Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Σχέση από απόσταση – Οι καλύτερες συμβουλές......!!!!!!!!

Η σχέση από απόσταση δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Πολλά είναι τα παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία ορισμένα πολύ αγαπημένα ζευγάρια ενώ στην αρχή της σχέσης τους (που βρίσκονταν κοντά ο ένας με τον άλλο), τα πράγματα πήγαιναν περίφημα, όταν για κάποιο λόγο κάποιος μετακόμισε σε άλλη πόλη, η σχέση φάνηκε να “ξεθωριάζει” έως ότου να διαλυθεί εντελώς. 

Μην πανικοβάλλεσαι όμως. Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις στις οποίες η απόσταση δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στη σχέση ενός ζευγαριού. Όπως και να το κάνουμε πάντως, μια σχέση από απόσταση παρουσιάζει περισσότερες δυσκολίες σε σύγκριση με ένα ζευγάρι που μένει κοντά ο ένας με τον άλλον. 

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι μια γυναίκα διατηρεί μια σχέση με έναν άντρα που βρίσκεται μακριά. Τι θα πρέπει να κάνει για να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που δημιουργεί μια σχέση από απόσταση; Ορίστε λοιπόν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Καθημερινή επικοινωνία
Το κλειδί για τη διατήρηση μιας σχέσης από απόσταση είναι η επικοινωνία. Δεν λέμε να πρήξεις τον άλλον στα τηλέφωνα μέχρι να γίνεις ενοχλητική. Απλά η καθημερινή επικοινωνία ακόμα και δυο τρεις φορές είναι ό,τι πρέπει στη διατήρηση της σχέσης. Σήμερα με την υπάρχουσα τεχνολογία οι λύσεις είναι πολλές. 

Έτσι μπορείς να μιλάς τηλεφωνικά, να γράφεις sms, να μιλάς με κλήσεις βίντεο μέσω skype, msn, κ.τ.λ. ή ακόμα και να στέλνεις email. Αν είσαι παραδοσιακή και πολύ ρομαντική, μπορείς ακόμα και να στέλνεις γράμματα με το ταχυδρομείο. Εκτός του ότι είναι πολύ ρομαντικό, η προσμονή το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Ξεκαθάρισε το είδος της σχέσης σου
Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και οι ερωτήσεις να θέλουν αρκετή διπλωματία, ωστόσο είναι άκρως απαραίτητο να ξεκαθαρίσεις το είδος της σχέσης σου έτσι ώστε να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων αργότερα. Ρώτα λοιπόν (με τρόπο) και ξεκαθάρισε τι είδους σχέση έχετε. Βγαίνετε απλά ραντεβού όποτε βολέψει, έχετε ελεύθερη σχέση, έχετε αποκλειστική σχέση, ή είστε σαν παντρεμένοι.

Ότι και να είναι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο γιατί αλλιώς κινδυνεύεις μετά από καιρό να βρεθείς σε πολύ δυσάρεστη θέση. Το λέω αυτό για να μην είσαι εσύ σαν την Πηνελόπη του Οδυσσέα να περιμένεις τον πρίγκηπά σου υφαίνοντας το υφαντό, ενώ αυτός περνάει ζωή χαρισάμενη σε μια άλλη πόλη.

Κάντε πράγματα μαζί
Ακριβώς επειδή ως ζευγάρι σε σχέση από απόσταση δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα μαζί, καλό είναι να κάνετε παρόμοια πράγματα ακόμα και αν γίνονται ξεχωριστά. Δηλαδή μπορείτε να βλέπετε ο καθένας από το σπίτι του την ίδια εκπομπή στην τηλεόραση, μια ταινία στον κινηματογράφο, να έχετε παρόμοια χόμπι, ή να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κ.τ.λ. Έτσι όταν θα μιλάτε στο τηλέφωνο, στο skype, κ.τ.λ. θα έχετε πολλά κοινά πράγματα να αναλύσετε γεγονός που θα σας φέρνει πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Συναισθηματική σύνδεση
Λόγω του γεγονότος ότι με τη σχέση από απόσταση υπάρχει κίνδυνος να αποξενωθεί το ζευγάρι, θα πρέπει να ανοίγει την καρδιά του ο ένας στον άλλο όταν υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία. Μην συμβιβάζεσαι μόνο συζητώντας το πώς πέρασες την μέρα σου, το πού θα πας αύριο και το τι έφαγες χθες. 

Αντί για αυτό καλό είναι να αναφέρεις τι αισθάνεσαι και να δίνεις την ευκαιρία στον καλό σου να σου πει και εκείνος για τα δικά του συναισθήματα. Έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητες να διατηρηθεί στο ακέραιο η συναισθηματική σύνδεση που είχατε πριν βρεθείτε σε διαφορετικές πόλεις. Άλλος ένας καλός τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι να στέλνεις και να σου στέλνουν μικρά δωράκια όπως λουλούδια, κ.τ.λ.

Ωφελήσου από τα πλεονεκτήματα που παρέχει μια σχέση από απόσταση
Μπορεί σε μια σχέση από απόσταση να είσαι μακριά από τον καλό σου, ωστόσο αυτό σου δίνει την ευκαιρία να περνάς περισσότερο χρόνο με τις φίλες και τους φίλους σου, να κάνεις τα αγαπημένα σου χόμπι και συνήθειες, κ.τ.λ. Έτσι απαλύνετε κάπως το βάσανο της μεγάλης προσμονής για το πότε θα ξαναβρεθείς με τον καλό σου.

Όχι στον υπερβολικό έλεγχο
Αλήθεια πιστεύεις ότι σε μια σχέση από απόσταση μπορείς πραγματικά να ελέγξεις το πού βρισκόταν ο καλός σου και με ποιους ή μάλλον με ποιες; Φυσικά και όχι. Αν είναι τέτοιος χαρακτήρας τότε έτσι και αλλιώς δεν σου αξίζει οπότε καλύτερα να τον χωρίσεις. 

Αν όμως ο καλός σου είναι πιστός, τότε το μόνο που καταφέρνεις με τον υπερβολικό έλεγχο είναι να του δυσκολεύεις τη ζωή. Θα αισθάνεται συνέχεια απολογούμενος και στο τέλος θα καταλήξει να σου λέει ψέματα ότι δεν θα βγει έξω ακόμα και αν σκοπεύει βγει για μια αθώα μπύρα με το φίλο του, για να μην τον ζαλίζεις. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο.

Μιλήστε για το μέλλον
Εφόσον εσύ και ο καλός σου σκοπεύετε να μείνετε για πάντα μαζί, καλό είναι να μιλήσετε για το πώς θα γίνει αυτό, πού θα γίνει, πότε, κ.τ.λ. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι έχετε παρόμοιους στόχους οπότε αξίζει η αναμονή και οι θυσίες που κάνεις.

Συχνές επισκέψεις
Οι αποστάσεις μπορεί να σου φαίνονται μακρινές, ωστόσο αυτό που τελικά μετράει είναι η απόφαση για το ταξίδι. Μπορεί να είναι απλό Σαββατοκύριακο ή κάποιο τριήμερο γιορτών. Επίσης μπορεί να είναι Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι. Ότι και να είναι, οι συχνές εξορμήσεις στην πόλη που μένει ο καλός σου είναι ότι καλύτερο στο να διατηρήσεις αναμμένη τη φλόγα στη σχέση σου. Πάρε το λεωφορείο, το τρένο, το καράβι ή το αεροπλάνο και κάνε επίσκεψη στον καλό σου όσο πιο συχνά είναι εφικτό.

Απέφυγε τις πολλές ζήλιες και γίνε πιο καλόπιστη
Οι πολλές ζήλιες και γκρίνιες στα τηλέφωνα είναι ότι χειρότερο σε μια σχέση από απόσταση. Για σκέψου να είσαι εσύ στη θέση του και να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Γίνε λιγουλάκι πιο καλόπιστη και δεν θα χάσεις.

Υπομονή
Εφόσον τα πράγματα αναμένουν να βελτιωθούν στο μέλλον, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις υπομονή. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρχει αντίκρυσμα. Δηλαδή να αναμένεται ένα καλύτερο μέλλον για το ζευγάρι. Αν δεν υπάρχει προοπτική εξ’ αρχής, τότε μάλλον δεν αξίζουν όλες αυτές οι θυσίες και η υπομονή.

Θετική στάση
Το να διατηρείς μια θετική στάση σε αυτή την κατάσταση της σχέσης από απόσταση είναι μια πολύ βασική προϋπόθεση. Αν δεν πιστεύεις ότι μπορεί να κρατήσει μια σχέση από απόσταση, τότε αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι δεν αξίζει η σχέση από απόσταση στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

Αν αισθάνεσαι έτσι τότε καλύτερα να πονέσεις τώρα παρά μετά. Αν από την άλλη πλευρά διατηρείς μια θετική στάση στη σχέση από απόσταση τότε μάλλον είσαι διατεθειμένη να κάνεις αρκετές θυσίες για τον καλό σου, άρα όπως φαίνεται πιστεύεις πραγματικά στη σχέση αυτή. Αν συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η σχέση σας να αντέξει στην απόσταση και στον χρόνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου