Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

«Στον επόμενο άντρα που θα έρθει στη ζωή της μαμάς μου» : Tο συγκινητικό γράμμα ενός παιδιού…!!!!

Tο διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο για μια οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά που για ένα διάστημα νιώθουν ότι γκρεμίζεται ο κόσμος τους. Όταν περάσει το πρώτο «μούδιασμα» του χωρισμού και ένας από τους δύο γονείς αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ένα παιδί μπορεί να τρομάξει και να νιώσει ότι θα αντικατασταθεί από έναν ξένο άνθρωπο.

Το παιδί που έγραψε αυτό το γράμμα, όμως, αφήνει κατά μέρος τον φόβο του και θέλει να είναι ευτυχισμένη η μαμά του με έναν άνθρωπο που θα τη σέβεται και θα έχει στο μυαλό του κάποια… πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Αγαπημένε κύριε,

Ξέρω ότι έχω καταπληκτική μαμά και καταλαβαίνω τον λόγο που θέλεις να είσαι μαζί της. Δεν έχουμε γνωριστεί, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις κάποιες σκέψεις μου πριν μπεις στη ζωή μας.

Είναι η μαμά μου! Και εσύ έχει μία μαμά, άρα καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Είναι η γυναίκα που με έφερε σπίτι, με άλλαξε και με τάισε όταν ήμουν άρρωστος. Ακόμη το κάνει. Δεν ανέχεται να της αντιμιλούν και να της λένε ψέματα, όπως και η δική σου μαμά. 

Γι’ αυτό θα τη σέβεσαι ακριβώς όπως σέβεσαι και τη μαμά σου.

Είμαι το παιδί της. Μπορεί να νοιάζεται για σένα και να σε αγαπάει, αλλά πάντα θα είμαι προτεραιότητα στη ζωή της. Μπορεί να είσαι στη ζωή της για μια μέρα, για κάποιους μήνες ή για τα επόμενα 30 χρόνια. Ήμουν εκεί πριν από σένα και θα παραμείνω.

Δεν χρειάζομαι άλλο μπαμπά. Ακόμη και αν δεν είναι δίπλα μου, όπως θα ήθελα, έχω δικό μου πατέρα. Αν μείνεις καιρό μαζί μας και γνωριστούμε καλύτερα, μην περιμένεις ότι θα τον αντικαταστήσεις, γιατί δεν μπορείς. 

Ούτε εγώ, ούτε η μαμά θα σε αφήσουμε. Αν θέλεις να δημιουργήσουμε δική μας σχέση, θα πρέπει να βρεις τον δικό σου τρόπο να με πλησιάσεις.

Η μαμά μου είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Μπορεί να παραπονιέται ότι πάχυνε ή ότι έχει ρυτίδες και άσπρες τρίχες στα μαλλιά της, όμως, μου λέει ότι είναι δώρο επειδή έχει εμένα. Ακόμη και όταν έρχεται να με ξυπνήσει το πρωί και τα μαλλιά της πετούν δεξιά κι αριστερά και δεν είναι βαμμένη, για μένα είναι το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου. 

Γι’ αυτό μην την κάνεις ποτέ να νιώσει το αντίθετο.

Δεν είναι τέλεια. Κάποιες φορές θυμώνει και φωνάζει, άλλες είναι πολύ σιωπηλή και απλά μου χαμογελάει, ειδικά όταν την πιάνω να κλαίει. Δεν πιστεύω ότι θα το παραδεχτεί, αλλά νομίζω ότι αρκετές φορές φοβάται. Περάσαμε πολλά μετά το διαζύγιο και χρειάζεται να κάνει πολλά μόνη της. Αλλά, ακόμη κι αν τα κάνει καμιά φορά θάλασσα, ξέρω ότι δίνει τον καλύτερό της εαυτό.
Είναι πολυάσχολη. Δουλεύει, με φροντίζει, κάνει τις δουλειές του σπιτιού και προσπαθεί να βρει χρόνο και για σένα. Μην νομίζεις ότι κάθεται όλη μέρα στον καναπέ, περιμένοντας να την πάρεις τηλέφωνο, γιατί έχει πολλά πράγματα να κάνει. 

Αν είναι σημαντική για σένα πρέπει να σεβαστείς τον χρόνο της. Δεν μπορεί να τα παρατήσει όλα, ειδικά εμένα, απλά και μόνο επειδή θέλεις να σου δώσει σημασία.

Είναι ξεχωριστή και δεν υπάρχει καμία να της μοιάζει. Ναι, μπορεί κάποιες φορές να με θυμώνει και να κάνω βλακείες για να της τραβήξω την προσοχή ή να την «εκδικηθώ» γιατί δεν με άφησε να πάω σε εκείνο το πάρτι του Σαββάτου[…], αλλά μου μαγειρεύει το αγαπημένο μου φαγητό, με καληνυχτίζει κάθε βράδυ και μου λέει κάθε μέρα ότι με αγαπάει. Κανείς άλλος δεν τα κάνει αυτά. 

Γι’ αυτό, αν τα κάνει και για σένα, να θυμάσαι ότι είσαι τυχερός. Εγώ, ξέρω ότι είμαι!

Της αξίζει να είναι ευτυχισμένη, έχει περάσει πολλά. Και οι δυο έχουμε περάσει. Το διαζύγιο δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά με τον καιρό τα πράγματα καλυτερεύουν και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να της το χαλάσει. 

Ξέρω ότι οι μεγάλοι έχετε κακές μέρες και μερικές φορές διαφωνείτε, αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να τη στενοχωρείς. Ποτέ! Αν το κάνεις, ζήτα της συγγνώμη και προσπάθησε να μην επαναλάβεις το λάθος σου. Αυτό μου έχει μάθει και εύχομαι να στο έχει μάθει και η δική σου η μαμά.

Θα σε παρακολουθώ. Ακόμα προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου σε αυτόν τον κόσμο και έτσι δίνω μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Θα θυμώσω πολύ, αν της φερθείς άσχημα και θα μου έχεις δώσει ένα κακό παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άντρες.[…]

Η μαμά μου είναι μεγάλη γυναίκα και κάνει τις δικές της επιλογές. Για οποιονδήποτε δικό της, προσωπικό λόγο που μπορεί να έχει ή και να μην έχει σχέση με έμενα, αποφάσισε ότι αξίζεις μια ευκαιρία. Αναγνώρισέ το. Σεβάσου το. Εκτίμησε το.

Και να θυμάσαι ότι η μαμά μου είναι καταπληκτική. Στο κάτω-κάτω έκανε εμένα, πώς θα μπορούσε να μην είναι;

Με εκτίμηση,
Το παιδί της μαμάς»




Ιόλη Πολύζου

7 προλήψεις για τον καφέ που δείχνουν καλοτυχία ή γρουσουζιά...!!!!

O καφές και ειδικά ο ελληνικός καφές, έχει συνδεθεί με πολλές προλήψεις, ενώ κάποιοι ακόμα και σήμερα πιστεύουν πως μπορούν να διαβάσουν το μέλλον στο φλυτζάνι.

Εκτός όμως από την καφεμαντεία υπάρχουν και δεκάδες άλλες προλήψεις που σχετίζονται με τον καφέ. Δες τις δημοφιλέστερες.

1. Θεωρείται γρουσουζιά να πεις "στην υγειά μας" με ένα φλυτζάνι καφέ, μια πρόληψη που μάλλον βασίζεται στο γεγονός πως ο καφές σερίρεται σε μνημόσυνα και σε κηδείες.

2. Για τον ίδιο λόγο είναι γρουσουζιά να ζητήσεις να πιεις καφέ μόλις μπεις για πρώτη φορά στο σπίτι νιόπαντρου ζευγαριού.

3. Είναι γρουσουζιά να χύσεις τον ελληνικό καφέ, όταν τον βράζεις.

4. Αν πίνεις τον καφέ σου με γάλα και ζάχαρη (π.χ. το γαλλικό καφέ) πρέπει πρώτα να βάζεις τη ζάχαρη και μετά το γάλα γιατί αλλιώς θα μείνεις ανύπαντρος/η (η ίδια πρόληψη ισχύει και για το τσάι).

5. Αν χυθεί τυχαία ο καφές είναι σημάδι καλοτυχίας.

6. Αν ο καφές σου (και πάλι ο ελληνικός) έχει φουσκάλες πρέπει να τις μαζέψεις με ένα κουταλάκι και να τις καταπιείς γιατί αυτό είναι σημάδι πως θα πάρεις λεφτά και θα σε βρουν πολλά καλά.

7. Αν η ζάχαρη δεν διαλυθεί στον πάτο του φλυτζανιού με τον καφέ σου τότε αυτό σημαίνει πως κάποιος είναι κρυφά ερωτευμένος/η μαζί σου.
 



Νίκολα Τέσλα : το μυστικό των αριθμών 3, 6 και 9 αποκαλύπτεται…!!!!

Ο Νίκολα Τέσλα είχε πει κάποτε :
«Αν μόνο ήξερες την σπουδαιότητα του 3, 6 και 9 τότε θα είχες ένα κλειδί για το σύμπαν».

Ο Νίκολα Τέσλα έκανε αμέτρητα μυστηριώδη πειράματα, αλλά ήταν ένα τεράστιο μυστήριο από μόνος του.

Σχεδόν όλα τα μυαλά που ανήκουν στους πιο σημαντικούς στοχαστές της εποχής μας είχαν κάποιο είδος εμμονής. Ο Τέσλα είχε μερικές. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι θα τις αποκαλούσαν εκκεντρικότητες. Για τον Τέσλα, αυτά ήταν απαραίτητα πράγματα.

Γνωρίζατε ότι ο Νίκολα Τέσλα περπατούσε γύρω από το τετράγωνο τρεις φορές πριν μπει σε ένα κτίριο, καθάριζε τα πιάτα με 18 χαρτοπετσέτες και έμενε σε δωμάτια ξενοδοχείων με αριθμό που διαιρούνταν μόνο με το 3;

Ο Τέσλα έκανε υπολογισμούς σχετικά με τα πράγματα στο άμεσο περιβάλλον του, μόνο για να σιγουρευτεί ότι το αποτέλεσμα είχε σχέση με τον αριθμό 3 και βάσιζε τις αποφάσεις του ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Έκανε τα πάντα σε ομάδες των τριών και κανείς δεν ήξερε με σιγουριά τον μυστηριώδη λόγο πίσω από την παράξενη συμπεριφορά του.

Ο Τέσλα ήταν μοναδικός.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο Τέσλα περιέγραψε την εμπειρία έντονων φώτων, τα οποία ακολουθούσαν στιγμές έντονης δημιουργικότητας και σαφήνειας. Κάτι σαν να του ανοίχτηκε μπροστά του όλο το Σύμπαν.

Ο Τέσλα ισχυριζόταν ότι είχε την ικανότητα να φαντάζεται και να αντιλαμβάνεται την εφεύρεση του στο μυαλό του κατά τις αποκαλούμενες «στιγμές σαφήνειας» με όλες τις λεπτομέρειες.

Υποστήριξε επίσης ότι μπορούσε να περιστρέψει τα οράματα του, να τα διαχωρίσει κομμάτι-κομμάτι και έτσι ήξερε ακριβώς πως θα φαινόταν μια εφεύρεση, με την παραμικρή λεπτομέρεια με βάση τα πιο απίστευτα οράματα του.

Επιπλέον, ο Νίκολα Τέσλα υπολόγιζε επίσης τα κομβικά σημεία του πλανήτη μας, και όπως μπορείτε να μαντέψετε, ήταν πιθανότατα συνδεδεμένα με τους αριθμούς τρία, έξι και εννέα.

Ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι αυτοί οι αριθμοί είχαν μεγάλη σημασία για όλους και όχι μόνο για εκείνον.
Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη εμμονή για τους αριθμούς 3, 6 και 9.

Σε αντίθεση με πολλούς, ο Τέσλα κατανοούσε ένα θεμελιώδες γεγονός, άγνωστο στους άλλους, το οποίο είναι η παγκόσμια γλώσσα των μαθηματικών, που εν τέλει είναι μια επιστήμη η οποία ανακαλύφθηκε από τον άνθρωπο, δεν εφευρέθηκε από αυτόν.

Ο Τέσλα έφτασε πέρα από τα μαθηματικά. Οραματίζονταν αριθμητικά μοτίβα που υπάρχουν στο σύμπαν, όπως τον σχηματισμό των αστεριών, την ανάπτυξη των εμβρυικών κυττάρων και πολλές άλλες περίπλοκες λεπτομέρειες που κάποιοι ονομάζουν «σχέδιο του Θεού» ή «αποτύπωμα του Θεού».

Ο Τέσλα ήξερε ότι υπήρχε ένα θεμελιώδες σύστημα στο οποίο η φύση φαινόταν να απαντά:

«Οι δυνάμεις του δυαδικού συστήματος», όπου το μοντέλο αρχίζει από το ένα και συνεχίζει για να διπλασιαστεί.

Έτσι, τα κύτταρα και τα έμβρυα αναπτύσσονται με το ακόλουθο μοτίβο: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256 κλπ.

Αλλά φαίνεται ότι αυτό που γνώριζε και ονειρευόταν ο Τέσλα ήταν κάτι περισσότερο από το όραμα ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Ο Marko Rodin ανακάλυψε ότι στο εσωτερικό της ανάδελτα (vortex Math, η επιστήμη της ανατομίας του τόρου) βρίσκεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4, 8, 7 και ούτω καθεξής προς το άπειρο.

Εδώ, οι αριθμοί 3, 6 και 9 δεν υπάρχουν και σύμφωνα με τον Rodin, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν ένα διάνυσμα που ανήκει στην τρίτη και στην τέταρτη διάσταση, που ονομάζεται «πεδίο ροής».




Μαγνητίζεις τη δυστυχία και ο λόγος είναι απλός…!!!!

Άλλη μια μέρα ξεκίνησε και είσαι ακόμα εδώ, μαζεύεις τα κομμάτια σου κλαίγοντας και κατηγορώντας την τύχη σου που σε έφερε εδώ.

Κοιτάζεις γύρω σου τους ανθρώπους και αναρωτιέσαι τι περισσότερο έχουν από εσένα αυτοί που πέτυχαν στη ζωή τους και είναι ευτυχισμένοι.

Αναρωτιέσαι για άλλη μια φορά: «Γιατί θεέ μου;»… και τα βάζεις με τους άλλους που σε αδίκησαν, σε εκμεταλλεύτηκαν, δεν σε κατάλαβαν, δεν σε εκτίμησαν και τελικά σε έκαναν χίλια κομμάτια.

Τέλος, αποφασίζεις να περιμένεις καρτερικά αυτό που η ζωή σου χρωστάει, αυτό που έλαβαν οι άλλοι και εσύ ακόμα τίποτα… μέχρι τότε αρκείσαι με το να είσαι μονίμως λυπημένος, αδικημένος, παραπονούμενος και να βλέπεις τη ζωή να περνάει σαν ταινία.

Οι μέρες φεύγουν, ο χρόνος κυλάει αδίστακτος στην πλάτη σου κι εσύ είσαι ακόμα εδώ περιμένοντας, ενώ ξέχασες να ζήσεις.

Κάποιοι σου είπαν ότι είσαι άρρωστος, να πας σε ένα γιατρό… εσύ όμως εδώ πεισματικά περιμένεις την ημέρα που θα κληρώσει κι εσένα το λαχείο!

Κινδυνεύεις… το κατάλαβες; Η τέχνη της θλίψης είναι για τους υγιείς ανθρώπους, αλλά μόλις περάσεις στο επόμενο στάδιο και ασθενήσει βαριά η ψυχή σου, θα χάσεις την υγεία σου και τότε θα πάρεις εισιτήριο για το ταξίδι δίχως επιστροφή…

Όχι! Δεν είναι αυτό που θέλεις για την ζωή σου! Εσύ θέλεις να είσαι καλά, να είναι όλα όμορφα, να ζήσεις την αγάπη και την επιτυχία σε όλους τους τομείς… «αχ αν έπιανα το τζόκερ….»

Όχι! Αν περιμένεις να πιάσεις το τζόκερ, στις σχέσεις, στη δουλειά, στις παρέες, στην υγεία… τότε σίγουρα κινδυνεύεις και σίγουρα δεν θα ζήσεις ποτέ την ευτυχία και ο λόγος είναι απλός: Μαγνητίζεις την δυστυχία, αφού το πλαίσιο στο οποίο ονειρεύεσαι, δεν περιέχει το βασικότερο στοιχείο: ΕΣΕΝΑ!

Η ζωή δεν σου χρωστάει, σου δόθηκε είναι δική σου και είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις στον κόσμο. Όταν τη χάσεις, τότε θα είναι πια αργά!

Ξύπνα λοιπόν και δες καθαρά: Εσύ χρωστάς στη ζωή σου! Χρωστάς να εκτιμήσεις το δώρο που σου δόθηκε, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να δουλέψεις σκληρά για όλα αυτά τα οποία θα σε κάνουν ευτυχισμένο. Δεν θα σου δοθεί τίποτα από το πουθενά. Θα είσαι ενεργός στη διαμόρφωση της «τύχης» σου και της ζωής σου…

Εν τω μεταξύ, η ζωή σου δίνει μαθήματα και εσύ θα πρέπει να μελετήσεις καλά για να τα μάθεις και να μην κάνεις ποτέ ξανά τα ίδια λάθη…

Ο δρόμος της ευτυχίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, έχει πτώματα, σπασμένα κομμάτια αλλά και όμορφα λουλούδια που γενιούνται και μεγαλώνουν με κόπο, που ομορφαίνουν με την αγάπη και μαδάνε με το κρύο του χειμώνα. Όλα είναι στο πρόγραμμα και όλα γίνονται καλύτερα με τη φωτεινή σου ψυχή, όταν αυτή είναι εδώ έτοιμη να δώσει στη ζωή… και όχι μόνο να πάρει…

Βάλε τέλος λοιπόν στις μαύρες σκέψεις και μπες ενεργά στη ζωή. Κοίτα στον καθρέφτη και μίλα ειλικρινά με την ψυχή σου, μη λησμονήσεις τίποτα, δεν τρέχεις να ξεφύγεις από τον εαυτό σου και δεν περιμένεις καρτερικά ένα ανώτερο χέρι να σε βοηθήσει. Δεν θα κρύψεις την ασχήμια σου η οποία θα υπάρχει πάντα εκεί όσο δεν κάνεις εσύ τίποτα γι' αυτό!

Μάθε να αγαπάς αληθινά και ξεκίνα πρώτα με τον εαυτό σου!

Μάθε να σέβεσαι και να τιμάς τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται στη ζωή…

Με αφετηρία αυτές, θα προχωρήσεις… και να θυμάσαι: Εσύ χρωστάς στη ζωή σου, όχι εκείνη σε εσένα!




Χριστίνα Συρακοπούλου




Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Πως συνδέθηκε ο Άγιος Φανούριος με τα χαμένα αντικείμενα; Ποια είναι η ευχή που λέμε όταν φτιάχνουμε Φανουρόπιτα;

Για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, πρέπει να φτιάξουμε μία φανουρόπιτα. Πώς έγινε όμως αυτή η σύνδεση του Αγίου με τα χαμένα αντικείμενα;

Γιατί φτιάχνουμε τη φανουρόπιτα-Τι λέει η παράδοση;

Για την ζωή του Αγίου Φανουρίου, τον οποίο τιμάμε με αυτή τη νηστίσιμη πίτα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες. Κατά την παράδοση, η πίτα φτιάχνεται για να σωθεί η μητέρα του αγίου, η οποία ήταν μία σκληρή, αμαρτωλή γυναίκα.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γράφει με αυτή την αφορμή ότι όποιος επικαλείται τον Άγιο Φανούριο πρέπει πάντα να λέει «Θεός σχωρέσ” τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου. Θεός σχωρέσ” την».

Έτσι, στις 27 Αυγούστου που τιμάται ο Άγιος Φανούριος, συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες μοιράζουν στη γειτονιά αφού ευλογηθούν πρώτα από την εκκλησία.

Με το πέρασμα των χρόνων, καθιερώθηκε να φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε. Πολλοί, εξάλλου, συνδέουν αυτή την ιδιότητα του Αγίου Φανουρίου και της πίτας με το όνομα του Αγίου, που προκύπτει από το ρήμα «φαίνω» που σημαίνει αποκαλύπτω.

Τη δύναμη που αποδίδεται στην πίτα έρχονται να ενισχύσουν και τα υλικά της, τα οποία είναι πάντοτε 7 ή 9, καθώς οι συγκεκριμένοι αριθμοί ανήκουν στους λεγόμενους ιερούς αριθμούς ήδη από την εποχή των Πυθαγορείων. Και όπως συμβαίνει με όλα τα έθιμα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν παραλλαγές της παράδοσης.

Στην Κρήτη, την Κύπρο, τη Σκιάθο, τη Φλώρινα και άλλες περιοχές, η φανουρόπιτα φτιάχνεται για να βρουν οι ανύπαντρες κόρες γαμπρό. Άλλοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και φωτίζει τον δρόμο της ζωής του καθενός. Λέγεται ακόμη ότι ο Άγιος Φανούριος προστατεύει τους αγρότες φανερώνοντας τα κλεμμένα ζώα.

Αν λοιπόν θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος Φανούριος ό,τι σημαντικό αναζητάτε φτιάξτε μια φανουρόπιτα, ευλογήστε την στην εκκλησία και αναμείνατε για τα αποτελέσματα!

Κατά τη διάρκεια παρασκευής της Φανουρόπιτας λέμε και μια ευχή. Η Ευχή που πρέπει να διαβαστεί κατά την παρασκευή της Φανουρόπιτας που φτιάχνουμε προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου :

Κατά την παρασκευή της φανουρόπιτας συνηθίζεται μάλιστα να διαβάζεται η παρακάτω ευχή:

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών, ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών. Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σήν και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Παράσχου δέ, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους, πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου. Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν. Τα αιτήματα τών καρδιών αυτών καί πάσαν τήν βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον, οδηγών αυτούς προς εργασίαν τών εντολών σου, ίνα διά παντός εν ευφροσύνη καί αγαλλιάσει υμνώσι καί δοξάσωσι το πάντιμον καί μεγαλοπρεπές όνομά σου, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου, του αγίου ένδοξου νεομάρτυρος Φανουρίου, του Θαυματουργού, καί πάντων σου τών αγίων. Αμήν».




Η ευχή του Αγίου Φανουρίου που φανερώνει ότι ζητάς…!!!!

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΕΥΧΗ : 
Ουράνιον εφύμνιον εν γη τελείται λαμπρώς, επίγειον πανήγυριν νυν εορτάζει φαιδρώς, Αγγέλων πολίτευμα. Άνωθεν υμνωδίαις, ευφημούσι τους άθλους, κάτωθεν Εκκλησία την ουράνιον δόξαν· ην εύρες πόνοις και άθλοις τοις σοίς, Φανούριε ένδοξε.

ΕΥΧΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑΣ
Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών, ο δε Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών. Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σην και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Παράσχου δε, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τα δώρα ταύτα, πάντα τα εγκόσμια και υπερκόσμια αγαθά σου. Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν. Τα αιτήματα των καρδιών αυτών και πάσαν την βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον, οδηγών αυτούς προς εργασίαν των εντολών σου, ίνα διά παντός εν ευφροσύνη και αγαλλιάσει υμνώσι και δοξάζωσι το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομά σου, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου, του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, του Θαυματουργού, και πάντων Σου των Αγίων. Αμήν.




από Newsroom

Κάποιοι άνθρωποι περνάνε από τη ζωή μας μόνο και μόνο για να μας διδάξουν να μη γίνουμε σαν και αυτούς…!!!!

Καιρό πριν, πίστευα πως ακόμα και αν μερικοί άνθρωποι έκαναν απαίσια πράγματα, ο καθένας έχει από την φύση του το καλό και απλώς χρειάζεται κάποιον για να τον βοηθήσει να το βγάλει στο φως. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει και αυτό που έμαθα είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό στην ζωή μας πέρα από το να μας δείξουν πως δεν πρέπει να είμαστε.

Θα σας συμπεριφερθούν τόσο άσχημα που ποτέ δεν θα το ξεχάσετε. Και ειλικρινά, αφού φύγουν από την ζωή σας, δεν θα είστε ποτέ ξανά το ίδιο άτομο.

Το Σύμπαν έχει έναν περίεργο τρόπο να μας διδάσκει τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε, και πιθανώς δεν θα συνειδητοποιήσετε καν αυτά τα μαθήματα μέχρι να σας στιγματίσουν. Αλλά δεν θα ήταν μαθήματα αν συνέβαινε αλλιώς.

Έτσι, πριν τους συναντήσετε, ίσως να έχετε γνωρίσει μόνο φαινομενικά καλούς ανθρώπους. Η ζωή σας ήταν ήσυχη τον περισσότερο καιρό και δεν είχατε ποτέ κάποια πραγματικά επώδυνη πληγή.

Και ο πόνος που προκάλεσαν σας έκανε να καταρρεύσετε , να είστε κομμάτια. Αλλά το θέμα είναι πως κάπως τα καταφέρατε και ξανά-συγκροτήσατε τον εαυτό σας. Μόλις αναρρώσετε, θα είστε κάτι πολύ διαφορετικό.

Θα είστε πιο καλοί από ποτέ. Και θα μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα τοξικό άτομο από χιλιόμετρα μακριά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα αποκτήσετε μια βαθύτερη ενσυναίσθηση για τους άλλους ανθρώπους. Και επειδή ξέρετε πως είναι, θα κάνετε ό, τι χρειαστεί για να μην πληγώσετε τους άλλους.

Πριν από αυτή την εμπειρία, ίσως δρούσατε αυθόρμητα χωρίς να συνειδητοποιείτε πως οι πράξεις σας θα μπορούσαν να βλάψουν τους άλλους. Τώρα γνωρίζετε πώς να είστε πιο προσεκτικοί.

Η αγάπη σας για τους άλλους ανθρώπους θα είναι άνευ όρων επειδή ξέρετε πως είναι να είστε σε απόγνωση και να συμπονάτε εκείνους που έχουν πληγωθεί. Για να θεραπευτείτε, θα βοηθήσετε τους άλλους να θεραπευτούν και οι ίδιοι.

Ομοίως, όπως δεν ξέρουμε πόσο όμορφος είναι ο ήλιος μέχρι να δούμε την συννεφιά, έτσι θα καταλάβουμε την αληθινή ομορφιά των αγνών, ειλικρινών και ευγενικών ανθρώπων αυτού του κόσμου.




Μαγεία Τ.

Γυναικεία διαίσθηση, καλύτερη από κάθε πράκτορα του FBI...!!!!

Προσπαθήστε να ξεγελάσετε μια γυναίκα και πάνω από όλα προσπαθήστε να ξεγελάσετε μια γυναίκα που έχει ήδη υποψιαστεί κάτι. Δεν θα το πετύχετε ποτέ. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν πολύ δυνατή διαίσθηση και μπορούν να αντιληφθούν σήματα που οι άλλοι δεν τα καταλαβαίνουν.

Για κάποιους μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι πραγματικότητα: η γυναικεία διαίσθηση είναι πιο αποτελεσματική από έναν πράκτορα του FBI.

Ας δούμε όμως τι είναι διαίσθηση.

Μπορούμε να την ορίσουμε σαν μια εσωτερική φωνή που καθοδηγεί μια δράση και όχι μια άλλη. Και που προειδοποιεί για έναν πιθανό κίνδυνο. Η διαίσθηση είναι κυρίως γυναικείο προνόμιο.

Παρατηρείστε μια μητέρα με το παιδί της σε ένα καινούριο περιβάλλον. Τίποτα δεν της ξεφεύγει και μάλιστα έχει την ικανότητα να προλαμβάνει τα πράγματα με εξαιρετικό τρόπο. Επίσης αν προσπαθήσετε να ξεγελάσετε μια γυναίκα και να βρείτε μια δικαιολογία, δεν θα το πετύχετε. Γιατί όταν πρόκειται για την εξαπάτηση, οι γυναίκες έχουν διαφορετική εγκεφαλική δραστηριότητα από τους άντρες.

Οι γυναίκες λοιπόν θα πρέπει να εμπιστεύονται περισσότερο τη διαίσθησή τους και οι άντρες να μην ξεχνάνε πως καλό θα ήταν να εμπιστεύονται περισσότερο τις γυναίκες.

Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι εφοδιασμένες ώστε να λαμβάνουν μεγαλύτερο εύρος αισθητήριων πληροφοριών, να συνδέουν και να συσχετίζουν τις πληροφορίες και να δίνουν σημασία στις σχέσεις. 

Οι διαφορές γίνονται ευκρινείς κατά τις πρώτες ώρες μετά την γέννηση. Έχει αποδειχτεί ότι τα θηλυκά μωρά ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο από τα αρσενικά για τους ανθρώπους.

Τέλος είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως ο καθένας μας λαμβάνει με διαφορετικό τρόπο τα μηνύματα της διαίσθησής του και είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πώς λειτουργεί σε εμάς.




Οι άνθρωποι δε θα καταλάβουν κάτι μέχρι να συμβεί και στους ίδιους…!!!!

Μια βροντή η ζωή μας. Βροχές που στο πέρασμά τους φέρνουν δυσκολίες κι ένα σωρό προβλήματα. Τόσα προβλήματα που φοβάσαι πως στην επομένη αστραπή τελείωσες, καθώς βλέπεις τα όνειρα που φύτεψες, ξαφνικά να μαραίνονται και να μην αποδίδουν καρπούς.

Κι ενώ εσύ περιπλανιέσαι μέσα σε όλη αυτήν την κακοκαιρία, βλέπεις κάποιους που κρατάνε ομπρέλες, περιμένοντας πότε, θα φανεί ο ήλιος. Κι αυτοί έχουν τα ζόρια τους, αλλά σε αντίθεση με σένα είναι λίγο πιο προστατευμένοι. 

Έχουν καταφέρει να σώσουν τους καρπούς τους και χαίρονται που δεν καταστράφηκαν κι εξακολουθούν να μεγαλώνουν. Τα σύννεφα στην δική τους ζωή αποχωρούν γρήγορα, ενώ σε σένα παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα οι δικές σου «καλλιέργειες» να μένουν στάσιμες.

Κι ενώ εκείνοι φαίνονται ευτυχισμένοι, εσύ εξακολουθείς να παλεύεις αδιάκοπα μέσα σε ένα εφιάλτη που δεν λέει να τελειώσει. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, η επικοινωνία σας χάνεται. 

Δεν είναι ότι αυτοί δεν έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις και δεν μπορούν να σε καταλάβουν, αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούν αν σε νιώσουν απόλυτα.

Σίγουρα θα τρέξουν κοντά σου, θα σε βοηθήσουν δίνοντας ακόμα κι από τους δικούς τους σπόρους για να μπορέσεις να ξανασηκωθείς και να επιβιώσεις. 

Σίγουρα, θα προσπαθήσουν να σε στηρίξουν όσο μπορούν και να σταθούν δίπλα σου με κάθε τρόπο. 

Σίγουρα θα νοιαστούν για σένα και θα σε φροντίσουν, ειδικά αν είναι κοντινά σου πρόσωπα, είτε με τα ενθαρρυντικά τους λόγια είτε με τις ανιδιοτελείς πράξεις τους.

Όμως αυτό που δεν θα μπορέσουν να κάνουν ποτέ, είναι να σε καταλάβουν απόλυτα. Είναι αδύνατο να εισχωρήσουν στην ψυχή σου και να δουν όλο αυτό τον πόνο που κρύβεις μέσα σου, ο οποίος μπορεί να πηγάζει από διάφορους παράγοντες.

Όσο και να το θέλουν, είναι αδύνατο να νιώσουν το ίδιο όπως κι εσύ. Το τι γράφει στην ψυχή του καθενός μόνο αυτός το ξέρει και κανείς άλλος.

Κάποιοι μπορεί να μην σε βοηθήσουν καν και να σε κατηγορήσουν. Να ισχυριστούν ότι ίσως υπερβάλλεις λίγο και να σε κρίνουν για όλα όσα τους έχεις πει. 

Όμως αυτό δεν είναι απόλυτα κακό, γιατί αυτοί οι άνθρωποι, λόγω του ότι δεν έχουν βιώσει παρόμοιες εμπειρίες με τις δικές σου, υστερούν στο να κατανοήσουν πράγματα διαφορετικά από τα δικά τους. 

Είναι δύσκολο γι’ αυτούς που έχουν μονίμως τον ήλιο στη ζωή τους να συλλάβουν όλα όσα τους λες και να πιστέψουν στη βροχή σου.

Όπως και να’ χει όμως όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή και τις βροντές μας και τις λιακάδες μας, τα ζόρια μας και τις καλές μας. Είμαστε είτε οι ακροατές που ακούν τα προβλήματα των άλλων και προσπαθούν να τους βρουν λύση, είτε αυτοί που ανοίγουν την καρδιά τους, ξέροντας όμως ότι δεν θα μπορέσει κανείς να τους νιώσει απόλυτα.

Έτσι είμαστε όμως οι άνθρωποι, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καταλάβουμε κάτι που έχουν ζήσει άλλοι μέχρι να συμβεί και σε μας στους ίδιους. 

Ποτέ δεν θα καταφέρουμε να βιώσουμε με την ίδια ένταση, όσο το ζει αυτός που μας το περιγράφει. Θα προσπαθήσουμε εννοείται όλοι μας να έρθουμε στη θέση των άλλων, να τους ακούσουμε, όμως δυστυχώς θα μείνουμε στην προσπάθεια, καθώς δεν θα αισθανθούμε ποτέ το ίδιο με αυτούς.

Μόνο όσοι έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις μπορούν να μοιράζονται τον πόνο μαζί με αυτόν που περνά τις δυσκολίες.

Ωστόσο, αυτό που μετράει κι έχει σημασία στη ζωή είναι η προσπάθεια των ανθρώπων να απαλύνουν τον πόνο του άλλου με κάθε τρόπο, είτε με την παρουσία τους, είτε με όσα έχουν να του προσφέρουν κι ας αδυνατούν να τον νιώσουν.

Το κακό βρίσκεται στο να τον κρίνουν μόνο, χωρίς να έχουν κάνει καμία προσπάθεια για να τον καταλάβουν. 

Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει να κρίνουν, ενώ λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να εισχωρήσουν στις ψυχές των άλλων και να τους αισθανθούν έστω και λίγο.




Ασημίνας Μάνου.

Η ζωή θα σε πάει, εκεί που είναι το καλύτερο για την ψυχή σου…!!!!

Η Πόρτα που δεν άνοιγε...
Και χτύπαγες και φώναζες και έκλαιγες και έσπρωχνες με δύναμη. Και ξαναχτυπούσες, μα εκείνη παρέμενε κλειστή, κι ακούνητη.

Μα δεν ήταν η δική σου πόρτα. Δεν ήταν για σένα. Είτε γιατί θα σε οδηγούσε σε μέρη που ήξερες, είτε γιατί δεν ήσουν έτοιμος να την διαβείς, είτε γιατί παρακάτω υπήρχαν άλλες ορθάνοιχτες που σε περιμέναν.

Ακόμα ίσως δεν στην άνοιγε Εκείνος, για να σε προστατεύσει από εκεί που θα σε οδηγούσε.

Οι αλήθειες που δεν μπορείς να αλλάξεις, τελικά θα σε αλλάξουν, και θα σε μετακινήσουν, για να μπορέσεις να δεις όσα δεν μπορούσες από την συνείδηση που μέχρι τώρα είχες.

Μπορεί το εγώ σου να φωνάζει να σε τραβολογάει να θέλει να κάνει σχέδια, και να σε πάει σε μέρη που τελικά δεν είναι για σένα. Αντιδράσεις κι όχι εσώτερες αληθινές τάσεις και δράσεις. Δεν είσαι εσύ…

Χαλάρωσε. Προσπάθησες. Αποδέξου την ροή, και εμπιστεύσου και εσένα και εκείνη.

Η ζωή θα σε πάει, εκεί που είναι το καλύτερο για την ψυχή σου.

Αρκεί να αφεθείς στον ωκεανό της με πίστη και εμπιστοσύνη.

Ησύχασε κι άκου μέσα σου.

Ηρέμησε τον νου, κι άσε την διαίσθηση να σε καθοδηγήσει.

Όταν φτάσεις, τότε θα καταλάβεις το γατί.

Μέχρι τότε, αν έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες, απλά αφέσου, κι άσε τον χρόνο να κυλήσει.

Δεν είναι παραίτηση, αλλά αίτηση εμπιστοσύνης και καθοδήγησης, στην ίδια την ζωή και τον αληθινό εαυτό σου. Αλήθεια…




Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Χόρχε Μπουκάι : Ο έρwτας χτίζεται από ολόκληρους ανθρώπους και όχι δύο μισά…!!!!

Η χειρότερη από τις αντιλήψεις που έμαθαν και μετέφεραν οι γονείς στα παιδιά τους είναι πως υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στην αναζήτηση του άλλου μας μισού.

Γιατί να μην προσπαθούμε να βρούμε κάποιον ολόκληρο αντί να συμβιβαστούμε με κάποιον μισό;

Ο έρwτας που προτείνουμε χτίζεται μεταξύ ολόκληρων ανθρώπων που συναντιούνται, όχι ανάμεσα σε δύο μισά που χρειάζονται το ένα το άλλο για να νιώσουν ολόκληρα. 

Όλες οι ιστορίες αγάπης καταλήγουν σ’ ένα ευτυχές τέλος: «Παντρεύτηκαν, κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…» Ας ξυπνήσουμε τους κοιμισμένους: η σχέση δεν είναι έτσι. Η σχέση είναι ένας νέος δρόμος – μία πρόκληση.

Αυτό που μπορώ να περιμένω από μία σχέση είναι ένας σύντροφος στο δρόμο μου, στη ζωή, κάποιος που να με τρέφει και με τη σειρά του να τρέφεται από την παρουσία μου. Αλλά πάνω απ’ όλα, κάποιος που δεν θα παρεμβαίνει στο δρόμο της ζωής μου.

Όταν χρειάζομαι τον άλλο για να ζήσω, η σχέση μετατρέπεται σε εξάρτηση.

Και υπό εξάρτηση, επιλογές δεν μπορούν να γίνουν.

Και χωρίς επιλογή δεν υπάρχει ελευθερία.

Και χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει αληθινός έρwτας.

Και χωρίς αληθινό έρwτα μπορεί να υπάρχουν γάμοι, αλλά δεν υπάρχει σχέση.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Να βλέπεις στον έρwτα»




Η ζωή δεν σε λυπάται, είναι ικανή να σου ρίξει πολλά «χαστούκια» για να της αποδείξεις πως αξίζεις αυτό που της ζητάς…!!!!

Είναι κάποιες φορές που η ζωή σου “ρίχνει ένα δυνατό χαστούκι”, που ο πόνος του σε αφυπνίζει από το λήθαργο που βρισκόσουν. Εκεί αρχίζεις να αναθεωρείς, να αλλάζεις σαν άνθρωπος, να αμφισβητείς όσα μέχρι πρότινος σε στεναχωρούσαν, πόσο σημαντικά ήταν άραγε; 

Σκέφτεσαι όλα αυτά που νόμιζες ότι τα ήξερες καλά, τίποτα όμως στη ζωή δεν το ξέρεις, ούτε καν τον ίδιο σου τον εαυτό, όλα μπορούν να ανατραπούν.

Πάντα υπάρχει κάτι που είναι δυσεύρετο και το ανακαλύπτεις ύστερά από αυτά τα χαστούκια. Δεν σε λυπάται η ζωή, ποτέ κανείς δεν σε λυπάται, ό,τι είναι να έρθει στη ζωή σου, θα έρθει και ας λες ότι ήταν άδικό και δεν σου άξιζε και ας κλαις. 

Η ζωή ξέρει ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις και είναι περήφανη για αυτό, είναι σίγουρη για τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου, άλλωστε είναι το δώρο της σε εσένα.

Ο πόνος, λοιπόν, που δημιουργήθηκε στην ψυχή σου σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως η αξία που έδινες τόσο καιρό σε κάτι άλλο παύει να υπάρχει, επειδή αυτός ο πόνος είναι αδυσώπητος, σου ξεριζώνει την καρδιά. 

Σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι χαράμισες τόσο καιρό την δύναμη σου, την διασκόρπισες σε καταστάσεις που στην τελική δεν ήταν και τόσο δύσκολες. 

Μέσα σου όμως, αυτή η δύναμη υπάρχει, είναι σαν την αγάπη και αυτή όσο την ξοδεύεις τόσο πιο πολύ αυγατίζει και ας νομίζεις πως την εξάντλησες, εκεί είναι, απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για “να αναδυθεί στο φως” και να σου μάθει την πτυχή του εαυτού σου που αγνοούσες.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να “πολεμά”, να μη τα παρατά, να βρίσκει τη δύναμη που χρειάζεται και να προχωρά. Μπορεί να κάνει κάποιες παύσεις, έχει δικαίωμα και αυτός να πέσει, να στεναχωρηθεί, να πει δεν αντέχω άλλο κι ας αντέχει, να κρατηθεί από ένα χέρι και έτσι να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες του. 

Ξέρει πως η ζωή δεν τον λυπάται, δεν του χαρίζεται, δεν τον έχει για τα εύκολα, για τα δύσκολα τον έχει, για αυτό και έχει φροντίσει να γεμίσει την ψυχή του με ένα απόθεμα δύναμης που δεν εξαντλείται. 

Μόνος σου να βρίσκεις την δύναμη που έχεις μέσα σου για να τα καταφέρεις, τίποτα στη ζωή δεν θα σου χαριστεί, όλα θα τα κερδίσεις με την δική σου προσπάθεια.

Κάθε φορά θα βρίσκεις την δύναμη, “εκεί στο πάτο που σε έριξε η τελευταία σφαλιάρα” και η ζωή θα είναι ακόμη μία φορά περήφανη για σένα που τα κατάφερες, για το μεγαλείο που έχεις μέσα στην ψυχή σου. 

Ξέρει ότι είσαι ικανός, πως τίποτα δεν μπορεί να σε τρομάξει τόσο πολύ που θα σε κάνει να τα παρατήσεις. 

Προκειμένου να φτάσεις εκεί που αξίζεις, δεν θα σε λυπηθεί, “θα σε ρίξει σε σκοτάδια”, γιατί ξέρει πως μπορείς με το “φως” που έχεις μέσα σου “να βρεις το μονοπάτι” που θα σε οδηγήσει εκεί που ανήκεις.

Το μεγαλείο που έχεις στην ψυχή σου “δεν χωράει σε κουτάκια”, δεν συμβιβάζεται, είναι για μεγάλα πράγματα, για στόχους υψηλούς που κρύβουν μέσα τους αρετές. Οι αρετές όπως καλά ξέρεις δεν κατακτούνται εύκολα, αλλά ποιος ψεύτης σου είπε πως είσαι για τα εύκολα; 

Ποιος σε οδήγησε σε αυτή την πλάνη; Ίσως, ο ίδιος σου εαυτός, μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για εσένα, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε επηρεάσει, να σε καταστρέψει, αν εσύ ο ίδιος δεν του δώσεις την άδεια. 

Αν εσύ πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις, θα τα καταφέρεις, μη το αμφισβητήσεις όμως ποτέ, μία φορά να το αμφισβητήσεις αρκεί για να μη τα καταφέρεις.

Η ζωή όμως πάντα θα μας δίνει ευκαιρίες μέσα από δύσκολες στιγμές για να τις αποδείξουμε αυτό που ξέρει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προκειμένου να γίνει αυτό θα σου «ρίξει πολλές σφαλιάρες», δεν θα σε λυπηθεί μέχρι να καταλάβεις πως καθετί που σου δίνει είναι για το καλό σου, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι και αυτό που σου αξίζει. 

Δεν κάνει «παζάρια» ότι θέλεις να κερδίσεις θα το πληρώσεις στη τιμή του, στην αξία του. Να θυμάσαι τα καλά που περιμένεις θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή, ξέρει η ζωή ποια είναι αυτή, φτάνει να μην πάψεις πιστεύεις στο καλό, να μην σταματήσεις να προχωράς και τα καλά που είναι να συμβούν, θα συμβούν οπωσδήποτε…




Μαρία-Ελένη Καραγκούνη – enallaktikidrasi.com

Η ανώτερη μορφή αντίληψης είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Η κατώτερη να δικαιολογείσαι…!!!!

Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι η σιωπή. Να μάθεις να σωπαίνεις όταν πρέπει, όσο πρέπει και να ακούς, έστω και εάν αυτό εκείνη την ώρα δεν σε συμφέρει.

Να μάθεις να ορίζεις πολύ καλά την αλήθεια που κρύβεται μέσα σου και να τη μετουσιώνεις σε δύναμη σου.

Και μετά την σιωπή η παραδοχή.

” Ναι δικό μου λάθος ήταν. Με συγχωρείς.”

Πόσο σπάνια πρόταση και πόσο κοστίζει στις μέρες μας.

Ο καθένας προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της Γιαδικιάρογλου στη Ελληνική ταινία με την Αλίκη.

Δεν ξέρω τίποτα, δεν είδα τίποτα, εκείνη την ώρα έκανα κάτι άλλο. Δεν φταίω εγώ. Φταίει ο άλλος, ο διπλανός, ο περαστικός.

Μερικές φορές είναι ανεκτίμητο το να πάρεις την ευθύνη των πράξεων σου. Να σταθείς απέναντι από τον λάθος εαυτό σου και να πεις ένα μεγάλο μπράβο, όχι γιατί έκανες λάθος, αλλά γιατί το αναγνώρισες.

Το πιο οδυνηρό είναι να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Να φοβάσαι να ρισκάρεις. Να καίγεσαι για να αθωωθείς και όχι για να αθωώσεις.

Να μην σε νοιάζει η αλήθεια αλλά η πάρτη σου. Να μην ξεπερνάς τα όρια, να μην πασχίζεις για να βρεθεί η άκρη, αλλά να είσαι μονίμως το θύμα στην ιστορία.

Πόσο με κουράζουν οι άνθρωποι με δεύτερες σκέψεις. Όχι μόνο, με την αδυναμία της παραδοχής, εκεί θα έλεγα έστω ότι είναι αδύναμοι, αλλά με την κουτοπονηριά πάντα στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης σαν την κονσέρβα.

Ο ευφυής άνθρωπος θα αποδεχτεί και θα παραδεχτεί. Εκεί θα φανεί η υπέρβαση του, η μάχη που δίνει, τα πολλαπλά του χτυπήματα.

Ο πονηρός θα βγάλει αμέσως την ουρά του απ' έξω λέγοντας κάτι άσχετο, κάτι που θα τον αθωώνει και θα τον ακουμπάει όμορφα όμορφα στο μαξιλαράκι του για τον βραδινό του ύπνο.

Διάλεξα στην ζωή μου να πολεμάω, όχι να σκοτώνω. Διάλεξα να αντιμάχομαι το ψέμα, όχι μόνο να ξεσκεπάζω τους ψεύτες, αλλά και εκείνους που δεν λένε την αλήθεια.

Προτιμώ να είμαι ζωντανός οργανισμός, να κυλάει αίμα στις φλέβες μου ρισκάροντας, από το να ψοφήσω ανασφαλής στην σιγουριά της κρυψώνας μου.




Συγγραφέας Μπέττυ Κούτσιου
Έχω την ευλογία να γράφω. Γράφω γιατί είναι η ανάγκη μου μαζί με τις ανάσες που παίρνω. Δεν τις μετράω σε οξυγόνο αλλά σε λέξεις. Γράφω γιατί αλλιώς δεν θα είχα πού να ακουμπήσω. Θα αιωρούμουν στο κενό. Τώρα ακουμπάω στα χαρτιά και τα μολύβια μου. Ακουμπάω στις λέξεις μου που αγαπάω και με αγαπούν και αυτές. Ξεκουράζομαι, ηρεμώ, γαληνεύω. Η γραφή είναι σιωπή. Είναι λύτρωση. Με σώζει και εγώ την ευγνωμονώ. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο που με διαβάζει να βρει την αγάπη και να γιατρευτεί από εκείνη.

Όταν φτάνεις στα όρια σου, ο εαυτός σου σε προειδοποιεί ότι χρειάζεσαι αλλαγή...!!!!

Αντί να σπαταλάς τεράστια ποσά ενέργειας ελπίζοντας να αλλάξεις τους πάντες και τα πάντα, άρχισε να αλλάζεις τον εαυτό σου. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι έχει κολλήσει σε ένα οικείο σου μοτίβο, ρώτα τον εαυτό σου: «Πώς τα κατάφερα και ξαναζώ την ίδια εμπειρία;»

Η αλλαγή δεν είναι εύκολη. Ο Τζιμ Ρον, ένας από τους μέντορές μου, που οι ιδέες του έγιναν καταλύτες για πολλές από τις δικές μου αλλαγές, έκανε μια απλή αλλά σοφή παρατήρηση : δύο είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους στην αλλαγή – η απελπισία και η έμπνευση.

«Για να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να αλλάξεις εσύ. Αλλιώς, τίποτα δεν θα αλλάξει» – Τζιμ Ρον

Υπάρχουν κάποιες κλήσεις αφύπνισης – όπως μια διάγνωση του γιατρού μας – που μας χτυπούν κατακέφαλα. Η διάγνωση του δικού μου γιατρού ότι έχω καρκίνο ήταν εντελώς αναπάντεχη. Αυτού του είδους οι κλήσεις αφύπνισης γίνονται αυτόματα προάγγελοι αλλαγών. 

Υπάρχουν επίσης φορές που η απελπισία μας μας κάνει να πιάσουμε πάτο, και τότε λέμε ''Φτάνει πια ''.

Βαρέθηκα να είμαι εξουθενωμένη και αγανακτισμένη.

Σιχάθηκα τη μίζερη ζωή μου.

Δεν ανέχομαι πια την κακομεταχείριση.

Όταν συμβεί αυτό, κάτι μέσα σου αλλάζει, σήμερα, τώρα! Αυτή είναι η Ημέρα της Απελπισίας σου, η μέρα που έχει τη δύναμη να αναστρέψει τα πάντα. Αυτή είναι η μέρα που παίρνεις τον πόνο από τη δυστυχία σου, την πίεση από την αποστροφή σου, το καύσιμο από το θυμό σου, και τα χρησιμοποιείς ως κινητήρια δύναμη για την αλλαγή σου.

Οπλίζεσαι με αταλάντευτη αποφασιστικότητα : «Ό,τι και να χρειαστεί, όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσω άλλη μια μέρα σαν κι αυτή. Δεν με σταματάει τίποτα!»

«Κι έφτασε η μέρα που ο πόνος από το να ασφυκτιώ μέσα σ’ ένα μπουμπούκι έγινε μεγαλύτερος από το να πάρω το ρίσκο και ν’ ανθίσω» – Αναΐς Νιν

Τι υπέροχη που είναι αυτή η Ημέρα της Απελπισίας! Σου προσφέρει το δώρο να βάλεις τη δυσφορία, τον πόνο ή την ανημποριά σου σε ένα νέο πλαίσιο, γεμάτο δυνατότητες, ελευθερία και δύναμη. 

Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι η κατάσταση έχει γίνει εντελώς απαράδεκτη, συνειδητοποίησε ότι αυτή είναι η μεγάλη σου μέρα, η ευκαιρία σου να απελευθερωθείς από τα δεσμά που σε κρατούσαν φυλακισμένη.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Fran Hewitt – Les Hewit με τίτλο «Για σένα γυναίκα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Η δυναμική της Επιτυχίας




Συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, δεν πεθαίνουν ποτέ. Ξεσπούν με άγριο τρόπο…!!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των ανθρώπων είναι η ατολμία και η δειλία τους στο να εκφράσουν αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Ταμπουρωμένοι μέσα στις ανασφάλειες, τις φοβίες και τους εγωισμούς τους, αφήνουν την ευτυχία να τους ξεγλιστρήσει μέσα από τα ίδια τους τα χέρια. 

Αφήνουμε την προοπτική του να γίνουμε ευτυχισμένοι να μας φύγει τόσο εύκολα εξαιτίας της επιπολαιότητας και του φόβου μας να μιλήσουμε ανοιχτά και να εκφράσουμε όλα αυτά που μας πνίγουν και όλα τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν.

Για ποιους λόγους το πράττουμε αυτό; Είναι ο φόβος της απόρριψης και της άρνησης του άλλου, είναι το γεγονός πως έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητά μας και φοβόμαστε να ρισκάρουμε και να ανατρέψουμε αυτά που ζούμε; 

Είναι απλώς η καθημερινή συνήθεια που μας έχει παρασύρει σε μία δυσβάσταχτη ρουτίνα η οποία όμως έχει γίνει ασυναίσθητα η ζωή μας;

Είναι σημαντικό να μάθουμε να δείχνουμε αυτό που αισθανόμαστε, δίχως φόβους, απωθημένα και ενοχές. Να λέμε το “σε αγαπώ”, να ζητάμε τη βοήθεια όταν έχουμε ανάγκη, να μη φοβόμαστε να κλάψουμε, να διεκδικήσουμε κι ας λάβουμε το όχι σαν απάντηση. 

Είναι καλύτερο δηλαδή να ζήσουμε μία ζωή και να μην αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ κάποτε είχε πει “συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, δεν πεθαίνουν ποτέ. Ξεσπούν με άγριο τρόπο”. Ας λέμε αυτό που αισθανόμαστε. Ας πάρουμε τηλέφωνο και ας μην το σηκώσει ο άλλος. Ας ζητήσουμε μία συγγνώμη.

Μπορεί αυτό που θέλουμε να γίνει, να συμβεί αν το προσπαθήσουμε και το διεκδικήσουμε με όλη μας την πίστη και την καρδιά. 

Ακόμα κι αν δε συμβεί όμως, μέσα μας θα είμαστε καθαροί και θα μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας κατάματα γνωρίζοντας πως δεν παραδώσαμε τα όπλα και καταβάλλαμε προσπάθεια.

Η ζωή μας είναι μία και μοναδική. Και είναι σημαντικό να γίνουμε ευτυχισμένοι και όχι απλώς βολεμένοι. Μην περιμένεις. Δείξε αυτό που αισθάνεσαι. Μίλησε ανοιχτά.




Photo: Author/Depositphotos
Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη, είμαι 24 ετών και είμαι δημοσιογράφος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω γιατί αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και να έρχομαι πιο κοντά με τους ανθρώπους. Όνειρο και σκοπός της ζωής μου είναι μετά από χρόνια να θεωρούμαι μία από τις καλύτερες πένες της χώρας μου –και γιατί όχι; - και του κόσμου. Η φράση της ζωής μου είναι αυτή που έλεγε η σπουδαία Audrey Hepburn: Nothing is impossible. Even the word, itself, says I’m possible!’’