Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η μυστική δύναμη της σιωπής...!!!!

Έχει άραγε ήχο η σιωπή; Μπορείς να ακούσεις το ηχόχρωμά της, το θόρυβο που κάνει και ταράζει ένα ήρεμο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα; 

Nα τη ξεχωρίσεις ένα έντονα βροχερό πρωινό, ανάμεσα σε ανθρώπους που βαδίζουν γοργά, πανικόβλητοι σε αντίθετες κατευθύνσεις, διασταυρώνοντας τα βλέμματα τους γρήγορα, σχεδόν αστραπιαία, καθώς κυριεύονται από τις αγωνίες και τους φόβους τους, παλεύοντας συνεχώς με τα ''πρέπει'' του σήμερα. Αυτά τα ατελείωτα πρέπει… που το αύριο θα έρθει, θα τα αγκαλιάσει, θα τα μετατρέψει σε δικά του. 

Ο γνωστός αυτός ατέρμονος πόλεμος ψυχαναγκαστικά σε οδηγεί να γίνεις δέσμιος των σκέψεων που στροβιλίζοντας αναπηδούν από το νου σου, κάνοντας παραμβολές στη ακουστική συχνότητα της σιωπής σου, σαν άλλοτε αποσυντονισμένο ραδιόφωνο. 

Μπορείς άραγε να μείνεις σιωπηλός, συντονισμένος για λίγο στο ακουστικό φάσμα της σιωπής σου; 

Έχει δύναμη η σιωπή, όπως και οι λέξεις. Ίσως και περισσότερο. Έχει νόημα η σιωπή, όπως και το βλέμμα. Έχει και βλέμμα η σιωπή, έχει και ήχο και μυρωδιά. 

Έχει την απόλυτη δύναμη της ελευθερίας, την απόλυτη δύναμη της ελεύθερης βούλησης, την απόλυτη δύναμη της αληθινής έκφρασης, απαλλαγμένης από οποιοδήποτε εκφραστικό μέσο, από οποιαδήποτε ανθρώπινη αίσθηση. Έχει και άγγιγμα η σιωπή… 

Αν δε σωπάσεις, πώς θα το ζήσεις; 

Πώς θα εκφραστείς σαν ένα ελεύθερο πνεύμα; Πώς άραγε θα μπορέσεις πραγματικά να είσαι ο εαυτός σου; Όχι οι σκέψεις, όχι τα λόγια, όχι οι πράξεις, τα θέλω και τα πρέπει σου. Ο αληθινός εαυτός της υπόκωφης σιωπής σου, που σου υποδεικνύει δειλά – δειλά το εύρος των δυνατοτήτων σου, του σκοπού σου, της ελεύθερης ύπαρξης σου. 

Τράβηξέ τη από το βαθύ, πνιχτό σκοτάδι του μυαλού σου και κάνε τη και πάλι ηχηρή και δυνατή. Δώσε στη σιωπή σου μία ευκαιρία, το αξίζει. Έχει ήχο η σιωπή, έχει έκφραση, έχει αισθήσεις και χρώμα. Αλλά κυρίως έχει δύναμη. Τη δύναμη να σε μετατρέψει σε κυρίαρχο του εαυτού σου. 

Να καταπαύσει τη δίνη των σκέψεών σου. Να σου δώσει εύκολα εκείνη τη λύση στο πρόβλημα που το μυαλό σου γιγαντώνει και σε ταλαιπωρεί στοιχειώνοντας τις ήσυχες νύχτες σου. Μείνε για λίγο σιωπηλός και αφουγκράσου τους ήχους της σιωπής σου. 

Ή δύναμή της θα σε γοητεύσει και θα σε διδάξει. Κλείσε απαλά τα μάτια και άφησέ τη να σε καθοδηγήσει. Και ύστερα τα λόγια και οι πράξεις σου θα είναι διαφορετικές, θα έχουν το δικό τους νόημα. Το πραγματικά δικό σου νόημα. 




Χριστίνας Σταθάκου 
Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Όμορφη Ζωή Άρθρα Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο. Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου