Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τι σε εμποδίζει να βρεις την αδελφή ψυχή σου ;

Είναι απλό – ο φόβος: ο φόβος της αποτυχίας, της διαφορετικότητας, του έρωτα, των συνεπειών, ο φόβος πως θα πληγωθείς, ακόμα και ο φόβος για την ίδια τη ζωή, στην αναζήτηση της τελειότητας στις σχέσεις. Οι άνθρωποι επιμένουν στην ίδια συμπεριφορά, στο να φοβούνται, στην απολιθωμένη βαρεμάρα, στο να έχουν τα ίδια χωρίς χαρά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται δυστυχισμένοι και μη ελκυστικοί.

Εφαρμόζουν την ίδια συμπεριφορά σε κάθε κατάσταση και έχουν συνεχώς τα ίδια αποτελέσματα. Σαν ένας φαύλος κύκλος, ο φόβος τους δίνει αρνητισμό, ή καθόλου συντρόφους, πράγμα που ενισχύει το αίσθημα της αναξιότητας και προκαλεί την απόρριψη στις σχέσεις.

Ο φόβος εκφράζεται μέσα από την ντροπαλότητα, την απειρία της σωστής συμπεριφορά, την έλλειψη αυτοπεποίθησης, την απροθυμία να αντιμετωπίσουν το άγνωστο ή, το πιο συχνό από όλα, την επιθυμία να αποφύγουν να πληγωθούν, ειδικά αν έχουν πληγωθεί ξανά στο παρελθόν.

Όμως ο πόνος, είναι η άλλη πλευρά της ευχαρίστησης και δεν μπορεί να υπάρχει ευχαρίστηση χωρίς αυτόν τον πόνο. Επίσης, η ευχαρίστηση έρχεται πάντα πριν τον πόνο στις νέες σχέσεις, έτσι όταν αποφεύγουμε τον πόνο, δεν βιώνουμε ευχαρίστηση, πράγμα που μας κρατά απομονωμένους, μόνους και δυστυχισμένους.

Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας έχει σκοπό να μας οδηγήσει στην επιτυχία, να ακονίσει τις ικανότητες επιβίωσης μέχρι να τελειοποιηθούν. Όταν αρνούμαστε στον εαυτό μας την ευκαιρία να οξύνει την ελαστικότητα και την αποφασιστικότητα και να βιώσουμε περισσότερες εμπειρίες, παραμένουμε αδύναμοι, ανεπαρκή όντα, γεμάτοι φόβο, πετυχαίνοντας πολύ λίγα και ζώντας μία ζωή μισή.

Οι συνήθειες αποφασίζουν το μέλλον μας στις σχέσεις
Με τον φόβο σαν εξουθενωτική και παραλυτική δύναμη, οι άνθρωποι ακολουθούν τις ίδιες συνήθειες, καθώς βρίσκουν καταφύγιο στην συμπεριφορά που τους κάνει να νιώθουν άνετα. Δεν τους δίνει τίποτα, αλλά τουλάχιστον τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς.

Καθώς οι συνήθειες αποφασίζουν το μέλλον μας, η συμπεριφορά αυτή, έχει ως αποτέλεσμα τα ίδια και τα ίδια, και μας κρατά σε μία τρύπα γεμάτη αρνητισμό.

Όταν φοβόμαστε, προτιμάμε να μένουμε πίσω, να βρίσκουμε χιλιάδες δικαιολογίες για απραξία και να πιστεύουμε πως κανείς δεν είναι αρκετά καλός για εμάς. Η αναζήτηση για τον τέλειο σύντροφο, κάνει το 99,9% των ανθρώπων που συναντάμε, ακατάλληλους.

Πείθουμε τον εαυτό μας για τα αρνητικά, ενώ τα θετικά σπάνια έχουν την ευκαιρία να μας επηρεάσουν. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι μένουν για χρόνια μόνοι και οι ικανότητές τους στα ραντεβού διαβρώνονται μέχρι να νιώσουν εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό ραντεβού.

Οτιδήποτε κάνουμε και κάθε απόφασή μας, φέρνει απλώς ένα αποτέλεσμα. Μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα όποτε θέλουμε, αν αλλάξουμε τις προσδοκίες και τη συμπεριφορά μας, κάνοντας κάτι με διαφορετικό τρόπο και έχοντας ανοιχτό μυαλό για τις πιθανότητες.

Αν ζείτε με τον ίδιο τρόπο εδώ και καιρό, παίρνοντας τις ίδιες αποφάσεις και τα ίδια αποτελέσματα, βγείτε από αυτή τη ζώνη ασφαλείας και αφήστε τον φόβο πίσω σας. Δοκιμάστε κάτι καινούριο! Τουλάχιστον θα υπάρξει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Ίσως είναι μία υπέροχη και αναπάντεχη έκπληξη που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας μια για πάντα.





http://www.astro-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου