Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο Πίνακας της Ζωής : Ακολουθήστε το Οραμά σας, Πραγματοποιήστε τα Ονειρά σας, Μέρος 2ο.....!!!!!!!!

...Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και συγκεντρώσου. Πριν αρχίσεις να σχεδιάζεις τον πίνακα της ζωής σου είναι σωστό να αναγνωρίσεις πρώτα και να βάλεις προτεραιότητες στους στόχους σου κρατώντας σημειώσεις. 

Έπειτα μάζεψε πληροφορίες και υλικό: τον πίνακα της ζωής σου (ένα πίνακα διαστάσεων 70χ100cm ή και μεγαλύτερο, πυξίδα του πίνακα, περιοδικά, φωτογραφίες και ότι άλλο θεωρείς σημαντικό και συμβολικό για σένα. Πέρασε χρόνο μαζεύοντας όλες αυτές τις απεικονίσεις και σχεδιάζοντας ότι σου μιλάει στην καρδιά. 

Μάζεψε εμπνευσμένες λέξεις αλλά επίσης και οπτικό υλικό για να αρχίσεις να χτίζεις τον πίνακά σου που θα δημιουργηθεί από εσένα για σένα. 

Άρχισε να βάζεις στον πίνακά σου ότι αντιπροσωπεύει τις ελπίδες σου και τα όνειρά σου ή τον προορισμό που επιθυμείς να έχεις. Αυτό μπορεί να περιέχει φωτογραφίες, εμπνευσμένες φράσεις, προσωπικούς σου θησαυρούς, αποσπάσματα από περιοδικά, ποιήματα. Η συλλογή πληροφοριών και εικόνων από περιοδικά θα είναι ελεύθερη και σποραδική αναλόγως με την διάθεση σου.

Οι εικόνες, λέξεις και φράσεις θα είναι αυτές που σου μιλάνε ακόμα και εάν δεν γνωρίζεις γιατί σε έλκυσαν να τις συλλέξεις. Αφέσου στην καρδιά σου : να είναι ο οδηγός σου. Χώρισε τον πίνακα σε 9 περιοχές. 

Κάθε μία από τις 9 περιοχές θα πρέπει καθαρά να εκφράζει τι θες να επιτύχεις σε αυτή την περιοχή της ζωής σου (οικονομική, συναισθηματική, οικογενειακή, υγεία, καριέρα, σπίτι κτλ..). Μπορείς επίσης να συμπεριλάβεις μία μυστική επιθυμία γράφοντας την σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί, διπλώνοντας το προσεκτικά και τοποθετώντας το σε έναν φάκελο.

Σημείωσε έξω από τον φάκελο μία φράση να σου θυμίζει τις σκέψεις σου και μείνε συγκεντρωμένος στον προσωπικό σου στόχο. Μπορεί να έχεις αρκετούς στόχους σε κάθε κατηγορία ή μπορεί να συγκεντρωθείς σε ένα συγκεκριμένο στόχο - και οι δύο προσεγγίσεις είναι οκ. 

Μπορείς επίσης να συμπληρώνεις και να ανανεώνεις τις σημειώσεις σου. Η διαδικασία αυτή είναι διαφορετική για τον καθένα. Ακολούθησε το ένστικτο σου χωρίς αντίσταση σε βαθύ και αυθεντικό μέρος προσωπικής ανακάλυψης. Κράτα τον πίνακά σου εύκαιρο για να τον βλέπεις και να τον συμπληρώνεις. Μπορεί να κρέμεται από τον τοίχο, σε ένα ράφι, κρυμμένο σε ένα ειδικό μέρος ή όπου αλλού. 

Όταν διακοσμήσεις τον πίνακά σου κάτσε πίσω, χαλάρωσε και βυθίσου στην οπτική εμπειρία. Ο συμπληρωμένος πίνακας της ιδανικής ζωής σου θα είναι μοναδικός και όμορφος. Θα δείχνει και περιέχει την προσωπική σου εξήγηση σε όλες τις επιθυμίες σου.

Διαλογίσου συχνά στον πίνακα της ζωής σου και οραματίσου το μέλλον σου. Κάθε φορά που βλέπεις ή δουλεύεις στον πίνακα σου θα δίνεις ώθηση στην αποφασιστικότητά σου να πετύχεις τους στόχους σου. Απόλαυσε την διαδικασία να δημιουργείς την ζωή που σου αξίζει καθώς μεταφέρεσαι από το παρελθόν στο μέλλον. Αυτή είναι η ζωή σου. Αυτά είναι τα όνειρά σου. Αυτός είναι ο δικός σου χρόνος. Απόλαυσε το ταξίδι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου