Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Στάση σώματος ή μήπως ζωής ;

Ίσως να σας φαίνεται παράλογο ή απίθανο η στάση του σώματος σας να εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη στάση της ζωής σας, όμως πιστέψτε το: Ισχύει 100%!

Αν θέλετε να μάθετε πολλά για τους ανθρώπους γύρω σας, υποστηρίζει η ολιστική γιατρός παθολόγος, ομοιοπαθητικός και βελονίστρια, κυρία Έφη Παπακωνσταντίνου,παρατηρήστε τον τρόπο που στέκονται ή περπατάνε, πώς στήνουν ή καμπουριάζουν τη πλάτη τους, πως προτάσσουν ή αντίθετα κρύβουν το στήθος τους, αν οι ώμοι τους ώμοι τους είναι σφιγμένοι ή χαλαροί. 

Μ άλλα λόγια η γλώσσα του σώματος είναι εύγλωττη και ξεκάθαρη :
· Ελιτισμός και υπερηφάνεια : Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω τόσο μεγαλύτερη είναι η τάση του ανθρώπου προς τον ελιτισμό και την υπερηφάνεια, τόσο πιο απόμακρος είναι από τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο πιο εύκολα κατακρίνει τους άλλους.

· Ισχυρογνωμοσύνη : Αντίθετα αν η κλίση της σπονδυλικής στήλης είναι προς τα εμπρός-η πλάτη καμπουριάζει ελαφρώς και το σώμα γέρνει μπροστά- ο άνθρωπος έχει την τάση επιμένει στις απόψεις του, ή την τάση να βιάζεται σε ότι κάνει, είτε τρώει, είτε παίρνει αποφάσεις.

· Επιθετικότητα : Τα άτομα που έχουν σφιγμένους και ελαφρώς ανασηκωμένους ώμους και γέρνουν ελαφρώς μπροστά, είναι συνήθως άτομα επιθετικά, με το ζωνάρι τους λυμένο για καυγά. Βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή-εξ ου και οι σφιγμένοι ώμοι.

· Υπερβολικός συναισθηματισμός : Όταν η πλάτη στέκεται ίσια αλλά οι ώμοι είναι σφιγμένοι και το στήθος προβάλλει μπροστά τότε το κέντρο βάρους του σώματος είναι ψηλά,. Σ αυτή τη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με άτομα πειθαρχημένα μεν, που συγκινούνται όμως εύκολα και γενικά είναι αδύναμα να πάρουν αποφάσεις ή να δώσουν μάχη για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

· Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα : Όταν η πλάτη είναι ίσια, οι ώμοι χαλαροί, το κεφάλι μοιάζει να στηρίζεται αναπαυτικά πάνω στου ώμους, τότε το κέντρο βάρους του σώματος είναι πιο χαμηλά, κι έχουμε να κάνουμε με ισορροπημένο, πειθαρχημένο και αισιόδοξο άτομο.
Η λάθος στάση της πλάτης, όπως είναι εύκολα κατανοητό επηρεάζει αρνητικά τις μυϊκές ομάδες που σχετίζονται με αυτήν. Διορθώνοντας τη στάση της πλάτης με την άσκηση, ουσιαστικά βελτιώνουμε τις μυικές αυτές ομάδες, δηλαδή της ενδυναμώνουμε και τις κάνουμε πιο εύκαμπτες, γεγονός που με τη σειρά του μας αποφορτίζει από την ένταση, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, σωματική και ψυχική.



Ελισάβετ Κοκκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου