Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Ο πιο γλυκός και πιστός σωματοφύλακας του ανθρώπου - 1ο Μέρος....!!!!!!!!!!

Όλοι θέλουν να έχουν κάποιον που να τους αγαπάει πάρα πολύ. Δεν υπάρχει κανένας που να μην το θέλει. Ακόμα και ο ίδιος ο Θεός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τα παιδιά Του. Μπορείτε εσείς να ζείτε χωρίς τα παιδιά σας; Μπορείτε να νιώσετε ευτυχία στην ζωή σας, όταν λείπουν τα παιδιά σας από την αγκαλιά σας; 

Πόση δυστυχία νιώθετε όταν ξέρετε ότι τα παιδιά σας βρίσκονται έξω από το σπίτι, σε άλλα καταγώγια, με άλλους φίλους μακριά από το σπιτικό σας, με αποτέλεσμα να μην τρώτε μαζί, να μην κοιμάστε μαζί και να μην κάθεστε όλοι μαζί να συνομιλήσετε; Τι πληγή υπάρχει μέσα στην καρδιά του γονιού; Πολύ μεγάλη.

Ακριβώς το ίδιο είναι και ο Θεός, γιατί εμείς είμαστε εικόνα δική Του. Θέλει ο Θεός μέσα από αυτά που εμείς ζούμε, να καταλάβουμε τι ζει και Εκείνος. Θέλει να νιώσουμε μέσα από αυτά που υποφέρουμε τι υποφέρει και Εκείνος.

Μερικά παραδείγματα : Πόσο υποφέρουμε όταν κάποιος δεν μας αγαπά; Πολύ. Αυτό συμβαίνει για να καταλάβουμε πόσο υποφέρει Εκείνος, όταν δεν Τον αγαπάμε.

Πόσο υποφέρουμε εμείς όταν το παιδί μας δεν έρχεται να φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί με εμάς για να αισθανθούμε όλοι σαν οικογένεια; Πάρα πολύ. Αυτό συμβαίνει για να καταλάβουμε εμείς, πόσο υποφέρει Εκείνος όταν δεν έρχεστε εσείς να φάτε και να πιείτε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, του Γιού Του, στην κοινή τράπεζα για να γίνετε ένα μ’ Εκείνον.

Πόσο υποφέρετε όταν τα παιδιά σας το βράδυ δεν γυρνούν στο σπιτάκι τους νωρίς; Πολύ. Το ίδιο υποφέρει και Εκείνος, όταν δεν αντιλαμβάνεστε ότι η δική Του η καρδιά είναι το καλύτερο αποκούμπι, το καλύτερο μαξιλαράκι για την κάθε μια ψυχή.

Ο Θεός με πολύ λατρεία στέλνει στα βασιλόπουλα Του τους πιστούς φύλακες αγγέλους τους για να τα προστατεύουν

Βέβαια πάντα έχει αγωνία ο γονιός, που πάει το παιδί του, αν ήταν δυνατόν συνέχεια να βρίσκεται δίπλα να το παρακολουθεί. Γι’ αυτό και πάρα πολλοί γονείς έχουν δώσει και από ένα κινητό στα παιδιά τους, τουλάχιστον να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται, τι γίνεται και αν συμβεί κάτι να πάρουν ένα τηλέφωνο.

Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Θεός, έχει την ίδια αγωνία: «Που πας; Που βρίσκεσαι; Τι κάνεις παιδί Μου; Πως ζεις;» Μόνο που Εκείνος χρησιμοποιεί όχι κοσμικά κινητά, αλλά πνευματικά κινητά. 

Μας έχει δώσει ένα κινητό να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα μας, να μας αγαπάει με την ίδια αγάπη που μας αγαπάει και Εκείνος, να μας σκεπάζει με την ίδια στοργή που μας σκεπάζει κι Εκείνος, να μας μιλάει μέσα στο μυαλουδάκι μας με την ίδια λατρεία που θα μας μιλούσε Εκείνος. Αλλά αυτό το κινητό το αγνοούν σχεδόν όλοι. Ελάχιστοι άνθρωποι το αναγνωρίζουν. 

Ελάχιστοι άνθρωποι αποφασίζουν να του μιλήσουν. Ελάχιστοι άνθρωποι αποφασίζουν να το χρησιμοποιήσουν. Κι όμως είναι ένα κινητό τόσο γλυκό, τόσο πνευματικό, που όταν θα το μάθετε θα εκπλαγείτε και εσείς οι ίδιοι.

Είναι του καθενός ανθρώπου ο ωραιότερος σωματοφύλακας! Ο γλυκύτερος σωματοφύλακας! Ο πιο πιστός σωματοφύλακας! Έχετε δει κανέναν βασιλιά να στέλνει το παιδί του, το βασιλόπουλο του, τον πρίγκιπα του, πουθενά έξω ασυνόδευτο; Τα ακούτε εξάλλου από τις ειδήσεις, όταν βγαίνουν οι πρίγκιπες έξω, όταν βγαίνουν τα μεγάλα πρόσωπα έξω, τότε πλήθος σωματοφυλάκων τα παρακολουθούν. Συνέχεια είναι κοντά τους για να μην πάθουν τίποτα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Θεός. Επειδή εμείς είμαστε τα βασιλόπουλα Του, δεν θα μας έστελνε ποτέ μόνους σε αυτή τη γη. Έβαλε τους πιο πιστούς φύλακες να σκεπάζουν τις πριγκίπισσες του, όλα τα κοριτσάκια του. 

Έβαλε τους πιο πιστούς φύλακες να φυλάνε τα βασιλόπουλα Του, όλα τα αγοράκια Του. Και αυτό το βασιλόπουλο και αυτή η πριγκίπισσα πρέπει να ξέρει, ότι πάντα υπάρχει δίπλα τους ο πιο γλυκός ΦΥΛΑΚΑΣ, ο πιο πιστός ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, σταλμένος όχι από άνθρωπο, αλλά από τον ίδιο τον Θεό!

Μέσα από την καρδιά Του ο Θεός, με τέτοια λατρεία, με τέτοια αγάπη, ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη, με άπειρο θεϊκό έρωτα, τοποθέτησε τον φύλακα αυτό προστάτη δίπλα από την κάθε μια ψυχή, για να φυλά το σώμα και την ψυχή του παιδιού Του εδώ στη γη.

Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Ποιος άλλος από το γλυκύτερο πλάσμα του Θεού, που το μόνο που κάνει είναι να κοιτά στα μάτια το Θεό. Είναι τέτοια η αγάπη και η ταπείνωση τους και τέτοιος ο σεβασμός τους, που πάντα με σκυφτό κεφάλι και άπειρη λατρεία Τον δοξάζουν.

Αυτός, ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, είναι εκείνος που κρατάει μέσα στα δυο του χέρια με άπειρη αγάπη και λατρεία το σώμα και την ψυχή του σπλάχνου του Θεού. Κάθε μέρα μας παρακολουθεί, γιατί κάθε μέρα ζει δίπλα μας. 

Κάθε μέρα βρίσκεται δίπλα στην ψυχή μας. Αλλά πως; Αυτό είναι το μυστικό, γιατί εάν δεν μάθεις πως στέκεται, δεν θα μπορέσεις να τον καταλάβεις ποτέ, δεν θα μπορέσεις να τον αξιολογήσεις ποτέ.

Με πόση αγάπη εσείς οι μάνες στέκεστε κοντά στα παιδιά σας; Όταν έχουν χαρά, τα μάτια σας λάμπουν γιατί βλέπετε το παιδί σας χαρούμενο και τότε η καρδιά σας αναπηδάει από αυτό το ξεχείλισμα της ευτυχία σας. 

Το ίδιο κάνει και ο Άγγελος σας κάθε φορά που εσείς φροντίζετε να μην πληγώνετε την ψυχή σας με τα λάθη και τις αμαρτίες εκείνες που πληγώνουν τον Βασιλιά του Αγγέλου, που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. 

Αυτός ο Βασιλιάς είναι εκείνος που ζει μέσα στην καρδιά του Αγγέλου. Αυτός ο ίδιος ο Θεός είναι Εκείνος, που μέσα από τον Ιησού Χριστό ζει εν Αγίω Πνεύματι μέσα στην καρδιά του Αγγέλου. Και ο Άγγελος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χαίρεται την διαρκεί παρουσία του Βασιλιά του μέσα στην ύπαρξη του.
http://oiaggeloitoufwtos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου