Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ξέρετε γιατί τα φύλλα δάφνης προστίθενται στο φαγητό;

Φύλλα Δάφνης και ιδιότητες τους
Πολλές κυρίες προσθέτουν φύλλα δάφνης στα φαγητά μας, ειδικά στο κόκκινο κρέας και κρέας πουλιών.

Ξέρετε γιατί τα φύλλα δάφνης προστίθενται στο φαγητό; Όταν μια γυναίκα την ρωτάς γιατί, λέει: να αρωματίσει το φαγητό.

Εάν βράσετε τα φύλλα δάφνης σε ένα ποτήρι νερό και το δοκιμάσετε, δεν θα έχει καθόλου γεύση.

Γιατί λοιπόν βάζετε φύλλα δάφνης στο κρέας;
Η προσθήκη φύλλων δάφνης στο κρέας μετατρέπει τα τριγλυκερίδια σε μονοακόρεστα λίπη και για πειραματισμό και για επιβεβαίωση κάντε αυτό:

Κόψτε το κοτόπουλο στη μέση και μαγειρέψτε κάθε μισό σε ένα τηγάνι και τοποθετήστε φύλλα δάφνης στο ένα και στο άλλο χωρίς φύλλα δάφνης και σημειώστε την ποσότητα λίπους και στα δύο τηγάνια.

Εάν έχετε φύλλα δάφνης, ίσως δεν υπάρχει ανάγκη να πάτε στο φαρμακείο. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φύλλα δάφνης έχουν πολλά οφέλη.

Βοηθά στην απαλλαγή από πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας και ασθένειες

Τα οφέλη του φύλλου δάφνης είναι:
Το φύλλο δάφνης αντιμετωπίζει τις πεπτικές διαταραχές και βοηθά στην εξάλειψη τηε καούρας,Οξύτητα, Δυσκοιλιότητα, Ρυθμίζει την κίνηση του εντέρου πίνοντας ζεστό τσάι δάφνης.

*Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και το φύλλο δάφνης είναι επίσης αντιοξειδωτικό*

Επιτρέπει στο σώμα να παράγει ινσουλίνη τρώγοντας την ή πίνοντας τσάι από φύλλα δάφνης για ένα μήνα.

Εξαλείφει την κακή χοληστερόλη και ανακουφίζει τον οργανισμό από τα τριγλυκερίδια.

Πολύ χρήσιμο στη θεραπεία του κρυολογήματος, της γρίπης και του σοβαρού βήχα, καθώς είναι πλούσια πηγή βιταμίνης “C”, μπορείτε να βράσετε τα φύλλα και την εισπνοή ατμού, για να απαλλαγείτε από το φλέγμα και να μειώσετε τη σοβαρότητα του βήχα.

Το φύλλο δάφνης προστατεύει την καρδιά από επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλικά καθώς περιέχει ενώσεις καρδιαγγειακής προστασίας.

Πλούσιο σε οξέα όπως καφεϊκό οξύ, κερσετίνη, αιγονόλη και βαρθολινίδη, ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

Εξαλείφει την αϋπνία και το άγχος, εάν ληφθεί πριν από τον ύπνο, βοηθά στη χαλάρωση και στον ήρεμο ύπνο.

Πίνοντας ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα φύλλα δάφνης δύο φορές την ημέρα διασπά τις πέτρες στα νεφρά και θεραπεύει τις λοιμώξεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ
*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου