Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Αλλάζοντας το σύστημα των πεποιθήσεων μπορεί ν' αλλάξει η ζωή μας...!!!!

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο σαν ένα υπολογιστή που λαμβάνει δεδομένα τα οποία επεξεργάζεται και στη συνέχεια λειτουργεί με αυτά. Ότι πληροφορίες του δώσεις, με αυτές θα μάθει να εργάζεται. Έτσι ακριβώς κι ο άνθρωπος, μέσα από μία σειρά πληροφοριών μαθαίνει να εκδηλώνεται στην ζωή του και στην καθημερινότητα του.

Από την γέννηση μας δεχόμαστε εξωτερικές πληροφορίες. Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε μας δίνει ερεθίσματα κι εμπειρίες βάση των οποίων χτίζεται καθημερινά το προσωπικό σύστημα των πεποιθήσεων μας. 

Από το σύνολο των πληροφοριών που ερχόμαστε σε επαφή, κάποιες τις αποδεχόμαστε, τις πιστεύουμε και τις κάνουμε κτήμα μας. Ο συνειδητός νους αποδέχεται τις πληροφορίες, τις οποίες θεωρεί αληθινές, βιώνοντας τες ως πραγματικότητα. 

Η επανάληψη και η αποδοχή των πληροφοριών δημιουργεί το σύστημα των πεποιθήσεων μας.

Οι βασικές πεποιθήσεις που λαμβάνουμε κυρίως στην παιδική μας ηλικία αλλά και στην μετέπειτα ζωή μας, αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας και με την πάροδο του χρόνου οι πεποιθήσεις γίνονται προγράμματα. 

Καθώς τα προγράμματα του συστήματος των πεποιθήσεων δημιουργούνται, ο μηχανισμός του υποσυνείδητου, μας καθοδηγεί σε επιλογές και δράσεις. 

Αυτή η διαδικασία τις περισσότερες φορές συμβαίνει σχεδόν αυτόματα, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, γιατί έχει γίνει πλέον μέρος του εαυτού μας. 

Έτσι λοιπόν τα προγράμματα αυτά, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας, την πραγματικότητα που βιώνουμε και τις καταστάσεις που ζούμε, όποιες κι αν είναι αυτές, θετικές ή αρνητικές. Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι είμαστε αυτό που τελικά πιστεύουμε. Έχουμε διαμορφωθεί μέσα από ένα προσωπικό σύστημα πεποιθήσεων.

Με την επίγνωση αυτή μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας, δουλεύοντας σε ατομικό επίπεδο με το σύστημα των πεποιθήσεων μας. 

Σε όλα τα χρόνια που εργάζομαι με το υποσυνείδητο, κυρίως μέσω της αναδρομικής μεθόδου και της μεθόδου Θήτα, Thetahealing, έχω δει να συμβαίνουν μεγάλες όμορφες αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων σε διάφορους τομείς, (σχέσεις, εργασία, οικονομικά, υγεία κα) και σε μία μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολεί τους ανθρώπους. 

Έχω μάλιστα πλέον την βεβαιότητα πως αν αρχίσεις να δουλεύεις σήμερα με το υποσυνείδητο ενός ανθρώπου και τα προγράμματα του συστήματος των πεποιθήσεων του, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, ακόμη και αν έχουμε να κάνουμε για παράδειγμα μ' έναν άστεγο με πολύ σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μπορεί ν' αλλάξει η ζωή και η πραγματικότητα που βιώνει.

Έχουμε αναπτύξει και υιοθετήσει βασικές πεποιθήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας οι οποίες είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι επηρεάζουν την ευτυχία μας, την ευημερία μας, τις σχέσεις μας, την υγεία μας, την προσωπική μας ανάπτυξη και ολοκλήρωση.

Μία σειρά από αρνητικές πεποιθήσεις που είναι επιζήμιες και μπορούν να μας περιορίσουν όπως για παράδειγμα:

Είμαι κατώτερος

Η ζωή είναι δύσκολη

Εγώ φταίω

Θα μείνω μόνος

Δεν αξίζω την αγάπη

Άλλες πιο σύνθετες όπως:

Χρειάζεται να εργαστώ σκληρά για να τα καταφέρω

Πρέπει να περάσω από δύσκολες στιγμές για να είμαι ευτυχισμένος

Η αξία μου εξαρτάται από το τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα

Σχεδιάζω πράγματα αλλά ποτέ δεν πραγματοποιούνται

Αμέτρητες πεποιθήσεις και προγράμματα έχω αλλάξει σε ανθρώπους τα τελευταία χρόνια. Πάντα ψάχνω να βρω τις ριζικές πεποιθήσεις που μπορούν αλλάζοντας να φέρουν ένα σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα. Μία πεποίθηση που συναντώ συχνά είναι εκείνη η θεμελιακή, "δεν αξίζω την αγάπη". 

Στις αρχές μου έκανε εντύπωση που την συναντούσα τόσο συχνά στους ανθρώπους. Στην πορεία κατάλαβα πόσο πάσχει η σχέση των ανθρώπων με την έννοια της αγάπης και πως αυτή η πεποίθηση μπορεί να βλάψει τον ίδιο τον άνθρωπο, την συμπεριφορά του, την ψυχική και σωματική υγεία του αλλά και όλους του τομείς της ζωής του, κι όχι μόνο τις σχέσεις και την συντροφικότητα όπως εύκολα θα πίστευε κάποιος. 

Όταν το υποσυνείδητο πρόγραμμα "δεν αξίζω την αγάπη" ή παρεμφερή προγράμματα όπως το είμαι "ανάξιος της αγάπης" ή "κανείς δεν θα με αγαπήσει αληθινά", φανερώνονται στον έλεγχο των πεποιθήσεων, οι άνθρωποι συνήθως κλαίνε. 

Είναι ένα μεγάλο σοκ για εκείνους και τους βλέπω να ξεσπούν σε κλάματα σαν μικρά παιδιά. Κάθε φορά που αυτό συμβαίνει όταν ανασύρεται μια πεποίθηση, γνωρίζω ότι γίνεται σπουδαία θεραπεία.

Η εμπειρία μου μέχρι τώρα, μου έχει δείξει πως αν θέλουμε βοηθήσουμε τον εαυτό μας σε οποιονδήποτε τομέα αν κάτι δεν πηγαίνει καλά ή δυσλειτουργεί, από τα πρώτα που χρειάζεται να κοιτάξουμε είναι το σύστημα των πεποιθήσεων μας και τα προγράμματα που δουλεύουν κρυφά στο υποσυνείδητο μας.

Η εργασία με το υποσυνείδητο είναι βαθιά και μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ενεργειακές μέθοδοι όπως η αναδρομική μέθοδος και το thetahealing στις οποίες έχω εκπαιδευτεί και εργάζομαι συστηματικά με αυτές, μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε πρόσβαση στο υποσυνείδητο και στη θεραπεία μέσω αυτού. 

Για πιο δύσκολες περιπτώσεις οι ενεργειακοί/καρμικοί καθαρισμοί είναι κλειδιά που μπορούν να δώσουν λύσεις και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις.




Ενεργειακοί - Καρμικοί Καθαρισμοί
Τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης -EFT
Επικοινωνία: 6944878755
kvolonaki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου