Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου - Π - .... !!!!!

Δες τι σημαίνει το όνομα σου… μάθε την προέλευση του και τι σημαίνει. Στείλε το και στους φίλους σου, για να ξέρουν και αυτοί τι σημαίνει το όνομα τους.

ΟΝΟΜΑΤΑ :
Παναγιώτης / Πάνος / Τάκης
Παναγιώτη, δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το όνομά σου που προέρχεται από την Παναγία! Είσαι ένας δραστήριος άνδρας, με λογική σκέψη αλλά και δυνατά συναισθήματα. Νιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις, να δημιουργείς και να είσαι χρήσιμος γύρω σου. Έχεις μεγάλη εξάρτηση από την οικογένειά σου την οποία τιμάς και σέβεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνδρας που επιθυμεί να λειτουργεί συλλογικά και όχι μεμονωμένα. Θέλεις να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά. Συμβιβάζεσαι, υποχωρείς και προσπαθείς αρκετά για να διατηρείς ηρεμία και τάξη στη ζωή σου! Έχεις πιστά και αφοσιωμένα συναισθήματα και όταν είσαι σε έναν δεσμό, δεν έχεις μάτια και ενδιαφέρον για κάτι καλό! Η δειλία, η αναποφασιστικότητα και οι διχασμοί, είναι μερικά από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου, που σε φέρνουν σε μπελάδες.

Παντελής
Παντελή, το όνομά σου είναι μεσαιωνικό και προέρχεται από τις λάξεις πάντός + ελεήμον, σημαίνει δηλαδή ότι είσαι φιλεύσπλαχνος, αγαπητός και φιλάνθρωπος με αγνή καρδιά και τρυφερά συναισθήματα. Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά κοινωνικός, ισορροπημένος και ήρεμος άνδρας που επιθυμείς στη ζωή σου να επικρατεί η αρμονία. Κατανοείς και συμπονάς τους ανθρώπους γύρω σου και προσπαθείς πάντα να τους εξυπηρετείς και να τους βοηθάς με κάθε τρόπο. Μερικές φορές καταπιέζεις με τα συναισθήματα σου τους ανθρώπους που αγαπάς, γιατί τους φροντίζεις και τους προσέχεις σαν να είναι μικρά παιδιά! Μερικές φορές εκδηλώνεις κάτι αδικαιολόγητες ανασφάλειες που σε μπλοκάρουν και δεν σε βοηθούν να πάρεις αποφάσεις στη ζωή σου. Έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα που σε βοηθούν να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου.

Παρασκευάς
Φίλε μας Παρασκευά, το όνομά σου σημαίνει προετοιμάζω, για αυτό λοιπόν είσαι ένας άνδρας που πριν μιλήσεις ή πράξεις φροντίζεις πάντα να είσαι σε ετοιμότητα. Σου αρέσει να παράγεις, να δημιουργείς και έχεις μεγάλη κλίση στις χειρωνακτικές εργασίες. Το όνομά σου στην αριθμολογία, συμβολίζεται από τον λεξάριθμο το 5, για αυτό λοιπόν παρατηρείται ότι είσαι από τους άνδρας που θέλεις πάντα να πρωτοτυπείς και να ξεχωρίζεις με μοναδικότητα. Έχεις μεγάλη ευστροφία αλλά και εφευρετικότητα, σου αρέσει να προκαλείς και να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά σου. Η ευκολία σου να προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση σε βοηθά να παίρνεις και πάλι τα πάνω σου μετά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που σου εμφανίζονται στη ζωή αφού εύκολα μπορείς να κάνεις νέα ξεκινήματα.

Παρασκευή / Βιβή / Εύη
Παρασκευή, το όνομά σου σημαίνει προετοιμάζω, για αυτό λοιπόν είσαι από τις γυναίκες που πριν μιλήσεις ή πράξεις φροντίζεις πάντα να είσαι σε ετοιμότητα. Σου αρέσει να παράγεις, να δημιουργείς και έχεις μεγάλη κλίση στις χειρωνακτικές εργασίες. Το όνομά σου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, προέρχεται από την Αγία Παρασκευή, την προστάτιδα των ματιών. Σύμφωνα με την πανάρχαια μέθοδο της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος που συμβολίζει το όνομά σου είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ήρεμη και συντροφική γυναίκα που θέλεις διαρκώς να δείχνεις την αγάπη σου στους γύρω σου. Θέλεις να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου και να έχεις αρκετούς φίλους γιατί φοβάσαι τη μοναξιά. Πολλές φορές αποφεύγεις να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου, για να μην καβγαδίσεις από φόβο μήπως χάσεις κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο από το πλευρό σου. Ωστόσο η τάση σου να οπισθοχωρείς και να συμβιβάζεσαι σε εγκλωβίζει πολλές φορές με λάθος ανθρώπους.

Πασχάλης
Πασχάλη το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι ένας άνδρας χαρωπός που κάθε μέρα της ζωής σου είναι για σένα ζωή! Λατρεύεις το φλερτ, τον έρωτα και στη ζωή σου ερωτεύεσαι πολλές φορές και αρκετά έντονα. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι από τους άνδρες που δεν μπορείς ούτε στιγμή χωρίς να έχεις στο πλάι σου μία γυναίκα. Έχεις έναν τρυφερό και γλυκό χαρακτήρα, δεν κρατάς μυστικά για τον εαυτό σου και δίνεσαι ολοκληρωτικά στους ανθρώπους, χωρίς κανέναν φόβο ή δισταγμό! Δεν θέλεις να κακοκαρδίζεις, για αυτό και πολλές φορές πνίγεις μέσα σου τα παράπονά σου προκειμένου να μην διαταράξεις την ηρεμία στη ζωή σου και στις σχέσεις σου. Στα επαγγελματικά σου διακρίνεσαι από τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διατηρείς, αλλά και για τον διπλωματικό σου χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι την δειλία και την αναποφασιστικότητά σου, γιατί πολλές φορές μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξή σου!

Πασχαλίνα/ Λίνα
Το όνομά σου μυρίζει Πασχαλιά, γιορτή, χαρά και …Ανάσταση! Είσαι μία γυναίκα χαμογελαστή, ευχάριστη και αρκετά αισιόδοξη. Κάθε μέρα της ζωής σου είναι για σένα γιορτή και δεν αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε καταβάλει. Ενθουσιάζεσαι, ερωτεύεσαι και τα δίνεις όλα, χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες και χωρίς να βάζεις καθόλου λογική. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9, έτσι λοιπόν εξηγείται ο λόγος για τον οποίο είσαι τόσο ονειροπόλα και ευαίσθητη. Είσαι μία γυναίκα με ισχυρή φαντασία, τρυφερή, εγκάρδια και καλοπροαίρετη. Σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου και θλίβεσαι με τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς πάντα να βοηθάς τους αδύναμους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αρκετές φορές τα συναισθήματά σου σε παρασύρουν σε υπερβολές και έχεις την τάση να πληγώνεσαι πολύ εύκολα.

Παύλος
Αγαπητέ μας φίλε Παύλο, το όνομά σου προέρχεται από τον Απόστολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έγραψε περίπου τα μισά βιβλία της Καινής Διαθήκης και αναγνωρίστηκε ως Άγιος και ιεραπόστολος. Ήταν μία από τις σπουδαιότερες μορφές του χριστιανισμού και υποστήριζε την διδασκαλία του Ιησού. Στην προσωπική σου ζωή είσαι ένας άνδρας συντηρητικός, παραδοσιακός και με πολύ σοβαρές ηθικές αξίες. Είσαι τίμιος πιστός και βαδίζεις πάντα στα μονοπάτια της λογικής. Δεν σου αρέσει να πληγώνεις και να πληγώνεσαι, για αυτό και προσέχεις πολύ πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Λατρεύεις την οικογένεια και την συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.

Παυλίνα / Πωλίνα
Φίλη μας Παυλίνα, το όνομά σου προέρχεται από τον Απόστολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έγραψε περίπου τα μισά βιβλία της Καινής Διαθήκης και αναγνωρίστηκε ως Άγιος και ιεραπόστολος. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 4 και αυτό σημαίνει ότι είσαι σοβαρή και αξιόπιστη. Είσαι μία γυναίκα που τηρείς ήθη, έθιμα και παραδόσεις, είσαι συντηρητική και οι απόψεις σου για τη ζωή και για τις σχέσεις είναι παλαιών αρχών. Για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη σου θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τα καταφέρει, όταν όμως σου αποδείξει έμπρακτα την τιμιότητά του, τότε ανοίγεις τα φύλλα της καρδιάς σου και δίνεσαι ολοκληρωτικά. Είσαι πολύ καλή νοικοκυρά και λατρεύεις την οικογένεια.

Πελαγία
Λατρεύεις τη θάλασσα; Περιμένεις το καλοκαίρι να πως και πώς για να ξεχυθείς στις παραλίες και για να επισκεφτείς τα αγαπημένα σου νησιά; Σίγουρα είσαι ένα θηλυκό που λατρεύει τη θάλασσα και το καλοκαίρι, άλλωστε το λέει και το όνομά σου, που σημαίνει πελαγίσια, πελαγινή! Σύμφωνα με την αριθμολογία, το όνομά σου έχει προσωπικό λεξάριθμο τον αριθμό το 4 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία σοβαρή και υπεύθυνη γυναίκα που λειτουργείς στη ζωή σου με λογική και σύνεση. Ακολουθείς τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και όλα όσα σου έχει μεταδώσει η οικογένειά σου. Θέλεις πάντα να κάνεις το σωστό και το «πρέπει» και σπάνια θα αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου! Είσαι πολύ δεμένη με την οικογένειά σου και το όνειρό σου είναι να κάνεις έναν επιτυχημένο γάμο και παιδιά και αυτό είναι κάτι που θα το κάνεις πραγματικότητα! Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι την αυστηρότητά σου, αρκετές στιγμές έχεις πολλές απαιτήσεις από τους γύρω σου και γίνεσαι πολύ πιεστική!

Περικλής
Περικλή, το όνομά σου προκύπτει από τις λέξεις περί + κλέος που σημαίνει ο περιτριγυρισμένος από δόξα. Ο Περικλής ήταν αρχαίος Έλληνας πολιτικός, ρήτορας και στρατηγός του «Χρυσού Αιώνα» . Η εποχή που ήταν πολιτικός στην Αρχαία Αθήνα ονομάστηκε «Η εποχή του Περικλή», γιατί χάρισε στην πόλη φήμη, δόξα και δύναμη. Το όνομά σου λοιπόν κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένα άτομο με ηγετικές ικανότητες, πρωτοστάτης και επιβλητικός! Έχεις έναν δυναμικό και αποφασιστικό χαρακτήρα, θέλεις να υποδεικνύεις, να κατευθύνεις και όλοι να ακολουθούν πιστά τις συμβουλές σου. Ωστόσο εσύ από την πλευρά σου δεν ακούς ποτέ και κανέναν, κάνεις πάντα του κεφαλιού σου και συμπεριφέρεσαι με παρορμητισμό. Ακόμα και όταν κάνεις λάθη, δεν τα αναγνωρίζεις, αλλά προσπαθείς να τα κουκουλώνεις. Στις ερωτικές σου σχέσεις είσαι πολύ εκδηλωτικός, αλλά όταν νιώσεις ότι πιέζεσαι ή ότι χάνεις την ανεξαρτησία σου, βαριέσαι και αποχωρείς. Πρόσεξε λίγο παραπάνω τις ξαφνικές εκρήξεις και την νευρική σου συμπεριφορά, γιατί μπορεί να μπλέκεις σε καβγάδες και να χάνεις το δίκιο σου!

Πέτρος
Ο κορυφαίος, πιστός μαθητής του Ιησού ήταν ο Πέτρος, από όπου προέρχεται το όνομά σου! Είσαι ένας άνδρας σοβαρός, αξιόπιστος και με μεγάλη αφοσίωση στις σχέσεις σου αλλά και στα ιδανικά που έχεις για τη ζωή. Στην αριθμολογία, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το5 και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που καταφέρνεις με την θέρμη του χαρακτήρα σου αλλά και την εξωστρέφειά σου να μαγνητίζεις τους ανθρώπους γύρω σου και να τους κάνεις να σου εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους και να νιώθεις απέραντη οικειότητα και ασφάλεια στο πλευρό σου. Λατρεύεις το φλέρτ, τις νέες γνωριμίες και η ερωτική σου ζωή είναι αρκετά έντονη και πικάντικη –ιδιαίτερα στα νεότερα χρόνια της ζωής σου-! Θέλεις τα πάντα γύρω σου να είναι στην εντέλεια για αυτό και κολλάς σε κάτι μικρές λεπτομέρειες που στο τέλος σε κάνουν να χάνεις την ουσία των πραγμάτων!

Πηνελόπη
Η Πηνελόπη ήταν η γνωστή ηρωίδα της Ομήρου Οδύσσειας, η γυναίκα του Οδυσσέα, που υπήρξε το σύμβολο της πιστής και αφοσιωμένη συζύγου! Ο Οδυσσέας πριν φύγει για την Τροία, την συμβούλεψε να ξαναπαντρευτεί αν ο ίδιος δεν επέστρεφε, ωστόσο αυτή τον περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια! Η Πηνελόπη ήταν πλούσια και πολύ όμορφη, πολλοί άνδρες θέλησαν να την κατακτήσουν όμως η καρδιά της ήταν δοσμένη στον Οδυσσέα και δεν μπορούσε να δεχτεί καμία από τις αισθηματικές προτάσεις που δέχθηκε! Έτσι λοιπόν το όνομά σου σε κάνει να είσαι ελκυστική, πιστή και αφοσιωμένη με συναισθήματα σταθερά και ειλικρινή. Όταν αγαπήσεις, δεν έχεις μάτια για κάτι άλλο και έχεις ανεξάντλητη υπομονή όταν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά εσωστρεφή, σκεπτική αλλά και σοβαρή! Δεν ανοίγεσαι εύκολα συναισθηματικά, όταν όμως το κάνεις, θα είναι για πάντα! Είσαι αρκετά διαισθητική και τα λόγια σου πολλές φορές είναι προφητικά! Βυθίζεσαι στις σκέψεις σου και προσπαθείς πάντα με την ωριμότητα να κατευθύνεις τις πράξεις και τη ζωή σου με τον κατάλληλο τρόπο!

Πολυξένη / Ξένια / Πόλυ
Πολυξένη, το όνομά σου σημαίνει ότι είσαι αρκετά φιλόξενη αφού προκύπτει από τις λέξης πολύ + ξενία. Η Πολυξένη στην μυθολογία ήταν η κόρη του βασιλιάς της Τροίας, η οποία θυσιάστηκε πάνω στον τάφο του πατέρα της. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9, για αυτό λοιπόν είσαι μία τόσο ευαίσθητη και τρυφερή γυναίκα. Διαθέτεις ισχυρή φαντασία, συγκινείσαι εύκολα και έχεις μεγάλα όνειρα αλλά και ιδανικά για τη ζωή. Θα θελες να μπορούσες να αλλάξεις μονομιάς όλο τον κόσμο και να μην υπάρχει αδικία, πόνος, φτώχια και δυστυχία, θλίβεσαι όμως όταν διαπιστώνεις ότι αυτό το όνειρό σου είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί! Το αρνητικό σου στοιχείο είναι ότι κάποιες στιγμές γίνεσαι αμελής στις υποχρεώσεις σου και δεν μπορείς να αντιληφθείς την σοβαρότητα κάποιων ζητημάτων, με αποτέλεσμα να γίνεσαι ασυνεπής!

Πολυχρόνης / Χρόνης
Πολυχρόνη, έχεις το όνομα που υποδηλώνει μακροβιότητα (πολύ +χρόνης), όμως εσύ στη ζωή σου βιάζεσαι να ζήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται πολλές εμπειρίες! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3, για αυτό λοιπόν και λατρεύεις την διασκέδαση, την επικοινωνία και τα ταξίδια. Είσαι ιδιαίτερα εκφραστικός και εκδηλωτικός άνδρας, σου αρέσει να μιλάς πολύ, έχεις όμως τον τρόπο να πείθεις με τα λόγια σου και να κάνεις τους πάντες να κρέμονται από τα χείλη σου! θέλεις να δοκιμάζεις διαρκώς και μία νέα εμπειρία στη ζωή και απεχθάνεσαι την ρουτίνα και τη σταθερότητα. Το ρίσκο και η περιπέτεια σε εξιτάρουν, έστω και αν κάποιες στιγμές σου έχουν βγει σε κακό! Στον έρωτα τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από την επικοινωνία και από την πνευματική ταύτιση που έχεις με μία γυναίκα. Στη δουλειά, διακρίνεσαι από τις άριστες δημόσιες σχέσεις που διατηρείς!

Πρόδρομος
Το όνομά σου προέρχεται από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, που με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού! Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 4 και αυτό φανερώνει ότι είσαι ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνδρας! Προσπαθείς πάντα με την λογική να κάνεις πράξη αυτό που θεωρείς εσύ σωστό και βαδίζεις πάντα στα με γνώμονα την σταθερότητα και την ασφάλεια! Τηρείς τους νόμους, τις παραδόσεις τα ήθη και τις αξίες και είσαι ένα σεβαστικό άτομο με αρχές! Λατρεύεις το σπίτι και την οικογένειά σου!

Προκοπία
Ακόμα και όταν επικρατεί γύρω σου το απόλυτο χάος, εσύ δεν χάνεις ούτε στιγμή την ψυχραιμία σου και το κουράγιο σου, αλλά επιμένεις προκειμένου να ξεφύγεις από τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω σου. Προτεραιότητα της ζωής σου είναι να κάνεις «προκοπή», να αποκτήσεις οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα αλλά και να διατηρείς σταθερές σχέσεις στη ζωή σου. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό φανερώνει ότι είσαι αρκετά σοβαρή και συγκροτημένη. Διατηρείς στη ζωή σου λίγες αλλά ουσιαστικές σχέσεις, είσαι ώριμη, έξυπνη και αρκετά χαρισματική. Όλοι επιζητούν την παρέα σου και τις συμβουλές σου και εσύ είσαι πρόθυμη να βοηθάς τους ανθρώπους που αγαπάς με την καθοδήγησή σου! Ωστόσο είσαι από τις γυναίκες που θέλεις να έχεις ανεξαρτησία, σου αρέσει να είσαι κάποιες στιγμές μόνη και δεν αντέχεις τις ασφυκτικές δεσμεύσεις.

Προκόπης
Όσες δυσκολίες και προβλήματα να υπάρχουν στη ζωή σου, εσύ δεν το βάζεις εύκολα κάτω, έχεις τον τρόπο να βρίσκεις λύση στα προβλήματά σου και να κάνεις τα πάντα προκειμένου να «προκόψεις», άλλωστε αυτό το λέει και το όνομά σου! Είναι πολύ σημαντικό για σένα να έχεις πρόοδο και εξέλιξη και όλοι να σε επαινούν για την προσωπική σου άνοδο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος που συμβολίζει το όνομά σου είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας δημιουργικός, φιλελεύθερος και μοντέρνος άνδρας που θέλεις να εξελίσσεσαι και να κάνεις την διαφορά. Λατρεύεις τις προκλήσεις και θέλεις να γεύεσαι διαρκώς και μία νέα εμπειρία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου