Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Τρόποι να νιώσεις πολύ όμορφα με τον εαυτό σου....!!!!!!!!!

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας
Κείμενο της κλινικής ψυχολόγου Dr Jessamy Hibberd

Καταλαβαίνουμε όλοι πώς είναι δύσκολο να αποδεχτείς τον εαυτό σου ειδικά όταν επί πολλά χρόνια κάποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. 

Δεν θα μάθετε ποιος είστε και ποιος θέλετε να γίνετε μέσα σε μια μέρα αλλά ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε είναι να εστιάσετε σε αυτά που σας αρέσουν και σε αυτά που δε σας αρέσουν καθώς και στα χαρακτηριστικά όποια και αν είναι αυτά που πιστεύετε ότι είστε καλοί. 

Εάν μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας γι' αυτό που είστε, θα νιώθετε πιο άνετα μέσα στο σώμα σας θα φαίνεστε πιο αυθεντικοί τόσο στον ίδιο σας τον εαυτό όσο και στους άλλους ενώ παράλληλα όλες οι ανασφάλειες που σχετίζονται με την προσπάθεια σας να γίνετε κάτι που δεν είστε θα εξαφανιστούν.

Αντί να σκέφτεστε τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα να συγκεντρωθείτε σε εκείνα που μπορείτε. Ως μέρος της απόκτησης αυτοπεποίθησης είναι σημαντικό να δείτε τα ελαττώματά σας ως ανοπόσπαστο κομμάτι της φύσης και όχι σαν εκείνα που μειονεκτείτε. 

Όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή σας...

Ένα μεγάλο μέρος της αποδοχής είναι να αναγνωρίσετε ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχοι ή ικανοί είστε, δεν μπορείτε να προβλέπετε ή να ελέγχετε ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας.

Ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση χάνουν τη δουλειά τους, τις σχέσεις τους και μερικές φορές και την υγεία τους. Η αληθινή αυτοπεποίθηση πηγάζει από την αναγνώριση αυτή, αλλά και από τη γνώση ότι ακόμα κι αν συμβεί το χειρότερο θα βρείτε έναν τρόπο να αντεπεξέλθετε.

Κάντε αυτό που Θέλετε
Ένα τρομερό σύμπτωμα της χαμηλής αυτοεκτίμησης είναι ότι χάνετε το ενδιαφέρον σας για τη φροντίδα του εαυτού σας - γιατί δεν το αξίζετε, έτσι δεν είναι; Όταν νιώθετε ότι δεν είστε καλή παρέα ή όχι δεν αξίζετε, είναι φυσιολογικό να αποσύρεστε από τη ζωή, να εμπλέκεστε σε λιγότερες δραστηριότητες και να μη φροντίζετε τον εαυτό σας.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα που καταργείτε είναι αυτά που ανέβαζαν φυσικά τη διάθεσή σας και σας έκαναν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

Σας αξίζει να περνάτε καλά, να έχετε ωραία εμφάνιση και να διασκεδάζετε, Σας αξίζει να σας φέρονται καλά και να είστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες σας. Εάν θέλετε ο υπόλοιπος κόσμος να πιστεύει σε εσάς και να σας προσέχει, πρέπει εσείς να αρχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να του δίνετε προσοχή,

Ένας απλός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να είστε καλοί με τον εαυτό σας, να του φέρεστε ευγενικά και να τον θέτετε ως προτεραιότητα. Αντικαταστήστε το «Δεν έχω χρόνο» με το «θα προσπαθήσω να το στριμώξω». Αν πιστεύετε ότι αξίζετε, θα to πιστέψουν και οι άλλοι.

Συμπεριφέρομαι καλά στον εαυτό μου μπορεί να σημαίνει και ότι δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να πει όχι και να σταματήσει να κάνει πράγματα με τα οποία αισθάνεται άσχημα. Εάν δε σας αρέσει να παίζετε ποδόσφαιρο αλλά νιώθετε αναγκασμένοι να το κάνετε σταματήστε. 

Αν πηγαίνετε με τους φίλους σας σε κάποιο μπαρ που μισείτε πρέπει αν τους πείτε να αλλάξετε. Είναι καλό να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας και να αισθάνεσθε σιγουριά με τις δικές σας αποφάσεις. 

Όταν αυξήσετε την ευχαρίστηση και τη διασκέδαση μέσα στην εβδομάδα αυτομάτως θα ανεβάσετε και τη διάθεσή σας και θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τη ζωή σας. 

Aπό το Μικρό βιβλίο της Αυτοπεποίθησης -Εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου