Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Καθαρισμός του χώρου μέσα στην κουζίνα σας...!!!!

Το πιο σημαντικό πράγμα για εξαιρετικό φενγκ σούι είναι η διαίσθηση σας. Είναι πάντα το καλύτερο, άσχετα με το ποιοι είναι οι «κανόνες» του φενγκ σούι. Αυτό που συνιστώ είναι, κλείστε τα μάτια, χαλαρώστε, και φανταστείτε ότι περπατάτε ολόγυρα στην κουζίνα. 

Παρατηρείστε τί αισθάνεστε να είναι υπέροχο και σας ανεβάζει την ενέργεια και τι σας την ρίχνει. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε την πληροφορία αυτή να κάνετε όποιες αλλαγές είναι απαραίτητες. 

Τώρα που έχετε τον βωμό της κουζίνας σας, η κουζίνα σας είναι άδεια από περιττά, και την αισθάνεστε ζεστή και ελκυστική σαν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχετε ενισχύσει το φενγκ σούι της, είστε έτοιμοι να γεμίσετε αυτόν τον χώρο με μαγική, αναζωογονητική, και λαμπερή ενέργεια.

Για χιλιετίες, στους αρχαίους πολιτισμούς και τους ιθαγενείς πολιτισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ιερές τελετουργίες εκτελούνταν για να ενσταλάξουν ευεργετική ενέργεια σε χώρους διαβίωσης. Οι άνθρωποι κάνουν αυτές τις τελετές καθαρισμού για έναν πολύ απλό λόγο – λειτουργούν! 

Οι μέθοδοι και τα εργαλεία ποίκιλλαν από την μία ομάδα στην άλλη, αλλά ο σκοπός ήταν ίδιος – να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αρμονία. 

Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν ντραμς, κρόταλα, και έκαιγαν βότανα στις τελετές τους. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν γκόνγκς, ψαλμούς, και θυμίαμα. 

Στην μεσαιωνική Ευρώπη, το αλάτι και οι προσευχές καθάριζαν την ενέργεια. Στην Μέση Ανατολή, το κάψιμο του ρετσινιού, όπως λιβάνι και μύρο, χρησιμοποιούνταν για να ελκύσουν ευχές μέσα σε ένα σπίτι. 

Αν και πολλές από αυτές τις παραδόσεις έχουν εκλείψει, προερχόμενο από την βαθιά σοφία της γης, σαν ένα νέο βλαστάρι από την ρίζα ενός σεβαστού δέντρου, έρχεται η αφύπνιση του καθαρισμού του χώρου. Απηρχαιωμένες τελετές που έφεραν τις γενιές της ζωτικότητας και πάλι στο προσκήνιο χρησιμοποιούνται για ακόμη μια φορά. 

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί ο καθαρισμός του χώρου, είναι σημαντικό να δώστε χρόνο στο να αρχίσετε να αισθάνεστε την ενέργεια. Όλοι έχουμε την ικανότητα αυτή. Έχετε μπει ποτέ μέσα σε ένα άδειο δωμάτιο όπου αμέσως νιώσατε ότι η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ένταση; 

Αν και να μην είχατε ίσως ιδέα τι συνέβη εκεί πριν από την άφιξη σας, μπορεί να νιώσατε με βεβαιότητα ότι δεν ήταν ευχάριστο. Σε αντίθεση, άλλα μέρη φαίνονται να αναδύουν χαρά και μια ειρηνική αίσθηση ευεξίας. 

Οι διαφορές μεταξύ των δωματίων που τα νιώθεις να είναι υπέροχα και εκείνων που φαίνονται καταθλιπτική μπορούν να εξηγηθούν, τουλάχιστον εν μέρει, από το γεγονός ότι κάποια περιβάλλοντα είναι απλά πιο ωραία ή με φυσικό τρόπο ελκυστικά από άλλα. 

Εν τούτοις, υπάρχει μια βαθύτερη αλήθεια πίσω από αυτές τις εξηγήσεις που έχει να κάνει με την ενέργεια. Κάποια περιβάλλοντα αποπνέουν μια ενέργεια που σε θρέφει, ενώ άλλοι χώροι μπορούν να σε εξαντλήσουν, να σε οδηγήσουν σε κατάθλιψη, εκνευρισμό, ή θυμό. 

Όταν μπαίνουμε σε έναν χώρο, δεν αντιδρούμε μόνον στο στυλ της επίπλωσης και των χρωμάτων που βρίσκουμε εκεί, αλλά επίσης αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια που μας περιβάλλει. Η θετική ενέργεια μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Η αρνητική ενέργεια μας καταβάλλει. 

Ο καθαρισμός του χώρου προσφέρει έναν απλό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο να μετατρέψουμε την τελευταία στην πρώτη. Μπορεί να μετατρέψει ένα καταθλιπτικό μέρος σε παράδεισο ομορφιάς, αρμονίας, και αναζωογονητικής χαράς. Για να δημιουργήσετε ένα μυστικιστικό, μαγικό, ακόμα και μυθικό γεύμα, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τον χώρο της κουζίνας και της τραπεζαρίας σας. 

(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”) 




"Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου