Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Πώς η Αγιά Σοφιά άντεξε 64 σεισμούς μέχρι 7,4 Ρίχτερ...!!!!

Ποιο είναι το μυστικό για τον τρόπο που χτίστηκε η Αγία Σοφία, αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων; Σείεται αλλά δεν καταρρέει. Και αν γίνει ένας σεισμός της τάξεως των 7,5 ρίχτερ η Αγία Σοφία ίσως να είναι το μοναδικό κτίριο το οποίο θα μείνει όρθιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η πολυετής επιστημονική έρευνα, έδειξε ότι το υλικό υποδομής που χρησιμοποιήθηκε στον τρούλο της Αγίας Σοφίας είναι κατά 97% παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στα ιστορικά κτίρια της Ρόδου και περιέχει ένα συστατικό που αντέχει στη φωτιά και εξελίχθηκε στην Ανατολή.

Αυτό το οικοδομικό υλικό, ένα είδος πυρίμαχου τούβλου, είναι όμως δώδεκα φορές πιο ελαφρύ από το κανονικό τούβλο και αντέχει στην ένταση που προκαλεί ο σεισμός. Η Αγία Σοφία άντεξε 64 σεισμούς μέχρι 7,4 Ρίχτερ.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η λάσπη που χρησιμοποιήθηκε αποτελείτο από ημιαποκρυσταλλοποιημένο υλικό το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά την ενέργεια του σεισμού: 

«Πριν ακόμη και από τον σεισμό του 1999, είχαμε βεβαιωθεί ότι η σύνθεση και η ιδιοσυστασία του υλικού που χρησιμοποιήθηκε μπορούσε να αντέξει σε έναν μεγάλο σεισμό» βεβαίωσε η καθηγήτρια του ΕΜΠ κυρία Τόνια Μωροπούλου, η οποία συμμετείχε στην επιστημονική έρευνα.

Λέγεται ότι ο ασβέστης ζυμώθηκε με λάδι αντί για νερό.

Ο σχεδιασμός του τρούλου από τοιχοποιία κι ο έξυπνος τρόπος στήριξής του σε τέσσερα τόξα αλλά και τον τρόπο που μοιράζονται τα φορτία και τις συνδέσεις, αποτελούν ένα θαύμα μηχανικής.

Τέσσερις τεράστιοι πεσσοί, (κτιστοί τετράγωνοι στύλοι) που απέχουν μεταξύ τους ο ένας από τον άλλο 30 μ., στηρίζουν τα τέσσερα μεγάλα τόξα πάνω στα οποία εδράζεται ο τρούλος, με διάμετρο 31 μέτρων.

Ο τρούλος δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται εξαιτίας των παραθύρων που βρίσκονται γύρω στη βάση του. Ο σύγχρονος ιστορικός Προκόπιος λέει: …δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα κομμάτι ουρανού που κρέμεται στη γη.




Τι σε βασανίζει και το κρατάς κρυφό σύμφωνα με το ζώδιό σου...!!!!

Κάθε ένα από τα 12 μπορεί να δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση, σκληρό, αυστηρό, δυσπρόσιτο αλλά κάτω από αυτό το μανδύα κρύβει ένα φόβο. Ποιος είναι; 

Κριός: Κι αν δεν είμαι τόσο δυνατός και ανεξάρτητος όσο πιστεύω; 

Ταύρος: Κι αν χάσω αυτά που έχω; Τι θα κάνω; 

Δίδυμοι: Κι αν αποκαλυφθεί η αλήθεια, πώς θα τα μπαλώσω; 

Καρκίνος: Θα υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή μου που θα νιώθω πραγματικά ασφαλής, εκτός από όταν είμαι με την οικογένειά μου; 

Λέων: Πραγματικά με εκτιμούν ή με κολακεύουν γιατί κάτι θέλουν από μένα; 

Παρθένος: Μπορώ να τα χειριστώ όλα ή υπερτιμώ τις δυνάμεις μου; 

Ζυγός: Κι αν στριμωχτώ να απαντήσω με ένα ξερό «ναι» ή «όχι»; 

Σκορπιός: Κι αν μου λένε ψέματα και στο τέλος προδοθώ; 

Τοξότης: Θα καταφέρω να κάνω όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου; 

Αιγόκερως: Θα μπορέσω ποτέ να φτάσω εκεί που θέλω; 

Υδροχόος: Κι αν τελικά καταλήξω σαν όλους τους άλλους; 

Ιχθύες: Θα βρω ποτέ την ιδανική αγάπη; 




Image by Nádia Maria 

Οι άνθρωποι, θα λένε πάντα μεγάλα λόγια προκειμένου να καλύψουν την μικρή ψυχή τους...!!!!

Οι άνθρωποι, θα λένε πάντα μεγάλα λόγια προκειμένου να καλύψουν την μικρή ψυχή τους.

Θα μοιράζουν υποσχέσεις και όρκους αιώνιας παρουσίας στη ζωή σου, στα δύσκολα και την ίδια στιγμή, θα δηλώνουν την απουσία τους στην πρώτη ευκαιρία.

Θα ακούσεις τα ψέματά τους και θα τους κοιτάς χαμογελώντας, αφήνοντάς τους να πιστέψουν πως σε έχουν παίξει..

Γιατί εσύ, ξέρεις πως σημασία, δεν έχει πόσοι είχαν την πρόθεση να πολεμήσουν στο πλάι σου. 

Δεν έχει σημασία πόσοι θα ήθελαν να είναι παρόντες στις δύσκολες στιγμές σου. 

Δεν έχει σημασία το τι λέει το στόμα τους όταν οι πράξεις τους έχουν ήδη διαψεύσει τα πάντα..

Εσύ ξέρεις, πως στην κρίσιμη στιγμή, τα μεγάλα “μαζί” και τα δακρύβρεχτα “για πάντα” έχουν τόση αξία όσο και ο κοπανιστός αέρας που έμαθαν να πουλάνε.

Εσύ ξέρεις, πως τα φύκια, δεν θα γίνουν ποτέ μεταξωτές κορδέλες, όσο κι αν προσπαθήσουν..

Εσύ ξέρεις, πως τις μάχες σου τις δίνεις με το κεφάλι ψηλά.

Εσύ ξέρεις, πως στο τέλος, η κάθε μάχη είναι δική σου και μόνο.

Γιατί στο τέλος της, αν την έχανες, μόνο εσύ θα πλήρωνες.

Μόνο εσένα θα καταπάραζαν..

Και τώρα εσύ χαμογελάς, σιωπώντας.. κι αφήνεις τους παρολίγον παρόντες, τους ενσυνείδητα απόντες, να κάνουν φασαρία.

Εσύ χαμογελάς, γιατί ο λογαριασμός μηδένισε..




Σοφία Παπαηλιάδου

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ζώδια και Κάρμα: Τα μηνύματα και τα μαθήματα...!!!!

Το καρμικό μάθημα που πρέπει να πάρεις ανάλογα με το ζώδιό σου 
Σύμφωνα με την καρμική αστρολογία κάθε άνθρωπος έχει έρθει σε αυτήν τη ζωή προκειμένου να εκπληρώσει μια συγκεκριμένη αποστολή.Κατά τη διάρκεια του βίου του όμως δέχεται διάφορες επιρροές από τα επιτεύγματα ή τα σφάλματα που έκανε σε προηγούμενες ζωές. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτήν τη ζωή, εκτός από την αποστολή του, πρέπει να πάρει και κάποια μαθήματα. 

Η καρμική ερμηνεία των 12 ζωδίων μπορεί να αποκαλύψει πολλά τόσο για την προέλευση και τις καταβολές τους όσο και για τον προορισμό τους. Πως ήταν λοιπόν σε προηγούμενες ζωές κάθε ζώδιο και τι αποστολή έχει αναλάβει να επιτελέσει σε αυτήν τη ζωή; 

ΚΡΙΟΣ 
Σε προηγούμενες ζωές σου, έκανες πάντα τα σωστά πράγματα. Έτρωγες, ντυνόσουν, εργαζόσουν και ζούσες ακριβώς όπως οι άλλοι. Το να είσαι σε πλήρη συμφωνία με όλους, σε έκανε να αισθάνεσαι άνετος/η και αποδεκτός/η.

Όμως, μερικές φορές το παράκανες με τους συμβιβασμούς και πήγαινες ενάντια στις αρχές και τις επιθυμίες σου. Τώρα είναι γραφτό να επαναστατείς και να αναμετριέσαι. Η άποψή σου, ο τρόπος που έχεις επιλέξει να ζεις, έχει ακριβώς την ίδια αξία με οποιουδήποτε άλλου. 

ΤΑΥΡΟΣ 
Αγαπάς τα ωραία πράγματα, αλλά συχνά τα στερείς από τον εαυτό σου, ακόμη και όταν μπορείς να τα αντέξεις οικονομικά. Γιατί στο κάτω-κάτω πρέπει να αγοράσεις κάτι, αν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποκτήσεις; Να στο κάνουν δώρο ας πούμε….

Πριν κάτι ζωές, η αλήθεια είναι ότι ήσουν πολύ φιλάργυρος/η και ενώ είχες πολλά χρήματα, ζούσες στην ψάθα. Τώρα, οφείλεις να αποδεχθείς ότι μερικές φορές δεν πειράζει να αποκτάς και να απολαμβάνεις κάτι πολύ όμορφο, ακόμα κι αν είναι ακριβό. 

ΔΙΔΥΜΟΣ 
Τα απλά πράγματα στη ζωή σε συναρπάζουν. Σύννεφα, λουλούδια, ποτάμια, τα κυματάκια της θάλασσας. Θα μπορούσες να περπατάς ή να κάθεσαι για ώρες, παρατηρώντας τα πάντα γύρω σου.

Σε κάποια από τις προηγούμενες ζωές σου πιθανόν να ήσουν ένας λόγιος, απορροφημένος από τις ανώτερες έννοιες του δικαίου, της φιλοσοφίας, της θεολογίας, των επιστημών. 

Σπάνια όμως αφιέρωνες το χρόνο σου για να παρατηρήσεις τα απλά, καθημερινά, πράγματα αλλά και να ανακαλύψεις τα βαθιά νοήματα που έχουν. Σε αυτή τη ζωή, είναι γραφτό σου να εστιάσεις εκεί. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Αγαπάς το σπίτι σου και για σένα δεν υπάρχει άλλο μέρος στη Γη που θα ήθελες να είσαι. Η οικογένειά σου είναι κορυφαία προτεραιότητα και, ως εκ τούτου, την αγαπάς πολύ. Αλλά μάλλον δεν ήταν πάντα έτσι. 

Υπήρξαν ζωές κατά τις οποίες δε νοιαζόσουν για τίποτα πέρα από τη δουλειά σου.Είτε ήσουν βασιλιάς, έμπορος ή ένας απλός αγρότης, ήξερες καλύτερα τους ανθρώπους που σχετιζόσουν επαγγελματικά, από τα μέλη της οικογένειάς σου. Τώρα καλείσαι να φέρεις στα ίσα της τη ζυγαριά. 

ΛΕΩΝ 
Συχνά σε πειράζουν για το υπερτροφικό Εγώ σου; Δεν πειράζει! Είναι γραφτό σου να αναγνωρίσεις την αξία σου τώρα, επειδή στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν αφιερωμένος στη φροντίδα και την προσφορά στους φτωχούς και κατατρεγμένους.

Μπορεί να τους αντιμετώπιζες σχεδόν σαν να ανήκαν στην οικογένειά σου. Τώρα είναι η σειρά σου να σε έχουν στα όπα-όπα. Το μυστικό όμως είναι να αναγνωρίζεις τη δύναμή σου, χωρίς να γίνεσαι καυχησιάρης. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Ιερέας, ιέρεια, μοναχός, μοναχή, θεραπευτής, θεραπεύτρια, ήσουν όλα αυτά αφού είχες αφιερωθεί στην πνευματική ζωή κι είχες απομακρυνθεί από τον κόσμο, παρότι έτρεχες να βοηθήσεις τους άλλους σε ώρα ανάγκης.

Σε αυτή τη ζωή, είσαι περισσότερο πραγματιστής, υπεύθυνος, ίσως διοικητικός υπάλληλος, διαχειριστής, λογιστής και άλλα παρόμοια. 

Μπορεί το μοναστήρι να απέχει πολύ από τη ζωή σου, αλλά η απομόνωση, η χαλάρωση ή η ενασχόληση με κάτι εναλλακτικό ίσως είναι κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις για το δικό σου καλό. 

ΖΥΓΟΣ 
Δίνεις πολύ μεγάλη σημασία στην κοινωνία και τις προσδοκίες της από σένα. Οι τρόποι σου και το ντύσιμό σου είναι άψογα, αισθάνεσαι πιο άνετα όταν συμπεριφέρεσαι με ευγένεια ή όπως θεωρείται αποδεκτό από το χώρο που κινείσαι αλλά στην προηγούμενη ζωή σου δεν το έκανες.

Μπορεί να ήσουν εγωιστής, αλαζόνας και συμφεροντολόγος. Ως εκ τούτου, σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι σωστά και να είσαι ευγενικός και πρόσχαρος με όλους. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Πολλοί σε κατηγορούν ως μυστικοπαθή και είναι αλήθεια. Ποτέ δεν αποκαλύπτεις κάτι για τον εαυτό σου ή για ό,τι δε θέλεις να μαθευτεί και προσπαθείς να βρεις τρόπους να το αποφύγεις. Σε κάποια προηγούμενη ζωή σου, ωστόσο, ήσουν ανοικτό βιβλίο.

Όχι μόνο δεν κρατούσες μυστικά, αλλά μερικές φορές έδινες και πάρα πολλές και προσωπικές πληροφορίες. Το μάθημα που πρέπει να πάρεις εδώ είναι να μάθεις να εμπιστεύεσαι τους κατάλληλους ανθρώπους και να βρεις την ισορροπία μεταξύ των δύο. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Σου αρέσει να βγαίνεις, να διασκεδάζεις, να κάνεις πλάκα και συχνά παρεξηγείσαι για τα αστεία σου γιατί έχεις διαφορετική αντίληψη του χιούμορ από εκείνη των φίλων σου. Υπάρχουν όμως φορές, που εσύ απολαμβάνεις μια διάλεξη ή ένα θέμα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα βαριούνταν.

Πιθανότατα, έχεις έρθει σε αυτή τη ζωή με σκοπό να μετριάσεις την επιπολαιότητά σου και να μάθεις περισσότερα από ό, τι ήξερες σε κάποια άλλη, παρατηρώντας όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Παρά το γεγονός ότι είσαι ένας άνθρωπος προσανατολισμένος στην καριέρα, υπάρχουν φορές που τον ελεύθερο χρόνο σου θέλεις να τον περνάς στο σπίτι. Αυτό προκύπτει από τις προηγούμενες ζωές κατά τις οποίες το σπίτι σου ήταν όλος ο κόσμος σου.

Σε αυτή τη ζωή, που κατά πάσα πιθανότητα είσαι πολύ επιτυχημένος, μην ξεχνάς να διοχετεύεις ενέργεια και στο σπίτι σου και να κάνεις πράγματα γι’ αυτό, γιατί θα νιώθεις πολύ καλύτερα. Να θυμάσαι ότι η λέξη-κλειδί είναι η ισορροπία. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Συγκινείσαι όταν ακούς για τα θύματα του πολέμου, την πείνα, τη φτώχεια και την αδικία. Για ανθρώπους που δεν ξέρεις καθόλου, αλλά αισθάνεσαι ότι κάτι αόρατο σε δένει μαζί τους.

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, ούτε καν είχες σκεφτεί αυτούς τους ανθρώπους. Για τα μόνα που νοιαζόσουν ήταν η οικογένεια και οι φίλοι σου. Τώρα, είναι γραφτό να δεις πέρα από τον κλειστό σου κύκλο και να συνειδητοποιήσεις ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια. Σκέψου το! 

ΙΧΘΥΕΣ 
Ως το 12ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, συγκεντρώνεις σχεδόν όλα τα στοιχεία που περιγράφονται παραπάνω. Η κύρια επιλογή σου, όμως, τώρα είναι να αγκαλιάσεις πνευματικές και μεταφυσικές εμπειρίες και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μέσα από μια μορφή τέχνης.

Κάπου, κάποτε ήσουν πολύ πρακτικός και προσγειωμένος άνθρωπος, ίσως και παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Τώρα είναι γραφτό να δεις πέρα και πάνω από όλα. 




10 άβολα σημάδια ότι γίνεστε το άτομο που προορίζεστε να είστε...!!!!


Καθώς ο χρόνος περνά, θα συνειδητοποιήσετε πως πράγματι γίνεστε το άτομο που προορίζεστε να είστε. Και εδώ είναι 10 άβολα σημάδια που θα σας δείξουν την μεταμόρφωση. 

1. Κάνετε τα πάντα μόνοι σας και νιώθετε απομονωμένοι από τους άλλους. 
Όσο πιο ώριμοι είστε, τόσο καλύτερα μπορείτε να χειριστείτε τα πράγματα μόνοι σας και νιώθετε πως δεν θέλετε να είστε βάρος σε κανέναν. Λέτε «μπορώ» ακόμα και σε ανθρώπους που ειλικρινά θέλουν να σας βοηθήσουν. Πολλές φορές νιώθετε μόνοι και απομονωμένοι αλλά είστε περήφανοι για τον εαυτό σας επειδή είστε δυνατοί και ανεξάρτητοι συγχρόνως. 

2. Συνειδητοποιείτε πως έχετε κάποια θέματα με τον εαυτό σας 
Ξέρετε ακριβώς πως έχετε ζητήματα να νικήσετε: είτε είναι σχετικά με το άγχος, με τις εναλλαγές της διάθεσης, με τα θέματα εμπιστοσύνης, διαταράσσουν την ευεξία σας. Θα αναγνωρίσετε πότε, πως και υπό ποιες συνθήκες αυτά τα θέματα θα εμφανιστούν και θα κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για να τα νικήσετε. 

3. Έχετε μια δυνατή επιθυμία να αποκοπείτε από περιττές σχέσεις 
Καθώς ο χρόνος περνά, θα νιώσετε πως έχετε πολλούς γνωστούς, αλλά λίγους φίλους. Αρχίζετε να αναρωτιέστε για τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους. Θα ξεκινήσετε να συνειδητοποιείτε ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι όχι, ποιος θέλει να μείνει ή το αντίστροφο. 

Θα νιώσετε απογοητευμένοι, ένοχοι και λυπημένοι αν χάσετε κάποιους φίλους που αγαπάτε αλλά είστε αρκετά γενναίοι να αφήσετε τις σχέσεις που είναι τοξικές και έκαναν συναισθηματική κατάχρηση του εσωτερικού σας εαυτού. 

4. Είναι δύσκολο να εμπιστευθείτε τους ανθρώπους. 
Όχι μόνο επειδή είστε επιλεκτικοί με τους φίλους σας αλλά επειδή δεν δέχεστε εύκολα τα ψέματα των άλλων. Έχετε απογοητευτεί πολλές φορές από προδοσίες και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Ξέρετε ακριβώς πως αυτός ο κόσμος λειτουργεί. Αλλά, μόλις πιστέψετε σε κάποιους ανθρώπους θα είστε πιστοί και θα κάνετε τα πάντα για να διατηρήσετε αυτή την σχέση. 

5. Πάντα νιώθετε πως η ζωή σας είναι βαρετή 
Σας είναι δύσκολο να είστε ικανοποιημένοι από την ζωή σας. Υπάρχει πάντα κάτι παραπάνω που θέλετε να πετύχετε. Η ίδια ρουτίνα και δουλειά σας κάνει να βαριέστε και πάντα σκέφτεστε «ποιο είναι το επόμενο;» το οποίο σας κάνει πάντα να προσπαθείτε και για άλλα. 

Εξάλλου η ζωή σας είναι «βαρετή» επειδή έχετε λιγότερο περιττό δράμα στη ζωή σας κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι. 

6. Είστε πολύ εξοικειωμένοι με το αίσθημα θλίψης 
Για εσάς, η ζωή δεν είναι ένα ροζ σύννεφο. Υπάρχουν μέρες που είστε ελπιδοφόροι, αλλά επίσης υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι είστε στο χαμηλότερο σημείο της ζωής σας. Μπορείτε να αποδεχθείτε την ραγισμένη καρδιά, τις αποτυχίες, τις απογοητεύσεις και το αίσθημα θλίψης. 

Αναγνωρίζετε πως στη ζωή δεν είστε πάντα χαρούμενοι. Αλλά ακόμα και αν νιώθετε τον πόνο, μπορείτε να ανακάμψετε και συνειδητοποιείτε πως υπάρχουν μαθήματα σε ότι συμβαίνει. 

7. Νιώθετε πως δεν σας φτάνει ο χρόνος 
Πολύ συχνά νιώθετε πως οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές. Μετά βίας κοιμάστε αρκετά και πάντα είστε πολυάσχολοι. Παλεύετε να έχετε λίγο διαθέσιμο χρόνο για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας. 

Πάντα θα υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε και μερικές φορές σας είναι πολύ δύσκολο να τα προλάβετε όλα. Αυτό σημαίνει πως είστε πολύ αποφασισμένοι για να πετύχετε. 

8. Μετανιώνετε για τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν 
Είναι εύκολο να κατηγορείτε τον εαυτό σας για οποιοδήποτε λάθος που κάνατε στο παρελθόν. Αναγνωρίζετε πως έχετε κάνει κάποιες κακές αποφάσεις και μερικές φορές εύχεστε όλα να ήταν όπως πριν. Αλλά συνειδητοποιείτε πως η μετάνοια δεν βγάζει πουθενά και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη. 

9. Πάντα νιώθετε νοσταλγία για την παιδική σας ηλικία, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας 
Το να μεγαλώνεις δεν είναι και τόσο ωραίο και πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να αναπολεί την παλιά ζωή σας. Το να ζείτε μόνοι σας και να είστε χωρισμένοι από την οικογένεια και τους αγαπημένους σας δεν είναι καθόλου εύκολο. 

Αλλά βαθιά μέσα σας ξέρετε πως δεν θέλετε να τα παρατήσετε. Έχετε πλήρη επίγνωση πως όλοι αγώνες και οι επιτυχίες θα είναι το καλύτερο δώρο γι αυτούς που αγαπάτε. 

10. Νιώθετε χαμένοι, μπερδεμένοι και αγχωμένοι για το μέλλον. 
Εμφανίζεστε ως γενναίοι και δυνατοί αλλά την περισσότερη ώρα νιώθετε ανασφαλείς για την ζωή σας. Πάντα αναρωτιέστε για το τι χρειάζεστε πραγματικά και για το ποιος είναι ο στόχος της ζωής σας. Δεν ξέρετε πως ακριβώς πρέπει να είστε, απλώς επειδή πολλά απροσδόκητα πράγματα συμβαίνουν. 

Αλλά παρόλη την ανησυχία και τον φόβο καταφέρνετε πάντα να τελειώνετε τις υπευθυνότητες και την δουλειά σας. Στο τέλος της ημέρας πιάνεστε από ένα πράγμα τη φορά και καταλαβαίνετε πως όλα θα συμβούν με τη δική σας σειρά. 




Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ευθυγραμμίσου με τη συγχρονικότητα και ζήσε τα δικά σου θαύματα...!!!!

Ήμουν ένας άνθρωπος που πρέπει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του ως τώρα να το έχει περάσει προσπαθώντας να προλάβει να κάνει πράγματα. Το μοναδικό μου μότο ήταν “Δεν προλαβαίνω”.

Και κάποια στιγμή αναρωτήθηκα και λέω για κάτσε. Η μέρα έχει 24 ώρες για όλους, είτε είσαι Κινέζος, είτε είσαι Ρώσος, είτε είσαι Αφρικανός, είτε είσαι Αμερικάνος, είτε είσαι Ευρωπαίος.. Για όλους έχει 24 ώρες.

Άρα λοιπόν η τράπεζα του χρόνου είναι η πιο δίκαια τράπεζα που υπάρχει παγκοσμίως. Σε όλους μας, δίνει τον ίδιο χρόνο μέσα στην ημέρα. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς αυτόν τον χρόνο.

Θέλω να σου πω λοιπόν, έχοντας την αίσθηση ότι δεν προλαβαίνω, έκανα τα πάντα πάρα πολύ γρήγορα. 

Έτρωγα γρήγορα, έπινα νερό γρήγορα, δούλευα γρήγορα, μιλούσα γρήγορα, όλα γρήγορα. Και ξέρω ότι ως ένα σημείο αυτό με εξυπηρέτησε πάρα πολύ στην ζωή μου γιατί πετύχαινα και γρήγορα. Γιατί έκανα γρήγορα. 

Αν για παράδειγμα ένας άνθρωπος χρειαζόταν για να κάνει μια δουλειά πέντε ώρες, εγώ μπορούσα να κάνω σε μία ώρα αυτό που θα κάνανε πέντε άνθρωποι σε πέντε ώρες.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, είχε έρθει μια συνεργάτης μέσα στο γραφείο μου, και με έβλεπε που δούλευα με δύο υπολογιστές και στις δύο οθόνες και με τα δύο χέρια, και μου λέει “Πώς το κάνεις; Τι γίνεται μέσα στον εγκέφαλο σου;”. Ok, αυτό είναι το καλό κομμάτι. Το άλλο κομμάτι όμως είναι ότι δεν προλάβαινα να ζήσω.

Έτσι λοιπόν ανακάλυψα, πάρα πολύ σύντομα θέλω να πιστεύω ή έτσι έχω πει στον εαυτό μου αν θέλεις, αλλά από την στιγμή που το πιστεύω είναι εντάξει για εμένα, ότι αν κάτι δεν το αντιλαμβανόμαστε με την συνείδηση μας τότε θα έρθει να μας το δείξει η ζωή και πολλές φορές θα το δείξει με άσχημο τρόπο.

Έφαγα κάτι “χαστούκια” από την ζωή που πραγματικά αναγκάστηκα να καθίσω. Ευτυχώς δεν αναγκάστηκα να καθίσω όπως κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται έχοντας μία πάρα πολύ σοβαρή ασθένεια. Απλά έκατσα. Έπεσε η δουλειά μου, εξαφανίστηκαν οι φίλοι μου και έμεινα στο πουθενά.

Εκεί λοιπόν άρχισα να επαναπροσδιορίζω και να σκέφτομαι τα πράγματα και να λέω “Τι δουλεύει; Τι δεν δουλεύει; Γιατί έφτασα εκεί; Τι άλλο μπορώ να κάνω;”

Καταρχήν, το πρώτο που σκέφτηκα είναι το εξής: Χρειάζεται σε αυτές τις στιγμές με τον εαυτό μου, να μην περιμένω να συμβεί κάτι τραγικό για να το κάνω.

Δεύτερον, αυτό που κατάλαβα είναι το εξής: Ας ξεκινήσουμε λίγο από μέσα μας. Έχουμε εκατομμύρια κύτταρα τα οποία κάνουν εκατομμύρια λειτουργίες σε κάθε δευτερόλεπτο. Είναι τρελό. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο εγκέφαλος. Τώρα, εγώ ως άνθρωπος, έχω στο σώμα μου εκατομμύρια κύτταρα που κάνουν εκατομμύρια λειτουργίες το δευτερόλεπτο. 

Εσύ είσαι ένας άλλος άνθρωπος που έχεις ένα σώμα με εκατομμύρια κύτταρα που κάνουν εκατομμύρια λειτουργίες. Αν αυτό τώρα το πολλαπλασιάσεις επί το πόσοι άνθρωποι είμαστε συν τα ζώα, τα φυτά, τα πάντα.. 

Πραγματικά είναι χαοτικό για τον εγκέφαλο. Δεν μπορεί να το συλλάβει. Παρόλα αυτά τα πάντα συμβαίνουν με απόλυτη αρμονία και ηρεμία.

Έτσι λοιπόν κατάλαβα κάτι. Χρειάζονται τα πράγματα να γίνονται σύμφωνα με μία ανώτερη σοφία που πολλές φορές το “Εγώ” μου δεν ήθελε να καταλάβει, με την οποία πρέπει να συντονιστώ αν δεν θέλω να πονάω και πρέπει να περιμένω να κάνω το κατάλληλο πράγμα, την κατάλληλη στιγμή για να έρθει το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Γιατί το κατάλληλο πράγμα την λάθος στιγμή δεν δίνει κατάλληλο αποτέλεσμα. Όπως και η κατάλληλη στιγμή σε ένα μην κατάλληλο πράγμα δεν δίνει το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν ανέπτυξα μία αρετή. Την αρετή της υπομονής. Που για να το κάνω αυτό με βοήθησε τι; 

Η γνώση της συγχρονικότητας. Όλα τα πράγματα πρέπει να συμβούν σε μια δεδομένη στιγμή. 

Εάν κάτι δεν συμβαίνει για κάποιον λόγο κάνε πίσω, δες επανεξέτασε, επαναπροσδιόρισε, άλλαξε, διεύρυνε την συνειδητότητα σου, την αντίληψη σου, το γνωστικό σου κομμάτι, την συμπεριφορά σου, καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις και τελείως κατεύθυνση και να το πάρεις τελείως αλλιώς και να ξεκινήσεις.

Τι θέλω λοιπόν να σου πω; Ότι η συγχρονικότητα είναι κάτι συμπαντικό, είναι κάτι δυνατό, και για να μπορείς να μπεις μέσα σε αυτό το αυλάκι χρειάζεται να καθαρίσεις τον εαυτό σου από τοξίνες, και σωματικές και συναισθηματικές.

Όταν το κάνεις και συνδεθείς με την συγχρονικότητα σου τότε θα ζήσεις αυτό που ακούς ή έχεις ακούσει προφανώς από ανθρώπους, να λένε “Α! Ήθελα αυτό και χτύπησε το τηλέφωνο”, “Α! Ήθελα αυτό και γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο ξαφνικά”.

Γιατί το σύμπαν είναι σοφό. Κι εσύ είσαι μέρος αυτού. Είσαι το σύμπαν. Έχεις σοφία. Εναρμονίσου με αυτή και όλα θα αλλάξουν.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!




Πώς να χρησιμοποιήσετε την δύναμη των λέξεων για να πραγματοποιήσετε όλες τις ευχές και τις επιθυμίες σας...!!!!

Οι λέξεις μας, έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από αυτή που συνειδητοποιούμε. Συνήθως, λέμε πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε και για να είμαστε ειλικρινείς, πολλές φορές δεν μας βγαίνει σε καλό.

Τα λόγια επηρεάζουν την ζωή μας με τρόπους που πολλοί από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να παραδεχτούμε. Περιέχουν δονήσεις και ήχους. Ο κόσμος αποτελείται από δονήσεις και έτσι χωρίς τις λέξεις η πραγματικότητα δεν θα ήταν η ίδια.

Σίγουρα, οι σκέψεις μας έχουν και αυτές πολλή δύναμη αλλά δίνοντας φωνή σε αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε ισχυρότερες, γι αυτό τεχνικές όπως τα Μάντρα λειτουργούν τόσο καλά για πολλούς σε όλον τον κόσμο.

Ενώ σε αυτόν τον κόσμο ξέρουμε πως όσο περισσότερο μιλάμε για τα προβλήματα μας, τόσο καλύτερα θα νιώσουμε, αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. 

Αν βάζουμε πολλή αρνητικότητα στον κόσμο και δίνουμε σε αυτά τα αρνητικά λόγια υπερβολικά πολλή δύναμη, η ύπαρξη μας θα γίνει και αυτή αρνητική. Αν θέλουμε να προωθήσουμε την θετικότητα προς τα έξω, πρέπει πρώτα να το κάνουμε μέσα μας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη των λέξεων για να εκδηλώσετε ό, τι θέλετε στην ζωή σας. Ακόμα και αν δεν πιστεύετε αυτά που λέτε, όσο πιο πολύ τα λέτε τόση περισσότερη επίδραση θα έχουν στην ζωή σας.

Γι αυτό πληγωνόμαστε όταν οι άλλοι λένε άσχημα πράγματα για μας. Όσο πιο πολλά λένε τόσο περισσότερο νομίζουμε ότι είναι αλήθεια ακόμα και αν δεν είναι. Μπορούμε να διαμορφώσουμε στ΄ αλήθεια την πραγματικότητα μας μέσω αυτών αν το σκεφτείτε.

Όταν παραπονιόμαστε πολύ για την ζωή μας, μιλάμε με άγχος ή χρησιμοποιούμε άσχημα λόγια συνήθως το κάνουμε λόγω του φόβου. Έτσι, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να τον κατακτήσετε είναι να έχετε περισσότερη αυτογνωσία στις λέξεις που χρησιμοποιείτε.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το στόμα σας για να παραπονεθείτε ή για να διαμαρτυρηθείτε, αναρωτηθείτε:

«Γιατί θα το πω αυτό;»

«Πως αυτό θα εξυπηρετήσει εμένα ή την ευτυχία μου;»

Κάντε στον εαυτό σας αυτές τις δύο σημαντικές ερωτήσεις και χωρίς αμφιβολία θα ανακαλύψετε ότι στην πραγματικότητα μιλάτε λόγω του φόβου. Είναι ο φόβος του ότι δεν είστε αρκετά καλοί, ο φόβος του ότι δεν είστε στην σωστή σχέση, στην σωστή καριέρα κτλ.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα συνειδητοποιήσετε πως εκφράζοντας αυτούς τους φόβους δεν θα κάνετε τίποτα για την ευτυχία σας. Τα λόγια σας μπορούν μόνο να σας κάνουν να νιώσετε χειρότερα εκδηλώνοντας αυτούς τους φόβους στην ζωή σας με μεγαλύτερη ένταση.

Οπότε επιλέξτε τα λόγια σας θαρραλέα, συνειδητά και με αγάπη. Να μιλάτε πάντα λόγω της αγάπης. Της αγάπης για τον εαυτό σας, για την ζωή σας και για τους άλλους. Οι λέξεις σας είναι το ίδιο με τον κόσμο σας γι αυτό χρησιμοποιήστε τες σοφά.

Αν θέλετε να εκδηλώσετε πράγματα στην ζωή σας, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τι χρειάζεται να κάνετε και κάντε το. Δώστε στις εσωτερικές λειτουργίες της ζωής σας νόημα λέγοντας τες κυριολεκτικά φωναχτά. Ενώ όλη αυτή η ιδέα μπορεί να ακούγεται τρελή, όσο πιο πολύ την εξετάζετε τόσο περισσότερο νόημα βγάζει.




Τα τρία «Πριν»...!!!!

Πριν μιλήσεις για τα στραβά του διπλανού σου, εξέτασε τον εαυτό σου.

Δες τα δικά σου χάλια, δες τα δικά σου λάθη, δες τις δικές σου αδυναμίες, δες τα δικά σου πάθη.

Αλλά αυτό θέλει κότσια μάγκα μου…
Είναι πιο εύκολο βλέπεις, να κατηγορείς τον άλλον. 
Πόσο μάλλον, όταν αυτός ο άλλος, δεν είναι μπροστά…

Πριν μιλήσεις για τα πράγματα της επομένης μέρας, για τις δουλειές, για τις υποχρεώσεις, για όλα αυτά που ''πρέπει’’ να γίνουν'', που ''πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα'', περίμενε να ξημερώσει.

Δεν έχεις υπογράψει κάνα συμβόλαιο, ότι και αύριο θα είσαι εκεί…

Ότι θα ξημερώσει και για σένα…

Τέλος, πριν βιαστείς να μιλήσεις για Θεό, φρόντισε να Τον γνωρίσεις. Φρόντισε να ξεστραβωθείς πρώτα εσύ. Όλοι, κάνουμε τους δασκάλους…

Το παίζουμε εκπρόσωποι του Θεού στη γη…

Και τά ‘χουμε κάνει σαν τα μούτρα μας…
Υψώνουμε το δάχτυλο στον πονεμένο αδελφό μας, αντί να του απλώνουμε το χέρι.




Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος   -  Ψυχολόγος M.Sc.
*(βλ. »Στοχασμοί περί καλού και κακού», Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς)
epilekta.com

Αυτά είναι καλά ΝΕΑ! Άνοιξε ο δρόμος για γρηγορότερη αναδοχή και υιοθεσία των εγκαταλελειμμένων παιδιών...!!!!

Το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων μωρών και παιδιών είναι ήδη γνωστό• μωρά που γέννησαν και άφησαν μητέρες για διάφορους λόγους και μωρά που μεγαλώνουν σε δωμάτια νοσοκομείου χωρίς τρυφερότητα και σωστό περιβάλλον. 

Το σύστημα δεν φαίνεται να είχε ποτέ μέχρι τώρα σχεδιάσει ένα σωστό πρόγραμμα γι’ αυτά τα παιδιά. Και η κρίση έφερε ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς εγκαταλελειμμένων παιδιών με την αδιαφορία από πλευράς πολιτείας να παραμένει αμείωτη για δεκαετίες.

Το σύστημα ήταν τόσο ανοργάνωτο που το κράτος δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα παιδιά χρίζουν φιλοξενίας, σε ποιο ίδρυμα βρίσκεται το καθένα, ούτε καν τον επίσημο αριθμό δομών που δέχονταν παιδιά. 

Και αυτή η έλλειψη σωστής καταγραφής είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς αυτό σημαίνει πως υπήρχε μια μεγάλη τρύπα η οποία όχι μόνο ενθάρρυνε την ιδρυματοποίηση, αλλά διευκόλυνε και διάφορες εγκληματικές πράξεις σε αυτά τα πλαίσια.

Και σαν να μην έφτανε η έλλειψη οργάνωσης, όσα ζευγάρια και άνθρωποι ήθελαν να υιοθετήσουν, πνίγονταν στη γραφειοκρατία, η οποία μόνο εμπόδια τους έβαζε. Η διαδικασία ήταν τόσο χρονοβόρα που τα παιδιά μεγάλωναν στις δομές μέχρι να γίνει δεκτή η υιοθεσία τους.

Φαίνεται όμως ότι τώρα γίνεται ένα πρώτο ενθαρρυντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, όλα τα νοσοκομεία και τα μαιευτήρια θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια πλατφόρμα στην οποία θα πρέπει εντός 48 ωρών να καταγράφουν τα στοιχεία του κάθε παιδιού που θα φτάνει σε αυτούς.

Έτσι, θα υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιο παιδί βρίσκεται πού και για πόσες ώρες. Ο άμεσος στόχος της πλατφόρμας είναι να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και συντονιστές σε ποιο ίδρυμα χρειάζεται να πάει το κάθε παιδί, ώστε να μην παραμένει καιρό στα νοσοκομεία.

Εκτός αυτού όμως, σύμφωνα με τον νέο νόμο οι θετοί ή ανάδοχοι γονείς θα χρειάζεται πλέον να περιμένουν έως 12 μήνες για να μπορέσουν να προσφέρουν σε ένα μωρό ή παιδί μια κανονική οικογένεια και ένα υγιές περιβάλλον ανάπτυξης. 

Ο χρόνος θα μειωθεί, λοιπόν, δραστικά, καθώς πια ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας θα γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των κοινωνικών λειτουργών που ασχολούνται με την κάθε περίπτωση. Επιπροσθέτως, σύντομα η πλατφόρμα καταγραφής θα μπορέσει να βοηθήσει στη διαδικασία αναδοχής.

Τέλος, μια εξίσου ριζική αλλαγή στο σύστημα αναδοχής, φιλοξενίας και υιοθεσίας θα είναι η εκπαίδευση των υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων ώστε να είναι έτοιμοι και κατάλληλοι να αναλάβουν παιδιά τα οποία έχουν ένα ιδιαίτερο background, που κυρίως χαρακτηρίζεται από στέρηση και έλλειψη τρυφερότητας, φροντίδας και κοινωνικοποίησης.




*Με πληροφορίες από το documentonews.gr. 

Πάρε τη μάνα σου αγκαλιά, όσο ακόμα προλαβαίνεις. Όσο ακόμα, είναι εδώ...!!!!

Έλα να σου πω πότε ακριβώς θα νιώσεις πως το κλάμα που έριξες για ανούσιους έρωτες, για ανθρωπάρια που έπαιξαν με την καλοσύνη σου ήταν τελικά χωρίς λόγο. 

Όταν βιώσεις τον πόνο για τον γονιό σου που τον βλέπεις να κείτεται ανήμπορος σε ένα κρεββάτι ενός άχαρου νοσοκομείου που βρωμάει θάνατο. 

Τις στιγμές εκείνες σαν ταινία θα περάσουν από το μυαλό σου, όλες οι στιγμές που αρνήθηκες το ενδιαφέρον της μάνας σου, που σε περίμενε ξενυχτώντας σε μια καρέκλα μόνο να δει πως έφτασες σπίτι και είσαι καλά. 

Την ειρωνεία στις κουβέντες σου, όταν την πλήγωνες λέγοντας την να μην ανακατεύεται στη ζωή σου, γιατί ξέρεις τι κάνεις. 

Σκατά ήξερες. 

Όταν οι επίδοξοι μνηστήρες σου έφευγαν προς αναζήτηση καινούργιας Πηνελόπης στη μάνα σου έτρεχες και έκλαιγες σαν μικρό παιδί. 

Κι εκείνη σου άνοιγε την αγκαλιά της και σε έκλεινε μέσα με στοργή κι έκλαιγε πιο πολύ από εσένα. 

Και όταν εκείνη πόναγε θυμάσαι; 

Εσύ βιαζόσουν γιατί είχες ραντεβού για καφέ. 

Ίσως γιατί νομίζεις σαν και εμένα, πως η μάνα σου θα είναι πάντα εκεί. 

Και δίναμε απλόχερα την αδιαφορία μας. Ντρεπόσουν και εσύ να την πας μια βόλτα; Εγώ να δεις. Αναβολή στην αναβολή. 

Και κοίτα που εκείνη άφηνε τα πάντα όλα να σε πάει στη παιδική χαρά. 

Μήπως ξεχνάς πως πάντα ήταν παρούσα ακόμα και πίσω από την κουΐντα της τόσο ανεξάρτητης ζωής σου; 

Πνοή σου έδωσε θυμάσαι; Ή μήπως τώρα έτσι όπως την κοιτάς με θολωμένα μάτια από το κλάμα ντρέπεσαι; 

Προλαβαίνεις. Πιάστης το χέρι και δώστης ένα φιλί στο μέτωπο. 

Μη ζητήσεις καμία συγνώμη. Ξέρει η μάνα. Δεν θέλει συγνώμη γιατί αν τη ρωτήσεις δεν την πλήγωσες ποτέ. 

Πήγαινε και δώστης ένα φιλί και ένα σε αγαπώ. 

Κάντο τώρα που έχεις την ευκαιρία. Κάντο και για εξιλέωση εκείνων που δεν πρόλαβαν. 




Ιωάννα Νικολαντωνάκη 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τα... ιερά χέρια και γιατί έχουμε ο καθένας διαφορετικό δακτυλικό αποτύπωμα ;

Τα... ιερά χέρια και γιατί έχουμε ο καθένας διαφορετικό δακτυλικό αποτύπωμα; 

Τα 12 μεγαλύτερα μυστικά που έχουν ξεχαστεί από την ανθρωπότητα...!!!!


Όσο περισσότερο αναλογίζομαι την ζωή του ανθρώπου σήμερα, τόσο περισσότερο φτάνω σε ένα ακλόνητο συμπέρασμα: Η μεγαλύτερη κατάρα και η αιτία της δύσκολης κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου είναι η λήθη. 

Όπως μια υφέρπουσα κακουχία, η απώλεια μνήμης έχει εισέλθει ολοκληρωτικά μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Ατομικά, συλλογικά, ιστορικά ή πολιτισμικά, είμαστε μαγεμένοι να ξεχάσουμε. 

Έχουμε ξεχάσει όχι μόνο το παρελθόν μας, αλλά και την θέση μας στο παρόν και την ευθύνη μας για το μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, η εγωκεντρική κατάσταση της συνείδησης μας βρίσκεται σε αποστολή. 

Η αποστολή δεν είναι άλλη, από το να μας κρατήσει σε αυτή την κατάσταση της λήθης – να διαχωρίσει την ύπαρξή μας από το ΟΛΟΝ. 

Σε συλλογικό επίπεδο, η αμνησία διαιωνίζεται και ενισχύεται από κοινωνικά και πολιτιστική μέσα – κυρίως με το να καθοδηγούμαστε σε μια πραγματικότητα ασυνείδητου καταναλωτισμό, συμμορφωμένου τρόπου ζωής και υλιστικής νοοτροπίας. 

Η φωτεινή πλευρά όλου αυτού είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την σύνδεση με τον εαυτό μας και το σύμπαν γενικότερα. Η δύναμη της ανάμνησης βρίσκεται στο κέντρο του πνευματικού μονοπατιού, της αυτο-ανακάλυψης και της αυτοπραγμάτωσης. 

Παρακάτω είναι μια λίστα με αυτά που νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει, ή καλύτερα μια λίστα για να μας βοηθήσει να ξαναθυμηθούμε. 

1. Ξεχάσαμε τη θέση μας στον φυσικό κόσμο: 
Τα τελευταία εκατό χρόνια έχουμε αποσπάσει τους εαυτούς μας από την φύση. Για να κατευνάσουμε την απληστία μας έχουμε εκμεταλλευτεί και λεηλατήσει την φύση. Προσπαθήσαμε να αποστασιοποιηθούμε από τον φυσικό κύκλο της ζωής. 

Έχουμε ξεχάσει πώς να ακούμε και να κατανοούμε τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της γης – τα σημάδια που μας δείχνει και την γλώσσα που μας μιλάει. Ξεχάσαμε να ακολουθούμε τον δρόμο της φύσης και να ζούμε σε ισορροπία με αυτήν. 

2. Ξεχάσαμε τη σύνδεσή μας με τη ζωή και το σύμπαν: 
Αποσπώντας τον εαυτό μας από τη φύση, ξεχάσαμε ότι είμαστε βαθιά συνδεμένοι με αυτήν και με τους κύκλους του σύμπαντος. Μερικές φυλές στις παρυφές του «πολιτισμού», οι οποίες εξακολουθούν να ακολουθούν προγονικούς τρόπους, έχουν διατηρήσει αυτή τη σύνδεση με σεβασμό και ευλάβεια. 

Εμείς, από την άλλη πλευρά έχουν εμφυσήσει την αίσθηση της χωριστικότητας που μας οδήγησε έξω από την ισορροπία και στην ασθένεια. Έχουμε ξεχάσει πώς όλων η συνείδηση είναι διασυνδεδεμένη και συνυφασμένη σε έναν όμορφο χορό. 

3. Έχουμε ξεχάσει την αρχαία σοφία μας: 
Έχουμε ξεχάσει την προγονική σοφία μας. Στην αναζήτηση απόκτησης επιστημονικής γνώσης μέσω του εξορθολογισμού του μυαλού μας, έχουμε ξεχάσει την σοφία μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς μας. Ξεχάσαμε τις αρχαίες ιστορίες και την λαϊκή σοφία που παραδόθηκε από μάντεις και σοφούς της αρχαιότητας που ζούσαν σε αρμονία με το σύμπαν. 

4. Έχουμε ξεχάσει την πορεία μας και τα όνειρά μας: 
Ξεστρατίζοντας μακριά από την εσωτερική πορεία μας ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε το όνειρο της ζωής. Το πιο σημαντικό που ξεχάσαμε είναι πώς να ξυπνήσουμε μέσα στο το όνειρο και να δούμε την πραγματική μας φύση ως συν-δημιουργοί της ζωής – όπως οι ονειροπόλοι. 

Έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε τη δύναμη να υφάνουμε τα όνειρα μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή της πρόθεσης για να κατευθύνουμε αυτά τα όνειρα σε εκδήλωση. 

5. Έχουμε ξεχάσει το σκοπό μας: 
Με τόσο πολύ θόρυβο, φλυαρία και απόσπαση προσοχής που έχει αυτή η πυκνή πραγματικότητα έχουμε ξεχάσει τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ. Έχουμε ξεχάσει τον σκοπό μας. Είμαστε παγιδευμένοι στη μαζική κατασκευασμένη συναινετική πραγματικότητα. 

Έχουμε χάσει επαφή με την αυθεντικότητα μας, την εσωτερική σπίθα που μας οδηγεί προς την ευτυχία μας και την αυτοπραγμάτωση. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε ως πνευματικά όντα που ενσωματώνονται σε μια φυσική μορφή για λίγο και εντάσσονται σε ένα αγαπητό σύμπαν. 

6. Έχουμε ξεχάσει ότι τα πάντα είναι αγάπη: 
Αυτό είναι ίσως το βαθύτερο μυστήριο όλων που πολλοί λίγοι έχουν κατανοήσει. Αυτή η αλήθεια όμως είναι κρυμμένη κάπου βαθιά μέσα μας. Το ξέραμε κάποια στιγμή, αλλά έχουν χάσει την επαφή. Έχουμε ξεχάσει ότι τα πάντα είναι τελικά ενέργεια και συνειδητότητα και ότι η αγάπη είναι ο βασικός ιστός της ύπαρξης που διατρέχει όλη την ενέργεια και όλη την συνειδητότητα. 

7. Ξεχάσαμε να συγχωρούμε: 
Με το να πιστέψουμε ότι είμαστε χωριστοί και αποσυνδεμένοι από τους άλλους ανθρώπους και την φύση, ξεχάσαμε να συγχωρούμε. Η βαθύτερη έννοια της συγχώρεσης είναι η πράξη της ενθύμησης ότι είμαστε ένα με όλους και με όλα και ότι δεν υπάρχει κανένα θύμα ή θύτης. Είμαστε όλοι μαζί και κινούμαστε όλοι μαζί πάνω σε ένα δυναμικό δίκτυο που αποκαλούμε ζωή. 

8. Ξεχάσαμε να είμαστε ελεύθεροι: 
Υπενθυμίστε στον εαυτό σας κάθε μέρα αυτό: Έχουμε δημιουργηθεί για να είμαστε ελεύθεροι. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια «πραγματικότητα», όπου η ελευθερία είναι μόνο μια έννοια. Ήμαστε περικυκλωμένοι με τα δεσμά του φόβου, παρανοήσεων, λανθασμένων ιδεολογιών και του υλικού οφέλους. 

Υπακούμε στους κανόνες και στους νόμους που θεσπίστηκαν προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των λίγων. Μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε ελεύθεροι να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς φόβο ή ενοχή. 

9. Έχουμε ξεχάσει την αληθινή μας δύναμη: 
Ζώντας μέσα στο φόβο, ξεχάσαμε πόσο ισχυροί είμαστε. Έχουμε ξεχάσει την τεράστια δύναμη της θέλησης και της πρόθεσής μας να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας. Είμαστε υπνοβάτες που ακολουθούμε πινακίδες όπως τα ρομπότ. 

10. Έχουμε ξεχάσει τα μαθήματά μας από την ιστορία: 
Αν υπάρχει κάτι που η ιστορία μπορεί να μας διδάξει είναι το πόσο γρήγορα μπορούμε να ξεχάσουμε τα μαθήματα που πήραμε. Ξανά και ξανά επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, κολλημένοι στα ίδια μοτίβα της απληστίας και της αυτοκαταστροφής. 

Δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε ατομικά για τα λάθη που έκανε η ανθρωπότητα στο παρελθόν, αλλά είμαστε υπεύθυνοι ως άτομα να θυμηθούμε τα λάθη του παρελθόντος και να μην τα επαναλάβουμε. 

11. Ξεχάσαμε να είμαστε απλοί: 
Η ανθρώπινη ζωή έγινε πιο σύνθετη και περίπλοκη. Έχουμε παρασυρθεί από την λάμψη του “πολύ” και όχι από την δύναμη του “λίγο”. Ξεχάσαμε πώς να είμαστε απλοί και ξεχάσαμε επίσης το νόημα της απλότητας. Η ζωή είναι πραγματικά απλή. Απλότητα σημαίνει την απόρριψη όλων των πραγμάτων και ιδεών που εμποδίζουν την θέα προς τον σκοπό της ζωής μας. 

12. Έχουμε ξεχάσει να εμπιστευόμαστε, να πιστεύουμε και να αναρωτιόμαστε: 
Χάσαμε την γοητεία μας για τον κόσμο. Ξεχάσαμε να θαυμάζουμε το θαύμα της ζωής. Δεν στεκόμαστε με δέος στο μεγαλείο της πια. Ο σκεπτικισμός μας και η κυνική μας άποψη για τον κόσμο μας έκανε να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στον εαυτό μας και στην μαγεία του σύμπαντος. 

Έχουμε ξεχάσει πώς να πιστεύουμε. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία από όλα. Αποδυναμώθηκε το πνεύμα μας και φτώχυνε η ψυχή μας. 




του Gilbert Ross
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου

5 σημάδια ότι έχετε σχέση με ένα φωτισμένο άτομο...!!!!


Μερικοί μπορεί να πουν ότι είναι δύσκολο ή ακόμα και σπάνιο να βρείτε ανθρώπους που είναι φωτισμένοι στον κόσμο σήμερα. Αλλά όταν βρείτε έναν, θα το ξέρετε. Οι φωτισμένοι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά. Είναι σίγουροι αλλά ταπεινοί και έχουν έναν αέρα γύρω τους που υποδεικνύει ότι έχουν γίνει ικανοί στη ζωή. 

Το να είστε με έναν φωτισμένο άνθρωπο είναι μια εμπειρία που ο καθένας θα πρεπε να χει σε κάποια φάση της ζωής του. Θέλετε να μάθετε αν ο σύντροφός σας είναι φωτισμένος; Ακολουθούν πέντε σημάδια: 

Είναι εναρμονισμένοι με την ίδια τους την ύπαρξη 
Οι φωτισμένοι άνθρωποι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να περνάνε χρόνο κάθε μέρα επανασυνδεόμενοι με τον εαυτό τους. 

Είτε κάνοντας διαλογισμό ή γιόγκα, είτε πηγαίνοντας απλά μια βόλτα στο δάσος, τους αρέσει να αποσυνδέονται από τον γρήγορο κόσμο της εργασίας και τους φίλους για να εναρμονιστούν με τον κόσμο που υπάρχει μέσα στην καρδιά τους και την ψυχή τους. 

Δεν αφήνουν την κριτική και τις γνώμες κανενός να τους κρατήσει μακριά από την επιτυχία 
Οι φωτισμένοι τύποι, γνωρίζοντας καλά ποιοι είναι, ξέρουν ακριβώς τι θέλουν από τη ζωή τους και δεν τους νοιάζει αν κάποιος διαφωνεί με τις επιθυμίες τους. 

Με αυτό δεν εννοούμε ότι θα αγνοήσουν τελείως την συμβουλή ή τις ιδέες κάποιου. Θα ακούσουν με σεβασμό, όμως στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, άσχετα με το τι οι άλλοι έχουν να πουν. 

Δεν χρειάζεται να «ταιριάξουν», και έτσι σχεδόν ποτέ δεν γίνονται «ακόλουθοι» 
Οι φωτισμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι ο τρόπος ζωής τους ίσως να μην είναι η πιο δημοφιλής επιλογή ή κάτι που όλοι οι άλλοι θέλουν να κάνουν, αλλά το προτιμούν έτσι.

Κερδίζουν την επιβεβαίωση από μέσα τους παρά από αυτό που κάνουν οι μάζες ή λένε οι άνθρωποι ότι θα έπρεπε να κάνουν. Αν μπορούν να ζήσουν μια ζωή που είναι αληθινή για αυτούς, τότε αυτό είναι το μόνο που τους απασχολεί. 

Δείχνουν σε όλους σεβασμό και καλοσύνη 
Ακόμα και αν οι φωτισμένοι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με ένα άτομο που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα, επιλέγουν να παρουσιάσουν καλοσύνη και γνήσιο σεβασμό. Αυτό γίνεται γιατί καταλαβαίνουν πως ο καθένας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη είναι διαφορετικός. 

Ο καθένας μας έχει σκαλίσει ένα μονοπάτι που είναι μοναδικό για εμάς, έτσι δεν έχει νόημα να κρίνουμε τους άλλους για τον τρόπο που ζουν τη ζωή τους. 

Δε φοβούνται το μέλλον. Το καλωσορίζουν 
Τον περισσότερο καιρό το να βγαίνουμε από το στοιχείο μας και να αντιμετωπίζουμε την αλλαγή είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχουμε να κάνουμε. Οι φωτισμένοι τύποι βλέπουν την αλλαγή ως κάτι καλό, επειδή με την αλλαγή έρχεται η ευκαιρία και η ανάπτυξη. 

Αναγνωρίζουν επίσης ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να προβλέψετε πού θα είστε στο μέλλον, επομένως δεν μπορείτε να δοκιμάσετε να το ελέγξετε αυτό. Κάθε εμπόδιο που ξεπερνάμε ή κακή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, έρχονται με ένα μάθημα που πρέπει να μάθουμε. 




ByMr T
Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org
Photo artist: Diana Lam 

Οι 12 νόμοι του σύμπαντος...!!!!


1. O νόμος της ενότητας. 
Ο νόμος εξηγεί ότι κάθε τι σε αυτόν τον κόσμο συνδέεται με κάτι άλλο. Οτιδήποτε πιστεύουμε , νομίζουμε ή κάνουμε ή λέμε επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας και το σύμπαν. 

2. Ο νόμος της ενέργειας ή της δόνησης. 
Σύμφωνα με αυτό το νόμο όλα δονούνται και ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας.Οι σκέψεις , τα συναισθήματα και τα όνειρα δονούνται.Κάθε συχνότητα έχει τη δική της μοναδική δόνηση. 

3. Ο νόμος της δράσης. 
Η δράση φέρνει αποτελέσματα. Η υλοποίηση εξαρτάται από τις σκέψεις μας , τα όνειρα μας , τα συναισθήματα , τις λέξεις. Επομένως η δράση μας πρέπει να στηρίζει τα όνειρα μας , τα συναισθήματα μας και τις λέξεις. 

4. Ο νόμος της ανταπόκρισης. 
Σύμφωνα με αυτό το νόμο είμαστε στο κάθισμα του οδηγού της ζωής μας.Ο εξωτερικός σου κόσμος είναι αντανάκλαση του εσωτερικού σου κόσμου παίρνοντας ευθύνη για την ζωή σου.Ο νόμος αυτός μας βγάζει από το ρόλο του θύματος και μας καθιστά μοναδικούς δημιουργούς της ζωής μας. 

5. Ο νόμος του αποτελέσματος και της συνέπειας. 
Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία . Γι αυτό τον νόμο κοιτάμε την κάθε πράξη. Κάθε πράξη έχει μια αντίστοιχη αντίδραση . Σύμφωνα με αυτό τον νόμο πρέπει να πάρουμε την ευθύνη για κάθε πράξη μας. Κάθε πράξη έχει μια αντίδραση ή συνέπεια. 

6. Ο νόμος της έλξης 
Αυτός ο νόμος δημιουργεί πράγματα , γεγονότα και ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μας μέσα από τα συναισθήματα , λέξεις και πράξεις. Όλες αυτές οι πράξεις είναι ενέργεια και προσελκύουμε ανάλογη ενέργεια. 

Με άλλα λόγια αν ακτινοβολούμε αρνητική ενέργεια θα προσελκύσουμε άλλες αρνητικές ενέργειες και ακτινοβολώντας θετικές ενέργειες θα προσελκύσουμε θετικές ενέργειες.Έχουμε όλη την δύναμη να αλλάξουμε κάθε κατάσταση στη ζωή μας. Αν δονούμαστε σε υψηλότερες δονήσεις μεταμορφώνουμε τις χαμηλότερες. 

7. Ο νόμος της σχετικότητας. 
Ο καθένας από εμάς θα βιώσει καταστάσεις για να ενδυναμώσει τις ενέργειες μέσα του. Αυτός ο νόμος μας δίνει την δυνατότητα να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τις καρδιές μας καθώς προχωράμε για να επιλύσουμε διάφορες καταστάσεις. Αυτός ο νόμος επίσης μας διδάσκει να μην συγκρίνουμε τα προβλήματα μας με των άλλων ανθρώπων τα προβλήματα. 

8. Ο νόμος της αποζημίωσης 
Ο νόμος της αποζημίωσης είναι η ευλογίες και τα πλούτη που έρχονται στη ζωή μας. Η αποζημίωση είναι τα ορατά αποτελέσματα που έρχονται στη ζωής μας σαν συνέπεια των πράξεων μας. Μπορεί να εμφανιστούν σαν χρήματα σαν δώρα , φιλίες ή ευλογίες που μας δίνονται σαν αποτέλεσμα των πράξεων μας. 

9. Ο νόμος του φύλου. 
Ο νόμος του θηλυκού και του αρσενικού φτιάχνει την βάση για όλη την δημιουργία. Σαν πνευματικά όντα πρέπει να έχουμε τις θηλυκές και αρσενικές ενέργειες σε ισορροπία για να γίνουμε αληθινοί συνδημιουργοί με τον Θεό. 

10. Νόμος της μεταμόρφωσης της ενέργειας. 
Kαθώς είμαστε ενέργεια έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε κάθε κατάσταση στη ζωή μας. Οι υψηλότερες δονήσεις μεταμορφώνουν τις χαμηλότερες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ενέργεια στη ζωή μας κατανοώντας τους συμπαντικούς νόμους και εφαρμόζοντας τις αρχές που έχουν σαν αποτέλεσμα τις αλλαγές. 

11. Ο νόμος της πολικότητας. 
Αυτός ο νόμος δηλώνει ότι το κάθε τι έχει το αντίθετο του.
Το φως πρέπει να έχει σκοτάδι. Αν εμείς αλλάξουμε μια επιθυμητή σκέψη με μια άλλη , εστιάζοντας στην αντίθετη σκέψη, .έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

12. Ο νόμος του ρυθμού. 
Ο νόμος δηλώνει ότι κάθε τι δονείται και κινείται με ένα ρυθμό. Κάθε ρυθμός δημιουργεί κύκλους, εποχές . στάδια ανάπτυξης, παγιωμένες συμπεριφορές. Για να μπορείς να χειρίζεσαι αυτό το ρυθμό εσύ πρέπει να υψωθείς πάνω από κάθε αρνητικά μέρη του κύκλου. 




Η θαυμαστή δύναμη της αυτοθεραπείας...!!!!

Πoιο είναι το μυστικό της ιατρικής επιστήμης; Πώς επικουρεί η ιατρική στην ίαση του ανθρώπινου οργανισμού; Για να απαντήσουμε στα ερωτήματα θα χρειαστεί να ρίξουμε μια ματιά στην ίδια τη ζωή και τη φύση του ανθρώπου. 

Είναι γεγονός ότι ως άνθρωποι έχουμε τη φυσική τάση να αναζητάμε τη χαρά και την ευχαρίστηση, είτε σε σωματικό είτε σε πνευματικό επίπεδο. 

Η αναζήτηση της ευχαρίστησης (ή Ευδαιμονίας όπως την περιγράφει ο Πλάτωνας) είναι τόσο ισχυρό κίνητρο που μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να υπομείνουμε πολύ δυσάρεστα πράγματα στη προσμονή να την επιτύχουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό, που προσδιορίζουν την ίδια τη ζωή, φαίνεται να είναι κοινό σε όλα τα έμβια όντα. 

Η παραπάνω παρατήρηση που έχει γίνει στο παρελθόν από πολλούς φιλόσοφους, μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε περισσότερο την ίδια τη ζωή και τους νόμους που τη διέπουν. 

Η ευχαρίστηση συνδέεται άμεσα με το να είμαστε υγιείς, να νοιώθουμε γεμάτοι ενέργεια, και αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και το μέλλον. Στις μέρες μας όμως φαίνεται ότι όλα τα παραπάνω είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθούν. 

Υπάρχει ελπίδα να αλλάξουμε μια σταδιακά επιδεινούμενη εικόνα τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο; 

Ζωή και Φυσικοί Νόμοι 
Ας υποθέσουμε ότι μας πέφτει το κινητό μας τηλέφωνο από τα χέρια και ραγίζει η οθόνη του. Ποιες είναι οι πιθανότητες αν το αφήσουμε και περιμένουμε για ένα χρονικό διάστημα να το ξαναβρούμε χωρίς ραγίσματα και πλήρως λειτουργικό ξανά; Πιστεύετε ότι αν το βάζαμε σε γύψο θα βοηθούσε στο να ανακτήσει την αρχική λειτουργική του κατάσταση; 

Σύμφωνα με την εμπειρία μας αλλά και το 2ο νόμο της Θερμοδυναμικής (κλάδος της φυσικής επιστήμης που μελετά τις ιδιότητες της ενέργειας και της ύλης σε σχέση με τη θερμότητα) η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μηδενική. 

Ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής δηλώνει ότι το σύμπαν οδηγείται σε μια συνεχή αποδιοργάνωση και ότι τελικά θα καταλήξει σε θερμικό θάνατο (θα ισορροπήσει σε μια κατάσταση που δεν θα υπάρχει καμία κίνηση και διαφορά θερμότητας). 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιστημονικές και φιλοσοφικές συζητήσεις τα τελευταία 100 χρόνια αφορά τη σχέση της ζωής με τον παραπάνω νόμο και κατά πόσο η ζωή αψηφά ή όχι το νόμο της φυσικής. 

Ας επεκτείνουμε την παρατήρηση που κάναμε με το κινητό στο ανθρώπινο σώμα και ας υποθέσουμε ότι καθώς καρφώνουμε ένα καρφί στο τοίχο χτυπάμε το δάκτυλό μας. 

Τι θα αναμέναμε σε μια τέτοια περίπτωση ύστερα από χρονικό διάστημα ενός μηνός; Θα αναμέναμε να έχει ιαθεί πλήρως και να είναι ξανά λειτουργικό. Αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό, θα ανησυχούσαμε πολύ. 

Θεωρούμε λοιπόν ως δεδομένη την ικανότητα επούλωσης του ανθρώπινου οργανισμού, παρ’ ό,τι κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται στην ανόργανη ύλη και δεν προβλέπεται από τους νόμους της φυσικής. 

Πώς συμβαίνει λοιπόν και τα ζωντανά πλάσματα, έστω και για περιορισμένα χρονικά διαστήματα, οδεύουν προς υψηλότερες καταστάσεις οργάνωσης; 

Δεν είναι ο σκοπός μου να λύσουμε το ομολογουμένως ενδιαφέρον επιστημονικό πρόβλημα, αλλά να σας επιστήσω την προσοχή ότι το ανθρώπινο σώμα έχει την εγγενή ιδιότητα της αυτο-ίασης και της επαναφοράς του, κατά το δυνατόν, σε μια φυσιολογική κατάσταση λειτουργίας. 

Καμία ιατρική πράξη δεν θα λάμβανε χώρα ή δεν θα είχε αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε αυτή η ιδιότητα της ζωής. Να οργανώνει την ύλη και την ενέργεια έστω και για πεπερασμένα χρονικά διαστήματα. 

Όπως το έθεσε πολύ όμορφα ο Βολταίρος το 18ο αιώνα: 
«Η τέχνη της ιατρικής επιστήμης, συνίσταται στο να απασχολεί την προσοχή του ασθενούς ενώ η φύση πραγματοποιεί το θεραπευτικό της έργο.» 

Με διαφορετικά λόγια ο Ιπποκράτης περιέγραψε το ίδιο πράγμα: 
«Ασκέειν, περὶ τὰ νουσήματα, δύο, ὠφελέειν, ἢμὴ βλάπτειν.» 

Με απλά λόγια ο γιατρός για να επιτύχει θεραπεία επί των νοσημάτων θα πρέπει να κάνει δύο πράγματα, να ωφελήσει και να μην προξενήσει βλάβη. Η ικανότητα αυτοΐασης είναι δεδομένη και αυτό που πρέπει ο γιατρός να προσέξει είναι να επιφέρει μεγαλύτερη ωφέλεια παρά βλάβη για να επιτύχει τη θεραπεία του νοσήματος. 

Η συγκεκριμένη αρχή είναι σήμερα μια από τις κύριες επιταγές της Ιατρικής Ηθικής και βασική αρχή κατά την άσκηση της επείγουσας ιατρικής σε όλο τον κόσμο. 
Είναι δική μας επιλογή να δημιουργούμε υγεία αντί για νόσο 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το σώμα μας έχει τη τάση να είναι υγιές. Η νόσος προκύπτει γιατί οι βλάβες που προκαλούμε με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις μας είναι συνήθως περισσότερες από την ικανότητα του οργανισμού να διορθώσει. 

Πάνω από 10.000 αλλοιώσεις συμβαίνουν καθημερινά σε κάθε μας κύτταρο. Ειδικοί αντιοξειδωτικοί και άλλοι μηχανισμοί διορθώνουν την πλειοψηφία από αυτές τις αλλοιώσεις. 

Είναι δική μας επιλογή αν θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε αλλοιώσεις μέσα από μια κακή διατροφή, καπνίζοντας, κάνοντας υπερβολική χρήση αλκοόλ, καταναλώνοντας φάρμακα με το παραμικρό και εκεί που δεν χρειάζεται ή αν θα βοηθήσουμε το σώμα μας να κρατά τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης σε καλή κατάσταση καταναλώνοντας φρέσκες τροφές, πίνοντας άφθονο νερό, κάνοντας άσκησηκαι καλύπτοντας τις ανάγκες για του οργανισμού μας στα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη ώστε να δημιουργεί υγεία αντί για νόσο. 

του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά, Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και το Μεταβολισμό 




Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Γιατί ονομάστηκε Αγία Σοφία η του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία ;

Μέσα από το χρονικό του Γεωργίου Κωδινού ταξιδέψαμε νοερά για άλλη μια φορά στην Πόλη των Ονείρων μας την εποχή που η Αγιά Σοφιά χτιζότανε και ο Μέγας Ιουστινιανός δεν είχε αποφασίσει ακόμα πως θα την ονομάσει.

Ας αφήσουμε όμως το κείμενο να μας ταξιδέψει...

Ο πρωτομάστορας Ιγνάτιος, καθώς κατέβηκε, άφησε το γιο του, παιδί 14 ετών, να 'χει τον νου του στα εργαλεία που άφησαν οι μάστορες. Όπως λοιπόν καθόταν το παιδί και φύλαγε, ξάφνου του φανερώθηκε κάποιος λευκοντυμένος. 

Έμοιαζε σαν να ήταν ένας ευνούχος σταλμένος από το παλάτι και τον ρώτησε:

- "Για ποιο λόγο σταμάτησαν οι εργάτες και δεν τελειώνουν γρήγορα το έργο του Θεού, αλλά το 'ριξαν στο φαγητό;"

Και το παιδί τού απάντησε:

- "Κύριέ μου, θα γυρίσουν σύντομα".

Και κείνος πάλι του είπε:

- "Τρέχα γρήγορα να τους φωνάξεις".

Μα το παιδί φοβότανε ν' αφήσει τη θέση του μήπως και χαθεί κανένα εργαλείο. Τότε ο ξένος, που ήταν Άγγελος, του είπε παίρνοντας όρκο:

- "Πήγαινε, φώναξέ τους. Κι εγώ δεν θα φύγω από εδώ ώσπου να γυρίσεις, μα την Αγία Σοφία, τον Λόγο του Θεού, που τώρα κτίζεται".

Σαν άκουσε τον όρκο του Αγγέλου το παιδί, πήγε στα γρήγορα και βρήκε τον πατέρα του τον Ιγνάτιο. Του λέει για τον ασπροντυμένο. Και αυτός οδηγεί το παιδί στον Αυτοκράτορα, που έτρωγε εκεί κοντά στο Βαπτιστήριο. 

Μόλις άκουσε ο Ιουστινιανός αυτά που είπε το παιδί, το καλεί κοντά του και του δείχνει όλους τους ευνούχους. Και όταν εκείνο κανένα δεν αναγνώρισε να μοιάζει του λευκοφορεμένου, κατάλαβε πως ήταν Άγγελος Κυρίου. 

Εκείνο που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο όρκος, όπως τον άκουσε από το παιδί και ακόμη πως ήταν λευκοντυμένος και έβγαζαν φωτιά τα μάγουλα, και η θωριά του ήταν αλλιώτικη.

Χάρηκε πολύ ο Ιουστινιανός και δόξασε τον Θεό, που έδειξε την ευδοκία Του για το έργο. Από τότε κάλεσε την εκκλησία Αγία Σοφία, λύνοντας έτσι την απορία του, τι όνομα να της δώσει. 

Ακόμη κάλεσε πολλούς οσίους κι ενάρετους ανθρώπους, που τον συμβούλεψαν να μη γυρίσει το παιδί στην εκκλησία, γιατί αν γύριζε, ο φύλακας Άγγελος θα έφευγε από τον τόπο. 

Όπως του είπαν, έτσι κι έκανε. Γιόμισε με πλούτη το παιδί και το έστειλε να ζήσει στα νησιά της Προποντίδας. Και ο άγγελος έμεινε να φυλάγει την εκκλησία ως τα σήμερα, όπως είχε ορκισθεί.




Από το χρονικό του Γεωργίου Κωδινού 

Αύξησε την δόνησή σου και βρες οτιδήποτε επιθυμείς...!!!!

Αν δεν έχεις κάποια σχέση εδώ και καιρό και νιώθεις πως ποτέ δεν θα βρεις τον σωστό άνθρωπο για σένα - μην ανησυχείς. Θα βρεις τον άνθρωπο των ονείρων σου την στιγμή που θα εγκαταλείψεις την ιδέα της αγάπης και θα αποφασίσεις να αφοσιωθείς στον εαυτό σου.

Συνήθως έτσι γίνεται.

Όταν είσαι απασχολημένος/η με την ζωή σου, απολαμβάνεις την μοναξιά και αγαπάς κάθε στιγμή της – θα προσελκύσεις την αγάπη.

Ο νόμος της έλξης λέει πως κάθε στιγμή έλκουμε αυτά που μπορούμε να λάβουμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. 

Έλκουμε τους ανθρώπους που δονούνται στην ίδια συχνότητα με εμάς.

Οπότε αν νιώθεις πως περιβάλλεσαι μόνο από τοξικούς και ανώριμους ανθρώπους είναι καιρός να αυξήσεις την δόνηση σου.

Όταν δονείσαι στην υψηλότερη συχνότητα αγάπης, γαλήνης και αρμονίας θα προσελκύσεις ανθρώπους και πράγματα που επίσης δονούνται σε αυτές τις συχνότητες.

Επειδή αν δεν κάνεις υπομονή, αν δεν είσαι σε επαφή με τον εαυτό σου και δεν έχεις βρει την γαλήνη θα συνεχίσεις να γνωρίζεις ανθρώπους που είναι λάθος για σένα.

Όταν είσαι σε χαμηλό επίπεδο στην ζωή, όταν έχεις απογοητευτεί ή πληγωθεί βρίσκεσαι σε ευάλωτη θέση και είναι πιο πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν έτσι ώστε να μην μπορείς να ξεφύγεις από τον φαύλο κύκλο τους.

Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου. Αντίθετα, ξεκίνα να ζεις την ζωή σου. Το να είσαι μόνος/η είναι κάτι εκπληκτικό. Απόλαυσέ το όσο διαρκέσει!

Κατά αυτή την διάρκεια αποδέξου τον εαυτό σου όπως είσαι. Ερωτεύσου τον εαυτό σου και την ζωή σου. Σταμάτα να συγκρίνεσαι με τους άλλους.

Άσε τον φόβο, την ζήλεια, την δυσαρέσκεια, την αρνητικότητα, την θλίψη και γενικά όλα όσα σε καθυστερούν και σε εμποδίζουν από το να πάρεις αυτά που θες.

Αντιθέτως, καλωσόρισε την χαρά, την ευτυχία, την γαλήνη, την αρμονία, την ισορροπία και την αγάπη στην ζωή σου.

Και δες τι θα συμβεί.

Το υπόσχομαι θα είναι μαγικό!




Μαγεία Τ.