Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Μιλήστε Με Αγάπη : Πως οι λέξεις κυριολεκτικά αναδομούν τον εγκέφαλο...!!!!

Μιλήστε με αγάπη : πως οι λέξεις κυριολεκτικά αναδομούν τον εγκέφαλο! Η δύναμη των λέξεων είναι ίσως η πιο ξεχασμένη και παραμελημένη πνευματική δύναμη της σύγχρονης εποχής. 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ρίζες της μαγείας, καθώς και της πνευματικότητας βρίσκονται στην δύναμη των λέξεων. Στην αρχαιότητα, ειδικά στις προϊστορικές περιόδους οι σαμάνοι πίστευαν στην δύναμη του λόγου.

Όπως ήδη γνωρίζετε, περιτριγυριζόμαστε από την ενέργεια δημιουργισμού του σύμπαντος. Κάθε αντικείμενο και ον είναι μέρος του μακρόκοσμου. Όλα σχετίζονται και επικοινωνούν. 

Οι αρχαίοι πνευματιστές πίστευαν ότι κάθε λέξη έχει το δικό της περίπλοκο νόημα, ενέργεια και επίδραση-όλα αυτά συνδυάζονται από την αληθινή δύναμη της λέξης. 

Γι αυτό οι άνθρωποι επέλεγαν πολύ προσεκτικά τα λόγια τους στο παρελθόν και σέβονταν την αξιοπρέπεια τους. Ήξεραν επίσης πώς να χρησιμοποιήσουν την δύναμη των λέξεων για να βελτιώσουν την ζωή τους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. 

Η δύναμη των λέξεων μπορεί να αντιπροσωπεύει την θετικότητα ή την αρνητικότητα. Το να χρησιμοποιείτε πιο συχνά θετικά λόγια παρά αρνητικά μπορεί να δώσει ώθηση στα κινητήρια κέντρα του εγκεφάλου κάνοντας τα να δράσουν. 

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, όταν χρησιμοποιείτε αρνητικά λόγια αποτρέπετε την παραγωγή συγκεκριμένων νευροχημικών ουσιών που συμβάλλουν στην διαχείριση του άγχους. Ο καθένας μας είναι προγραμματισμένος να ανησυχεί. 

Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αρχέγονος εγκέφαλος μας προστατεύει από επικίνδυνες καταστάσεις για λόγους επιβίωσης. Έτσι, όταν επιτρέπουμε στις αρνητικές λέξεις και έννοιες να εισέρχονται στις σκέψεις μας, αυξάνουμε την δραστηριότητα στο κέντρο του φόβου του εγκεφάλου μας (ή αμυγδαλή) και έτσι παράγονται ορμόνες του άγχους που πλημμυρίζουν το σύστημα μας. 

Αυτές οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές διακόπτουν την διαδικασία της λογικής και της αιτιολόγησης στον εγκέφαλο και αναστέλλουν την κανονική λειτουργικότητα. 

Τι έγραψαν ο δρ Andrew Newberg από το Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον και ο Mark Waldman, ειδήμονες στην επικοινωνία στο διάσημο βιβλίο τους «Οι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τον εγκέφαλο σας» : «Έχοντας μια θετική και αισιόδοξη λέξη στο μυαλό σας, διεγείρετε την δραστηριότητα του μετωπιαίου λοβού. 

Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει συγκεκριμένα κέντρα της γλώσσας που συνδέονται άμεσα με τον κινητικό φλοιό που είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις σας. 

Και όπως έχει δείξει η έρευνα μας, όσο πιο πολύ επικεντρώνεστε στις θετικές λέξεις τόσο περισσότερο θα αρχίσετε να επηρεάζετε άλλες περιοχές του εγκεφάλου. Οι λειτουργίες στον βρεγματικό λοβό αρχίζουν να αλλάζουν, γεγονός που αλλάζει την αντίληψη σας για τον εαυτό σας και τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδράτε. 

Το να έχετε μια θετική άποψη για τον εαυτό σας θα σας κάνει να βλέπετε το καλό στους άλλους ενώ αντίθετα μια αρνητική άποψη για τον εαυτό σας θα σας κάνει να είστε καχύποπτοι και να αμφιβάλλετε γι 'αυτούς. 

Με τον καιρό, η δομή του θαλάμου σας θα αλλάξει ενώ ανταποκρίνεται στα συνειδητά λόγια, σκέψεις και συναισθήματα και πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στον θάλαμο θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα». 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι πολύ απλό. Απλώς χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι στο να είμαστε θετικοί. 

Το να δονείτε ανώτερες σε συχνότητα δονήσεις είναι κάτι που θα κάνει την ζωή σας όχι μόνο υγιέστερη αλλά και πιο χαρούμενη. 




Μάγεια Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου