Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ανεκπλήρωτος έρωτας και πόσο μας επηρεάζει....!!!!!!!

Πόσο μας επηρεάζει ένας ανεκπλήρωτος έρωτας στην πορεία της ζωής μας και πόσο δύσκολο είναι να τον αφήσουμε πίσω μαζί με τα απωθημένα μας; Πολλές φορές συμβαίνει να προσπερνάμε ανθρώπους και σχέσεις χωρίς να σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τις επιπτώσεις. 

Άλλες φορές λόγω του νεαρού της ηλικίας, άλλες φορές επειδή έπρεπε και άλλες φορές επειδή απλά δεν δώσαμε την απαραίτητη προσοχή. Πόσο όμως μας κοστίζει ψυχολογικά όταν ο ανεκπλήρωτος έρωτας μας ακολουθεί στην ζωή μας; Σε κάθε ξεκίνημά μας ή σε κάθε δύσκολη στιγμή της σχέσης μας;

Ανεκπλήρωτοι έρωτες
Ανάγκη ή συνήθεια; Άραγε έχουμε αναρωτηθεί μήπως η ανάγκη να ζήσουμε το κάτι μοναδικό είναι αυτό που κρατάει ζωντανό έναν ανεκπλήρωτο έρωτα; Υπάρχει ένα κομμάτι ανθρώπων το οποίο αρνείται πεισματικά να αφήσει πίσω κάποιον που γνώρισε κάποτε ακόμα και αν δεν τον γνώρισε ποτέ τόσο καλά όσο θα ήθελε. 

Νιώθουμε μερικές φορές τόσο έντονα συναισθήματα στην ανάμνηση ενός παλιού μας έρωτα ακόμα κι αν δεν τον έχουμε ζήσει πραγματικά. Ακόμα και μέσα στην σχέση μας μπορεί να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του ειδικά σε έναν καβγά ή σε δύσκολες μέρες. 

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να κρεμιόμαστε από πάνω του σε όλες τις περίεργες φάσεις της ζωής μας, όπως για παράδειγμα ” εμένα δεν θα μου το έκανε ποτέ αυτό.” Και βέβαια δεν το γνωρίζουμε αφού τον ανεκπλήρωτο έρωτα δεν τον έχουμε ζήσει, απλά μας έχει μείνει δυστυχώς το φτερούγισμα.

Η ανάμνησή του μπορεί να είναι ένα γλυκό κομμάτι της ζωής μας που δεν θέλουμε να αποχωριστούμε όμως μπορεί να γίνει εύκολα και ένα καταπιεστικό κομμάτι. Πολύ απλά μπορούμε να καταλάβουμε πως ο έρωτάς μας αυτός δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι, δεν υπάρχει κανένα ελάττωμα και τίποτα το αρνητικό. Άρα πόσο αληθινό είναι όλο αυτό; 

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι πάντα μοναδικός και ίσως κάποιες φορές να προσπαθήσουμε ώστε να σταματήσει πια να είναι ανεκπλήρωτος όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν μας κοστίσει. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι και παγίδα αφού δεν θα του επιτρέψουμε να είναι τίποτα λιγότερο από το τέλειο! 

Μπορεί να εξουσιάσει τόσο το μυαλό μας που να μην μπορούμε να χαρούμε απόλυτα κάτι όμορφο που έρχεται στην ζωή μας! Η ζωή τρέχει, μήπως να αναθεωρήσουμε λίγο τις απόψεις μας;

Κάποιοι λένε πως ο μόνος έρωτας που κρατάει για πάντα είναι ο ανεκπλήρωτος. Μήπως είναι λίγο ψυχοφθόρο μερικές φορές; Η έντονη παρουσία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα και τα απωθημένα μας τραβάνε μονίμως πίσω! 

Όλοι έχουμε αναμνήσεις, όμορφες, άσχημες, περίεργες αλλά είναι καλό να μένουν αναμνήσεις σε κάποια άκρη του εγκεφάλου μας. Τα απωθημένα παντός τύπου πολλές φορές απλά μας κάνουν να νιώθουμε ένα κενό και μία πίκρα για οτιδήποτε δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μέχρι τώρα.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε αυτήν την, κατά μία έννοια, αυτοκαταστροφική μας τάση είναι να μάθουμε να ζούμε το παρόν και να σχεδιάζουμε για το μέλλον!





Συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου