Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Για οτιδήποτε σε απασχολεί υπάρχει πάντα μια λύση......!!!!!!!!

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να εντοπίσεις το Εσωτερικό Φως μέσα στον εαυτό σου, είναι να καταλήξεις σε μια συγκεκριμένη μέθοδο εργασίας, επιλέγοντας την για να σου ταιριάζει καλύτερα, και ύστερα να αρχίσεις να την δοκιμάζεις.

Το να διαβάζεις απλά μόνο βιβλία, να κάνεις αναλύσεις ή να μιλάς γι αυτό το θέμα δεν θα σε οδηγήσουν πουθενά.

Υιοθέτησε μια συγκεκριμένη μέθοδο, εξασκήσου σ΄ αυτήν συνειδητά καθημερινά και μην την αλλάζεις αν δεν την δοκιμάσεις πρώτα για αρκετό χρόνο.

Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να παίζεις βιολί ύστερα από δυο ή τρεις προσπάθειες ή να οδηγείς αυτοκίνητο χωρίς κάποια προκαταρκτική εξάσκηση.

Εργάσου πάνω σε κάποιο χειροπιαστό πρόβλημα και διάλεξε κατά προτίμηση αυτό που σε φοβίζει περισσότερο. Εργάσου σταθερά και αν δεν σημειωθεί καμιά πρόοδος μέσα σε λίγες εβδομάδες, τότε δοκίμασε τη μέθοδο αυτή σε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Να θυμάσαι ότι υπάρχει λύση.
Το θέμα δεν είναι στην ουσία να ξεφορτωθείς τις δυσκολίες σου αλλά να ανακαλύψεις την καλύτερη μέθοδο που υπάρχει για σένα, προκειμένου να το κάνεις αυτό.

Μπορείς για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί να εμπιστευτείς το Θεό.

Ο Έμμετ Φόξ αναφέρει την εξής απλή μέθοδο : 

«Το Χρυσό Κλειδί»
Η μελέτη και η έρευνα είναι καλά για την κατάλληλη ώρα και τον κατάλληλο χρόνο, αλλά κανένα από τα δύο δεν θα σε βγάλει από μια σοβαρή δυσκολία.
Τίποτε δεν μπορεί να το κάνει αυτό εκτός από την πρακτική εξάσκηση σε επίπεδο συνειδητότητας.
Η προσευχή αποτελεί το Χρυσό Κλειδί για την αρμονία και την ευτυχία.

Δεν υπάρχει λόγος να βασίζεσαι στα λόγια των άλλων.
Απλά και μόνο προσπάθησε μόνος σου και θα δεις τι θα συμβεί.Όποιος και να είσαι, όπου και να βρίσκεσαι, το Χρυσό Κλειδί για την αρμονία βρίσκεται τώρα στα χέρια σου.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Θεός είναι που εργάζεται και όχι εσύ, γι αυτό και οι συγκεκριμένες αδυναμίες ή ελλείψεις σου, δεν έχουν καμιά βαρύτητα. Εσύ είσαι μόνο το κανάλι μέσα από το οποίο εκδηλώνεται η θεική δράση.

Η μέθοδος είναι απλή.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αυτό : Πάψε να σκέφτεσαι τη δυσκολία, όποια κι αν είναι και σκέψου το Θεό. Αυτός είναι ο πλήρης κανόνας και αν τον εφαρμόσεις, όποιο κι αν είναι το πρόβλημα , θα εξαφανιστεί.

Μπορεί να είναι μεγάλο ή μικρό, μπορεί να αφορά την υγεία, τα οικονομικά, κάποια μήνυση, ένα καβγά, ένα ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο. Ότι όμως και να είναι, πάψε να το σκέφτεσαι και σκέψου τον Θεό - αυτό είναι το μόνο που έχεις να κάνεις.
Δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι πιο απλό απ΄ αυτό, έτσι δεν είναι? Και όμως ποτέ δεν αποτυγχάνει αν το προσπαθήσεις με συνέπεια.

«… για το Θεό όλα είναι δυνατά» (Ματθ. ΙΘ΄, 26)

Ξεκλειδώνοντας την πόρτα
Εργάσου ανακεφαλαιώνοντας όλα όσα γνωρίζεις για τον Θεό.
Ο Θεός είναι Σοφία, Αλήθεια, ασύλληπτη Αγάπη, ο Θεός είναι πανταχού παρών, έχει δύναμη απεριόριστη, γνωρίζει τα πάντα.

Δε έχει σημασία πόσο τα κατανοείς όλα αυτά.
Συνέχισε να σκέφτεσαι.
Ο κανόνας είναι να σκέφτεσαι τον Θεό και αν σκέφτεσαι το πρόβλημά σου δεν σκέφτεσαι τον Θεό.

Το να λοξοκοιτάζεις πάνω από τον ώμο σου, θέλοντας να δεις πόσο έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, είναι καταστροφικό, γιατί αυτό σημαίνει ότι σε απασχολεί η δυσκολία σου, ενώ πρέπει να σκέφτεσαι μόνο τον Θεό και τίποτε άλλο.

Στόχος σου είναι να οδηγείς τη Σκέψη της δυσκολίας έξω από τη συνειδητότητα σου, για λίγα τουλάχιστον λεπτά, αντικαθιστώντας την με τη σκέψη του Θεού.

Αν μπορείς να απορροφηθείς μ΄ αυτή τη σκέψη του πνευματικού κόσμου, ώστε να ξεχνάς για λίγο το πρόβλημα για το οποίο άρχισες να προσεύχεσαι, θα διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα αυτό περνά σε μια καινούργια προοπτική, που το κάνει να μην είναι πλέον πρόβλημα.

Αν το Κλειδί «κολλήσει»
Έχουμε πει ότι το Χρυσό Κλειδί είναι απλό και είναι πράγματι, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να το γυρίσεις.
Αν είσαι πολύ τρομαγμένος ή ανήσυχος, μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο να απομακρύνεις τη σκέψη σου από υλικά πράγματα.

Με τη διαρκή όμως επανάληψη ορισμένων ρήσεων απόλυτης Αλήθειας, οι οποίες σε αγγίζουν, όπως για παράδειγμα :

- Δεν υπάρχει άλλη δύναμη εκτός από το Θεό
- Είμαι παιδί του Θεού
- Ο Θεός είναι Αγάπη
- Ο Θεός με καθοδηγεί

Θα διαπιστώσεις σύντομα ότι ο νους σου αρχίζει να καθαρίζει. Μη μοχθείς, να είσαι ήρεμος αλλά επίμονος.Κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι η προσοχή σου περιπλανιέται, προσανατόλισε την ξανά στο Θεό.

Μην προσπαθείς να σκέφτεσαι εκ των προτέρων ποια ίσως θα είναι η λύση στο πρόβλημά σου.
Αυτό θα καθυστερήσει τα αποτελέσματα.
Άφησε το θέμα του τρόπου και των μέσων στο Θεό.
Για σένα αρκεί να θέλεις να ξεπεράσεις την δυσκολία.
Κάνε αυτό που εσύ πρέπει να κάνεις και ο Θεός θα κάνει οπωσδήποτε αυτό που Εκείνος πρέπει να κάνει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου