Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Τι Καθορίζει την Ευτυχία μου?

                         
Αυτά που προκαλείς εσύ.
Με τις σκέψεις και τις πράξεις σου κινητοποιείς δυνάμεις που εργάζονται για να σε βοηθήσουν να πας προς την κατεύθυνση που τους δείχνεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτός ο προορισμός να είναι κάτι θετικό, κάτι που σε γεμίζει με ευτυχία, κάτι ουσιαστικό που σε ενισχύει. Αλλιώς θα συναντάς διαρκώς μπροστά σου αποτυχία και απογοήτευση.

Το πως αντιδράς σε όσα προκαλούν άλλοι.
Σαφώς, υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου. Υπάρχουν πράγματα που απλά συμβαίνουν χωρίς να είσαι εσύ το άτομο που τα προκάλεσε. Αυτό που είναι στο χέρι σου όμως είναι το πως θα αντιδράσεις σε αυτά τα γεγονότα. Το τι θα πεις και το τι θα κάνεις σε καταστάσεις που δημιούργησαν άλλοι και σε επηρεάζουν, είναι κομβικής σημασίας παράγοντας ευτυχίας.

Ανεξαρτησία
Όσα περισσότερα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος, τόσο πιο δύσκολο είναι να συναντήσεις την ευτυχία. Καθώς βάζεις πολύπλοκους όρους και προϋποθέσεις για να νιώσεις ευτυχία, τόσο πιο πολύ δυσκολεύεις τη ζωή σου. Όσο πιο ανεξάρτητος και ολιγαρκής, τόσο πιο ευτυχισμένος και πετυχημένος. Άλλωστε η ευτυχία δεν κρύβεται στην ποσότητα.

Ψευδαισθήσεις
Σε μεγάλο βαθμό οι πεποιθήσεις που έχεις για οτιδήποτε καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου. Πρακτικά αν τρέφεις αυταπάτες για σημαντικά ζητήματα στερείς απο τον εαυτό σου μεγάλα ποσοστά ευτυχίας και επιτυχίας. Κοινώς: αν πιστεύεις ότι η Γη είναι τετράγωνη και ψάχνεις τις γωνίες της, θα ψάχνεις για καιρό.

Επιμονή
Καθώς βάζεις στόχους και προσπαθείς να τους υλοποιήσεις, σε πολλές περιπτώσεις θα προκύψουν δυσκολίες και εμπόδια. Η δυνατότητα να μην εγκαταλείπεις είναι καθοριστικός παράγοντας ευτυχίας και επιτυχίας. Η επιμονή είναι από τις σπουδαιότερες αρχές, διότι χάρη σε αυτή φτάνεις ως το τέρμα. Ο επιμένων νικά.

«Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία». Μαχάτμα Γκάντι




John Evans – 
Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου