Ο άνθρωπος είναι πομπός και δέκτης συχνοτήτων. Κάθε σκέψη που κάνουμε εκπέμπει ένα είδος συχνότητας, και μας προκαλεί τα αντίστοιχα συναισθήματα. Με τον ίδιο τρόπο δέχεται σαν δέκτης τις συχνότητες που υπάρχουν γύρω του σαν ένα είδος επικοινωνίας πάνω σε μια ενεργειακή «γέφυρα». Οι ενέργειες ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο ενός πομπού και λαμβάνονται από τον εγκέφαλο ενός δέκτη ονομάζονται ψυχοβολία ή αλλιώς τηλεπάθεια.
Οι συχνότητες χωρίζονται σε δύο είδη, το συνειδητό του εγκεφάλου, που παράγει συναισθήματα, σε ότι έχει σχέση με την υλική υπόσταση, και το ασυνείδητο, το οποίο δέχεται υπερβατικές συχνότητες, αλλά και εκπέμπει πέραν της υλικής υπόστασης.
Οποιοσδήποτε οργανισμός παράγει ενέργεια εκπέμπει συχνότητες.
Τα οργανικά τμήματα στο εσωτερικό μας (π.χ. καρδιά, πνεύμονες), εκπέμπουν συχνότητες και με τον ίδιο τρόπο, οτιδήποτε γύρω μας. Εκπέμπονται εισερχόμενες και εξερχόμενες συχνότητες από το ενεργειακό πλέγμα της γης και όλα μαζί αλληλεπιδρούν.
Το DNA μας δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την κατασκευή του σώματός μας, αλλά επίσης εξυπηρετεί την αποθήκευση πληροφοριών και τις επικοινωνίες. Μια πρόσφατη Ρωσική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το ανθρώπινο DNA, εξηγεί άμεσα η έμμεσα φαινόμενα όπως η μαντική ικανότητα, η διαίσθηση, η εξ αποστάσεως θεραπεία, η αυτό-θεραπεία, οι ασυνήθιστες αύρες γύρω από ανθρώπους, η επήρεια του μυαλού στον καιρό και άλλα.
Ερευνητές κόβουν μεμονωμένα γονίδια DNA και τα τοποθετούν αλλού, με ενθουσιασμό δημιούργησαν συσκευές οι οποίες επηρεάζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό μέσω διαμορφωμένων ραδιοφωνικών και φωτεινών συχνοτήτων, επισκευάζοντας έτσι τα γενετικά ελαττώματα.
Γύρω από τη μεμβράνη όλων των ζώντων κυττάρων υπάρχει διαφορά δυναμικού 5.000-85.000μV(μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Τα ηλεκτρικά πεδία του νευρικού συστήματος μπορούν να ατονήσουν ή να διακοπούν από άλλα εξωτερικά αίτια με την ίδια συχνότητα.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του περιβάλλοντος που φθάνει 1.000.000 –2.000.000 μV, δηλαδή 2 V (βολτ) περίπου, είναι κατά πολύ ισχυρότερο του ανθρώπινου πεδίου. Το πεδίο του περιβάλλοντος, που είναι διάχυτο, επηρεάζει άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά τον άνθρωπο. Ωστόσο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υγιούς ανθρώπου, με την ενέργεια που απορροφά από το περιβάλλον, είναι σε θέση να διατηρεί ισορροπία.
Κάθε ον ζει μόνιμα μέσα σε μεταβλητά ηλεκτρικά πεδία του εκάστοτε περιβάλλοντός του.
Αυτά τα πεδία είναι διαφορετικά στην πόλη και διαφορετικά στην φύση. Στην πόλη εκτός από την ηχορύπανση, υπάρχει και έντονη ηλεκτρομαγνητική, που δρα επάνω μας σωματικά και ψυχοπνευματικά.
Οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από κεραίες τηλεοράσεως, ραδιοφώνου- κυρίως FM –, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικών δικτύων, βιομηχανικών μηχανημάτων κλπ. επηρεάζουν τα κύτταρά μας άμεσα. Περισσότερο δυσάρεστες είναι αυτές οι επιπτώσεις σε όσους έχουν αδύνατο, πεσμένο, προσωρινά ή μόνιμα νευρικό σύστημα ( ή αλλιώς ψυχισμό ).
Σύμφωνα λοιπόν με τον ηλεκτρομαγνητισμό που παίρνουμε από το περιβάλλον, θετικό ή αρνητικό, αλλά και σ αυτόν που δημιουργείται μέσα μας, κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ατομικό ηλεκτρισμό, τη δική του «αύρα».
Ο προσωπικός μας ηλεκτρομαγνητισμός, διαφοροποιείται κατά περιόδους ανάλογα με τη την ψυχοσωματική μας κατάσταση, τη θέση των άστρων και τον ηλεκτρομαγνητισμό τους, τη φωτοβολία τους (ηλιοφάνεια - συννεφιά, πρωί, μεσημέρι δειλινό κλπ), τον τόπο που βρισκόμαστε, αν είμαστε μέσα ή έξω από το σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο βουνό ή στη θάλασσα.
Με τη σκέψη μας μπορούμε να αυξήσουμε το δυναμικό μας ή να το μειώσουμε. Την ενέργειά μας μπορεί να αυξήσει και η κινητικότητά, ή και το αντίστροφο. Όταν αθλούμαστε παράγεται ορμόνη που ανεβάζει τη βιοενέργειά μας, τον ψυχοδυναμισμό μας, γιατί βασίζονται σε χημικές διεργασίες των κυττάρων.
Η Δυνατή Ψυχοβολία
Ορισμένα άτομα χάρη στο δυνατό ψυχοδυναμισμό τους, τη δυνατή «αύρα» τους έχουν την ικανότητα να σπάνε από μακριά γυάλινα αντικείμενα, να μαραίνουν λουλούδια, να στραβώνουν ελάσματα, ή να προκαλούν άλλα ψυχοκινητικά η τηλεπαθητικά φαινόμενα. Αυτό οφείλεται σε εκπομπή βιορευμάτων.
Πειράματα Τηλεπάθειας και άλλων Ψυχικών Φαινομένων
Ο Δρ Άγγελος Τανάγρας αντιμέτωπος με το κίνημα του πνευματισμού,με μεγάλο κοινό σε Ευρώπη και Αμερική, μέσω της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών που ίδρυσε το 1923, πειραματίστηκε στην τηλεκίνηση, τη τηλεπάθεια, τη διόραση και την ψυχομετρία.
Εκατοντάδες πειράματα πραγματοποιήθηκαν για σειρά ετών στα γραφεία της εταιρείας με στόχο να διερευνηθεί η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Μέλη της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών υπήρξαν μεταξύ άλλων ο Αϊνστάιν, ο Φρόιντ, ο Ανρί Μπεργκσόν και η Μαρί Κιουρί.
Τα αποτελέσματα των ερευνών και το κύρος που είχε αποκτήσει ο Τανάγρας εξασφάλισαν τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψυχοφυσιολογίας το 1930 στην Αθήνα. Αργότερα ο Αμερικανός φυσικός Φρίτζοφ Κάπρα παρατηρεί στο βιβλίο του Το ταό και η Φυσική ότι «ολόκληρο το σύμπαν διακατέχεται από μια αέναη δραστηριότητα, βρίσκεται σε έναν ασταμάτητο συμπαντικό χορό ενέργειας» αρμονικός, συγχρονισμένος, λογικός, πραγματικός.
Τη δεκαετία του '60 κάποιοι «αντισυμβατικοί» ερευνητές άρχισαν να μελετούν τις υπεραισθητικές ικανότητες, επιχειρώντας να επιβεβαιώσουν ότι η ανθρώπινη σκέψη μπορούσε να επηρεάσει το περιβάλλον.
Πόσες φορές έχουμε αποφασίσει να τηλεφωνήσουμε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο και τη στιγμή που πλησιάζουμε τη συσκευή μας καλεί αυτό. Ή εκείνη την ανεξήγητη ανησυχία που έχουμε νιώσει λίγο πριν συμβεί κάτι δυσάρεστο στην οικογένεια. Ή ακόμα και τις μικρές καθημερινές συμπτώσεις στο σπίτι, όταν προλαβαίνουμε μια κίνηση του συντρόφου μας στο τραπέζι.
Αν εκείνες τις στιγμές μπορούσαμε να δούμε το εγκεφαλογράφημα, το ηλεκτροκαρδιογράφημα ή μια μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου, το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις.
Οι επιστήμονες, του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν πριν από περίπου δέκα χρόνια ότι τα φυσικά γεωμαγνητικά πεδία (η Γη είναι ένας τεράστιος μαγνήτης με δύο πόλους που περιστοιχίζεται από ένα μαγνητικό πεδίο σε συνεχή ροή) επηρεάζουν τις χημικές και κυτταρικές διεργασίες των ζωντανών υπάρξεων.
Απέδειξαν, επιπλέον, ότι τις ημέρες που επικρατεί γεωμαγνητική ηρεμία τα πειράματα τηλεπάθειας έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, στις υπεραισθητικές εμπειρίες έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα στις 13:00 τοπική ώρα. Η μαγνητική συχνότητα επηρεάζει την ικανότητα συντονισμού και μετάδοσης, καθώς και τα τμήματα του εγκεφάλου που λαμβάνουν τις πληροφορίες.
Τη δεκαετία του ’90 ο Ντιν Ράντιν, ερευνητής του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών της Καλιφόρνια, ανακάλυψε ότι τα ανθρώπινα «πειραματόζωα» παρουσίαζαν φυσιολογικές αντιδράσεις (μεταβολή στην αγωγιμότητα της επιδερμίδας, στον καρδιακό ρυθμό και στην αρτηριακή πίεση), προτού ο πομπός δει συγκεκριμένες συναισθηματικά φορτισμένες εικόνες.
Και δεν είναι λίγες οι πρωτοποριακές έρευνες που απέδειξαν εργαστηριακά ότι το σώμα προβλέπει ασυνείδητα και εκφράζει τις μελλοντικές συναισθηματικές αντιδράσεις μας, ενώ, επιπλέον, η καρδιά προαισθάνεται τις ευχάριστες ή δυσάρεστες ειδήσεις μια στιγμή πριν από τον εγκέφαλο.
Ως όργανα, καρδιά και εγκέφαλος «ενημερώνουν» το ένα το άλλο πιο γρήγορα και πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άντρες. Πολλά πειράματα σε ζευγάρια έχουν δείξει ότι το άτομο που έχει πιο ισορροπημένο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και καρδιακό ρυθμό καθοδηγεί το άλλο, εξισορροπώντας τα εγκεφαλικά κύματα και τον παλμό της καρδιάς.
Αυτό σημαίνει ότι η ικανότητά μας να προσλάβουμε τις προθέσεις των άλλων είναι έμφυτη και ότι θα έπρεπε να «αφουγκραζόμαστε» περισσότερο για να κατανοούμε καλύτερα τις πληροφορίες που μεταδίδονται ως αισθήσεις και συναισθήματα.
Το 2005 μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον συγκέντρωσε τριάντα ζευγάρια με ισχυρό ψυχικό σύνδεσμο και εμπειρία στο διαλογισμό.
Τα ζευγάρια χωρίστηκαν σε διαφορετικά δωμάτια σε απόσταση δέκα μέτρων μεταξύ τους, έχοντας συνδεδεμένα τα ηλεκτρόδια του ηλεκτροεγκεφαλογράφου στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου, που συνδέεται με την όραση.
Την ώρα που οι πομποί έβλεπαν ένα φως να αναβοσβήνει έπρεπε να στείλουν στο σύντροφό τους μια εικόνα ή σκέψη σχετικά με το φως. Το 8% των δεκτών έδειξαν μια αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα την ώρα που ο πομπός έστελνε την εικόνα. Όταν υποβλήθηκαν σε λειτουργικό μαγνητικό συντονισμό, οι δέκτες έδειξαν αύξηση οξυγόνωσης του αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την όραση. Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλος του δέκτη αντιδρούσε σαν να είχε δει την ίδια εικόνα την ίδια στιγμή με τον πομπό.
Πειράματα Παραψυχολογίας στην Πρώην Σοβιετική Ένωση
Οι πρώτες ψυχικές έρευνες στην πρώην Σοβιετική Ένωση έγιναν από τον επιστήμονα Λεονίτ Λ. Βασίλιεφ με πειράματα νοητικής υποβολής. Ο Βασίλιεφ από τη δεκαετία του 1920 γίνεται μέλος του Ινστιτούτου Εγκεφαλικών Ερευνών της Μόσχας και το 1960 ιδρύει το Ινστιτούτο Εγκεφαλικών Ερευνών. Εκεί πραγματοποιεί πειράματα με την ύπνωση, την οποία προκαλούσε ακόμα και τηλεπαθητικά.
Εκείνη την περίοδο οι Σοβιετικοί άρχισαν να πειραματίζονται πάνω σε πολλά πράγματα, όπως μεταφορά ενέργειας από το ένα άτομο στο άλλο, έρευνα των ενεργειακών ακτινοβολιών του σώματος, τηλεκίνηση, τηλεπάθεια, αποκωδικοποίηση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου εγκεφάλου και άλλα ψυχικά φαινόμενα.
Και κατάφεραν όχι μόνο να αποδείξουν την ύπαρξή τους, αλλά ανακάλυψαν και τρόπους, για να τα εκμεταλλεύονται σαν υπερόπλα στον ψυχρό πόλεμο με τους Αμερικανούς.
Τη δεκαετία του 1970, η K.G.B. βασισμένη στην τεχνολογία αλλά και στη συνεργασία με χαρισματικούς ανθρώπους ως προς την εξωαισθητική αντίληψη, πέτυχε την παρακολούθηση εξ αποστάσεως και τη μεταβίβαση σκέψης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τέλειων κατασκόπων και στρατιωτών, οι οποίοι μέσω της ύπνωσης λειτουργούσαν ως ρομπότ.
Το 1956, το Υπουργείο Υγείας της Γεωργιανής Δημοκρατίας διέταξε πλήρη έρευνα για τους Αλεξέι και Βίκτορ Κιβορότοφ, πατέρα και γιο, για τη μεγάλη φήμη τους ως θεραπευτές.
Η επιτροπή υπό την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού Πιότρ Καφταράντζε, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Όλοι εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασής τους και αρκετοί θεραπεύτηκαν». Πειράματα έγιναν επίσης τον Ιούλιο του 1974 στο Πανεπιστήμιο του Τμπιλίσι υπό τη διεύθυνση του Γκρέκορ Κομιτιάνι, όπου χρησιμοποιήθηκε ποικιλία επιστημονικών συσκευών για να εντοπιστεί η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπορευόταν από τα χέρια των ατόμων.
Τέλος ανακοίνωσαν ότι, όταν συγκεντρώνονταν για θεραπεία, οι εκπορεύσεις αυξάνονταν 1000 φορές πάνω από το κανονικό.
Ο Βλαντιμίρ Ράικοφ, ψυχολόγος, ασχολήθηκε με άτομα υγιή σωματικά και νοητικά, για να τους αναπτύξει νέες ικανότητες και τη νοημοσύνη. Συνεργάστηκε σε πειράματα παραψυχολογίας με τον Βίκτορ Ανταμένκο. Χρησιμοποιήθηκαν ιδιότητες του υποβαλλόμενου ατόμου, για να αναπτύξει τις ικανότητές του.
Υπό την ύπνωση το άτομο μπορούσε να διαμορφώσει πιστεύω όπως π.χ. ότι είναι ένας διάσημος ζωγράφος, πιανίστας κ. λ. π. Αν έχει τη σωστή νοητική στάση, όταν έβγαινε από την ύπνωση, μπορούσε να διατηρήσει τις επιθυμίες και τις ικανότητες εκείνου του εαυτού.
Ο Ράικοφ είχε κάνει ύπνωση χρησιμοποιώντας την τηλεόραση και το ραδιόφωνο με μαγνητοφωνημένα μηνύματα καθώς και από το τηλέφωνο. Ο Πετρόφσκι Αρτούρ, ακαδημαϊκός, διευθυντής του Ινστιτούτου και αντιπρόεδρος της Σοβιετικής Ψυχολογικής Εταιρίας, προϊστάμενος του Ράικοφ επισημαίνει: «Η ύπνωση βγάζει τις κλειδαριές και ανοίγει τις πόρτες του νου.
Επιτρέπει στις φυσικές ικανότητες να ελευθερωθούν. Τα πειράματα δείχνουν ότι έχουμε ικανότητες πολύ πέρα από τη γνώση μας, αν και οι ικανότητες των ατόμων διαφέρουν».
Το 1960, αναγνωρίστηκε στη Ρωσία η έρευνα για την τηλεπάθεια, όπου προσέβλεπαν στην ανάπτυξη της βιο-τηλεπικοινωνίας, δηλαδή τη μεταβίβαση πληροφοριών χωρίς τεχνολογικά μέσα. Το 1965, η Εταιρία Ποπώφ στη Μόσχα ίδρυσε ένα Τμήμα Βιο-πληροφορίας και εκτέλεσε πολλά πειράματα, σε πολλά εκ των οποίων πήραν μέρος οι τηλεπαθητικοί Γιούρι Καμένσκι και Καρλ Νικολάγιεφ, οι οποίοι πέτυχαν μακρινή τηλεπαθητική επικοινωνία κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες.
Ο δρ Γκενάντι Σεργκέγιεφ οργάνωσε πολλά πειράματα τηλεπάθειας σε μεγάλη απόσταση, όπως και ο Βίκτωρ Ανταμένκο. Ο τελευταίος διατύπωσε τη θεωρία ότι αυτά που μεταφέρουν τις ESP πληροφορίες είναι τα στοιχειώδη σωματίδια νετρίνα, που διαπερνούν συνέχεια τη γη, και κατά συνέπεια περνούν από το νου ενός ατόμου, συλλέγουν πληροφορίες και τις μεταφέρουν στο νου κάποιου άλλου.
Στις μέρες μας Ερευνητές των ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμη βήμα για την τηλεπαθητική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, αναπτύσσοντας μια συσκευή που διαβάζει το μυαλό και επιτρέπει στους ανθρώπους να διορθώνουν αμέσως τα λάθη ενός ρομπότ μόνο με τα εγκεφαλικά κύματά τους.
Η Αlphabet η μητρική της Google, προχωρά ήδη το φιλόδοξο σχέδιό της με το οποίο στοχεύει σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα αυτοκίνητα μέχρι και τον τομέα της υγείας.
Πειράματα πραγματοποιεί και το Facebook
Ο Mark Zuckerberg οραματίζεται να δημιουργήσει ένα gadget που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να διαβάζουν την σκέψη των άλλων και να επικοινωνούν με τηλεπαθητικά κύματα μεταξύ τους μπορεί να μην απέχει και τόσο από την πραγματικότητα.
Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων facebook έχει δημιουργήσει ένα κρυφό εργαστήριο με στόχο να αναπτύξει «την μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές». Η τεχνολογία, όπως περιγράφεται θυμίζει κατά πολύ τα πειράματα τηλεπάθειας που ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλή στην εποχή του 30 ακόμα και στην Ελλάδα, με επικεφαλής το Άγγελο Τανάγρα που είχε ιδρύσει και το αντίστοιχο ερευνητικό εργαστήριο.
Την ύπαρξη του σύγχρονου τεχνολογικού εργαστηρίου της Facebook αποδεικνύουν οι τελευταίες αγγελίες που δημοσιεύτηκαν ζητώντας καταρτισμένους ερευνητές κι επιστήμονες οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα του μυστικού εργαστηρίου που ακούει στο όνομα κτήριο 8.
Σε αυτές αναζητούνται υποψήφιοι για ένα project που περιλαμβάνει την μελέτη των νευρωνικών δικτύων και άλλων ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων ώστε να δημιουργηθεί το δίκτυο επικοινωνίας του μέλλοντος. «Μια μέρα πιστεύω ότι θα μπορούμε να επικοινωνούμε τις σκέψεις μας στους άλλους απευθείας με την βοήθεια της τεχνολογίας» είχε αναφέρει ο Zuckerberg τον Ιούνιο του 2015.
«Θα μπορούμε απλά να σκεφτούμε κάτι και να «κοινοποιήσουμε» την σκέψη μας στους φίλους εάν κι εφόσον το επιθυμούμε. Το Facebook ήδη προσπαθεί να χαρτογραφήσει τον ανθρώπινο νου.
Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έχει προσλάβει και τον Mark Chevillet, καθηγητή νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο John Hopkins, ήδη από τον Σεπτέμβριο στη θέση του επικεφαλής τεχνικού προγράμματος , όπως φαίνεται κι από το προφίλ του στο Linked Inn. Προς το παρόν, η «τηλεπαθητική» επικοινωνία περιορίζεται σε απλά πράγματα, αλλά μελλοντικά σίγουρα μας επιφυλάσσει πολύπλοκα.
Πηγές :
Άγγελου Τανάγρα: Το πεπρωμένον και η τύχη (Η θεωρία της ψυχοβολίας). Αθήναι 1943.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου