Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μήπως οι σκέψεις σας «σαμποτάρουν» το μέλλον σας ;

Η επιτυχία είναι κάτι πολύ υποκειμενικό για τον καθένα και όλοι μας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουμε μια ιδέα για το τι σημαίνει για εμάς, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Μήπως όμως, οι σκέψεις σας ή οι εμμονές σας σε συγκεκριμένα «ιδανικά» ή ακόμη και σε «κατάλοιπα» του παρελθόντος, δεν σας «αφήνουν» να νιώσετε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και κατ' επέκταση να αισθανθείτε αισιόδοξοι για το μέλλον;

Διαβάστε μερικές από αυτές τις σκέψεις που μπορεί να λειτουργούν σαν τροχοπέδη στην επιτυχίας σας και «βάλτε τα δυνατά σας» ώστε να τις απομακρύνετε από τη ζωή σας.

«Η ζωή μου είναι χάλια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό»
Οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται στο μυαλό μας. Όταν μας έρχονται αρνητικές σκέψεις, αν τους το επιτρέψουμε, θα μας κατακλύσουν και θα μας στερήσουν την ηρεμία και την αισιοδοξία μας. Στο χέρι μας είναι να τις απωθήσουμε. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε -όταν βιώνουμε μια όχι και τόσο επιθυμητή κατάσταση- είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι που έχει συμβεί, μπορούμε όμως να επιλέξουμε τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε.

«Τελικά έχουν δίκιο» (οι κακοπροαίρετοι γύρω μας)
Ας κρατήσουμε την αρνητικότητα μακριά μας! Θα εισβάλλει στο μυαλό μας και θα μας επηρεάσει. Ας μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μουτζουρώνει τη δική μας ζωγραφιά του κόσμου. Ας αγνοήσουμε όλους τους λόγους που μας δίνουν οι κακοπροαίρετοι και αρνητικοί γύρω μας και ας βρούμε όλους τους δικούς μας λόγους για να είμαστε χαρούμενες. Έτσι απλά γιατί είμαστε καλά, γιατί έχουμε τον εαυτό μας, γιατί μπορεί η ζωή μας να μην είναι τέλεια αλλά είναι μια χαρά όπως είναι.

«Δεν έχω να περιμένω τίποτα καλό στο μέλλον»
Μερικές φορές συγχέουμε τον δρόμο με τον προορισμό μας. Ακόμα κι αν συναντάμε δυσκολίες στη διαδρομή μας, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει φως στο τέλος του δρόμου. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Εμείς ορίζουμε τη ζωή μας με τις επιλογές που κάνουμε. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι γινόμαστε αυτό που συνεχώς επαναλαμβάνουμε. Έχει μεγάλη σημασία να ξέρουμε προς τα που βαδίζουμε και γιατί. Και κάθε φορά που μπαίνουμε στον πειρασμό να γυρίσουμε σε παλιές καταστάσεις ας αναρωτηθούμε: θέλουμε να είμαστε για πάντα εγκλωβισμένες στο παρελθόν ή θέλουμε να φτιάξουμε ένα νέο μέλλον;

«Η ζωή είναι δύσκολη»
Τα πράγματα που θέλουμε στη ζωή θα χρειαστεί να τα διεκδικήσουμε. Οι δυσκολίες που συναντάμε είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ίδιας της ζωής. Μας δυναμώνουν και μας πάνε παραπέρα.

«Οι άλλοι φταίνε»
Είναι εύκολο να μας αποδίδουμε τα εύσημα για τις επιτυχίες αλλά είναι δύσκολο να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις αποτυχίες μας. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι οι αποτυχίες είναι οι οδηγοί μας για την επιτυχία, γιατί μας διδάσκουν, ενώ ταυτόχρονα μας δυναμώνουν και μας βοηθούν να διαμορφώσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα.

«Είναι πολύ αργά πια για μένα. Έχασα την ευκαιρία»
Αυτή μπορεί να είναι και μια πολύ καλή δικαιολογία για να μην κάνουμε πράγματα. Ας μάθουμε από το παρελθόν και με οδηγό το ένστικτό μας ας προχωρήσουμε στο μέλλον, αρπάζοντας ευκαιρίες, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Κάθε στιγμή μάς προσφέρει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Κάθε στιγμή είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Τώρα!





dearmom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου