Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δρόμος του Σοφού.....!!!!!!!

Να είσαι σοφός σημαίνει να κοιτάζεις γύρω σου και να βλέπεις παντού ομορφιά.

Σε αυτήν την επίγνωση κατανοείς πως όλες οι εμπειρίες σου είναι απλές προβολές του δικού σου εσωτερικού τοπίου ή του δικού σου ονείρου. Αυτό σημαίνει πως τίποτε δεν σε βρίσκει, και κανείς δεν σου κάνει ποτέ τίποτα, επειδή εσύ είσαι ο δημιουργός όλων των γεγονότων και των περιστατικών στην ζωή σου. 

Δεν υπάρχει λοιπόν ποτέ κάτι που πρέπει να γίνει στον έξω κόσμο – αν θέλεις να αλλάξεις κάποιο πράγμα θα πρέπει να το αλλάξεις εντός σου. Αν για παράδειγμα θες να υπάρχει γύρω σου ειρήνη, αφθονία και αρμονία πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι ειρήνη, αφθονία και αρμονία.

Στο δρόμου του Σοφού αναγνωρίζουμε ότι όλα είναι πλήρη και τέλεια. Ακόμα και τα κομμάτια που δεν μας αρέσουν καταλαβαίνουμε ότι είναι κομμάτια του αθεράπευτου εαυτού μας. Έτσι παραιτούμαστε από την ανάγκη να ελέγχουμε τα γεγονότα καθώς αυτό δημιουργεί μια διαρκή μάχη με το Σύμπαν. Αντί αυτού γινόμαστε ένα με το Πνεύμα, με την συμπαντική ροή που είναι μεγαλύτερη από εμάς. 

Παράλληλα μπορούμε να βουτήξουμε μέσα του και να το καθοδηγήσουμε να μας φέρει όσα επιθυμούμε. Τώρα το θέλημα μας γίνεται το θέλημα του πνεύματος και αφηνόμαστε σε αυτό που θα φέρει το σύμπαν. Αλλάζουμε έτσι την ενεργειακή μας δόνηση και έλκουμε στην ζωή μας ότι δονείται με ανάλογο θεϊκό τρόπο.

Ασκούμε πολύ μεγάλη επίδραση πάνω στον κόσμο, ακόμα κι αν δεν έχουμε συνείδηση του γεγονότος.Διαθέτουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όση φανταζόμαστε.

Για τους Φύλακες της Γης η δημιουργία του κόσμου δεν έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να είμαστε μόνο διαχειριστές κάθε μορφής ζωής αλλά και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της δημιουργίας. Το να δίνουμε υπόσταση στον κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε δεν είναι μόνο δώρο αλλά και αποστολή και ευθύνη.





Πηγή : «The four insights» Alberto Villoldo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου