Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σπιρουλίνα, κάλε, σπόροι τσία - Δύσκολα ονόματα, θαυματουργά τρόφιμα....!!!!!!!


Η ομορφιά και η υγεία περνάνε από το πιάτο. Παλαιό απόφθεγμα, όσο και ο κόσμος, αλλά καιρός να το ενεργοποιήσουμε και πάλι, ενόψει του χειμώνα.

Αντί να καταναλώνουμε τόνους κρέατος, πουλερικών, βιομηχανικών τροφών, φαρίνας και ζάχαρης, ιδού μερικές υπερτροφές που μπορούν να ισορροπήσουν τα πράγματα.
Οι υπερ-τροφές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες και άλλα καλά πράγματα για την υγεία του σώματος, για την ομορφιά του δέρματος. Καταναλώστε άφοβα και βάλτε τις στη διατροφή σας.

1. Η σπιρουλίνα
Αυτό το φύκι με το γαλαζο - πράσινο χρώμα είναι απλά μαγικό! Όπως και τα άλλα φύκια, η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική για την αναζωογόνηση και αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ χαρίζει ενέργεια. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες καλής ποιότητας, σε σίδηρο, βιταμίνες, μέταλλα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Το θετικό με τη σπιρουλίνα είναι ότι διατηρεί σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματά της από τη στιγμή που την συλλέγουν ως την ώρα που μπαίνει στο πιάτο και στο στομάχι μας. Την βρίσκουμε σε σκόνη και χάπια. 

Είναι το καλύτερο διατροφικό συμπλήρωμα για το ανοσιοποιητικό, μειώνει το αίσθημα κόπωσης, το στρες, τους πόνους περιόδου, προστατεύει το συκώτι και μειώνει την χοληστερίνη. Πάρτε το σε χάπια ή προσθέστε το σε σκόνη στα smoothies, στους χυμούς, στα γιούρτια κλπ.

2. Οι σπόροι τσία
Μαύροι ή άσπροι σπόροι, με μεγάλη διατροφική αξία. Είναι η καλύτερη πηγή Ωμέγα 3 (έχει 8 φορές περισσότερο από τον σολωμό), περιέχουν 20% πρωτείνες, 7 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, γεμάτοι φυτικές ίνες, 5 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα αγελάδας και 8 φορές περισσότερο φώσφορο. 

Περιέχουν, επίσης, 2 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, πολλά αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε μαγνήσιο.

Φάτε τους σπόρους τσία μουσκεύοντάς τους λίγο στο νερό και μετά τους βάζετε στο γάλα ή στο χυμό. Μπαίνουν πάνω σε όλα τα γλυκά, είναι νόστιμοι πάνω σε κάθε σαλάτα. Μπαίνουν σε σούπες, σάλτσες βινεγκρέτ, γιαούρτι, πάνω από τα τηγανιτά αυγά σας...
3. Κάλε
Είναι ένα σγουρό λάχανο, με ελάχιστες θερμίδες και γεμάτο φυτικές ίνες και βιταμίνες. Καταναλώνεται ωμό σε σαλάτα, όπως η ρόκα ή το μαρούλι αλλά είναι υπέροχο και σε σούπες. Κλάσεις καλύτερο διατροφικά από το μπρόκολο ή το σπανάκι, το κάλε καλλιεργείται και στην Ελλάδα, το βρίσκετε ακόμη και στην λαϊκή. Η το φυτεύετε στον κήπο σας, εύκολα καλλιεργείται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου