Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα 15 οφέλη της βαθιάς και ενσυνείδητης αναπνοής....!!!!!!!!!!

When you are short of wisdom, breathe.” Guru Nanak

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου είναι η μεγάλη, βαθιά και συνειδητή αναπνοή. Σαν άσκηση, το να αναπνέεις είναι υπέροχο!

Η αναπνοή μας παρέχεται, δεν χρειάζεται ειδικά μηχανήματα, μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε, και οποιαδήποτε ώρα, και μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε, από τον πιο υγιή μέχρι τον πιο άρρωστο.

Η Κουνταλίνι γιόγκα δίνει μεγάλη έμφαση στην αναπνοή, και οι ασκήσεις αναπνοής είναι συστατικό της κάθε πρακτικής kundalini γιόγκα.

Μία από τις πιο θεμελιώδεις τύπους αναπνοής που χρησιμοποιούμε είναι η αργή, βαθειά αναπνοή. Αυτή είναι μια ανάσα με την οποία μπορείτε να τραβάτε τον αέρα από την κοιλιά σας και να προσπαθήσετε να επιβραδύνετε την αναπνοή σας σε λιγότερο από ένα έως τέσσερις κύκλους ανά λεπτό. Παρακάτω είναι μερικά από τα πολλά οφέλη που έχουμε από αυτή την απλή αναπνοή.

1. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή αποτοξινώνει και απελευθερώνει τοξίνες
Το σώμα σας έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώσει το 70% των τοξινών του μέσω της αναπνοής. Εάν δεν αναπνέει αποτελεσματικά, δεν γίνεται σωστά η απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας. Όταν εκπνέετε αέρα από το σώμα σας απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα που έχει περάσει από την κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονές σας. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα φυσικό απόβλητο του μεταβολισμού του σώματός σας.

2. Η μακρυά και βαθιά αναπνοή απελευθερώνει την ένταση
Σκεφτείτε πώς το σώμα σας αισθάνεται όταν είστε ανήσυχοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι ή αγχωμένοι. Είναι τροχοπέδη. Οι μύες σας είναι σφικτοί και η αναπνοή σας γίνεται ρηχή. Όταν η αναπνοή σας είναι ρηχή δεν παίρνετε την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα σας. Η μακριά και βαθιά αναπνοή αντιστρέφει αυτή τη διαδικασία, που επιτρέπει στο σώμα σας (και το μυαλό) να επεκτείνεται.

3. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή χαλαρώνει το μυαλό / σώμα και φέρνει διαύγεια
Η αύξηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο μειώνει υπερβολικά τα επίπεδα του άγχους. Δώστε προσοχή στην αναπνοή σας. Αναπνεύστε αργά, βαθιά και σκόπιμα νοιώστε το σώμα σας. Σημειώστε όλα τα μέρη του σώματός σας που είναι σφιχτά και αναπνεύστε μέσα σε αυτά. Όπως μπορείτε να χαλαρώσετε το σώμα σας, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η αναπνοή σας φέρνει διαύγεια και ιδέες.

4. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή βοηθά στην ανακούφιση από συναισθηματικά προβλήματα
Η μακρυά βαθιά αναπνοή βοηθά στον καθαρισμό δύσκολων συναισθημάτων ώστε να φύγουν έξω από το σώμα σας. Ενέργεια και συναισθηματικές ουλές του παρελθόντος παγιδεύονται στο σώμα μας.

5. Η μακρυά βαθιά αναπνοή είναι μια μέθοδος που βοηθάει να θεραπευτούν και να απελευθερωθούν τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα
Η μακρυά βαθιά αναπνοή βοηθά και ανακουφίζει από τον πόνο. Οι μελέτες δείχνουν ότι η αναπνοή σας βοηθάει να απαλύνετε τον πόνο.

6. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή κάνει μασάζ στα όργανα σας
Οι κινήσεις του διαφράγματος κατά τη διάρκεια της άσκησης της αναπνοής κάνουν μασάζ στο στομάχι, το λεπτό έντερο, το ήπαρ και το πάγκρεας. Η επάνω κίνηση του διαφράγματος κάνει επίσης μασάζ στην καρδιά. Όταν εισπνέετε αέρα το διάφραγμά σας κατεβαίνει και η κοιλιά σας επεκτείνεται. Με τη δράση αυτή τα ζωτικά όργανα κάνουν μασάζ και βελτιώνεται η κυκλοφορία σε αυτά. Η ελεγχόμενη αναπνοή ενισχύει επίσης και τονώνει τους κοιλιακούς μυς σας.

7. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή μεγαλώνει τους μύες
Η αναπνοή είναι η διαδικασία οξυγόνωσης για όλα τα κύτταρα στο σώμα σας. Μια ποσότητα οξυγόνου αυξάνει την ικανότητα του σώματός σας για να χτίσετε το μυ.

8.Η μεγάλη και βαθιά αναπνοή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το οξυγόνο ταξιδεύει μέσω του αίματος σας, συνδέοντας την αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων σας. Όταν το επίπεδο του οξυγόνου αυξάνεται, βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σας να μεταβολίσει τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες, και ενίσχυει το νευρικό συστήμα.

9. Η μεγάλη και βαθιά αναπνοή ενισχύει το νευρικό σύστημα
Όταν ο εγκέφαλος, ο νωτιαίος μυελός και τα νεύρα λάβουν αυξημένη ποσότητα οξυγόνου, τότε είναι που τρέφονται. Αυτό βελτιώνει την υγεία ολόκληρου του σώματος, δεδομένου ότι το νευρικό σύστημα επικοινωνεί με όλα τα μέρη του σώματος.

10. Η μακρυά βαθιά αναπνοή ενισχύει τους πνεύμονες
Όπως αναπνέετε βαθιά, οι πνεύμονες γίνονται πιο υγιής και ισχυροί, ένα καλό προληπτικό μέτρο κατά των αναπνευστικών προβλημάτων.

11. Η σωστή αναπνοή κάνει την καρδιά πιο δυνατή
Οι ασκήσεις αναπνοής μειωνουν το φόρτο εργασίας για την καρδιά με δύο τρόπους. Η βαθιά αναπνοή οδηγεί σε πιο δυνατούς πνεύμονες, και ισχυροι πνευμονες φερνουν περισσότερο οξυγόνο στο αίμα. Αυτο το αιμα πηγαιναινει στην καρδια που το στελνει στους αλλους ιστους. Με υγιες αιμα, η καρδιά δεν χρειαζεται να εργαζεται τόσο σκληρά για την παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Δεύτερον, η βαθιά αναπνοή οδηγει σε αυξηση της κυκλοφοριας, που σημαίνει ότι η καρδιά δεν πρέπει να εργαζεται τόσο σκληρά για να διανείμει το αίμα.

12. Η σωστή αναπνοή βοηθά στον έλεγχο του βάρους
Αν είστε υπέρβαροι, το επιπλέον οξυγόνο καίει το περιττό λίπος πιο αποτελεσματικά. Αν είστε πολύ αδύνατοι, το επιπλέον οξυγόνο τρέφει τους “πεινασμένους” ιστούς και αδένες.

13. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή δίνει μια ώθηση στα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει την αντοχή

14. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή βελτιώνει την αναγέννηση των κυττάρων
Η αύξηση του οξυγόνου βελτιώνει την αναγέννηση των κυττάρων.

15. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή ανεβάζει την διάθεση
Η μεγάλη βαθιά αναπνοή αυξάνει τα χημικά της ευχαρίστησης στον εγκέφαλο και ανεβάζει την διάθεση ενώ νικά και τον φυσικό πόνο.

”Όταν έχεις χάσει τη σοφία, ανέπνευσε” Guru Nanak





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου