Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Τα όνειρά μας, δεν μπαίνουν σε καραντίνα...!!!!

Έχεις ακουστά για το ριψοκίνδυνο όραμα των ονείρων; Αν ναι, το αρνείσαι ή το δέχεσαι; Κάποιος τολμηρός θα υπέκυπτε σε αυτά, ίσως και να έπεφτε με τα μούτρα. Ένας ρομαντικός σίγουρα θα έκανε το ίδιο. Ένας κυνικός ασυνείδητα θα υπέκυπτε και εκείνος με την σειρά του και ίσως αργότερα να το μετάνιωνε. Ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος, ακόμα και αν τον χαρακτηρίζαμε με το χειρότερο επίθετο, θα λύγιζε. Γιατί έτσι είναι τα όνειρα. Για όλους και για όλα.

Ό,τι φαντάστηκες υπάρχει

Ακόμα κι αν κατάφερες να πάρεις μόνο μια μικρή γεύση από αυτό. Υπάρχει γιατί σκιρτίζει ακόμα την καρδιά σου και ίσως για πάντα. Όχι αυτό δεν ισχύει μόνο στον έρωτα, ισχύει για οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι πάθος, τόλμη, αγάπη και αισιοδοξία. 

Για οτιδήποτε κατακλύζει το μυαλό σου με ευδαιμονία. Θέλεις το γεγονός πως σε κάνει να αισθάνεσαι αθάνατος; Θέλεις το ότι συνταράσσεται αδίστακτα το ‘είναι’ σου; Ότι οραματίζεσαι στα αλήθεια υπάρχει. Για την ακρίβεια κατοικεί μέσα σου!

Οφείλεις να το αγγίξεις

Είτε πρόκειται για ένα πρόσωπο, είτε για μια ανθρώπινη καρδιά, είτε για μια ελπίδα, ευλαβικά στην αρχή περιεργάσου το και επέτρεψε του να σε κοιτάξει στα μάτια. Ύστερα ξέρεις πως εφόσον το ονειρεύτηκες, του παραχώρησες την άδεια να εισχωρήσει μέσα σου καιρό πριν του δώσεις το ''πράσινο'' σήμα και αλίμονο αν στα όνειρα του έρωτα δεν άλλαζες το χρώμα τους σε ''κόκκινο''. 

Εκείνο το βαθύ της φωτιάς που επίσημα ανήκει στο πάθος σου για εκείνον τον άνθρωπο που (παρα)δόθηκες καιρό πριν γίνει γνώριμο και σε σένα. Αφού η καρδιά σου το αισθάνθηκε από την πρώτη κιόλα στιγμή, μάλιστα άτυπα οικειοποιήθηκε και η ίδια δίχως να σου πάρει την άδεια.

Η στιγμή της αλήθειας

Η στιγμή της αλήθειας είναι η στιγμή που η καρδιά σου θα νιώσει ανταπόκριση και μια αγκαλιά για να φωλιάσει. Είτε σε άνθρωπο, είτε σε στόχο, είτε σε όραμα που προγραμματίζεις στο απώτερο μέλλον. Όπως και να έχει, είναι αδύνατον ότι βαθιά ονειρεύτηκες να παραμείνει απλά ένα όνειρο. 

Τη στιγμή της αλήθειας, αυτοεπιβεβαιώνονται όλες οι ελπίδες και οι υποσχέσεις που έδωσες ή μοιράστηκες με τον εαυτό σου. Όσο για εκείνον τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες, μόνο εκείνος στα αλήθεια ξέρει τι θα πει αμοιβαία έλξη. 

Και όσο για εσένα ίσως η μονόπλευρη εξιδανίκευση να τα λέει όλα. Ποιος ξέρει λοιπόν αν όχι εσύ; Μήπως οι καρδιές και των δύο; Kαι πάλι ίσως. Αφού αυτό που εν τέλει μετράει και επιβιώνει στα δύσκολα, είναι το όνειρο. Κι αν κάπου υπάρχει, τότε φανερά υπάρχει μονάχα μέσα στα δικά σου χέρια.

Δεν είναι λίγο. Το όνειρο σου δεν είναι ασήμαντο ούτε και αστείο! Ρώτα την καρδιά σου και θα δεις πως μόνο αστείο δεν είναι! Ακόμα και αν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ακόμα και αν δεν έχεις φωνή να του μιλήσεις, αυτό να ξέρεις πως υπάρχει. Και θα υπάρχει όσο η καρδιά και το μυαλό σου θα επιλέγει ευλαβικά να υποκύπτει σε αυτό!

Υπάρχουν όνειρα που μοιάζουν με δυο μάτια. Όνειρα κεραυνοβόλα, όνειρα ασυνείδητα γεμάτα ελπίδες για μια συνειδητή αλήθεια. Υπάρχουν όνειρα που ακούνε σε ένα όνομα, σε ένα επάγγελμα, σε δόξα, σε πλούτο, σε μία και μόνο στιγμή. Υπάρχουν όνειρα απλά, όνειρα μικρά, όνειρα μεγάλα και όνειρα που μοιάζουν άπιαστα. 

Όσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία σου όμως για αυτά τα όνειρα, τόσο πιο κοντά σε εσένα να ξέρεις πως θα έρχονται. Γιατί στην πραγματικότητα κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο κι ούτε και πρόκειται ποτέ να γίνει όσο εσύ θα συνεχίσεις να ονειρεύεσαι γι’ αυτό!

Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα όνειρα, αρκεί να τους υπενθυμίζουμε πως δεν θα πάψουν ποτέ να είναι υπαρκτά. Διαφορετικά, ποτέ κανένα όνειρο δεν θα γίνει εμείς. 

Όσο κι αν το σκεφτόμαστε κι όσο κι αν το αγαπάμε, αν δεν του το υπενθυμίζουμε, αργά ή γρήγορα θα ψάξει και εκείνο με την σειρά του να βάλει πλώρη για άλλους ονειροπόλους.

Ονειρέψου λοιπόν γιατί είναι καιρός να ζήσεις την ζωή όπως την έχεις φανταστεί ή τουλάχιστον κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και υποσχέσου του πως δεν θα πάψεις ποτέ να προσπαθείς για όσα αιώνια θα επιζητά η καρδιά σου!




Κέλλυ Σεφέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου