Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κλοπή Μεγατόνων από τη Yahoo : Προσωπικά δεδομένα στον αέρα – Πόσοι εκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν.....!!!!!!!

O διαδικτυακός κολοσσός επιβεβαίωσε μόλις σήμερα την κλοπή του 2014! Εκλάπησαν δεδομένα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία από κάρτες πληρωμών και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Yahoo επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που έχει αφήσει εκτεθειμένα τα προσωπικά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Η αρχική έκθεση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Recode ανέφερε ότι η παραβίαση επηρεάζει περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς, ωστόσο η εταιρεία προειδοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός αναμένεται να είναι τουλάχιστον διπλάσιος.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν σήμερα την κλοπή δεδομένων από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών στα τέλη του 2014, από μια ομάδα χάκερ «που συνδέονται με κάποιο κράτος».

Στα δεδομένα που κλάπηκαν, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Ο όμιλος πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό. Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα.

Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο της Yahoo να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc.

Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω» ανέφερε.

Η Yahoo συνιστά στους χρήστες της να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου