Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τι θέλει να πει το σώμα όταν.....!!!!!!!!

Κοκκινίζετε με το παραμικρό και τραυλίζετε όταν είστε μπροστά σε κόσμο; Ιδρώνετε και τρέμετε εύκολα; Όλα αυτά δεν είναι κουσούρια αλλά μηνύματα του σώματος για τα συναισθήματα που έχετε απωθήσει στο υποσυνείδητό σας! Είναι πια αποδεκτό από την επιστήμη ότι αυτά που βαραίνουν την ψυχή μας μπορούν να επιβαρύνουν και την υγεία μας. Οι πονοκέφαλοι, τα προβλήματα πέψης, ακόμα και οι ταχυκαρδίες μπορεί να μην οφείλονται σε παθολογικά αίτια αλλά στην ψυχολογική μας κατάσταση. Ανακαλύψτε λοιπόν τι είναι αυτό που κρύβετε τόσο πολύ και σάς «πονάει» μέσα από τις σωματικές εκδηλώσεις σας. 

Αν κοκκινίζετε εύκολα με την παραμικρή παρατήρηση… 
-Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: είτε κρύβετε κάτι είτε προσπαθείτε να μην αποκαλύψετε ένα συναίσθημά σας. 
-Τι πρέπει να κάνετε: παρατηρήστε σε ποιες συγκεκριμένες καταστάσεις κοκκινίζετε και εντοπίστε το συναίσθημα που σας κυριεύει. Είναι θυμός, φόβος ή χαρά; Οταν φτάσετε στην πραγματική αιτία της αντίδρασης, τόσο λιγότερο θα κοκκινίζετε. 

Νιώθετε έξαψη και ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι χωρίς ιδιαίτερο λόγο... 
-Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: όταν δεν έχει παθολογικό υπόβαθρο, η έντονη και ξαφνική εφίδρωση συνδέεται με το αίσθημα του φόβου. 
-Τι πρέπει να κάνετε: προσπαθήστε να αντιμετωπίζετε πιο λογικά τους φόβους σας. Για παράδειγμα, αν τρέμετε στην ιδέα να ζητήσετε αύξηση από το αφεντικό σας, σκεφτείτε τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Να μη σας τη δώσει! Οπότε, γιατί να φοβάστε; 

Σας πιάνει τρέμουλο; 
Επειδή το τρέμουλο μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών, σε περίπτωση που είναι μόνιμο, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Διαφορετικά...
-Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: σας έχει καταλάβει ένα πολύ έντονο συναίσθημα και προσπαθείτε να το συγκρατήσετε. Συνήθως, το συναίσθημα αυτό είναι θυμός. 
-Τι πρέπει να κάνετε: ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το τρέμουλο είναι να εκφράσετε τον εκνευρισμό σας. 

Έχετε έναν κόμπο στον λαιμό… 
Νιώθετε πως είναι αδύνατον να καταπιείτε, γιατί σας δυσκολεύει κάτι που είναι κολλημένο στον λαιμό σας. 
-Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: προσπαθείτε να καταπιείτε τον πόνο σας και να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας. Δεν θέλετε να δουν οι άλλοι τη θλίψη που σας έχει κυριέψει. 
-Τι πρέπει να κάνετε: για να χαλαρώσετε λίγο, κάντε την εξής άσκηση: εισπνεύστε και γεμίστε την κοιλιά σας με αέρα και στη συνέχεια τους πνεύμονές σας. Ενεργοποιείστε έτσι το διάφραγμα σας. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα την αναπνοή σας και εκπνεύστε αργά και με ανοικτό το στόμα. 




Επιμέλεια : 
Κατερίνα Νικολοπούλου 
http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου