Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αντιμετώπισε την ασυνέπειά σου… χθες......!!!

 
Γίνε πιο... Εγγλέζος και από τους Εγγλέζους! Η συνέπεια είναι πολύτιμο προσόν για τις σχέσεις σου!

«Την επόμενη φορά που θα με στήσεις περισσότερο από 10 λεπτά, δεν θα με βρεις εδώ» είχα «απειλήσει» τον σύντροφό μου με το που μπήκα στο αμάξι του, στο δεύτερο ραντεβού. Και έχω να το λέω. Δεν καθυστέρησε ποτέ ξανά και πλέον, δεν παραλείπει να τηλεφωνεί όταν για τον οποιονδήποτε λόγο πρόκειται να αργήσει!

Όμως, δεν ήταν η «απειλή» αυτή που έδωσε τη λύση στο πρόβλημα της... ελαστικής αντίληψης που είχε με τον χρόνο. Όπως, φαντάζομαι, και κανένας από τους μονίμως ασυνεπείς, που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε μερικούς, δεν συνετίστηκαν με τέτοιο τρόπο, παρά με τη δική τους θέληση και προσπάθεια.

Αν και εσύ λοιπόν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την ασυνέπειά σου και συχνά οι άλλοι λαμβάνουν αυτό σου το χαρακτηριστικό ως αγένεια από μέρους σου, μπορείς να το καταπολεμήσεις ακολουθώντας μερικές μικρές «στρατηγικές» στην καθημερινότητά σου.

Φτιάξε το δικό σου χρονοδιάγραμμα

Χρειάζεται να παρεβρεθείς σε ένα επαγγελματικό δείπνο στις 9 το βράδυ. Μην «επαναπαυθείς» στην παλιά σου τακτική -να μπεις στο ντους στις 8.30 και στις 9.10 να τηλεφωνήσεις από το αμάξι, λέγοντας ότι μπλόκαρες στην κίνηση. 


Σημείωσε στο ημερολόγιο του κινητού σου την περίσταση, το επαγγελματικό δείπνο εν προκειμένω, καθώς και την ώρα -όχι όμως στις 9 το βράδυ, αλλά την ώρα που... προκύπτει έχοντας προσθέσει τη διάρκεια της διαδρομής που χρειάζεσαι να διανύσεις μέχρι εκεί, π.χ. στις 8.15. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να «πιέσεις» τον εαυτό σου να είσαι έτοιμη στην ώρα σου και να φτάσεις στο ραντεβού σου με ακρίβεια... Εγγλέζου!

Δώσε μία ρεαλιστική εκτίμηση της ώρας που θα φτάσεις.
Έστω ότι κατάφερες να φύγεις εγκαίρως από το σπίτι και πράγματι στον δρόμο τυχαίνει να συναντήσεις ασυνήθιστα πυκνή κίνηση. Μην αφήσεις τον λεπτοδείκτη να φτάσει στο παραπέντε για να τηλεφωνήσεις σε κάποιον προκειμένου να τον ενημερώσεις για την επικείμενη αργοπορία σου. 

Είναι απαραίτητο να δώσεις στο συνομιλητή σου μια ρεαλιστική εκτίμηση της ώρας που θα φτάσεις -μην πεις ότι σε 10 λεπτά θα είσαι εκεί, ενώ πρόκειται να φτάσεις σε 30. Και να θυμάσαι ότι ένα έγκαιρο τηλεφώνημα είναι αρκετό, διαφορετικά αν συνεχίσεις να καλείς και να απολογείσαι σίγουρα θα τον εκνευρίσεις.


Δώσε προτεραιότητα στη συνέπεια όταν πρόκειται να συναντήσεις ένα άτομο.
Όταν έχεις κανονίσει να συναντήσεις τους φίλους σου σε ένα μπαρ, σίγουρα δεν θα σου κρατήσουν μούτρα εάν καθυστερήσεις για 15 λεπτά -όχι παραπάνω. Όταν όμως έχεις ραντεβού με ένα άτομο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να τον «στήσεις» με τις ώρες. 


Και αυτό γιατί, στην πρώτη περίπτωση οι φίλοι που είναι μαζί έχουν κάτι να κάνουν εωσότου φτάσεις στο ραντεβού ενώ στη δεύτερη, ο... συνεπής αναγκάζεται να περιμένει μόνος του, ίσως κιόλας όρθιος δίπλα σε μια στάση μετρό. 

Γι αυτό, συνδυάζοντας τις δύο παραπάνω συμβουλές προσπάθησε α) να ξεκινήσεις από το σπίτι σου νωρίτερα από την ώρα της συνάντησης ώστε να φτάσεις εγκαίρως και β) να του τηλεφωνήσεις προκειμένου, εφόσον πρόκειται να αργήσεις πολύ, να μπορέσει να καθήσει σε ένα καφέ να σε περιμένει ή όπου αλλού υπάρχει κόσμος για να είναι ασφαλής.



Μαρία Κόλλια
http://www.lifesharing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου