Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Στάσου για λίγο...!!!!

Απλώς σταμάτα τα πάντα για μια στιγμή! 

Άλλαξε τη ρουτίνα σου…

Φρέναρε τις σκέψεις σου…

Χαλάρωσε τις χορδές του νου σου…

Άνοιξε την καρδιά σου…

Οι πεποιθήσεις σου θα καταρρεύσουν…

και θα αλλάξει ο τρόπος που κοιτάζεις. 

Σταμάτα για λίγο, σταμάτα εκεί που βρίσκεσαι, σταμάτα να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνεις, απλώς σταμάτα για μια στιγμή και άσε τον εαυτό σου να “είναι” εκεί ακριβώς που είναι. Η στάση, έστω και για μια στιγμή, μπορεί να είναι ευλογημένη.

Κοίτα γύρω σου! Μπορεί να δεις πράγματα που δεν τα είχες προσέξει όταν τα προσπερνούσες βιαστικά. Μπορεί να είναι το έντονο άρωμα της γης μετά την ξαφνική μπόρα. 

Μπορεί να είναι η ομορφιά που νιώθεις βλέποντας εκείνο το κορίτσι να παίζει ανέμελα στην παιδική χαρά. Όταν ο νους κάνει διάλειμμα από τις συνεχόμενες σκέψεις του, όλα μοιάζουν διαφορετικά. Αλλάζει ο τρόπος που αντικρίζουμε τα πράγματα. 

Όταν βαδίζεις σ’ αυτή την κατάσταση της εγρήγορσης, τότε αναπνέεις μέσα από κάθε λουλούδι, πετάς με κάθε πουλί, νιώθεις το κάθε πετραδάκι να τρίζει κάτω από το πόδια σου. Βρίσκεις παντού την ομορφιά και τη σοφία. 

Γιατί η σοφία βρίσκεται εκεί όπου γεννιέται η ομορφιά. Και η ομορφιά γεννιέται παντού, από κάθε υλικό της ζωής. Δε χρειάζεται να την αναζητήσεις. Θα έλθει εκείνη σε σένα.

Όταν ο νους σου ησυχάζει, όταν τα συναισθήματα καταλαγιάζουν, τότε μετατρέπεις ότι κάνεις σε διαλογισμό και κατά συνέπεια σε ένα δώρο, σε μια προσφορά, από σένα για την ψυχή σου και από την ψυχή σου στο σύμπαν. Δεν έχει σημασία πλέον τι κάνεις. Ότι και να κάνεις γίνεται διαλογισμός. Γίνεται θεϊκό! 

Μαγειρεύοντας το φαγητό, νιώθεις την αγάπη του σύμπαντος που σου έφερε την τροφή, και θέλοντας να ανταποδώσεις αυτό το δώρο, βάζεις στην προετοιμασία του φαγητού όλη την αγάπη της ύπαρξής σου. Δεν έχει σημασία πόσο απλό είναι το φαγητό. Η αγάπη σου μεταμορφώνει μια απλή σούπα στο πιο πολυτελές γεύμα.

Όταν βιώνεις την ανταλλαγή της σεξουαλικής ενέργειας σε αυτή την κατάσταση, τότε γνωρίζεις την ύψιστη αλήθεια της Ύπαρξής σου. Η καρδιά του εραστή ή της ερωμένης σου γίνεται το σπίτι σου. Το σώμα του εραστή ή της ερωμένης σου γίνεται δικό σου. Η ψυχή σου δεν φαντάζεται πια ότι είναι χωρισμένη από οτιδήποτε. 

Ένα χαμόγελο όταν είσαι σε εγρήγορση θα σε στείλει στα ουράνια. Ένα απλό χαμόγελο. Απλώς σταμάτα τα πάντα για μια στιγμή και χαμογέλα. Χωρίς λόγο. Μόνο και μόνο επειδή αυτό σε κάνει να νιώθεις όμορφα. 

Μόνο και μόνο επειδή η καρδιά σου γνωρίζει ένα μυστικό και επειδή η ψυχή σου γνωρίζει ποιο είναι αυτό το μυστικό. Χαμογέλα γι’ αυτό. Χαμογέλα πολύ. 

Το χαμόγελο θα γιατρέψει ότι σε βασανίζει. Άφησε την αγάπη που κρύβεται μέσα σου να αναδυθεί. Κι η αγάπη θα σε κάνει να κλάψεις… από ευτυχία. 

Απλώς σταμάτα τα πάντα για μια στιγμή... 




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου