Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η δύναμη της συνέπειας ως συστατικό της επιτυχίας....!!!!!!!

Η δύναμη της συνέπειας - Μια στρατηγική για την επιτυχία. 
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η γνώση είναι δύναμη και φυσικά αυτό ισχύει, ωστόσο μόνο όταν η γνώση συνοδεύεται από τη “συνέπεια”. Η συνέπεια μπορεί να είναι το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας. Ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός κάθε μέρα προσθέτει πολλά χιλιόμετρα στη διαδρομή μας μέσα στο χρόνο.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν : Όσα, μικρά πράγματα, κάνεις κάθε μέρα, προσθέτουν κάτι θετικό στη ζωή σου ή η ποιότητα στον τρόπο ζωής σου, νιώθεις ότι σου φεύγει σιγά-σιγά μέσα από τα χέρια; Αν εφάρμοζες ένα πλάνο δράσης για τα επόμενα 10 ή 20 χρόνια, πόσα πράγματα θα μπορούσες να πετύχεις; 

Αν πουλούσες ένα προϊόν και έκανες 5 επιτυχημένες πωλήσεις την ημέρα, σκέψου πόσες πωλήσεις θα πετύχαινες κάθε χρόνο, πόσες σε 5 χρόνια, πόσες σε 10. 

Θα μπορούσες και να είχες γίνει πλούσιος, εδώ που τα λέμε...Από την άλλη όμως, αν έτρωγες 5 μικρά κομμάτια σοκολάτας την ημέρα, πόσες θερμίδες θα αθροίζονταν το χρόνο; Ίσως να πρόσθετες 7 κιλά στο βάρος σου...Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 'συνεπείς συμπεριφορές' που μας βοηθούν και άλλες που μας βλάπτουν. Ας δούμε πώς μπορεί η συνέπεια να αξιοποιηθεί σωστά.

Χρησιμοποίησε τη δύναμη της συνέπειας, ως στρατηγική για την επιτυχία :

1. Αν σου δινόταν η ευκαιρία να ξαναζήσεις, πώς θα ήθελες να είσαι σε 10 χρόνια από σήμερα; Αν αποταμίευες ένα μικρό ποσό κάθε μέρα, θα γινόσουν πλούσιος; Και αντίστροφα, αν έτρωγες υπερβολικά πολύ, μπορεί να γινόσουν υπέρβαρος; 

• Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προβλέψεις την επιτυχία σου είναι δεις τι κάνεις καθημερινά, σε τακτική βάση, και να το προβάλλεις στο μέλλον. Αν, για παράδειγμα, αντί να βλέπεις τηλεόραση κάθε βράδυ για μία ώρα, έκανες εξάσκηση σε ένα μουσικό όργανο, τι θα σήμαινε αυτό για τη ζωή σου σε 10 χρόνια;

• Τα δόντια σου παραμένουν σε καλή κατάσταση επειδή από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, τα βουρτσίζεις κάθε πρωί και κάθε βράδυ για κάποια λεπτά.

• Σκέψου για λίγο πού σε οδηγούν οι καθημερινές σου συνήθειες σε όλο το φάσμα της ζωής : οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά, σωματικά. Που πιστεύεις ότι θα σε φτάσουν οι συνήθειες αυτές στο μέλλον;

2. Συνειδητοποίησε ότι πολλές αλλαγές στη ζωή έρχονται σιγά-σιγά. Πολλοί γκουρού της επιτυχίας υποστηρίζουν ότι η μαζική δράση οδηγεί σε μαζικά αποτελέσματα. Ωσόσο, αυτή η στρατηγική είναι δύσκολο να εφαρμοστεί με συνέπεια και πίστη.

• Για παράδειγμα, θέλεις να χάσεις βάρος. Δεν μπορείς να χάσεις 25 κιλά σε μία μέρα. Όμως, μπορείς να μεταβάλλεις το βάρος σου λίγο κάθε μέρα. Αυτό το λίγο, σταδιακά και με συνέπεια, μπορεί να σε οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

• Το να δημιουργήσεις μια περιουσία, ή να φτιάξεις το τέλειο σώμα, ή να κάνεις μια μακρόχρονη σχέση, είναι μια πράξη που απαιτεί χρόνο και συνέπεια.

3. Η συνέπεια απαιτεί “συνήθειες” ή “πειθαρχία”, και η πειθαρχία απαιτεί “ανεφοδιασμό” καθημερινά. Χρησιμοποίησε την πειθαρχία για να δημιουργήσεις χρήσιμες συνήθειες. 

Μέρα με τη μέρα, αύξησε την προσπάθεια για να αναπτύξεις μια "ρουτίνα" που θα σε οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Η πειθαρχία αυξάνεται μόνο με την προσπάθεια, αλλιώς μπορεί να γίνει μια κουραστική, επώδυνη διαδικασία που σε κάνει να τα παρατήσεις, πολύ εύκολα και γρήγορα. 

4. Μάθε να κάνεις αυτό που θέλεις ΤΩΡΑ. Το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας είναι η αναβλητικότητα και η πεποίθηση ότι μπορείς να αναβάλλεις αυτό που θέλεις να κάνεις σήμερα, για αύριο…ή για μεθαύριο. 

Δες αυτούς τους ανθρώπους που αργούν στα ραντεβού τους, αυτούς που περιμένουν να "νιώσουν" ποια είναι η σωστή στιγμή. Συστηματικά, αφαιρούν χρόνο από τη διαδρομή τους προς την επιτυχία. Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, έχει τη δύναμη να σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που θέλεις, στο στόχο σου, στο όνειρό σου. Κάθε λεπτό, κάθε μέρα που χάνεται, χάνεται για πάντα.

• Η μόνη πραγματική πειθαρχία που απαιτείται, είναι η πειθαρχία να δράσεις…ΤΩΡΑ!

5. Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Όταν ο χρονικός σου ορίζοντας δεν είναι ρεαλιστικός, το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχεις και θα απογοητευτείς. Όταν ζητάς υπερβολικά πράγματα από τον εαυτό σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τότε γίνεται πολύ δύσκολο να πετύχεις. 

Το να είσαι θετικός και ενθουσιώδης, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι λογικός. Εστίασε στην τακτική και διαρκή προσπάθεια. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι τέλειος!

6. Χρησιμοποίησε τις συνήθειές σου ως μικρές υπενθυμίσεις ή ερεθίσματα για να είσαι συνεπής. Σκέψου τα πράγματα που κάνεις κάθε μέρα. Φτιάχνεις τον πρωινό καφέ σου, ντύνεσαι, ξεκινάς το αυτοκίνητό σου. Σβήνεις το φως πριν κοιμηθείς.

• Κάθε βράδυ, την ώρα που σβήνεις το φως, οραματίσου τους στόχους σου. 

Η Ελένη Χριστοδούλου εξηγεί γιατί η επιτυχία είναι επιλογή...

-Σκέψου ποια πράγματα επηρεάζουν τη ζωή σου και θα δεις πως πρόκειται για εκείνα που κάνεις συστηματικά και με συνέπεια.

-Αν δεν έχεις μαντικές ικανότητες, σου έχω νέα: η συνέπεια είναι ένας τρόπος να προβλέψεις το μέλλον σου. Να μάθεις αν θα πετύχεις. Η συνέπεια, οικογενειακή φίλη με την προσπάθεια και τη δράση, σε βοηθά να αναπτύξεις συνήθειες που θα σου εγγυηθούν την επιτυχία.

-Συνέπεια = Αποτέλεσμα. Το να είμαστε συνεπείς, σημαίνει ότι επιλέγουμε μια συμπεριφορά που θα γεμίσει τη ζωή μας με νόημα και σκοπό.

Επιλέγοντας να είσαι συνεπής...επιλέγεις να πετύχεις όσα θέλεις...

• επιλέγεις να έχεις μετρήσιμα αποτελέσματα, σε ότι κάνεις

• επιλέγεις να κερδίζεις το σεβασμό όσων ζουν δίπλα σου, της οικογένειας, των φίλων, των συνεργατών σου, άρα να χτίζεις την καλή σου φήμη

• επιλέγεις να φτάνει το μήνυμά σου πάντα στον παραλήπτη του, να είσαι ξεκάθαρος και ουσιαστικός

• επιλέγεις να αντιμετωπίζεις συστηματικά τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά σου

• επιλέγεις να αναγνωρίζεις τα λάθη και τις αστοχίες και να δημιουργείς, με επιμονή και προσπάθεια, τις δράσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά σε όσα θέλεις

• επιλέγεις να κάνεις "περισσότερα" από αυτά που ήδη ξέρεις ότι ήδη ''δουλεύουν'' καλά

• επιλέγεις να βλέπεις τον εαυτό σου ως επιτυχημένο πρόσωπο και άρα να δρας και ως επιτυχημένο πρόσωπο.

Στόχος της είναι να υποστηρίξει συστηματικά όλους όσοι θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, παρέχοντάς τους τα εργαλεία εκείνα που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τους δικούς τους στόχους. Πιστεύει ότι το "κλειδί" βρίσκεται στη δύναμη των λέξεων. Γιατί “αν βρεις τον τρόπο να πεις κάτι, τότε μπορείς να το ζήσεις”.



Ελένη Χριστοδούλου
Η Ελένη είναι Certified Life Coach, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching (ICF) και του ICF Greece Chapter. Δραστηριοποιείται ως coach μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, workshops και σεμινάρια, ενώ αρθρογραφεί τακτικά.  Κλείσε μια δωρεάν συνεδρία coaching μαζί της και μάθε πως το life coaching μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την κατάλληλη στρατηγική, για να πετύχεις τους στόχους σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου