Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Αλλάζω σελίδα στη ζωή μου - Όταν η θεωρία γίνεται βίωμα…!!!!

«Αλλάζω σελίδα στη ζωή μου.» Το έχουμε ακούσει και το έχουμε διαβάσει κατά καιρούς από εδώ κι από εκεί. « Έχω ανάγκη να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου.» Όταν αυτό το πούμε εμείς όμως κάτι όντως χρειάζεται να αλλάξει. Ζεις μια ζωή όπως την είχες φανταστεί. Τουλάχιστον έτσι νόμιζες μιας και οι ορίζοντες τις φαντασίας σου είχαν όρια, έτσι όπως σου μάθανε να ονειρεύεσαι. 

Μέσα σ’ αυτή τη ζωή όμως, το «όνειρο» γινόταν κι «εφιάλτης» κάποιες φορές. Εκεί όπου οι καταστάσεις θέριευαν τους φόβους σου και σ’ έκαναν να περιορίζεσαι κι άλλο μέσα σε αυτά τα όρια που ήδη είχες βάλει. Κι αφού οι φοβικές καταστάσεις περνούσαν ξανασήκωνες το κεφάλι. 

Και συνέχιζες να ζεις παρέα με το σπόρο του φόβου έτοιμο να ανθίσει με το παραμικρό πότισμα. Άντεχες όμως. Μιας και είχες ό,τι ονειρευόσουν… Έτσι ένοιωθες… Κι έτσι απλά μια μέρα συμβαίνει κάτι. Αυτό το κάτι που μπορεί και να μην είναι τόσο τρομακτικό. Αυτό το κάτι που απλά σε αναγκάζει να αλλάξεις οριστικά το πρόγραμμα σου. 

Γιατί τελικά μπορεί αυτό που σε σπρώχνει στα όριά σου να μην είναι τόσο αυτό που έρχεται και φεύγει γρήγορα, όσο δυνατό κι αν είναι, αλλά κάτι που σου αλλάζει απλά το πρόγραμμα της ρομποτικής καθημερινότητας που αποκτάς καθώς μεγαλώνεις. Και να τότε η ώρα να πεις στον εαυτό σου «Έχω ανάγκη να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου.» 

Το λες έντονα σχεδόν επιτακτικά… μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Και νομίζεις θα σε πιάσει πανικός. Αισθάνεσαι τύψεις και ενοχές που σκέφτεσαι πως θα είσαι η αιτία που θα καταστραφεί ό,τι υπάρχει γύρω σου. Φοβάσαι πως το «τσουνάμι» της δικής σου αλλαγής μπορεί να σπείρει δυστυχία γύρω σου. 

Στους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι. Όμως δε πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου. Κι εγώ θα σου πω κάτι. Γιατί άλλο η θεωρία και άλλο το βίωμα. Άλλαξε!! Κοίταξε το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου τώρα αυτή τη στιγμή και άλλαξε – γύρνα τη σελίδα. 

Συνειδητοποίησε μόνο μια σημαντική λεπτομέρεια. Το βιβλίο αυτό είναι η δική σου ζωή και αφορά μόνο εσένα κι εσύ απλά γυρνάς μια σελίδα του. Αυτό κάνεις. Δεν προσπερνάς ολόκληρα κεφάλαια. Μία – μία σελίδα. Γύρνα την. Δεν είναι τόσο πια μεγάλο πράγμα να γυρίσεις μία σελίδα. 

Σκέψου το για λίγο… Πάντα να θυμάσαι πως η αλλαγή της σελίδας είναι η αλλαγή μέσα σου. Μόνο εκεί. Μη συνδυάζεις αυτήν την άλλη σελίδα με την αλλαγή των πάντων γύρω σου. Αυτό μπορεί να σε σταματάει. 

Νομίζεις πως γυρνώντας σελίδα στη ζωή σου προδίδεις κι εγκαταλείπεις το περιβάλλον που έμαθες να ζεις έως τώρα. Μεγάλο λάθος. Γυρνώντας τη σελίδα το μόνο που συμβαίνει είναι να επιλέγεις να αλλάξεις τη δική σου αντίληψη απέναντι σε αυτό το περιβάλλον. Μιας και αλλάζω σελίδα δε σημαίνει τρέχω να φύγω μακριά απ’ όλα. Αντίθετα. 

Σημαίνει ήρθε η ώρα να ακούσω εμένα και να διαπιστώσω τι πραγματικά με ωφελεί. Ποια πραγματικά είναι η δική μου αντίληψη για τους ανθρώπους και καταστάσεις γύρω μου. Και πώς θα γίνει αυτό; Πώς θα βρω τη δύναμη να γυρίσω σελίδα; 

Μόνο αν διερωτάσε αυτό ήδη έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Κάνε και το δεύτερο λοιπόν. Όμως να το κάνεις προς τα πίσω. Εννοώ να κάνεις ένα βήμα πίσω κάθε μέρα, για όση ώρα μπορείς απέναντι στις καταστάσεις της καθημερινότητας που βιώνεις. Γίνε θεατής της ζωής σου, του εαυτού σου, σα να είναι μια ταινία που παρακολουθείς. 

Αποστασιοποιήσου ….έστω και για κάποια λεπτά αρχικά … μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερη ώρα. Και ποτέ μη σταματάς να διερωτάσαι πώς θα γυρίσεις αυτή τη σελίδα. Να μένεις με ανοιχτά τα μάτια καθώς διερωτάσαι. 

Τότε θα δεις πως θα έρθει η ώρα που έτσι απλά θα εμφανιστεί ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση και την καταλληλότερη στιγμή. Να σου δωθεί μία μέθοδος, μία τεχνική, ένα βιβλίο κ.α… και δίνοντας σου ένα «φακό» στο χέρι να σου πει δείχνοντας: «Από εδώ. Έλα. Ξεκίνα.» 

Κι έτσι απλά να έχεις γυρίσει τη σελίδα του βιβλίου σου διαπιστώνοντας στην πορεία πόσο τελικά χωρίς όρια ήταν τα όνειρα σου. Γιατί άλλωστε όσες σελίδες κι αν γυρίσεις στο βιβλίο, αυτό είναι μόνο δικό σου και αφορά τη γραφή της δικής σου ζωής. 

Εσύ μόνο μπορείς να γυρίζεις τις σελίδες ή να παραμείνεις συνεχώς να διαβάζεις την ίδια σελίδα ξανά και ξανά. Ό,τι κι αν κάνεις πάντα να θυμάσαι είναι το σωστό για εσένα και αυτό που εσύ χρειάζεσαι την κάθε μοναδική στιγμή που ζεις. 

Αν όμως εμφανιστεί έντονη η ανάγκη να αλλάξεις τη σελίδα τότε μην το αναβάλλεις… έτσι θα αποφύγεις να δημιουργήσεις την ανάγκη να θες να πετάξεις ολόκληρο το βιβλίο… 




Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Φωτεινή Γαλάνη Η Φωτεινή Γαλάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδευμένη στο Pranic Healing του GMCKS και είναι μία από τους εκπροσώπους του Rama - Pranic Healing North Greece. Oραματίζεται έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος θα μπορεί να ασχολείται περισσότερο με την υγεία του παρά με την ασθένειά του. Όπου θα έχει αντιληφθεί πως μόνο αντιμετωπίζοντας ολιστικά ένα πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα της ζωής θα μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα,χωρίς να βιώνει εγκλωβισμό ή ταλαιπωρία. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει σήμερα το χώρο του «ΒeLight Wellness Center» στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ΒeLight Wellness Center
Φωτεινή Γαλάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου