Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Σχέση με αγάπη ή σχέση συνήθεια ;

Αχ αυτή η συνήθεια !!!

Είσαι με κάποιον εδώ και πολύ καιρό. Η καθημερινότητα σας είναι τόσο προβλέψιμη όπως και οι καθημερινές σειρές στην τηλεόραση, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις το πρόγραμμα γιατί πλέον έχεις μάθει τη σειρά που προβάλλονται.

Σκέψου τι το διαφορετικό κάνατε τελευταία. Αν δεν βρίσκεις κάτι τότε γιατί δεν φεύγεις ; Επειδή τον αγαπάς ; Τότε Ο.Κ. Επειδή τον έχεις συνηθίσει ; Τότε είσαι λάθος και αφήνεις τον καιρό να πάει χαμένος.

Αν μένεις σε μια σχέση χωρίς να προσπαθείς να αλλάξεις 

κάτι έστω και το παραμικρό. Χωρίς να έχεις διάθεση να διεκδικείς το σύντροφό σου ξανά και ξανά, έστω και μέσα 
από μικροπράγματα. 

Αν απλά σκέφτεσαι ότι μιας και είμαστε τόσο καιρό μαζί 
λογικό είναι να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά ώστε μια αλλαγή μάλλον μας είναι περιττή. Τότε μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η σχέση σου παρέδωσε την θέση της στην ρουτίνα.

Εντάξει το να ξέρεις όλες τις συνήθειες του καλού σου είναι φυσιολογικό αφού περνάτε καιρό μαζί. Αν όμως κάποια πράγματα που κάνει ή ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάποια καταστάσεις σε ενοχλούν, αλλά δεν τις εκφράζεις ούτε τις συζητάς μαζί του και απλά προσπαθείς να «συμφιλιωθείς» μόνο και μόνο για να μην τον κακοκαρδίσεις. 

Είναι φανερό πως δεν έχεις καταλάβει ότι έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για αυτό τον άνθρωπο και έχεις συνηθίσει να είσαι σε αυτή τη σχέση, σαν κατάσταση και ο φόβος ότι θα μείνεις μόνη και θα πρέπει να ψάχνεις πάλι για τον «ιδανικό» σε τρομάζει. Με απλά λόγια έχεις βολευτεί.

Η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ μεγάλη, ικανή να σε κάνει να μπερδεύεις τα αισθήματα σου. Νομίζεις πως ότι κάνεις είναι το σωστό και το φυσιολογικό. Εδώ όμως μιλάμε για συναισθήματα και ανθρώπινες σχέσεις. 
Το να μη περνάς καλά αλλά παρόλα αυτά να συνεχίζεις. Δεν σε τιμά σαν άνθρωπο. Χάνεις την αυτοεκτίμηση σου, δεν προσπαθείς για καμία αλλαγή μεταξύ σας. Χάνεις το ενδιαφέρον σου γενικότερα και τη διάθεση σου.
Όσο νωρίτερα καταλάβεις ότι δεν πάει καλά η σχέση σας και το συζητήσεις με τον σύντροφό σου τόσο καλύτερα θα είναι και για τους δυο σας. 
Το να μένεις σε μια αδρανεί σχέση είναι κάτι που εξευτελίζει τόσο εσένα όσο και την ίδια τη σχέση. Πως θα αισθανόσουν αν κάποια στιγμή σου ανακοινώσει ότι είναι μαζί σου γιατί απλά έχει βολευτεί σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο είναι και  για αυτόν.

Σκέψου πολύ καλά μέσα σου τι πραγματικά νιώθεις για αυτόν αν λοιπόν διαπιστώσεις ότι το μόνο που πλέον σας κρατάει μαζί είναι οι όμορφες αναμνήσεις που ζήσατε κάποτε και τίποτε άλλο, τότε ήρθε η ώρα να προχωρήσει ο καθένας σας το δικό του δρόμο. Μην στερείς από τον εαυτό σου, ούτε από τον άλλο την ευκαιρία να βρει αυτό που πραγματικά του αξίζει.

katherina Tasioudi
http://www.dynamikhgynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου