Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Θέλω πολύ να πάψω να αισθάνομαι τα αρνητικά συναισθήματα.....!!!!!!!!!!

«Η πρακτική του Ευθέος Δρόμου», αποτελείται από συνεχή ανταλλαγή των ανεπιθύμητων από εσένα συναισθημάτων, με τα επιθυμητά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να νιώθεις χαρούμενη επιθυμία, δηλαδή επιθυμία συνοδευόμενη από προσμονή, τέτοιας ανταλλαγής των συναισθημάτων, και να την καλλιεργείς επίμονα και αποφασιστικά, ωσότου η νεόπλαστη συνήθεια υπερισχύσει της παλιάς, αποκτημένης κάποτε μηχανικά. 

Για την πραγματοποίηση αυτής της ανταλλαγής, απαιτείται μια και μοναδική προϋπόθεση – η ύπαρξη της χαρούμενης επιθυμίας να αλλάξουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά.

Στην διαδικασία της άσκησης της Πρακτικής του Ευθέος Δρόμου, όταν ο άνθρωπος καταφέρνει την απομάκρυνση των Αρνητικών Συναισθημάτων που έχει παρατηρήσει , ανακαλύπτει ξαφνικά, ότι εκτός από τα δυνατά Αρνητικά Συναισθήματα, διαρκώς δοκιμάζεται από τον μεγάλο αριθμό και των πιο ασήμαντων. 

Χωρίς υπερβολή μπορούμε να πούμε, ότι περίπου κάθε αντίληψη συνοδεύεται με κάποια από τα Αρνητικά Συναισθήματα (συνήθως είναι η δυσαρέσκεια, αρνητική αντιμετώπιση, ανησυχία), τα οποία ακολουθεί μια σχεδόν αόρατη «ουρά» από άλλα πιο ασήμαντα, που τροφοδοτεί ένα ήδη υπερσυμπυκνωμένο Αρνητικό Φόντο. 

Όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια τερατόμορφη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα. Οι συνέπειες αυτών είναι φρικαλέες και καταστροφικές.

Πρώτον, οδηγούν στην κατάσταση που όλοι ονομάζουν «γήρας», και αυτό ξεκινάει όχι στην ηλικία των 40 ετών, αλλά στα 22-25 έτη. Η επιδερμίδα γίνεται όχι μόνο λιγότερο στιλπνή, μα και δυσάρεστη στην αφή και στην όψη, σώματα και πρόσωπα γίνονται πλαδαρά, άσχημα, παραμορφωμένα, χοντρά, η αντιθέτως, αρρωστημένα αδύνατα. 

Οι μυρωδιές αλλάζουν σε άσχημες, ενοχλητικές. Αδιάκοπα χειροτερεύει και η υγεία, αλλά επειδή αυτό συμβαίνει σταδιακά, ο άνθρωπος τις συνηθίζει και δεν συνειδητοποιεί πως συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές – το πρωί ξυπνάει διαλυμένος, το βράδυ πάει για ύπνο σαν να πέφτει σε παραλήρημα, αρχίζουν οι γογγυσμοί, η νωθρότητα, απαιτούνται όλο και περισσότερα διεγερτικά, ο καφές, το μηχανικό σεξ.

Κοίτα τους γέρους και τις γριές μας. Παραδέξου, πως είναι τρομακτικό θέαμα. Τα σώματα και τα πρόσωπα τους είναι η υλοποίηση των Αρνητικών Συναισθημάτων, που ένιωσαν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής τους, και συνεχίζουν να τα νοιώθουν. 

Είναι τόσο συνηθισμένο, που θεωρείται αυτονόητο και δεν μπορεί να είναι αλλιώς, ότι το γήρας είναι αναπόφευκτα μαρασμός, ασχήμια, άνοια, μαρτύριο, ανοησία, επιθετικότητα. Αλλά στην Ινδία, στο Νεπάλ, στο Θιβέτ, στη Σρι Λάνκα μπορεί να δει κανείς υπερήλικους ανθρώπους, που διαφέρουν ριζικά από τους δικούς μας! 

Τα πρόσωπα τους, οι τόνοι, οι τρόποι προκαλούν έντονη συμπάθεια, τα γερασμένα σώματα τους δεν δείχνουν αποκρουστικά, και πολύ συχνά τα μάτια τους κυριολεκτικά υπνωτίζουν.

Δεύτερον, είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι σχεδόν δεν υπάρχουν αρρώστιες που να μην προκαλούνται από τα Αρνητικά Συναισθήματα. 

Σύμφωνα με την μοντέρνα θρησκεία οι άνθρωποι αρρωσταίνουν λόγο των μικροβίων και ιών, αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος, πως εκείνα τα μικρόβια και οι ιοί ξεκινούν το καταστροφικό τους έργο ειδικά στα σώματα των ανθρώπων, που είναι περισσότερο μολυσμένοι με τα Αρνητικά Συναισθήματα, και είναι εύκολο να βρεις αντιστοιχίες ανάμεσα στις αρρώστιες και τους κυρίαρχους τύπους των Αρνητικών Συναισθημάτων.

Εκείνοι, που ασκούν την Πρακτική του Ευθέος Δρόμου και καταφέρνουν όλο και πιο υψηλά επίπεδα ελευθερίας από τα Αρνητικά Συναισθήματα,παροδικά αισθάνονται την υποτροπή της παλιάς τους συνήθειας να νοιώσουν τα Αρνητικά Συναισθήματα, και τότε με έκπληξη ανακαλύπτουν, πως κάτι απίστευτο αρχίζει να συμβαίνει με το σώμα τους – έρχονται κάποιες ενοχλήσεις, και μερικές φορές και οι πόνοι, ένα αρρωστημένο βάρος, απάθεια, θολούρα, νωθρότητα, και όλα αυτά σε μια ώρα, μισή ώρα μόνο μένοντας στο περιβάλλον του αρνητικού φόντου των Αρνητικών Συναισθημάτων!

Εκείνη τι στιγμή αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα, πως όποτε δεν προσπαθείς να απομακρύνεις τα Αρνητικά Συναισθήματα, καταλήγεις να ζεις σε αυτήν την νοσηρή κατάσταση μόνιμα, και πραγματικά οι άνθρωποι τα νοιώθουν αδιάκοπα με τη μορφή της έγνοιας, της ανησυχίας, της δυσαρέσκειας, της αυτολύπησης, της θλίψης και άλλων, και συνεχώς το σώμα τους βρίσκεται υπό τον σκληρότατο ζυγό αυτού του δηλητηρίου.

Τρίτον, τα Αρνητικά Συναισθήματα δεν αρκούνται στην διάλυση του σώματος, επιπλέον καταστρέφουν ολοκληρωτικά την ικανότητα να αισθάνεσαι χαρούμενες επιθυμίες, να έχεις νοητική διαύγεια, φωτισμένες αντιλήψεις, τρυφερότητα, την αίσθηση της ομορφιάς, την ανεμελιά, τη χαρά της δημιουργίας, τη συμπάθεια, την ευχάριστη προσμονή… Τα Αρνητικά Συναισθήματα μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε ζωντανό πεθαμένο, ο οποίος , σαπίζοντας σιγά-σιγά, για πολλά χρόνια περιφέρεται στην γη, ως εξωτερικά ζωντανό σώμα, που εσωτερικά δεν έχει τίποτα ζωντανό πλέον.

Ακόμα, αυτό σημαίνει, πως κλείνει οριστικά για τον άνθρωπο η πόρτα για το ταξίδι της συνείδησης, για νέες αποκαλύψεις, νέες φωτισμένες αντιλήψεις.

Το τονίζω, καμία πνευματική πρακτική, κανένας λάτρης της γιόγκα και του διαλογισμού, καμία ευχή και μετάνοια δεν σε πάνε πουθενά, εάν πρώτα από όλα εσύ δεν επιθυμείς να πετύχεις την απόλυτη απομάκρυνση των Αρνητικών Συναισθημάτων. Όσο υπάρχουν αυτά – τίποτα δεν είναι δυνατό. Η απομάκρυνσή τους. 

Αυτός είναι ο δρόμος προς το απίθανο ταξίδι της συνείδησης, ανεξάρτητα από το ποιο είδος πνευματικής πρακτικής εσύ έχεις επιλέξει για τον εαυτό σου. Κατά τη γνώμη μου, μπορείς να είσαι βουδιστής, η λάτρης του Κρίσνα, ορθόδοξος, η οποιοσδήποτε άλλος. 

Εάν προσκυνάς τον θεό στην οποιαδήποτε μορφή του, η αν πιστεύεις στο πνεύμα, εάν είσαι αθεϊστής, η οπαδός της θεωρίας του Δαρβίνου, εσωτερικός, ταντρικός, ακόλουθος αρχαίας αίρεσης, μέλος σέκτας, εάν ασκείς οποιαδήποτε πρακτική στόχος της οποίας είναι η διάλυση των Αρνητικών Συναισθημάτων, τότε τα αποτελέσματα θα φανούν, η ζωή σου θα γίνει όλο και πιο ενδιαφέρουσα, πιο γεμάτη.

Η κοινωνία που δεν ανέπτυξε την αδιάλλακτη αντιμετώπιση των Αρνητικών Συναισθημάτων , όσο και να περιπλέκει τους νόμους της, όσο και να σκληραίνει τις τιμωρίες, όσο και να σκαρφίζεται μηχανισμούς, δεν θα ζήσει ποτέ ειρηνικά.

Ο κόσμος, στον οποίο ανήκεις, πάνω από όλα είναι ο κόσμος των Αρνητικών Συναισθημάτων – μπορούμε να το πούμε αυτό χωρίς υπερβολή. 

Οι μορφές τους είναι τόσο περίπλοκες, και περασμένες τόσο στενά στην καθημερινή ζωή,που καμιά φορά φαίνεται, πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο, εκτός από αυτά, και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τα λεπτύνεις, να τα παραλλάξεις, τυλίγοντας τα, συνδέοντας τα με άλλα, κάνοντας τα πιο πολύπλοκα και έντονα. 

Τα Αρνητικά Συναισθήματα είναι γύρω σου, τα επιβάλλουν και τα καλλιεργούν. Δεν μιλάω για τα προφανή πράγματα όπως η λατρεία της βίας στις ειδήσεις και τις ταινίες, αλλά αν ανοίξεις οποιοδήποτε λογοτεχνικό βιβλίο, που θεωρείται σωστό, με βαθύ νόημα, εκεί θα βρεις τα «κομψά» Αρνητικά Συναισθήματα, και αν ο αναγνώστης τα νιώσει, εναλλάξ με κάποια θετικά συναισθήματα, τότε αυτό θεωρείται καλή ένδειξη για να χαρακτηριστεί το βιβλίο ως αξιόλογο.

Οι άνθρωποι νομίζουν, ότι δεν επιλέγουν από μόνοι τους το να αισθάνονται τα Αρνητικά Συναισθήματα, μα ότι τους το «επιβάλλουν» οι άλλοι άνθρωποι ή οι συνθήκες και αυτή είναι μια από τις πιο μεγάλες παραπλανήσεις. 

Η θεωρία αυτή είναι 100% λανθασμένη, και πιστεύοντας σε αυτήν γίνονται αδύναμοι ακόμα και εκείνοι, που θα ήθελαν να πάψουν να τα βιώνουν. 

Εγώ δηλώνω, βασιζόμενος στην πείρα μου, και την εμπειρία άλλων ανθρώπων : το να αισθάνεσαι τα Αρνητικά Συναισθήματα ή όχι – εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, από τις προσπάθειες σου να καταπολεμήσεις αυτήν την απαίσια συνήθεια.

Είναι πιθανή η ελευθερία από τα Αρνητικά Συναισθήματα; Οι άνθρωποι κόλλησαν τόσο απελπιστικά σε αυτά, που ακόμα και η ιδέα της απελευθέρωσης τους προκαλεί εκνευρισμό. 

Δεν μπορούν να φανταστούν τους εαυτούς τους χωρίς τα Αρνητικά Συναισθήματα και απορούν, με ποιο τρόπο θα ζήσουν – θα γίνουν αναίσθητα κούτσουρα; 

Έχουν μια τέτοια ναρκωτική εξάρτηση από αυτά, που δεν μπορούν να διανοηθούν κάτι έξω από αυτά. Ρώτα οποιονδήποτε:
– «Βιώνεις Αρνητικά Συναισθήματα;»
-- Βέβαια, καμιά φορά, τα νοιώθω», θα σου απαντήσει.

Η λέξη «βέβαια» αντικατοπτρίζει την ακλόνητη σιγουριά, ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Και η φράση «καμιά φορά» είναι ψευδαίσθηση, επειδή οι άνθρωποι τα αισθάνονται συνέχεια, και όχι παροδικά. 

Όσο πιο δυνατή είναι η συνήθεια των Αρνητικών Συναισθημάτων, τόσο πιο ελάχιστη είναι και η αντίληψη της παρουσίας τους, και πολύ σύντομα ο άνθρωπος τα αναγνωρίζει μόνο μετά από μια πολύ βίαια έκρηξη της επιθετικότητας σε συνδυασμό με την καρδιακή προσβολή, ενώ τον υπόλοιπο καιρό νομίζει, πως δεν τα έχει. 

Ο βαθμός της βύθισης των ανθρώπων στα Αρνητικά Συναισθήματα είναι τεράστιος, απερίγραπτος. Κατά τη διάρκεια του 99,99% του συνολικού χρόνου ο άνθρωπος δοκιμάζεται από τα λίγο ή πολύ δυνατά Αρνητικά Συναισθήματα η το Αρνητικό Φόντο , σποραδικά μόνο εναλλασσόμενα με Θετικά Συναισθήματα.

Τίποτα ζωντανό δεν επιβιώνει σε τόσο μολυσμένο περιβάλλον.

Τα Αρνητικά Συναισθήματα είναι δηλητήριο, ναρκωτική παραζάλη.Πεθαίνεις από αυτά, αλλά σαν να υπάρχει και κάποια «χαρά», και αν προσπαθήσεις να ξεφύγεις, αμέσως εμφανίζεται το σύνδρομο της στέρησης, ο φόβος. Οι άνθρωποι λαμβάνουν τις εντυπώσεις από τα Αρνητικά Συναισθήματα και αναζωογονούνται, περνώντας αυτά για Ζωή!!

Παρόλα ταύτα, η ελευθερία είναι πιθανή. Εγώ προτείνω την πρακτική, που οδηγεί προς την ελευθερία. Η υπερνίκηση των Αρνητικών Συναισθημάτων είναι το πρώτο βήμα, πέρα από το οποίο ανοίγονται τα απέραντα σύμπαντα του χωροχρόνου. 

Υπάρχουν άνθρωποι, που παραδέχονται την δυνατότητα της μείωσης της ισχύος των Αρνητικών Συναισθημάτων, ωστόσο δεν πιστεύουν, ότι αυτό μπορεί να γίνει αυτοδύναμα, και προσπαθούν να βρουν το «μεγάλο κόκκινο κουμπί», «το πάτησες και τέλος τα πάθη».

Αναζητώντας αυτό το κουμπί, αυτοί εξασκούνται στην γιόγκα, κάνουν ειδικές εισπνοές, κάθονται σε διάφορες στάσεις, διαβάζουν τις προσευχές, παρελαύνουν, τραγουδούν τους ύμνους, και άλλα διάφορα, δηλαδή κάνουν οτιδήποτε, εκτός από την στοχευμένη προσπάθεια για την παύση των Αρνητικών Συναισθημάτων. 

Κάποια Αρνητικά Συναισθήματα όντως αποδυναμώνονται για λίγο, αλλά είναι πολύ πρόχειρη και ελαφριά επίδραση. Αργά ή γρήγορα η προσοχή αποσπάται και επιστρέφει στα Αρνητικά Συναισθήματα, γιατί είναι αδύνατον όλο το 24ωρο να κάθεσαι και να τραγουδάς τις προσευχές, - θα χρειαστείς να σηκωθείς, να πας για τροφή, για δουλειά, για επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, για ύπνο, και τότε τα Αρνητικά Συναισθήματα θα σου επιτεθούν ξανά. 

Οι μοναχοί του Θιβέτ πιστεύουν, ότι στο πολύ μακρινό μέλλον, μετά από εκατοντάδες μετενσαρκώσεις, θα πάψουν να βιώνουν τα Αρνητικά Συναισθήματα, αλλά με τίποτα δεν θα πιστέψουν, πως αυτό μπορεί να γίνει αμέσως τώρα, μετά από λίγα λεπτά επίμονης δουλειάς, και όχι μετά από 500 χρόνια ανάγνωσης των προσευχών.

«Καταβάλλω την προσπάθεια για την απομάκρυνση των Αρνητικών Συναισθημάτων» - δεν σημάνει «τεντώνω τους μυς, σφίγγω τα δόντια η αναπνέω κάπως», αλλά σημαίνει πως θέλω πάρα πολύ να πάψω να αισθάνομαι τα Αρνητικά Συναισθήματα. 

Συγκεντρωμένη, έντονη και χαρούμενη επιθυμία οδηγεί στις αλλαγές των αντιλήψεων που αντιστοιχούν σε αυτή την επιθυμία. Όσο πιο επίμονα και αποφασιστικά εξασκείσαι σε αυτό, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της προσπάθειας σου. 

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτήν την ιδιότητα των προσπαθειών, διότι οι επιθυμίες τους είναι ή πολύ αδύναμες, ή πολύ σκορπισμένες, ή δεν είναι χαρούμενες επιθυμίες, αλλά ορίζονται από φόβους ή άλλα Αρνητικά Συναισθήματα.




Μπόντχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου