Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

12 μαθήματα ζωής που ακούγονται παράλογα αλλά κρύβουν μεγάλη σοφία.....!!!!!!!!

Η ιστοσελίδα Quora προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα «ποια μαθήματα ζωής φαίνονται παράλογα;» και συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς απαντήσεων των αναγνωστών.

1. Ευτυχία = Αποτέλεσμα – Προσδοκίες. Το μυστικό για να απολαμβάνει κανείς τη ζωή κρύβεται στο να διατηρεί χαμηλά τις προσδοκίες του ώστε όλα να αποτελούν μία ευχάριστη έκπληξη.

2. Μπορείς να πετύχεις περισσότερα εάν δουλεύεις λιγότερο και κοιμάσαι περισσότερο. Ένας ξεκούραστος άνθρωπος που δουλεύει 55 ώρες την εβδομάδα, έχει καλύτερες επιδόσεις από κάποιον που δουλεύει 80 ώρες την εβδομάδα αλλά του λείπει ύπνος.

3. Καλύτερα να ζητάς συγχώρεση παρά άδεια. Φυσικά, αναφερόμαστε σε πράγματα που είναι σωστά από ηθικής πλευράς και οι επιπτώσεις δεν είναι τόσο σοβαρές. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετανιώνουν για τα πράγματα που δεν έκαναν παρά για εκείνα που έκαναν.

4. Μπορείς να επενδύσεις στη διατροφή σου ή στον γιατρό σου. Η πρόληψη, ειδικά εκείνη που σχετίζεται με τη διατροφή και τα τρόφιμα, μπορεί να αποτρέψει μία πιθανή μελλοντική ασθένεια.

5. Η θέληση και η συγκέντρωσή είναι σημαντικές αρετές. Παρατηρήθηκε ότι φοιτητές που τους ζητήθηκε να μην φάνε τα μπισκότα που βρίσκονταν μπροστά τους έκαναν 8 λεπτά για να λύσουν έναν δύσκολο γρίφο σε αντίθεση με εκείνους που ήταν ελεύθεροι να φάνε τα μπισκότα και έκαναν 32 λεπτά να λύσουν τον αντίστοιχο γρίφο.

6. Η συμπεριφορά εξαρτάται περισσότερο από το περιβάλλον από τη θέληση του καθενός. Εάν προσπαθήσετε να μην δείτε τηλεόραση, κάποια στιγμή θα «σπάσετε», ενώ αν βγάλετε εντελώς την τηλεόραση από το σαλόνι σας, θα σας είναι πιο εύκολο να το καταφέρετε.

7. Ένα φτηνό κρεβάτι ή μία φτηνή καρέκλα μπορεί να κάνουν κακό στο σώμα σας. Εάν σκεφτεί κανείς ότι περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας να καθόμαστε σε μία καρέκλα και περίπου 6-7 ώρες ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, είναι λογικό να χρειαζόμαστε καλής ποιότητας στρώμα και καρέκλα για να μην επιβαρύνετε την πλάτη σας.

8. Η συνεργασία είναι το κλειδί για οποιαδήποτε δουλειά. Ακόμα κι αν προσθέσετε ένα ακόμα άτομο στην ομάδα εργασίας σας, τα οφέλη θα είναι ελάχιστα εάν δεν υπάρχει σωστή συνεργασία και επικοινωνία.

9. Τα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο από τη συμπεριφορά των γονιών τους παρά από αυτά που τους λένε. Οποιαδήποτε πράξη των γονιών έχει επίδραση στο παιδί. Όσο περισσότερο χρόνο περνά ο γονιός με το παιδί του, τόσο πιο μεγάλη είναι και η επιρροή που έχει. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του γονιού να επιδράσει με θετικό τρόπο.

10. Η λεκτική επικοινωνία έχει ένα βασικό μη λεκτικό στοιχείο. Έρευνα έχει δείξει ότι η γλώσσα του σώματος έρχεται, πολλές φορές, σε αντίθεση με αυτά που λέει ο κόσμος.

11. Η νοημοσύνη σχετίζεται με την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί, να τα πηγαίνει καλά με τους γύρω του, να βάζει προτεραιότητες, να επικεντρώνεται, να δομεί τη σκέψη του και να συντονίζει τον χρόνο του.

12. Το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορεί να πάρει κανείς είναι να μην πάρει κανένα ρίσκο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου