Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Ευγνωμοσύνη για τις προκλήσεις....!!!!!!!!!

Είναι πολύ εύκολο να νιώθουμε ευγνωμοσύνη στα δώρα της ζωής, όταν νιώθουμε καλά, όταν απολαμβάνουμε πλούτη και όμορφες σχέσεις, όταν βιώνουμε την ειρήνη του Θεού και όταν όλα βαίνουν ομαλά.

Πόσο εύκολο είναι να πούμε Ευχαριστώ, να νιώσουμε Ευγνωμοσύνη και να αγκαλιάσουμε και να γιορτάσουμε μια εμπειρία που είναι Πρόκληση που μας βγάζει έξω από το βόλεμα μας και μας είναι πάρα πολύ δυσάρεστο εκείνο το συναίσθημα που ταξιδεύει στο σώμα μας και να μας τρελαίνουν οι αρνητικές σκέψεις του νου;

Το να θεωρείς μια τέτοια κατάσταση ευλογία και θείο δώρο σημαίνει ότι είσαι μια γενναία ψυχή έτοιμη να αφήσεις κάθε αντίσταση και να στραφείς μέσα σου όσο και να πονά, να παραδώσεις την κατάσταση στα χέρια του Θεού και να αφουγκραστεις το επόμενο βήμα και να κάνεις ακριβώς ό,τι χρειάζεται που θα σε οδηγήσει στην αλλαγή.

Μια ανθρώπινη πτυχή που επιθυμεί να μεταμορφώνεται και επομένως να βλέπει την πραγματικότητα της να αλλάζει είναι μια φωτεινή ψυχή που επιτρέπει το θεϊκό φως να διαποτίζει το κάθε του κύτταρο, κάθε του σκέψη και συναίσθημα και να καθοδηγείται από αυτό. 

Μια ανθρώπινη πτυχή που επιθυμεί να βιώνει την ειρήνη του Θεού γνωρίζει πως ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και αντί να αρχίσει να κλαίγεται για ό,τι συμβαίνει και το παίζει θύμα στέλνει αγάπη και φως στην κατάσταση και επιτρέπει σκέψεις εμπιστοσύνης και αγάπης αντί σκέψεις φόβου να κυριαρχούν στο μυαλό του. 

Επιλέγει τις πιο φωτεινές σκέψεις ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αντικαθιστά τις πιο σκοτεινές, ψεύτικες σκέψεις του εγώ επειδή ό,τι βιώνει είναι είναι Παιχνίδι για να εξελιχθεί! 

Mια γενναία ψυχή επιλέγει να δει την αλήθεια πίσω από την πρόκληση για να απελευθερωθεί από την σκλαβιά της φλυαρίας του νου που την θέλει να υποφέρει και να φοβάται. Επιλέγει να δει το μάθημα που είναι στο θεϊκό του σχέδιο και να νιώσει ευγνωμοσύνη. Επιλέγει να δει την κατάσταση διαφορετικά.

Ευλογημένες λοιπόν οι προκλήσεις επειδή μας οδηγούν στην εξέλιξη μας, στην αλλαγή της πραγματικότητα μας αρκεί να έχουμε το κουράγιο να πάρουμε την ευθύνη, να εμβαθύνουμε έχοντας εμπιστοσύνη ότι με το Θεό συνδημιουργούμε τη λύση τους.
Σεβαστή Βόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου