Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

4 λόγοι για τους οποίους ο νόμος της έλξης δεν λειτουργεί...!!!!

«Η στιγμή που νιώθουμε τόσο μπερδεμένοι όσο ποτέ, είναι όταν προσπαθούμε να πείσουμε το μυαλό μας για κάτι που η καρδιά γνωρίζει πως είναι ψέμα». – Κάρεν Μαρί Μόνινγκ 

Ο νόμος της έλξης έγινε ένα από τα πιο γνωστά θέματα από το διαβόητο βιβλίο «Το μυστικό» που βγήκε το 2006. Παρόλο που υπήρχαν πολλοί συγγραφείς και δάσκαλοι που είχαν θίξει αυτές τις έννοιες στο παρελθόν, αυτό το βιβλίο φαίνεται να είναι εκείνο που έκανε την λέξη «εκδήλωση» γνωστή στον περισσότερο κόσμο. 

Από την έκδοση του και μετά υπήρξαν αμέτρητοι συγγραφείς, πνευματικοί δάσκαλοι και ομιλητές που άγγιξαν το θέμα του ότι μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε την δική σας πραγματικότητα απλώς με το να «οραματιστείτε» την ύπαρξη της. 

Ακούγεται πραγματικά μαγικό και καταπληκτικό θεωρητικά ειδικά για εκείνους που τολμούν να ανοίξουν το μυαλό τους σε μια μεταφυσική πραγματικότητα στην οποία υπάρχουν δυνάμεις του σύμπαντος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Καθώς κάποιος αρχίζει να έχει απτές εμπειρίες με τις αθέατες δυνάμεις, αρχίζει επίσης να αισθάνεται το πώς λειτουργεί η ενέργεια. 

Γιατί λοιπόν οι υποσχέσεις του νόμου της έλξης του ότι «μπορείτε να έχετε ό, τι θέλετε» φαίνεται να μην πραγματοποιούνται για πολλούς; 

Μερικές φορές φαίνεται πως εκείνοι που είναι πιο εναρμονισμένοι με τις πνευματικές έννοιες και το σύμπαν είναι αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο όχι μόνο να ζήσουν αλλά και να πραγματοποιήσουν αυτά που οραματίζονται. 

Υπάρχουν συγκεκριμένοι «κανόνες» για τον νόμο της έλξης που πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν λαμβάνουν υπόψη και έτσι μπερδεύονται και απογοητεύονται ακόμη περισσότερο. 

Παρακάτω βρίσκονται 4 κοινά λάθη που γίνονται κατά την προσπάθεια αξιοποίησης του νόμου της έλξης. 

«Η γη παρέχει αρκετά ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε ανθρώπου, αλλά όχι την απληστία κάθε ανθρώπου»– Μαχάτμα Γκάντι 

1. Πιστεύετε ότι πρέπει να είστε θετικοί για όλα 
Είναι γνωστό σε όλους το «να σκέφτεσαι θετικά, ελκύεις την ενέργεια που εκπέμπεις!». Ενώ είναι αλήθεια αυτό που μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν είναι πως το παραπάνω δεν προτείνει πως πρέπει να είστε χαρούμενοι για κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν είστε. 

Βασικά, όσο περισσότερο κάποιος προσπαθεί να νιώθει χαρούμενος ενώ δεν είναι τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από την πραγματικότητα που προτιμά. 

Για να το εξηγήσω καλύτερα, σκεφτείτε ένα παιδί που του έχουν κλέψει το ποδήλατο. Όταν το ανακαλύπτει αρχίζει να κλαίει αλλά ο γονιός του λέει «μην κλαις γιατί θα προσελκύσεις κι άλλα κακά πράγματα, γι αυτό σταμάτα να κλαις!» 

Το παιδί εκείνη τη στιγμή αυτό που ακούει είναι «τα αισθήματα σου δεν έχουν σημασία, δεν επιτρέπεται να απογοητεύεσαι, μόνο να χαίρεσαι για όλα.». Με τον καιρό, το παιδί αρχίζει να απομακρύνεται από τα συναισθήματα του και βάζει μια «χαρούμενη μάσκα» κάθε μέρα για να προσποιείται πως όλα είναι καλά ενώ δεν είναι. 

Όλοι ξέρουμε ένα τέτοιο άτομο που κάτω από την «χαρούμενη μάσκα» του υπάρχει άγχος, θυμός και φόβος. Αυτοί οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές καταρρέουν μετά από δεκαετίες καταπίεσης θυμού και απογοήτευσης. 

Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι, που σημαίνει ότι πρέπει να νιώθουμε τα συναισθήματα μας όπως πραγματικά είναι γιατί όσο δεν το κάνουμε αυτό υποσυνείδητα λέμε στο παιδί μέσα μας «δεν είσαι αρκετά καλός/η. Πρέπει να είσαι πιο χαρούμενος/η και θετικός/η ώστε να σε αποδεχθώ και να σε αγαπήσω.» 

Δεν είναι περίεργο το ότι τόσοι πολλοί νιώθουν πως δεν αξίζουν να αγαπηθούν και δεν ξέρουν το γιατί. Ξοδεύουμε χρόνια αποφεύγοντας τα αυθεντικά μας συναισθήματα και σκέψεις. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι πως η ειλικρίνεια έχει μεγαλύτερη σημασία από την ψεύτικη ευτυχία. 

Όταν είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την πραγματικότητα, τότε ανακαλύπτουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη των συναισθημάτων μας προς όφελος μας. 

2. Εστιάζετε περισσότερο στο να εκδηλώσετε κάτι παρά στο να θεραπευτείτε. 
Το λάθος που κάνουν τόσοι πολλοί συχνά είναι ότι πιστεύουν πως το να πετύχουν αυτό που θέλουν σε φυσικό επίπεδο είναι ο τελικός στόχος τους. Αρχίζουν να πιστεύουν ότι η «γραμμή τερματισμού» όλων αυτών είναι το να πάρουν ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, χρήματα κτλ. Ωστόσο τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από την αλήθεια. 

Ο πραγματικός στόχος είναι να νιώσουμε όπως θέλουμε να αισθανθούμε, το πώς πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν να νιώσουμε αυτά που θέλουμε να εκδηλώσουμε. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να πιστεύει ότι μια σχέση θα τον ικανοποιήσει περισσότερο, έτσι περνά τον χρόνο του ενώ οραματίζεται αυτό το άτομο που θα πάρει τον πόνο του μακριά. 

Το λάθος εδώ είναι ότι πολλοί πιστεύουν πως κάτι εξωτερικό και όχι ο εαυτός μας είναι το κλειδί για την ευτυχία μας. Ενώ οι σχέσεις, τα χρήματα και τα καινούργια πράγματα μπορούν να μας ενθουσιάσουν για λίγο, δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας κάνουν χαρούμενους μόνιμα. 

Οπότε αυτό που κάνουν οι πιο έμπειροι είναι να εστιάζουν στις πεποιθήσεις που έχουν για τον εαυτό τους και για την ζωή που τους κάνουν να πιστεύουν ότι η ευτυχία τους βρίσκεται «κάπου εκεί έξω». 

Όταν κάποιος απλώς εστιάζει στο να θεραπευτεί, δηλαδή στο να αναγνωρίσει τις πεποιθήσεις που τον περιορίζουν και τους φόβους που έχει σχηματίσει στο υποσυνείδητο του, οι οποίοι τον κάνουν να νιώθει πως δεν αξίζει, η εξωτερική πραγματικότητα φροντίζει για τα υπόλοιπα. 

Ουσιαστικά, όταν εστιάζουμε στο να θεραπεύσουμε την καρδιά και τις πληγές μας, δεν χρειάζεται όντως να κάνουμε όλα αυτά περί οραματισμού και εκδήλωσης γιατί η ζωή μας ευθυγραμμίζει με το ανώτερο πεπρωμένο μας απλώς και μόνο επειδή αισθανόμαστε ολόκληροι και θεραπευμένοι. 

3. Επικεντρώνεστε στις κρίσεις του μυαλού. 
Η κρίση είναι βασικά η φύση του εγωισμού και του μυαλού. Η δυαδική συνειδητότητα σημαίνει απλώς μια πραγματικότητα στην οποία μπορούμε να δούμε καθετί που υπάρχει επειδή επίσης υπάρχει το αντίθετο του. Έτσι, το μυαλό αποθηκεύει τα πάντα στις κατηγορίες «καλό» και «κακό». 

Τώρα, αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι αυτές οι κρίσεις/κριτικές είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να θεραπεύσουμε και να ξεπεράσουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα προσελκύσουμε αυτό που κρίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε επανειλημμένα μέχρι να σταματήσουμε να κρίνουμε αυτό που ελκύουμε. 

Κάθε φορά που κρίνετε πως είστε θυμωμένοι, στεναχωρημένοι ή κρίνετε κάποιον άλλον επειδή ίσως δεν έχει τόσα χρήματα όσα εσείς, με αυτόν τον τρόπο λέτε στο σύμπαν «στείλε μου περισσότερες ευκαιρίες για να θεραπεύσω αυτή την κρίση.» 

Όταν μπορούμε να φτάσουμε σε μια θέση ειλικρινούς αποδοχής, άνευ όρων αγάπης και συγχώρεσης για όλα αυτά που έχουμε κρίνει στο παρελθόν, να είστε σίγουροι πως τότε είναι η τέλεια στιγμή για να αρχίσει η ζωή να σας φέρνει πιο κοντά στο ανώτερο πεπρωμένο σας. Όταν μπορούμε να δούμε την τελειότητα σε όλα τα πράγματα, τότε αληθινά εκδηλώνουμε την τέλεια «πραγματικότητα» που έχουμε οραματιστεί. 

4. Εξακολουθείτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τους άλλους για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. 
Αν μπορείτε να παραδοθείτε στο γεγονός ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι εδώ για να σας βοηθήσουν και δεν αποτελούν λάθος ούτε δικό σας ούτε κανενός άλλος, αυτόματα ευθυγραμμίζεστε με τη θέληση του σύμπαντος και το ανώτερο πεπρωμένο σας. 

Δεδομένου ότι η κατηγορία είναι μια άλλη μορφή κρίσης, δεν είναι περίεργο ότι εκείνοι που συνεχώς κατηγορούν τον εαυτό τους ή την ζωή για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα, εξακολουθούν να προσελκύουν καταστάσεις που τους κάνουν να κατηγορούν κάτι ή κάποιον ακόμη περισσότερο. 

Ένα από τα πρώτα και τα πιο σημαντικά βήματα στην χρήση του νόμου της έλξης είναι μια διαδικασία που ονομάζεται παράδοση. 

Αυτό το βήμα είναι λίγο δύσκολο γιατί ανάλογα με το που βρίσκεστε στην διαδικασία θεραπείας σας, αυτό θα λειτουργήσει εναντίον σας αν προσπαθήσετε να προχωρήσετε γρηγορότερα από ό, τι χρειάζεται η καρδιά σας. 

Η θεραπεία των συναισθημάτων και των αντιλήψεων μας πρέπει να είναι προτεραιότητα μας, αλλά σε ένα συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τελειότητα της κάθε κατάστασης. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο και αυτός ο λόγος είναι η βελτίωση της ζωής μας. 




Μαγεία Τ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου