι άντρες (σε αντίθεση με τις γυναίκες) σκέφτονται και μιλούν κατ’ ευθείαν χωρίς να κρύβουν ή να αναζητούν νοήματα πίσω από μία έκφραση. Έτσι, αν σας ενοχλεί κάτι από την συμπεριφορά του καλού σας θα πρέπει να του το πείτε ξεκάθαρα παρά να συμπεριφέρεστε με περίεργο τρόπο έτσι ώστε να το καταλάβει από μόνος του. 

Οι άντρες για να καταλάβουν κάτι θα πρέπει να τους το πείτε με ευθύτητα. Όχι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το υπονοούμενο μέσα σε μία πρόταση. Απλώς δεν έχουν μάθει να σκέφτονται με τέτοιο τρόπο και για αυτό πολλες φορές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν για βαθύτερα νοήματα ή υπονοούμενα.

Οι άντρες δεν είναι τόσο διπλωμάτες όσο οι γυναίκες
Οι άνδρες δεν μπορούν πραγματικά να καταλάβουν πότε εμείς οι γυναίκες θέλουμε την αλήθεια και πότε θέλουμε απλώς να ακούσουμε όμορφα λόγια. Αν για παράδειγμα τον ρωτήσουμε, αν παχύναμε και αυτός μας απαντήσει ναι, τότε είναι πολύ πιθανόν να νευριάσουμε με τον τρόπο και την ευθύτητα που μας απάντησε. 

Αν πάλι απαντήσει όχι τότε αμέσως τον υποψιαζόμαστε ότι λέει ψέμματα. Έτσι, οι άντρες κατά κανόνα έχουν μάθει να συμπεριφέρονται με δύο αντίθετα χαρακτηριστικά ανάλογα με την περίπτωση. Το ένα χαρακτηριστικό είναι ο άντρας που λέει την αλήθεια αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι αρεστός και το άλλο χαρακτηριστικό είναι ο ψεύτης που είναι κόλακας ωστόσο πολλές φορές γίνεται υπερβολικός. 

Οι γυναίκες (κατά κανόνα και όχι πάντα) ξέρουμε πολύ καλύτερα να μιλάμε με διπλωματία και να λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε με καλύτερο τρόπο από ότι οι άντρες.

Τα προβλήματα των αντρών
Οι άντρες θεωρούν πως αυτοί πρέπει να είναι που θα βοηθούν την γυναίκα στα διάφορα προβλήματα που την απασχολούν. Το αντίθετο, δηλαδή το να ζητούν βοήθεια από την εκλεκτή της καρδιά τους το θεωρούν ως ένα σημάδι δικής τους αδυναμίας. 

Πολλές φορές οι άντρες δεν ζητούν βοήθεια την εκλεκτή της καρδιάς τους μόνο και μόνο επειδή φοβούνται μήπως πέσουν στα μάτια της. Για ελάτε λίγο στη θέση τους. Σύμφωνα με όλα τα κοινωνικά πρότυπα οι άντρες θα πρέπει να είναι οι δυνατοί που δεν λυγίζουν ποτέ, δεν κλαίνε, κ.τ.λ. Για αυτό και όταν προσφέρετε βοήθεια σε κάποιο θέμα στον καλό σας φροντίστε να το κάνετε με τρόπο.

Δε τους αρέσει όταν μονοπωλείτε το ενδιαφέρον τους
Μπορεί να μην σας το πουν κατάμουτρα ωστόσο αν προσπαθείτε να μονοπωλείτε τον ενδιαφέρον και την προσοχή τους τότε να ξέρετε ότι δεν θα έχουν την καλύτερη άποψη για εσάς και το χαρακτήρα σας. Προσπαθήστε να μην γίνεστε κολλιτσίδα. 

Οι άντρες όταν τους έχετε στενό μαρκάρισμα νιώθουν ασφυκτική πίεση τόσο πολύ που πολλές φορές προτιμούν να χαλάσουν τη σχέση. Οι άντρες θέλουν να έχουν λίγο ελευθερία, τον δικό τους χώρο και τον δικό τους ελεύθερο χρόνο.

Οι άντρες είναι πιο επιλεκτικοί
Γενικώς, μπορεί να υπάρχει η άποψη ότι οι άντρες κοιτάζουν μόνο το σεξ οπότε λειτουργούν με βάση αυτό, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι άντρες ναι μεν δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο σεξ, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο επιλεκτικοί από τις γυναίκες. Άλλωστε για αυτό το λόγο υπάρχει και η έκφραση “οι άντρες ερωτεύονται με τα μάτια και οι γυναίκες με τα αυτιά”.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου