Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Οι δυσκολίες της ζωής και οι λόγοι ύπαρξης των......!!!!!!!!

Μια μέρα ένας μαθητής πλησίασε τον δάσκαλο και άρχισε να τον ρωτά για τις δυσκολίες της ζωής! Τι είναι αυτό που δημιουργεί τα βάσανα ή τις χαρές στον άνθρωπο. Τότε ο δάσκαλος τους μάζεψε όλους δίπλα του και είπε :

«- Η ζωή που ήρθαμε να ζήσουμε, φανερώνει, δηλαδή υλοποιεί μπροστά μας, γεγονότα ευχάριστα ή δυσάρεστα! Η υλοποίηση αυτή όμως γίνεται για δύο κύριους λόγους :

1ος λόγος υλοποίησης :
«Η ζωή σου εμφανίζει μπροστά σου, αυτό που για οποιαδήποτε λόγο θα σου καρφωθεί στο μυαλό!»
Μα είναι μια πληροφορία που σου είπαν άσχετοι κι εσύ κόλλησες εκεί, μα είναι ένας φόβος για μια καταληκτική ημερομηνία ενός όποιου γεγονότος, μα είναι μια υπέροχη εσωτερική σκέψη, ένα όραμα που σου γεννήθηκε και δεν λέει να φύγει; 

Οτιδήποτε κι αν είναι μέσα στη σκέψη σου και μείνει εκεί και γίνει εικόνα μέσα σου και πάρει σχήμα, ακόμα κι αν δημιουργείς αντίθετες από αυτό σκέψεις να το αντιμετωπίσεις, αυτό θα φανερωθεί στη ζωή σου!

Με ένα περίεργο τρόπο αυτή η απωθητική ή η δημιουργική σκέψη που σε τριβελίζει, θα έρθει στη ζωή σου σαν τρένο στο σταθμό! Και η αιτίες της έλξης της προς εσένα είναι πάντα ο φόβος ή η ελπίδα ή η πίστη! Τα γεγονότα αυτά όμως τα δημιουργούμε μόνοι μας!

2ος λόγος υλοποίησης :
«Η ζωή σου εμφανίζει μπροστά σου, αυτό που σε βυθίζει περισσότερο σε ένα εσωτερικό πόνο, μέχρι να σε ελευθερώσει τελείως από αυτόν!»

Υπάρχουν δηλαδή γεγονότα που έρχονται στη ζωή μας χωρίς να τα σκεφτούμε, Μόνα τους! Ξαφνικά! Ένας θάνατος, μια εγκατάλειψη, μια απόρριψη, ένα ισχυρό ταπεινωτικό γεγονός, μια αδικία, ένα διαζύγιο, μια προδοσία μικρή ή μεγάλη! Όλα αυτά δηλαδή που για ανεξήγητο λόγο μας προκαλούν έναν εσωτερικό πόνο!

Και επιμένουν τις συνεχείς επισκέψεις τους μέχρι να τα αποδεχθούμε! Και έτσι να θεραπευθούν!

Οπότε τότε μας παρουσιάζει τους καθρέφτες τους! Τα αντίθετα είδωλά τους! Μια νέα όμορφη σχέση, μια αποκατάσταση δικαιοσύνης, μια συναδέλφωση, μια επιβράβευση…

Αυτά βασίζονται στις βαθύτερες εμπειρίες και πεποιθήσεις μας από όλες τις ζωές που ζήσαμε και αυτός που τα καλεί είναι ο Εσωτερικός μας Εαυτός! Για να μας δοκιμάσει ή να μας επιπλήξει ή να μας απελευθερώσει! Μα αυτά τα γεγονότα είναι ο κύριος σκοπός της ύπαρξής μας εδώ! -»




2 σχόλια:

  1. Ξενερωτο αρθρο με ανεκδιηγητη αντιφαση...Ενω τον προβαλει σαν τον πολυ γνωστη της μεθοδου ανευρεσης του ''γιατι'' των κακοδαιμονιων μας, χρησιμοποιει τα συμπτωματα της ρωμεικης γυφτοσυνης μας σαν τις αιτιες της διαγνωσης του της Συλλογικης. Ενας ψυχαναλυτικος Γιανναρας ..Εξωγηινοι σωστε μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μ Γιωσαφατ δεν ειναι ο ελληνας Αραφατ που θα σκισει τις γατες και θα αποκαλυψει τη αποικιακη δομη μας επι 193 χρονια. Και ας λεει περι αιτιας και λοιπα. Εαν ηταν μαγκας θα μας πεταγε στα μουτρα το παραδειγμα της χωρας προελευσης του (ισραηλ) και θα μας εκανε με τα κρεμμυδακια.Με.μια χωρα με πελωρια παλη Αυτοσυντηρησης και αγαπη του λαου της στο τοπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή