Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Συγχώρεσε, αγάπα, προχώρα… μετά από κάθε Σταύρωση, έρχεται η Ανάσταση...!!!!

Μετά από κάθε Σταύρωση, έρχεται η Ανάσταση. Μετά από κάθε λύπη έρχεται η χαρά. Έπειτα από κάθε καταιγίδα εμφανίζεται πάντα ένας ήλιος με ένα ουράνιο τόξο. Έπειτα από κάθε δύσκολο εμπόδιο κάπου παρακάτω υπάρχει μία σκάλα που σε καλεί να την ανέβεις δείχνοντας και πάλι έναν δρόμο λίγο πιο βατό από αυτόν που πέρασες.

Θα προδοθείς στο δρόμο σου , το ξέρω, όπως πρόδωσαν και το Θεό σου. Θα σταυρωθείς για τις επιλογές σου, τη πίστη σου, τα θέλω σου, όπως σταυρώθηκε και Εκείνος για εμάς.

Θα κουβαλήσεις και εσύ στις πλάτες σου ένα Σταυρό, που για κάποιους θα είναι ελαφρύς, αλλά για κάποιους άλλους θα είναι Γολγοθάς, αλλά για σένα ένα ακόμη δύσκολο μονοπάτι, σαν του Χριστού λίγο πριν φτάσει στη θανατική ποινή.

Στο διάβα σου θα σε ρωτήσουν ακόμη και για αλήθεια και μέσα στην αγωνία και τη λαχτάρα να απαλλαγείς από τις τύψεις, θα την απαρνηθείς, λέγοντας ψέματα, όπως κάνανε οι μαθητές στον Κύριο.

Όταν όμως φτάσεις στο τέλμα σου, θα αναζητάς την Ανάσταση κι αυτή θα βρίσκεται μέσα σου. Θα είναι ζωντανή και θα περιμένει να βγει, ελπίζοντας και αυτή σε ένα θαύμα που γίνεται ξανά και ξανά.

Γι αυτό συγχώρεσε, αγάπα, πίστεψε και προχώρα. Όλοι ξέρουμε ότι θα ξημερώσει. Ο Χριστός αναστήθηκε για μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά.

Ας εκμεταλλευτούμε την Ανάστασή του, και το φως ας λάμψει στις καρδιές μας φέρνοντας την άνοιξη για όλους μας, νωρίς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 




Βασιλική Κοτλίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου