Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

13 κοινά τρόφιμα και οι ασθένειες που επιβεβαιωμένα βελτιώνουν...!!!!

Τα τρόφιμα δεν είναι μόνο ευχάριστο να τα τρώμε αλλά, επίσης, θρέφουν και προστατεύουν τον οργανισμό με μια ισχυρή, ενσωματωμένη φαρμακευτικο-θεραπευτική δραστηριότητα.

Γκρέιπφρουτ – Μόλυνση : Οι σπόροι αυτού του φρούτου, σε μία δόση από 5 έως 6 κάθε 8 ώρες για δύο εβδομάδες, έχουν δειχθεί αποτελεσματικές στην εξάλειψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων στελεχών ανθεκτικών στα φάρμακα.

Ανανάς – Καρκίνος : Το ένζυμο βρομελίνη, εκχυλίζεται από τον ανανά, έχει αποδειχθεί να είναι πιο ισχυρό η χημειοτοξικός παράγοντας 5-φθοροουρακίλης στη θανάτωση του καρκίνου.

Καρπούζι – Υπέρταση : Το καρπούζι περιέχει αμινοξέα, όπως η L-κιτρουλίνη , η οποία βοηθάει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται φυσικά, ανακαλώντας την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κεράσι – Φλεγμονή / Πόνος : Ενώσεις στα κεράσια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα NSAID στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Λεμόνι – Πέτρες στα νεφρά : Η θεραπεία με λεμονάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια λογική εναλλακτική λύση για τους ασθενείς με πέτρες στα νεφρά.

Παπάγια – έλκη του δέρματος : Χρησιμοποιείται στη Τζαμάικα ως παραδοσιακή ιατρική, η νέα έρευνα δείχνει ότι η τοπική εφαρμογή των άγουρων φρούτων παπάγια για χρόνια έλκη του δέρματος δημιουργούν ένα θετικό ποσοστό ανταπόκρισης 72%.

Ρόδι – Ορμόνες : Το ρόδι είναι η ωοθήκη της καρποφορίας του φυτού ρόδι, περιέχει ισχυρά φυτικά οιστρογόνα τα οποία δεν ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των άναρχων κυττάρων,και μπορεί να λειτουργήσουν ως ένα ιδανικό “back up” στην ωοθήκη για την υγεία των γυναικείων ορμονών.

Βέβαια εδώ να συμπληρώσουμε τις δύο κύριες ασθένειες για τις οποίες είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι βελτιώνονται με ρόδι. Το αντιοξειδωτικό & αντιφλεγμονώδες ρόδι αποφράσσει & το καρδιαγγειακό.

Ακτινίδια – Χοληστερόλη : Όταν χρησιμοποιείται με το βότανο κράταιγο, και εκχύλισμα από ακτινίδια βρέθηκε να είναι ανώτερο από την σιμβαστατίνη (Zocor εμπορική ονομασία) στη μείωση της χοληστερόλης σε ποντίκια που τρέφονται με δίαιτα υψηλής χοληστερόλης.

Κράνμπερι & Βατόμουρα – Λοιμώξεις : Το εκχύλισμα του μούρου έχει αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικό όσο η τριμεθοπρίμη φαρμάκου στην πρόληψη των υποτροπιάζουσων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος της αντοχής στα αντιβιοτικά / υπερ-μόλυνση και / ή την προσβολή από μύκητες.

Σαμπούκο – Γρίπη : Εάν είστε αρκετά τυχεροί θα βρείτε elderberry στα προϊόντα σας, θα διαπιστώσετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αντι-αναπνευστικό για τη θεραπεία λοιμώξεων από τους αρχαίους χρόνους. Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι περιέχει φλαβονοειδή τα οποία συγκρίνονται ευνοϊκά με το αντιικό φάρμακο Tamiflu για την πρόληψη και λοίμωξη.

Καρύδα – Γαστρικό Έλκος : Το γάλα και το νερό της καρύδας έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιελκογόνες ιδιότητες ενάντια στη φάρμακο-προκληθείσα NSAID βλεννογόνο διάβρωση.

Πλαντάγκο ή πεντάνευρο – Διάρροια : Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της διάρροιας από παραδοσιακούς πολιτισμούς ως λαϊκή ιατρική, αλλά κλινική έρευνα επιβεβαιώνει τώρα την αξία του στη διαιτητική αντιμετώπιση της επίμονης διάρροιας στα νοσηλευόμενα παιδιά.

Φράουλες – Καρδιακές παθήσεις : Πολλά κόκκινα φρούτα, όπως και τα μούρα έχουν πλέον αποδειχθεί ότι είναι πολύτιμα για την υγεία της καρδιάς, αλλά η φράουλα έχει αρχίσει να αναδύεται ως μοναδικά ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία. Η φράουλα σε σκόνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει το προφίλ των λιπιδίων και τους δείκτες οξειδωτικού στρες, και των δεικτών της αθηροσκλήρωσης, σε γυναίκες με μεταβολικό σύνδρομο.

Το εκχύλισμα φράουλας έχει επίσης αποδειχθεί ότι χαλαρώνει την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος και ξεφορτώνει τον καρδιακό μυ από την υπερβολική άσκηση. Ακόμη το εκχύλισμα φύλλων φράουλας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ροή αίματος της στεφανιαίας αρτηρίας κατά τρόπο παρόμοιο με το εκχύλισμα Hawthorn.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου