Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αλλάζοντας τον εαυτό μας, θα αλλάξουμε τον κόσμο...!!!!

Ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας Λέων Τολστόι είχε πει : “Όλοι σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν σκέφτεται να αλλάξει τον εαυτό του”. 

Η διαφορά σε αυτόν τον κόσμο είναι κάτι που ξεκινάει από τον καθένα ξεχωριστά. Η αλλαγή φαίνεται από το πόσο εξελίσσεται, αλλάζει και διορθώνεται κάποιος. 

Πολλές φορές συλλογιζόμαστε «μα πόσο δύσκολα αλλάζει αυτός ο κόσμος που ζούμε, χρειάζονται ριζικές μεταβολές για να μπορέσει να γίνει ένα καλύτερο μέρος». Κι όμως μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας 

Εάν όλοι μπορούσαν να καθαρίσουν την αυλή του σπιτιού τους, ο κόσμος θα ήταν πιο καθαρός, είχε πει η Μητέρα Τερέζα. Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η αλλαγή στα πιστεύω μας. Αν αλλάξουν οι άνθρωποι που ζουν στον κόσμο αυτόν, θα αλλάξει και αυτός. 

Αλλά πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να αλλάζει τον εαυτό του; 

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι από τους οποίους θα μπορούσε να ξεκινήσει κανείς την αλλαγή του εαυτού του. Αρχικά: 

1. Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου 
Μπορείς να λες όσα ψέματα θες στον εαυτό σου, αλλά κατά βάθος ξέρεις την αλήθεια. Η ζωή σου όμως θα αλλάξει και θα βελτιωθεί μόνο αν πάρεις ρίσκα και αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις κατάματα. Πρέπει να μάθεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γιατί έτσι θα είναι και όλοι οι άλλοι ειλικρινής με εσένα 

2. Σταμάτα να φοβάσαι να κάνεις λάθος 
Δεν πρέπει να ζούμε σε μία φούσκα και να μας τρομάζει η ιδέα της αποτυχίας. Αν δεν κάνουμε λάθος δεν πρόκειται να μάθουμε και δεν θα αποκτήσουμε εμπειρίες. Δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το θετικό από το αρνητικό, ώστε να το αποφύγουμε. Η επιτυχία είναι ένα μονοπάτι στρωμένο από αποτυχίες. 
3. Συγχώρεσε 
Όλες οι συγκρούσεις σε αυτόν τον κόσμο γεννιούνται μέσα από παρεξηγήσεις, εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας και της φοβίας των ανθρώπων. Της φοβίας να χάσουν τον έλεγχο, να μοιάζουν αδύναμοι. Με το να αρχίσουμε να συγχωρούμε, σίγουρα θα κάνουμε πολύ καλό πρώτα από όλα στον εαυτό μας και ύστερα και στους άλλους. 

4. Σταμάτα να παραπονιέσαι 
Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν προβλήματα. Η πλειοψηφία από εμάς, αυτό που κάνει είναι να παραπονιέται. Όμως το παράπονο δεν πρόκειται να μας οδηγήσει πουθενά. Αν και είναι ανακουφιστικό και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε με έναν τρόπο την κατάσταση, στην ουσία τα παράπονα το μόνο που κάνουν είναι να οδηγούν σε περισσότερα παράπονα. 

Σταματήστε λοιπόν να παραπονιέστε για λίγο. Αν δεν μπορείτε να λύσετε κάτι, απλά προχωρήστε παρακάτω. 

5. Άλλαξε τρόπο σκέψης και συνήθειες 
Για να μπορέσετε να αλλάξετε σε οποιοδήποτε τομέα, πρώτα θα πρέπει να αλλάξετε τις πεποιθήσεις που έχετε σε σχέση με το θέμα. Διαφορετικά, όσο κι να προσπαθείτε να αλλάξετε, θα σκοντάφτετε πάνω στις περιοριστικές σας πεποιθήσεις που θα αποτρέπουν την αλλαγή. 

Σαν να συγκρούεστε, δηλαδή, εσείς με τον εαυτό σας. Η αλλαγή συμπεριφοράς προϋποθέτει αλλαγή στάσης και πεποιθήσεων. Σημαντική βοήθεια για κάθε αλλαγή συμπεριφοράς είναι η εκπαίδευση στις κατάλληλες δεξιότητες. 

Η θετική σκέψη, η αυτοπεποίθηση, η στοχοθεσία και η διαχείριση χρόνου θα αποδειχθούν πολύτιμοι σύμμαχοί σας στην υλοποίηση της αλλαγής που θέλετε. Μη διστάσετε να αναζητήσετε αυτή τη βοήθεια. Θυμηθείτε πως δεν είναι ο κόσμος που χρειάζεται αλλαγή, αλλά οι άνθρωποι. 




Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,
Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου