Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Μια ισχυρή άσκηση αναπνοής που θα σας ανεβάσει...!!!!

Όλοι αναπνέουμε, ως αναγκαία λειτουργία για να ζήσουμε, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ το πώς αναπνέετε και με ποιους τρόπους ωφελεί το σώμα σας; αντί απλώς να βασίζεστε σε αυτή την αυτόματη λειτουργία του σώματος, αφήνοντας τη να κάνει ότι θέλει, πάρτε τον έλεγχο της αναπνοής σας και βάλτε τη να δουλέψει για την ψυχική, συναισθηματική και φυσική σας υγεία! Η συνειδητή αναπνοή είναι η πράξη αναπνοής με πρόθεση και επίγνωση του τι κάνετε αυτή τη στιγμή. 

Σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα εκείνη τη στιγμή δημιουργώντας μια σύνδεση μεταξύ όλων των κομματιών του ατόμου σας. Για κάποιους, αυτό μπορεί να είναι εύκολο σαν να αφιερώνουν λίγες στιγμές στο να χαλαρώσουν και στο να συγκεντρωθούν στο μυαλό ενώ για άλλους είναι μια έντονη πρακτική που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του άγχους ακόμα και των μετατραυματικών καταστάσεων. 

Η ρίζα πολλών πρακτικών γιόγκα και διαλογισμού, είναι ο έλεγχος του σώματος και η χρήση μιας τεχνικής για την αναπνοή που έχει βρεθεί και ωφελεί το σώμα με πολλούς τρόπους όπως : 

Βελτίωση της διάθεσης 
Προωθεί την υγιεινή πέψη 
Μειώνει το άγχος 
Εξαλείφει το οξειδωτικό στρες του σώματος 

Τρέφει υγιεινά τα κύτταρα του σώματος 
Μειώνει την λαχτάρα 
Αυξάνει την ψυχική συγκέντρωση 

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση 
Τονώνει την ροή του αίματος στο δέρμα 
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου 

Δοκιμάστε αυτή την ισχυρή άσκηση αναπνοής Αυτή η άσκηση είναι μια εισαγωγή στον κόσμο της συνειδητής αναπνοής, σχεδιασμένη να σας επιτρέπει να δοκιμάζετε αυτά που μπορείτε να κάνετε εστιάζοντας στην τεχνική αναπνοής. 

Αυτό να λέγεται, οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να είναι έντονες και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δε θα έπρεπε να συμμετέχουν σε τέτοιες ασκήσεις χωρίς ιατρική επίβλεψη. 

Αν έχετε ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων, αρτηριακής πίεσης, αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, ανευρύσματα, γλαύκωμα ή αν είχατε πρόσφατα κάποιο φυσικό τραύμα ή κάποια εγχείρηση προτείνουμε να μιλήσετε πρώτα με έναν γιατρό. Οι έγκυες γυναίκες θα έπρεπε επίσης να κάνουν την άσκηση με προσοχή. 

Ετοιμάστε ένα ασφαλές μέρος : 
Οποιαδήποτε στιγμή και αν κάνετε τις ασκήσεις αναπνοής ή διαλογίζεστε είναι σημαντικό να διασφαλίσετε πως έχετε προετοιμασμένο τον κατάλληλο χώρο. Θα πρέπει να εξαλείψετε τους ενδεχόμενους αντιπερισπασμούς, επιλέγοντας ένα ήσυχο μέρος όπου δε θα περισπάστε. 

Αυτή η άσκηση περιλαμβάνει το να είστε ξαπλωμένοι, οπότε βρείτε ένα σταθερό, ασφαλές μέρος για να είστε καθ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας όπως σε ένα χαλάκι γιόγκα στο πάτωμα. Ίσως θα θέλετε να βάλετε ένα μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από το κεφάλι ή κάτω από τα γόνατα σας. Θα πρέπει να έχετε ένα χρονόμετρο κοντά σας, το οποίο θα ορίσετε στα 20 λεπτά. 

1ο βήμα: Ξαπλώστε ανάσκελα, επιτρέποντας στον εαυτό σας να είναι άνετος με οποιαδήποτε πετσέτα, μαξιλάρι ή κουβέρτα για ζεστασιά που ίσως να θέλετε. Μόλις ξεκινήσετε θα παραμείνετε σε αυτή τη θέση οπότε είναι σημαντικό να διασφαλίσετε το ότι θα είστε άνετα. Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε για λίγα λεπτά. 

2ο βήμα: Πάρτε μια βαθιά ανάσα, εστιάζοντας στην αναπνοή καθώς κατεβαίνει στο διάφραγμα. Αν το κάνετε σωστά το στομάχι σας θα μετακινηθεί ελαφρά προς τα έξω μαζί με την αναπνοή. Εκπνεύστε αργά, κρατώντας τον ίδιο ρυθμό ανεξάρτητα από το αν εισπνέετε ή εκπνέετε. 

Συνεχίστε να εστιάζετε σε αυτό το αναπνευστικό μοτίβο, προσέχοντας να μην αφήνετε κενά στο χρόνο μεταξύ της εισπνοής και της εκπνοής. Προσπαθήστε να οραματιστείτε την αναπνοή σας σαν μια κυκλική κίνηση, κινούμενη μέσα και έξω στο σώμα. 

3ο βήμα: Συνεχίστε το μοτίβο της κυκλικής αναπνοής ενώ επιτρέπετε σε όλο το σώμα σας να χαλαρώσει. Νιώστε την ένταση να φεύγει από διαφορετικά σημεία του σώματος με κάθε αναπνοή. Όσο πιο χαλαροί είστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συνεχίσετε τον κύκλο της αναπνοής. 

4ο βήμα: Τώρα που έχετε επιτρέψει σε κάθε φυσική ένταση να φύγει από το σώμα, στρέψτε την προσοχή σας στην απελευθέρωση κάθε αρνητικού συναισθήματος και ενέργειας από το σώμα. Κάθε φορά που αναπνέετε από το στόμα οραματιστείτε αυτές τις ενέργειες να φεύγουν με την αναπνοή. 

Καθώς συνεχίζετε αυτή την άσκηση είναι σημαντικό να σημειώσετε πως ίσως νιώσετε ότι το σώμα σας μπαίνει σε μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης περίπου στα 10 με 15 λεπτά της άσκησης. Αυτό ίσως παρουσιαστεί ως ένα αίσθημα ευφορίας ή σαν ένα μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια σας. 

5ο βήμα: Καθώς το χρονόμετρο χτυπά, σημειώνοντας 20 λεπτά, είναι ώρα να έρθετε αργά πίσω στην φυσική πραγματικότητα. Πάρτε χρόνο εστιάζοντας στο να φέρετε την αναπνοή σας στον κανονικό ρυθμό της. Μην σηκωθείτε απότομα καθώς μπορεί να ζαλιστείτε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τυχόν αντιλήψεις που ίσως είχατε κατά τη διάρκεια της εμπειρίας. 




Μετάφραση: awakengr.com via evome.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου