Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ανέκδοτο : Ένας άνεργος μηχανικός σκέφθηκε να ανοίξει μια κλινική για να βγάζει λεφτά...!!!!

Ένας άνεργος μηχανικός σκέφθηκε να ανοίξει μια κλινική για να βγάζει λεφτά. Μια ταμπέλα απέξω έγραφε : Θεραπευθείτε για τα πάντα με 50 €. 

Αν δεν θεραπευθείτε σας επιστρέφουμε εμείς €100. 

Ένας γιατρός νομίζοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία να βγάλει ένα 100ρικο πάει επίσκεψη. 

Γιατρός (ως ασθενής) : «Γιατρέ έχω χάσει τη αίσθηση της γεύσης.» 

Μηχανικός (ως γιατρός) : -«Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς.» 

Ο γιατρός-ασθενής φτύνει το φάρμακο και λέει: -«Μα αυτό δεν είναι φάρμακο. Είναι πετρέλαιο.» 

Ο μηχανικός-γιατρός : -«Συγχαρητήρια. Η γεύση σας επέστρεψε. 50 ευρώ παρακαλώ.» 

Ο δήθεν ασθενής γιατρός φεύγει τσατισμένος αλλά δεν το βάζει κάτω και επιστρέφει σε μερικές μέρες αποφασισμένος να πάρει πίσω τα χρήματά του. 

Ο ασθενής-γιατρός : -«Γιατρέ έχασα τη μνήμη μου και δεν θυμάμαι πια τίποτα.» 

Μηχανικός-γιατρός : -«Αδελφή φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς.» 

Ο γιατρός-ασθενής πανικόβλητος : -«Μα αυτό το φάρμακο είναι για τη θεραπεία της γεύσης.» 

Μηχανικός: -«Συγχαρητήρια. Η μνήμη σας επανήλθε. 50 ευρώ παρακαλώ.» 

Ο γιατρός φεύγει εξαγριωμένος με τον εαυτό του. 

Αμετανόητος μετά μερικές μέρες επιστρέφει. 

«Γιατρέ η όρασή μου έχει αδυνατίσει πολύ. Μπορείτε να κάνετε κάτι?» 

Μηχανικός : «Δυστυχώς κύριε δεν έχουμε φάρμακο γι αυτό. Παρακαλώ πάρτε αυτό το 100ρικο.» 

«Μα αυτό είναι 50ρικο.» 

-«Συγχαρητήρια. Η όρασή σας επανήλθε. 50 ευρώ παρακαλώ.» 




Είναι ένα Kινεζάκι, ένα Aμερικανάκι και ένα Eλληνόπουλο και συζητάνε...!!!!

Είναι ένα Κινεζάκι, ένα Αμερικανάκι, και ένα Ελληνόπουλο και συζητάνε. 

Λέει λοιπόν το Κινεζάκι: 

– Καλά μιλάμε, ο πατέρας μου δουλεύει 150 χιλιόμετρα μακριά απο’δώ αλλά με το καινούριο τρένο 3:00 σχολάει και 3:02 το τραπέζι είναι στρωμένο! 

– Καλό, λέει το Αμερικανάκι, αλλά εμένα ο πατέρας μου δουλεύει στη Nasa ξέρετε, και με τον καινούριο πύραυλο, δουλεύει στο φεγγάρι. 2:00 σχολάει, 4:00 το τραπέζι είναι στρωμένο! 

– Τι μου λέτε ρε, λέει το Ελληνόπουλο. Εμένα ο πατέρας μου είναι δημόσιος υπάλληλος. Σχολάει στις 3 και στις 2:30 έχουμε ήδη φάει… 




Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς...!!!!

Και θα πέσεις, θα σηκωθείς και θα πέσεις ξανά. Θα βαλτώσεις όχι μία, ούτε δύο φορές. Θυμώνεις με τον εαυτό σου, και ψάχνεις να βρεις ποιό αόρατο χέρι σε τραβάει πίσω, στον βάλτο. Και αρχίζει αυτός ο φαύλος κύκλος. Που δεν έχει τέλος. Κάθε τέλος η ίδια αρχή.

Στα μάτια πολλών απεικονίζεται η δυσπιστία και η απογοήτευση. Εκείνο το βλέμμα… Το ξέρεις, το ξέρω. Εκείνο το γνώριμο βλέμμα, που φωνάζει «δεν θα καταφέρεις τίποτα». Εκείνο το βλέμμα το αντικρίζεις και στον καθρέφτη κάθε πρωί. 

Είναι μαγκιά σου, όμως, να πέφτεις. Δεν είναι ηττοπάθεια. Ηττοπάθεια είναι όταν δεν έχεις την διάθεση και δεν σφίγγεις τις γροθιές σου, ώστε να σηκωθείς.

Το χρωστάς στον εαυτό σου να ανορθώσεις το ανάστημα σου και να κοιτάξεις μπροστά. Σε κανέναν άνθρωπο δεν ταιριάζει να είναι γονατισμένος. Σε κανέναν άνθρωπο δεν ταιριάζει να έχει σκυμμένο το κεφάλι. Το να πέσει χαμηλά κάποιος, δεν είναι ντροπή. Αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Όσο χαμηλά και να πέσεις, πρέπει να αντλήσεις κουράγιο και να σηκωθείς. Να απεγκλωβιστείς από το σκοτάδι και τα δεσμά και να αντικρίσεις τις ομορφιές. 

Συνηθίζουμε όταν πέφτουμε, να τα βλέπουμε όλα μάταια και ζοφερά. Αλλά δεν είναι έτσι. Η ζωή συνεχίζεται και καλύτερα να μην είμαστε απόντες και κομπάρσοι στην ίδια μας την ζωή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κάτι να μας καταβάλει άνευ ορίων.

Το να χάνεις είναι στα πλαίσια της ζωής. Μήπως υπάρχει κάποιος που δεν έχει σκοντάψει, δεν έχει ματώσει, δεν έχει βαλτώσει; Το να πέσεις, το να αποτύχεις δεν θα έπρεπε να σε φοβίζει. Αλλά θα έπρεπε να σε τρομάζει, το να μην προσπαθήσεις, όσες φορές χρειαστεί, να σταθείς στα πόδια σου. Η επανάπαυση και το βόλεμα στον πάτο. Αυτό είναι το χειρότερο.

Το να πέφτεις σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις πιο δυνατός, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Το να πέσεις σου κληροδοτεί πολλά μαθήματα, τα όποια μόνο αν ξεκολλήσεις από τον βάλτο που σε ρουφάει, θα υιοθετήσεις. 

Αν μείνεις σε αδράνεια, τότε πήγε χαμένη η καταστολή. Βήμα το βήμα, πριν καλά-καλά το καταλάβεις, θα ανέβεις πολλά σκαλοπάτια.

Δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή. Κανένα μονοπάτι δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Υπάρχουν αγκάθια. Άλλα φανερά και τα αποφεύγεις. Αλλά κρυμμένα, και σε τρυπάνε. Με δυσκολία συνεχίζεις στο μονοπάτι. Αλλά τώρα ξέρεις. 

Έχεις γίνει πιο δυνατός. Και μπορείς να συνεχίσεις την πορεία σου, και ας σου τρυπάνε τα πέλματα τα αγκάθια. Δεν δειλιάζεις πια. Έχεις μάθει στα δύσκολα μονοπάτια, και δεν σε φοβίζουν το ίδιο.

Υπάρχει τρόπος να αξίζει όλη αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία.. Αν τελικά κατορθώσεις να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Τότε άξιζε κάθε δάκρυ, κάθε ίνα θυμού, κάθε πληγή. Κάνε όλα αυτά να αξίζουν τον κόπο. 

Μην αφήνεις την παραμικρή πτώση να σε απομακρύνει από την ζωής σου. Αποδέξου την προσγείωση ως στάδιο της ζωής σου. Τόλμα να αποτυγχάνεις, μέχρι να τα καταφέρεις. Αν μετά από κάθε ήττα, αντί να καταρρέουμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια, τότε θα είμαστε αληθινά νικητές. 




Βάγια Αγγελακοπούλου

Σκέψεις που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν είσαι πεσμένος...!!!!

Όταν δεν είσαι καλά ψυχολογικά και είσαι πεσμένος όλα σου φαίνονται μαύρα. Βρες την αισιοδοξία σε απλές σκέψεις που θα σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Θα μπορούσες να εκτιμήσεις πραγματικά την ευτυχία, αν δεν είχες βιώσει ποτέ θλίψη ή πένθος;

Κάθε απογοήτευση μας κάνει να είμαστε ευγνώμονες για τις ωραίες στιγμές που ζούμε.

Όταν νιώθεις αδύναμος, δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος. Ο καθένας αισθάνεται αδύναμος από καιρό σε καιρό, αλλά οι αδυναμίες γίνονται η δύναμή μας.

Σκέψου όλους τους ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένο και μόνο που υπάρχουν. Η σκέψη αυτή θα φέρει σίγουρα χαμόγελο στα χείλη σου.

Ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις. Το πιο σημαντικό, είναι να κάνεις το καλύτερο που μπορείς σήμερα.

Ποτέ μην αφήνεις τον πόνο να μετατραπεί σε θυμό. Είναι πιο εύκολο να καταπραΰνεις τον πόνο, αλλά πολύ πιο δύσκολο να ξεχάσεις τα αρνητικά ψυχοφθόρα του θυμού.

Σκέψου την τελευταία φορά που ήσουν πεσμένος ή κάποιος σε έβλαψε. Το ξεπέρασες, έτσι δεν είναι; Είσαι σε αυτή τη φάση και τώρα. Θα το ξεπεράσεις.

Δεν έχει σημασία πώς αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή, η αγάπη που έχεις νιώσει όλα αυτά τα χρόνια και η αγάπη που είσαι σε θέση να δώσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, είναι αρκετά για να σου δώσουν την ελπίδα που χρειάζεσαι σήμερα.

Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια. Δεν χρειάζεται τα πάντα να τα κάνεις μόνος σου.

Όταν είσαι πεσμένος, αλλά πραγματικά πεσμένος, μπορεί να είναι κλισέ, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανέβεις.




ipop.gr

Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν περισσότερο τους σκύλους από τους ανθρώπους και έχουν λόγο...!!!!

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Προσωπικά, δεν προτιμώ κανένα ζώο περισσότερο από άλλα, τα αγαπώ όλα το ίδιο. Για να καταλάβετε έχω 5 γάτες, έναν σκύλο, 3 πουλιά, 2 χελώνες και το μόνο που λείπει από την αυλή μου είναι μια καμηλοπάρδαλη.

Ωστόσο, πρέπει να πω πως από όλα αυτά τα πλάσματα, τα σκυλιά είναι το πιο συναισθηματικό είδος. Όσοι από εσάς έχετε σκύλο ξέρετε τι εννοώ.

Δεν γίνεται να μην έχεις σκύλο και να μην τον νιώθεις σαν παιδί σου. Όσο και να θέλω να πω το ίδιο για τις γάτες μου, όλοι ξέρουμε ότι συνήθως δεν δείχνουν την ίδια στοργή και είναι κυρίως αφοσιωμένες στον εαυτό τους. Γι αυτό και τα σκυλιά δεν είναι μόνο τα κατοικίδια μας, είναι η οικογένεια μας.

Και ευτυχώς, έχουμε την επιστήμη που μας υποστηρίζει.

Το 2017 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Βrill» μια έρευνα που αποκαλύπτει πως οι άνθρωποι τείνουν να δείχνουν περισσότερη ενσυναίσθηση προς ένα σκύλο που υποφέρει παρά προς έναν άνθρωπο που πονά.

Αυτή η μελέτη συμπεριέλαβε 265 συμμετέχοντες στους οποίους παρουσιάστηκαν ψεύτικες υποθέσεις βίαιων επιθέσεων σε έναν ενήλικα 30 ετών, σε ένα μωρό ενός έτους, σε ένα μικρό κουτάβι και σε έναν σκύλο 6 ετών. Οι υποθέσεις περιλάμβαναν αναλυτικές περιγραφές των σωματικών επιθέσεων με αντίστοιχες εικόνες.

Αφού οι συμμετέχοντες διάβασαν τις αναφορές, τους ζητήθηκε να περιγράψουν την συναισθηματική τους κατάσταση και τον βαθμό ενσυναίσθησης που έδειχναν σε κάθε περιστατικό.

Τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα. Ή ίσως και όχι.

Αφού οι ερευνητές ανέλυσαν προσεκτικά τα στοιχεία, βρήκαν προς οι συμμετέχοντες έδειχναν περισσότερη ενσυναίσθηση προς το μωρό, τον σκύλο και το κουτάβι και λιγότερο προς τον ενήλικο άνθρωπο. Με άλλα λόγια, ανησυχούσαν περισσότερο για την υγεία των σκυλιών και του μωρού παρά για την ζωή του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα έγραψαν:
«Υποθέσαμε πως η ευπάθεια των θυμάτων - ανάλογα με την ηλικία και όχι το είδος τους - θα καθόριζε τα επίπεδα ανησυχίας και τον πόνο των συμμετεχόντων. Η κύρια επίδραση της ηλικίας και όχι του είδους ήταν πολύ σημαντική. 

Βρήκαμε επίσης πως υπήρχε περισσότερη συμπόνια προς τα παιδιά, κουτάβια και ενήλικα σκυλιά και λιγότερη προς τους ενήλικες ανθρώπους. Η ηλικία κάνει την διαφορά όσον αφορά τα ανθρώπινα θύματα, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα σκυλιά. Επιπλέον, οι γυναίκες που συμμετείχαν έδειξαν περισσότερη ενσυναίσθηση προς όλα τα θύματα σε σύγκριση με τους άντρες.»

Οπότε, να η απόδειξη!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτά τα ευρήματα είναι ότι οι τετράποδοι φίλοι μας σημαίνουν τα πάντα για εμάς. 

Επίσης, εκτός από το ότι είναι πιστοί φίλοι και σπουδαία συντροφιά, στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί πως οι μαλλιαροί φίλοι μας ωφελούν πολύ την υγεία μας! Αν αυτό δεν σας φτάνει, έχει επίσης ανακαλυφθεί πως μπορούν να καταλάβουν πότε ένα άτομο έχει κακές προθέσεις.

Τώρα ξέρετε.

Αλλά η συμπόνια στον συνάνθρωπο είναι αυτή η λεπτομέρεια που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια καλύτερη κοινωνία.




Μαγεία Τ.

Οι σιωπές που έγιναν αρρώστιες, αυτοάνοσα και σιγά σιγά μας σκοτώνουν...!!!!

Τα όχι που δεν είπαμε και η σιωπή μας τα μετέφρασε σε ναι…

Ο θυμός που μας έπνιγε και σαν αστραπή ήθελε να τα σπάσει όλα γύρω του, αλλά καταλάγιασε με έναν φθηνό αναστεναγμό…

Όσα θελήσαμε, που όμως δεν κάναμε, γιατί ακούσαμε άλλων την φωνή και όχι την δική μας ανάγκη…

Ο πόνος που μας έσκιζε τα σπλάχνα, μα τον κρατήσαμε μέσα μας, διότι δεν είχαμε κάποιον να μιλήσουμε ή δεν θέλαμε κανέναν να επιβαρύνουμε…

Οι σιωπές που επιλέξαμε ενώ όλο μας το είναι ήθελε να ουρλιάξει, να ξεράσει έτσι τα καταπιεσμένα…

Τα αισθήματα που κατάπιαμε, πείθοντας τους εαυτούς μας, ότι η συγχυσμένη λογική μας ήταν τελικά αυτή που πρόσταξε τα όσα μας επιβλήθηκαν…

Όλα όσα κάναμε παρά την θέληση μας…

Που νομίζεις ότι πήγαν;

Πιστεύεις πως έσβησαν;

Πως τα σκέπασε ο χρόνος;

Πως τα σώπασε η σιωπή;

Όχι! Ζουν. Υπάρχουν μέσα σου. Σαν χιλιάδες φωνές που βρίσκουν τρόπο να χαράζουν την λαλιά τους στο σώμα σου και στην ψυχή σου, μέχρι να βρεις τον τρόπο να τα απελευθερώσεις.

Είναι η φωνή σου που έκλεισε. Είναι και ο λαιμός σου που σε γδέρνει, γιατί δεν μίλησες.

Είναι το στομάχι σου που πονάει και δυσκολεύεται να χωνέψει τα όσα κατάπιες και αυτά παραμένουν αχώνευτα.

Είναι τα σπυριά, τα γεμάτα τοξίνες που γέμισες, γιατί προσπαθεί και η ψυχή μέσα από το σώμα σου να αποβάλει τα καταπιεσμένα.

Είναι ο καρκίνος που ξέσπασε στα σωθικά σου, από τις στεναχώριες και το άγχος για ένα ούτως ή άλλως αβέβαιο και προδικασμένο μέλλον.

Είναι κάθε αυτοάνοσο που αναπτύχθηκε μέσα σου, γιατί άφησες τον εαυτό σου ευάλωτο, εκτεθειμένο σε όλη την αρνητικότητα να εισέλθει.

Είναι η λύπη για κάθε τι που δεν μπορείς να αλλάξεις και δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς και να το αποδεσμεύσεις.

Είναι ο αργός θάνατος που έχεις υποβάλει τον εαυτό σου γιατί πιστεύεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο, πως δεν έχεις τον τρόπο ή τον χρόνο να ευτυχήσεις.

Κι όμως, μπορείς. Κι αξίζεις! Αρκεί να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς απ´τα δεσμά που επέτρεψες να σε δέσουν σαν έρμαιο μιας λίγης πραγματικότητας.

Πάρε βαθιές ανάσες.

Στάσου σταθερός στην στιγμή.

Γέμισε με αγάπη και φως.

Αγάπησε κάθε πτυχή σου υλική είτε άυλη.

Συγχώρεσε κάθε σφάλμα που έπραξες.

Κατανόησε πως είσαι απλά ένας άνθρωπος και τα λάθη είναι μέρος της ζωής. Σε κάθε νέο ξημέρωμα που ανοίγεις τα μάτια, βιώνεις μια αναγέννηση, μια νέα ευκαιρία.

Διώξε κάθε αρνητική σκέψη και αντικατέστησε την με θετική.

Οραματίσου καθημερινά, το σημείο όπου υποφέρεις να επουλώνεται, να είναι υγιές.

Επέτρεψε στον χρόνο και στην αγάπη να θεραπεύσει κάθε πληγή σου.

Άφησε το παρελθόν πίσω σαν έναν καλό δάσκαλο που ήρθε η ώρα να αποχωριστείς, έχοντας λάβει όλα τα διδάγματα που σου χάρισε.

Προχωρά στο μέλλον με την καρδιά οδηγό, την λογική φανάρι και τον νου σε εγρήγορση.

Ότι και αν βιώνεις, μην χάνεις ελπίδα. Όλα οδηγούν κάπου. Όσο δύσκολες και αν μοιάζουν κάποιες καταστάσεις, όσο και αν αποκλίνουν από τα όνειρα μας, εξυπηρετούν ανώτερους σκοπούς.

Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, τότε θα καταλάβεις γιατί η φύση πρόσταξε ως αναγκαία όσα έζησες.

Υπομονή, αγάπη, φως, ελπίδα και ισορροπία.




Μαρία Πολυμήλη

Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν πώς η βαθιά αναπνοή έχει τη δύναμη να αλλάξει το νου μας...!!!!

Η αναπνοή θεωρείται παραδοσιακά ως μια αυτόματη διαδικασία που ελέγχεται από τον εγκέφαλο και συγκεκριμένα από το εγκεφαλικό στέλεχος που είναι υπεύθυνο για τέτοιες απαραίτητες για τη ζωή λειτουργίες, όπως ο καρδιακός παλμός και ο κιρκάδιος ρυθμός. 

Αλλά πρόσφατες έρευνες, που περιλαμβάνουν την καταγραφή εγκεφαλικών δεδομένων ασθενών κατά τη διάρκεια χειρουργείου, δείχνουν ότι η αναπνοή έχει τη δύναμη να αλλάξει τον εγκέφαλο.

Με απλά λόγια, οι αλλαγές στην αναπνοή – για παράδειγμα, η αναπνοή σε διαφορετικό ρυθμό ή η συγκέντρωση της προσοχής σε αυτή – έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται την εμπλοκή διαφορετικών δομών του εγκεφάλου. 

Η ικανότητα των ανθρώπων να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τον εγκέφαλό τους είναι μοναδική: για παράδειγμα ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, αποφασίζουμε να μείνουμε ξύπνιοι ενώ είμαστε κουρασμένοι ή καταπιέζουμε σκέψεις.

Αυτές οι ικανότητες δεν είναι κρίσιμης σημασίας και δεν τις μοιραζόμαστε με τα περισσότερα ζώα. Η αναπνοή είναι κάτι παρόμοιο: τα ζώα δεν αλλάζουν ηθελημένα την ταχύτητα της αναπνοής τους• αυτή αλλάζει μόνο ως απόκριση σε κινήσεις όπως το τρέξιμο και η ανάπαυση.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, αναρωτήθηκαν: γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτή τη δυνατότητα και πώς αποκτούμε πρόσβαση σε μέρη του εγκεφάλου που δεν βρίσκονται συνήθως υπό τον έλεγχο του συνειδητού; 

Επιπλέον, υπάρχει κάποιο όφελος από αυτό τον έλεγχο; Και δεδομένου του γεγονότος ότι πολλές θεραπείες – η γνωστική συμπεριφορική, η θεραπεία τραύματος και άλλου τύπου πνευματικές ασκήσεις – περιέχουν την εστίαση και ρύθμιση της αναπνοής, μήπως τελικά αυτή η ικανότητα έχει εξαιρετικά χρήσιμες επιδράσεις στη συμπεριφορά;

Η παρούσα, λοιπόν, έρευνα δείχνει ότι αυτή η ικανότητα ηθελημένης ρύθμισης της αναπνοής προκαλεί επιπλέον πρόσβαση και συγχρονισμό ανάμεσα σε εγκεφαλικές περιοχές. Κι αυτές οι γνώσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μεγαλύτερο συναισθηματικό έλεγχο, συγκέντρωση και γαλήνη.

Η έρευνα διεξήχθη από τους Dr. Jose Herrero και Dr. Ashesh Mehta (νευροχειρούργοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Long Island). 

Αρχικά, παρατήρησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των ασθενών όταν εκείνοι ανέπνεαν κανονικά. Στη συνέχεια, οι ασθενείς έκαναν μια εργασία περισπασμού: πατούσαν ένα κουμπί όταν παρουσιάζονταν κύκλοι στην οθόνη ενός υπολογιστή. 

Έτσι, οι ερευνητές μπορούσαν να παρατηρήσουν τι συνέβαινε όταν οι άνθρωποι ανέπνεαν φυσικά και δεν εστίαζαν στην αναπνοή.

Μετά από αυτό, ζητήθηκε από τους ασθενείς να αυξήσουν συνειδητά το ρυθμό αναπνοής και να μετρούν τις αναπνοές τους. Όταν αυτή άλλαζε με τις ασκήσεις, άλλαζε επίσης και ο εγκέφαλος. 

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση της αναπνοής ενεργοποιούσε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, με αλληλοεπικάλυψη περιοχών που εμπλέκονται τόσο στην αυτόματη, όσο και στην ηθελημένη αναπνοή.

Τα ευρήματα παρέχουν ισχυρή στήριξη των συμβουλών που εδώ και αιώνες δίνονται στους ανθρώπους: κατά τη διάρκεια στρες, ή όταν απαιτείται υψηλή συγκέντρωση, η εστίαση στην αναπνοή ή παρόμοιες ασκήσεις μπορούν πράγματι να μεταβάλουν την εγκεφαλική λειτουργία. 

Κι αυτό έχει εφαρμογή σε διάφορα επαγγέλματα, όπως στους αθλητές, οι οποίοι, είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν την αναπνοή για να βελτιώσουν την επίδοσή τους.

Συνεπώς, η φράση «πάρε μια βαθιά ανάσα» δεν είναι καθόλου απλά ένας κλισέ τρόπος αντίδρασης. Οι ασκήσεις εκούσιας αναπνοής φαίνεται να αλλάζουν τη σύνδεση ανάμεσα σε δομές του εγκεφάλου και επιτρέπουν πρόσβαση σε εσωτερικές λειτουργίες που φυσιολογικά δεν είναι προσβάσιμες.




Photo: Author/Depositphotos

Τι είναι ακριβώς οι «συχνότητες» και πώς επηρεάζουν το δυναμικό μας...!!!!


Κάθε μέρα επεξεργαζόμαστε αμέτρητες συχνότητες μέσω του νου και της καρδιάς μας, όπως σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει κάποιον να λέει κάποια στιγμή: «Δεν μπορούμε απλώς να επικοινωνήσουμε, είμαστε σε διαφορετικές συχνότητες» ή «Η ενέργεια του αδελφού μου είναι λίγο πεσμένη σήμερα» ή «Η αρνητική ενέργεια ήταν τόσο πολλή στο δωμάτιο που μπορούσες να σκοντάψεις πάνω της». 

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι όροι «συχνότητα» και «δονήσεις» (κύματα) δεν είναι παρά μεταφορικές εκφράσεις. 

Αντίθετα, πολλοί άλλοι αντιλαμβάνονται διαισθητικά ότι οι σκέψεις μας, τα αισθήματα, τα συναισθήματα και οι προθέσεις μας είναι ενεργειακές συχνότητες που επηρεάζονται από τις πεποιθήσεις, τις αναμνήσεις και τις επιλογές μας, καθώς και από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και άλλα πολλά. 

Εδώ χρησιμοποιώ τους όρους υψηλότερες και χαμηλότερες συχνότητες/δονήσεις για να περιγράψω τα πάνω και τα κάτω στις διαθέσεις μας, τις συμπεριφορές, τις στάσεις, την προδιάθεσή μας κ.λπ. Μερικές φορές λειτουργούμε σε υψηλότερη δόνηση και μερικές φορές σε χαμηλότερη. 

Αυτό ποικίλλει κατά τη διάρκεια της μέρας, της εβδομάδας ή του μήνα, ανάλογα με το πόσο καλά διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας ή την αντίδρασή μας κατά την αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους, τη ζωή, ή εντός μας. 

Όταν οι δονήσεις μας ανεβαίνουν, η ενέργεια της καρδιάς διαχέεται μέσω των αλληλεπιδράσεών μας. Δημιουργούμε με φυσικό τρόπο θετικά συναισθήματα από μια πιο ενδυναμωμένη συμπεριφορά : είμαστε πιο καλοί, πιο ευγενικοί, και συνδεόμαστε ειλικρινά με τους άλλους. 

Αντιδρούμε σε στρεσογόνες καταστάσεις με σταθερότητα, αντοχή και οξυμένη ευθυκρισία. Είμαστε λιγότερο ευάλωτοι στον εκνευρισμό, την ανυπομονησία, τον θυμό, το άγχος, και αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς με τον εαυτό μας και λιγότερο επικριτικοί προς τους άλλους ή εμάς τους ίδιους. 

Παρατηρούμε περισσότερο τη φύση, τα λουλούδια και τα δέντρα, τα οποία συνήθως τα προσπερνάμε αδιάφορα καθώς οι έγνοιες μάς στερούν από αυτό το δώρο της συνειδητής σύνδεσης. 

Όταν οι δονήσεις μας είναι χαμηλές, βιώνουμε διαχωρισμό από τους άλλους λόγω κρίσεων που διατυπώνουμε ή ευθυνών που αποδίδουμε, έντονη ανησυχία και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ταυτόχρονα με μια «κενή» φροντίδα για τους άλλους, αφού είμαστε ιδιαίτερα απασχολημένοι με τον εαυτό μας και τα δικά μας. Θυμώνουμε, γινόμαστε ανυπόμονοι ή εκνευριζόμαστε ταχύτερα. 

Μερικές φορές αυτές οι ριζικές μεταβολές της συχνότητας στις διαθέσεις και τις αντιλήψεις μας μας κάνουν να νιώθουμε λες κι είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι μέσα στο ίδιο σώμα. Οι συμπεριφορές μας και οι αντιδράσεις μας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, ανάλογα με τη συχνότητα της προδιάθεσής μας – υψηλότερη, χαμηλότερη ή αυξομειούμενη. 

Όταν βρισκόμαστε σε υψηλότερη δόνηση, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να είμαστε θετικοί, αφού τα θετικά συναισθήματα και οι θετικές σκέψεις ρέουν αυτόματα στο σύστημά μας. 

Η καρδιακή μας ενέργεια είναι περισσότερο παρούσα, γεγονός που αυξάνει την αυθεντική μας σύνδεση με τους άλλους. Σε χαμηλότερη δόνηση, τείνουμε να επιτρέπουμε στις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα να προελαύνουν και να τρέφονται από την ισχύ της ζωής μας. 

Καθώς εμείς τα ταΐζουμε ζωή, αυτά καταλήγουν να διοικούν τη ζωή μας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είμαστε προδικασμένα θύματα των τυχαίων διακυμάνσεων των συχνοτήτων. 

Μπορούμε να μάθουμε να παρεμβαίνουμε ενεργά και να επαναρρυθμίζουμε τη δόνησή μας σε μια υψηλότερη συχνότητα κατά τη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά οτιδήποτε προκύπτει. Αυτός είναι ένας περιφραστικός τρόπος για να πούμε ότι έχουμε επιλογή και ότι η σύνδεση με τις διαισθητικές επιλογές της καρδιάς είναι το νέο σύνορο. 

Απόσπασμα από το βιβλίο των Doc Childre, Howard Martin, Deborah Rozman, Ph.D, Rollin McCraty, Ph.D με τίτλο «Η νοημοσύνη της καρδιάς. Ακολουθώντας το μονοπάτι της» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Η τέχνη της ζωής”. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βιβλίο του Ινστιτούτου HeartMath που παρέχει στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες που συνδέουν τη φυσική καρδιά με την πνευματική (ενεργειακή) καρδιά. Μπορείτε να το βρείτε εδώ




Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

9 εκπληκτικά δεδομένα της ψυχολογίας που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο, τους άλλους και τον εαυτό σας...!!!

Η ψυχολογία είναι σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της σύγχρονης ιατρικής και κάτι που προσελκύει σχεδόν όλους τους ανθρώπους. Ξέρουμε πολλά για την υλική πραγματικότητα, αλλά όχι τόσα για τον πνευματικό κόσμο, τουλάχιστον οι περισσότεροι. 

Ωστόσο, παρακάτω θα δείτε κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα που σίγουρα θα σας κάνουν να διαβάσετε ένα βιβλίο ψυχολογίας ή να αναρωτηθείτε σε βαθύτερο επίπεδο για την ανθρώπινη φύση και την κοινωνική μας συμπεριφορά. Ας δούμε λοιπόν! 

1. Όλοι στην ζωή σας είναι ένα θραύσμα της ψυχής σας 
Όλοι και όλα έχουν μια λειτουργία στην κοινωνία και στο μυαλό μας. Αυτή είναι η ουσία της φιλοσοφίας του Καρλ Γιούνγκ και είναι ένας απόλυτα σταθερός ισχυρισμός. Οι άνθρωποι που συναντάμε στην ζωή μας είναι ζωντανά όντα αλλά στην πραγματικότητα για εμάς είναι απλώς προβολές της προσωπικότητας και πολλών προσωπικών χαρακτηριστικών και ελαττωμάτων μας. 

Τα τέρατα που δημιουργούμε στο μυαλό μας προβάλλονται στα άτομα που ταιριάζουν με την περιγραφή αυτών των τεράτων. Οι άνθρωποι που λατρεύουμε ταιριάζουν με την περιγραφή των ινδαλμάτων που προβάλλουμε πάνω τους. 

2. Το μυαλό σας πάντα αναζητά λόγους για να ενισχύσει τα πιστεύω σας. 
Είναι μια απόλυτα φυσική διαδικασία όταν το εγώ και το υπερεγώ βρίσκονται σε μεγάλη αντιπαράθεση. Μερικές φορές, η διαίσθηση και οι απόψεις μας στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο στόχο αλλά η λογική μας λέει να υποχωρήσουμε και να το ξεχάσουμε. 

Ωστόσο το μυαλό θα κάνει τα πάντα για να βρει όσους περισσότερους λόγους γίνεται για να πείσει το υπερεγώ ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση (ακόμα και αν είμαστε εντελώς λάθος). 

3. Οι άνθρωποι που ερωτευόμαστε αντιπροσωπεύουν τις ανεύρετες ιδιότητες της προσωπικότητας σας. 
Συχνά, αυτό ισχύει. Τουλάχιστον στις περισσότερες σχέσεις που παρατηρούνται από επαγγελματίες. Αναζητάμε αυτό που λείπει, το αληθινό δέσιμο της ψυχής βρίσκει το χαμένο κομμάτι της ψυχής σας, με την συγχώνευση τους σε έναν αιώνιο δεσμό που μπορεί να κάνει θαύματα. 

Η αγάπη είναι αληθινή αλλά υπάρχει μια σημαντική ψυχολογική στιγμή που διαλέγουμε τους συντρόφους μας για μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις. (Εκτός από την σωματική έλξη). 

4. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να θεωρεί τον εαυτό του κακό. 

Θυμηθείτε - ΚΑΝΕΝΑΣ. Αυτοί που αναζητούν την πνευματική διαφώτιση και την αληθινή αναγνώριση του εαυτού τους, ακόμα και αν ανακαλύψουν σε κάποιο σημείο της ζωής τους ότι είναι κακοί, μπορούν να αλλάξουν και να αναπτυχθούν. Όλοι οι υπόλοιποι, από την άλλη πιστεύουν ότι προορίζονται να κάνουν κάτι καλό γενικότερα και υπερασπίζονται την υπερηφάνεια τους από την λογική τους. 

5. Τουλάχιστον το 1/3 των αναμνήσεων σας είναι λανθασμένες, ελαφρώς επεξεργασμένες ή εντελώς ξεχασμένες. 
Δοκιμάστε να σκεφτείτε τον/την καλύτερο/η φίλο/η σας και πως τον/ την γνωρίσατε, προσπαθήστε να ανακαλέσετε το τελευταίο όμορφο δείπνο σας και ξανασκεφτείτε τους. 

Την δεύτερη φορά που θα τους σκεφτείτε, στην πραγματικότητα σκέφτεστε την πρώτη φορά που ανακαλέσατε αυτή την ανάμνηση. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος μας. Εν πάση περιπτώσει, οι αναμνήσεις μας συχνά είναι επεξεργασμένες ή ξεχασμένες. Οι αλλαγές σε αυτές συμβαίνουν αυθόρμητα και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

6. Αυτά που μισείτε στους άλλους είναι οι ανασφάλειες που καταπιέζετε στον σκιώδη εαυτό σας. 
Αυτό επίσης συνδέεται με την φιλοσοφία του Καρλ Γιούνγκ καθώς λέει ότι όλοι κυβερνούμαστε από την σκιώδη πλευρά μας. Φυσικά, η σκοτεινότητα δημιουργεί φόβο, και όταν βλέπετε κάποιον να κάνει πράγματα που όχι μόνο μισείτε, αλλά φοβάστε στον εαυτό σας, απλώς δεν μπορείτε να συμπαθήσετε αυτό το άτομο. 

7. Η πραγματικότητα πρώτα παρουσιάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό και έπειτα προβάλλεται στον κόσμο. 
Η σχέση μεταξύ του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου είναι δυνατότερη στο ανθρώπινο μυαλό. Δημιουργούμε διαφορετικές πραγματικότητες, διαφορετικούς κόσμους και διαστάσεις μέσα στο μυαλό μας. Ωστόσο, υπάρχουν κόσμοι σε αυτόν τον πλανήτη όπως και άνθρωποι που κάνουν τον κόσμο τόσο όμορφο και γεμάτο με διαφορές και συνδυασμούς. Η δημιουργικότητα και η τέχνη είναι οι καλύτερες εκφράσεις του πως βλέπουμε και προβάλλουμε τον κόσμο γύρω μας. 

8. Η διάθεση επηρεάζει την αντίληψη. 
Η διάθεση μας παίζει σημαντικό ρόλο στο πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας. Για παράδειγμα, αν είστε λυπημένοι, θα παρατηρήσετε περισσότερες λεπτομέρειες που σχετίζετε με την θλίψη. Αν η διάθεση σας δεν είναι πολύ καλή, το μυαλό σας θα αντιληφθεί λεπτομέρειες που ενισχύουν αυτή την υπόθεση. Όταν έχετε θετική διάθεση τείνετε να αγνοείτε αυτές τις αρνητικές λεπτομέρειες ακόμα και όταν εξακολουθούν να βρίσκονται γύρω σας. 

9. Η ταυτότητα σας δεν είναι εσείς. 
Τώρα, επιστρέψτε στο πρώτο πράγμα που είπαμε, ότι αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όσο έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που σας γνωρίζουν. Από την άλλη, έχετε την δική σας αντίληψη για το τι πραγματικά είστε. Αλλά το αληθινό ερώτημα είναι: ποιοι είστε; Οι πνευματικές τεχνικές αυτό- αναγνώρισης είναι η καλύτερη μέθοδος για να το ανακαλύψετε. 




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ 

Τα 12 μεγαλύτερα μυστικά που έχουν ξεχαστεί από την ανθρωπότητα...!!!!


Όσο περισσότερο αναλογίζομαι την ζωή του ανθρώπου σήμερα, τόσο περισσότερο φτάνω σε ένα ακλόνητο συμπέρασμα: Η μεγαλύτερη κατάρα και η αιτία της δύσκολης κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου είναι η λήθη. Όπως μια υφέρπουσα κακουχία, η απώλεια μνήμης έχει εισέλθει ολοκληρωτικά μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Ατομικά, συλλογικά, ιστορικά ή πολιτισμικά, είμαστε μαγεμένοι να ξεχάσουμε. 

Έχουμε ξεχάσει όχι μόνο το παρελθόν μας, αλλά και την θέση μας στο παρόν και την ευθύνη μας για το μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, η εγωκεντρική κατάσταση της συνείδησης μας βρίσκεται σε αποστολή. 

Η αποστολή δεν είναι άλλη, από το να μας κρατήσει σε αυτή την κατάσταση της λήθης – να διαχωρίσει την ύπαρξή μας από το ΟΛΟΝ. Σε συλλογικό επίπεδο, η αμνησία διαιωνίζεται και ενισχύεται από κοινωνικά και πολιτιστική μέσα – κυρίως με το να καθοδηγούμαστε σε μια πραγματικότητα ασυνείδητου καταναλωτισμό, συμμορφωμένου τρόπου ζωής και υλιστικής νοοτροπίας. 

Η φωτεινή πλευρά όλου αυτού είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την σύνδεση με τον εαυτό μας και το σύμπαν γενικότερα. Η δύναμη της ανάμνησης βρίσκεται στο κέντρο του πνευματικού μονοπατιού, της αυτο-ανακάλυψης και της αυτοπραγμάτωσης. 

Παρακάτω είναι μια λίστα με αυτά που νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει, ή καλύτερα μια λίστα για να μας βοηθήσει να ξαναθυμηθούμε. 

1. Ξεχάσαμε τη θέση μας στον φυσικό κόσμο: 
Τα τελευταία εκατό χρόνια έχουμε αποσπάσει τους εαυτούς μας από την φύση. Για να κατευνάσουμε την απληστία μας έχουμε εκμεταλλευτεί και λεηλατήσει την φύση. Προσπαθήσαμε να αποστασιοποιηθούμε από τον φυσικό κύκλο της ζωής. 

Έχουμε ξεχάσει πώς να ακούμε και να κατανοούμε τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της γης – τα σημάδια που μας δείχνει και την γλώσσα που μας μιλάει. Ξεχάσαμε να ακολουθούμε τον δρόμο της φύσης και να ζούμε σε ισορροπία με αυτήν. 

2. Ξεχάσαμε τη σύνδεσή μας με τη ζωή και το σύμπαν: 
Αποσπώντας τον εαυτό μας από τη φύση, ξεχάσαμε ότι είμαστε βαθιά συνδεδεμένοι με αυτήν και με τους κύκλους του σύμπαντος. Μερικές φυλές στις παρυφές του «πολιτισμού», οι οποίες εξακολουθούν να ακολουθούν προγονικούς τρόπους, έχουν διατηρήσει αυτή τη σύνδεση με σεβασμό και ευλάβεια. 

Εμείς, από την άλλη πλευρά έχουν εμφυσήσει την αίσθηση της χωριστικότητας που μας οδήγησε έξω από την ισορροπία και στην ασθένεια. Έχουμε ξεχάσει πώς όλων η συνείδηση είναι διασυνδεδεμένη και συνυφασμένη σε έναν όμορφο χορό. 

3. Έχουμε ξεχάσει την αρχαία σοφία μας: 
Έχουμε ξεχάσει την προγονική σοφία μας. Στην αναζήτηση απόκτησης επιστημονικής γνώσης μέσω του εξορθολογισμού του μυαλού μας, έχουμε ξεχάσει την σοφία μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς μας. Ξεχάσαμε τις αρχαίες ιστορίες και την λαϊκή σοφία που παραδόθηκε από μάντεις και σοφούς της αρχαιότητας που ζούσαν σε αρμονία με το σύμπαν. 

4. Έχουμε ξεχάσει την πορεία μας και τα όνειρά μας: 
Ξεστρατίζοντας μακριά από την εσωτερική πορεία μας ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε το όνειρο της ζωής. Το πιο σημαντικό που ξεχάσαμε είναι πώς να ξυπνήσουμε μέσα στο το όνειρο και να δούμε την πραγματική μας φύση ως συν-δημιουργοί της ζωής – όπως οι ονειροπόλοι. Έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε τη δύναμη να υφάνουμε τα όνειρα μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή της πρόθεσης για να κατευθύνουμε αυτά τα όνειρα σε εκδήλωση. 

5. Έχουμε ξεχάσει το σκοπό μας: 
Με τόσο πολύ θόρυβο, φλυαρία και απόσπαση προσοχής που έχει αυτή η πυκνή πραγματικότητα έχουμε ξεχάσει τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ. Έχουμε ξεχάσει τον σκοπό μας. Είμαστε παγιδευμένοι στη μαζική κατασκευασμένη συναινετική πραγματικότητα. 

Έχουμε χάσει επαφή με την αυθεντικότητα μας, την εσωτερική σπίθα που μας οδηγεί προς την ευτυχία μας και την αυτοπραγμάτωση. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε ως πνευματικά όντα που ενσωματώνονται σε μια φυσική μορφή για λίγο και εντάσσονται σε ένα αγαπητό σύμπαν. 

6. Έχουμε ξεχάσει ότι τα πάντα είναι αγάπη: 
Αυτό είναι ίσως το βαθύτερο μυστήριο όλων που πολλοί λίγοι έχουν κατανοήσει. Αυτή η αλήθεια όμως είναι κρυμμένη κάπου βαθιά μέσα μας. Το ξέραμε κάποια στιγμή, αλλά έχουν χάσει την επαφή. Έχουμε ξεχάσει ότι τα πάντα είναι τελικά ενέργεια και συνειδητότητα και ότι η αγάπη είναι ο βασικός ιστός της ύπαρξης που διατρέχει όλη την ενέργεια και όλη την συνειδητότητα. 

7. Ξεχάσαμε να συγχωρούμε: 
Με το να πιστέψουμε ότι είμαστε χωριστοί και αποσυνδεμένοι από τους άλλους ανθρώπους και την φύση, ξεχάσαμε να συγχωρούμε. Η βαθύτερη έννοια της συγχώρεσης είναι η πράξη της ενθύμησης ότι είμαστε ένα με όλους και με όλα και ότι δεν υπάρχει κανένα θύμα ή θύτης. Είμαστε όλοι μαζί και κινούμαστε όλοι μαζί πάνω σε ένα δυναμικό δίκτυο που αποκαλούμε ζωή. 

8. Ξεχάσαμε να είμαστε ελεύθεροι: 
Υπενθυμίστε στον εαυτό σας κάθε μέρα αυτό: Έχουμε δημιουργηθεί για να είμαστε ελεύθεροι. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια «πραγματικότητα», όπου η ελευθερία είναι μόνο μια έννοια. Ήμαστε περικυκλωμένοι με τα δεσμά του φόβου, παρανοήσεων, λανθασμένων ιδεολογιών και του υλικού οφέλους. 

Υπακούμε στους κανόνες και στους νόμους που θεσπίστηκαν προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των λίγων. Μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε ελεύθεροι να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς φόβο ή ενοχή. 

9. Έχουμε ξεχάσει την αληθινή μας δύναμη: 
Ζώντας μέσα στο φόβο, ξεχάσαμε πόσο ισχυροί είμαστε. Έχουμε ξεχάσει την τεράστια δύναμη της θέλησης και της πρόθεσής μας να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας. Είμαστε υπνοβάτες που ακολουθούμε πινακίδες όπως τα ρομπότ. 

10. Έχουμε ξεχάσει τα μαθήματά μας από την ιστορία: 
Αν υπάρχει κάτι που η ιστορία μπορεί να μας διδάξει είναι το πόσο γρήγορα μπορούμε να ξεχάσουμε τα μαθήματα που πήραμε. Ξανά και ξανά επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, κολλημένοι στα ίδια μοτίβα της απληστίας και της αυτοκαταστροφής. 

Δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε ατομικά για τα λάθη που έκανε η ανθρωπότητα στο παρελθόν, αλλά είμαστε υπεύθυνοι ως άτομα να θυμηθούμε τα λάθη του παρελθόντος και να μην τα επαναλάβουμε. 

11. Ξεχάσαμε να είμαστε απλοί: 
Η ανθρώπινη ζωή έγινε πιο σύνθετη και περίπλοκη. Έχουμε παρασυρθεί από την λάμψη του “πολύ” και όχι από την δύναμη του “λίγο”. Ξεχάσαμε πώς να είμαστε απλοί και ξεχάσαμε επίσης το νόημα της απλότητας. Η ζωή είναι πραγματικά απλή. Απλότητα σημαίνει την απόρριψη όλων των πραγμάτων και ιδεών που εμποδίζουν την θέα προς τον σκοπό της ζωής μας. 

12. Έχουμε ξεχάσει να εμπιστευόμαστε, να πιστεύουμε και να αναρωτιόμαστε: 
Χάσαμε την γοητεία μας για τον κόσμο. Ξεχάσαμε να θαυμάζουμε το θαύμα της ζωής. Δεν στεκόμαστε με δέος στο μεγαλείο της πια. Ο σκεπτικισμός μας και η κυνική μας άποψη για τον κόσμο μας έκανε να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στον εαυτό μας και στην μαγεία του σύμπαντος. 

Έχουμε ξεχάσει πώς να πιστεύουμε. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία από όλα. Αποδυναμώθηκε το πνεύμα μας και φτώχυνε η ψυχή μας. 




Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου

Τι σας ζητάει το άτομο με άνοια όταν λέει «Θέλω να πάω στο σπίτι μου»...!!!!

″Θέλω να πάω στο σπίτι μου” : ένα συχνό και, φαινομενικά σαφές αίτημα των ανθρώπων με άνοια που, δικαίως, αφήνει τους φροντιστές τους πληγωμένους και ανήμπορους να αντιδράσουν. Πώς να καθησυχάσεις έναν άνθρωπο που δεν αναγνωρίζει το ίδιο του το σπίτι; Η απάντηση βρίσκεται σε όλα αυτά που το αγαπημένο σας πρόσωπο θέλει να σας πει, αλλά δεν μπορεί.

Τι σημαίνει η φράση ”Θέλω να πάω στο σπίτι μου”;

Όταν ένας άνθρωπος με άνοια ζητά επίμονα να πάει στο σπίτι του, αυτό που στην πραγματικότητα σας λέει είναι ότι, για κάποιο λόγο, τη δεδομένη στιγμή αισθάνεται άβολα. Δεν είναι σε θέση να σας περιγράψει τι ακριβώς φταίει, όμως υπάρχει μία πραγματική και απόλυτα λογική αιτία που του δημιουργεί μία δυσάρεστη αίσθηση. Η φράση ″Θέλω να πάω στο σπίτι μου” μπορεί να σημαίνει:

· ″Πεινάω” ή ″Διψάω”

· ″Θέλω να πάω στην τουαλέτα”

· ″Ζεσταίνομαι” ή ”Κρυώνω”

· ″Νυστάζω”

· ″Πονάω”

· ″Κουράστηκα”

· ″Με ενοχλεί ο θόρυβος / ο πολύς κόσμος”

· ″Βαριέμαι”

·″Φοβάμαι”, ”Ντρέπομαι”, ”Είμαι στενοχωρημένος / θυμωμένος”

· ″Χρειάζομαι μια αγκαλιά”

Ποιο είναι το σπίτι στο οποίο θέλει να πάει ο άνθρωπος με άνοια;

Ζητώντας να πάει στο σπίτι του, ο άνθρωπος με άνοια εκφράζει την ανάγκη να βρεθεί κάπου όπου θα νιώσει ηρεμία, ασφάλεια, αποδοχή και αγάπη. Και ποιο άλλο μέρος μπορεί να μας προσφέρει αυτά τα συναισθήματα, εκτός από το ίδιο μας το σπίτι; Το αίτημά του, λοιπόν, είναι καθόλα λογικό. Το μόνο ”παράλογο” είναι ότι το σπίτι που αναζητά, δεν υπάρχει: είναι το σπίτι όπου μεγάλωσε.

Και μάλιστα, αυτό που ψάχνει, δεν είναι το κτίσμα. Ο άνθρωπος με άνοια που θέλει να πάει στο σπίτι του, ζητά απεγνωσμένα τους ανθρώπους που ζούσαν μέσα σε αυτό και κυρίως, τη μητέρα που η αγκαλιά της είναι βάλσαμο, παρηγοριά και πηγή άνευ όρων αγάπης. Και δυστυχώς, ό,τι και να κάνετε, αυτό δεν μπορείτε να του το προσφέρετε.

Πώς να καθησυχάσετε τον άνθρωπο με άνοια, βήμα – βήμα

1. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Φροντίστε τόσο ο τόνος της φωνής σας, όσο και οι κινήσεις σας να αποπνέουν ηρεμία. Τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι δεκτικό, χρησιμοποιήστε το άγγιγμα ως μέσο παρηγοριάς και εκδήλωσης τρυφερότητας: ακουμπήστε, αγκαλιάστε, χαϊδέψτε.

2. Μην προσπαθήσετε να τον επαναφέρετε στην πραγματικότητα με λογικά επιχειρήματα. Φράσεις όπως ″Μα αυτό είναι το σπίτι σου!” δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Θυμηθείτε: το άτομο με άνοια δεν προσπαθεί να σας κοροϊδέψει, να σας εκνευρίσει ή να δοκιμάσει τις αντοχές σας: όντως πιστεύει ότι ο χώρος όπου βρίσκεται δεν είναι το σπίτι του.

3. Αποδεχτείτε το αίτημα του ως λογικό. Πείτε ″Εντάξει, θα πάμε στο σπίτι σου σε λίγο” ή ″Σύμφωνοι, μόλις τελειώσω τις δουλειές μου θα πάμε μαζί στο σπίτι”.Αυτή η αντίδραση είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική για το άτομο με άνοια γιατί έτσι αισθάνεται ότι του δίνετε σημασία, σέβεστε αυτό που σας λέει και είστε εκεί για να το βοηθήσετε.

4. Στρέψτε την προσοχή του σε κάτι άλλο. Αφού συμφωνήσετε ότι θα πάτε στο σπίτι, στη συνέχεια στρέψτε την προσοχή του σε κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή (”Μέχρι να φύγουμε, έλα να δούμε από το παράθυρο τι καιρό έχει έξω. Κοίτα τι ωραία λιακάδα!”). Χρησιμοποιήστε το ερέθισμα ως αφορμή για να ξεκινήσετε μία συζήτηση.

Εναλλακτικά, ενθαρρύνετέ τον να ασχοληθεί με μία ευχάριστη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να του προσφέρετε το αγαπημένο του σνακ, να δείτε μαζί άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες ή να ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο ξέρετε ότι τον χαλαρώνει και τον ευχαριστεί.

5. Ψάξτε να βρείτε τι φταίει. Αφού ο άνθρωπός σας ηρεμήσει, αναρωτηθείτε τι ήταν αυτό που τον έκανε να νιώσει άβολα. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, υπάρχει πάντα μία λογική αιτία που κάνει το άτομο με άνοια να ζητά επίμονα τη θαλπωρή και την ηρεμία του σπιτιού του. Όταν εντοπίσετε τι έφταιξε, προνοήστε ώστε να μην ξανασυμβεί.

6. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο εξακολουθεί να ζητά να πάει στο σπίτι του, αρχίστε να ετοιμάζεστε για να βγείτε. Μπορείτε για παράδειγμα να πείτε ″Εντάξει, πάμε στο σπίτι σου. Έλα μαζί μου να διαλέξεις τι θα φορέσεις”. 

Θα διαπιστώσετε ότι, πολλές φορές, η διαδικασία της προετοιμασίας είναι από μόνη της αρκετή για να ηρεμήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο – είναι μία επιβεβαίωση ότι θέλετε πράγματι να το βοηθήσετε. Στην πορεία, δοκιμάστε ξανά να στρέψετε το ενδιαφέρον του σε κάτι άλλο.

Ή μπορείτε να ετοιμαστείτε και να βγείτε μία βόλτα με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο, διαβεβαιώνοντας ότι πηγαίνετε στο σπίτι του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, βοηθήστε τον άνθρωπο με άνοια να ξεχαστεί, προτείνοντας μια δραστηριότητα που απολαμβάνει : καφέ στην πλατεία, μία στάση στο ανθοπωλείο, μια επίσκεψη στα εγγόνια.




7 τρόποι για να έλξουμε θετική “μαγική” ενέργεια στη ζωή μας...!!!!

Ο κόσμος μας δονείται με ενέργεια, με συχνότητες διαφορετικών συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών, με απλά λόγια και με μεγάλες συζητήσεις, με εικόνες και με πολλούς τρόπους επικοινωνίας. 

Η πραγματικότητα κάθε ατόμου είναι διαφορετική κι όμως όλοι ζούμε, αναπνέουμε και κυρίως «παίζουμε» με τους ίδιους κανόνες. Ωστόσο, κάποιοι από εμάς δυσκολεύονται να συνδεθούν με τις συχνότητες πους μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά για τον εαυτό μας και για τον κόσμο που ζούμε. 

Έχουμε δει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε την αρνητική ενέργεια και τρόπους για καθαρίσουμε την αρνητικότητα αλλά είναι εξίσου σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους για να γεμίσουμε το «κενό» με θετική ενέργεια και να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο. 

7 τρόποι για να έλξουμε θετική “μαγική” ενέργεια στη ζωή μας 

Ας δούμε πως μπορούμε να ελκύσουμε θετική ενέργεια στη ζωή μας και να ζήσουμε μια θετική μαγική ζωή που μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να εμφανίσουμε τα καλύτερα μέρη του εαυτού μας: 

Εστιάστε στο άτομο που θέλετε να γίνετε 
Είτε το πιστεύετε είτε όχι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να φέρετε θετική ενέργεια στη ζωή σας είναι να αλλάξετε τον τρέχων τρόπο σκέψης σας. 

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εντοπίσετε τις ιδιότητες του ατόμου που θέλετε να γίνετε και να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε έτσι. Πολλές φορές, όλοι εμείς που ζούμε στην ανθρώπινη σφαίρα, κάνουμε σχέδια και έχουμε ιδέες για το μέλλον αλλά ποτέ δεν τις εφαρμόζουμε στο παρόν. 

Για παράδειγμα, πάντα ήθελα να γίνω ένα πιο ευγνώμων άτομο γιατί συνειδητοποιώ πως με την έκφραση ευγνωμοσύνης νιώθω μια ενέργεια εκπλήρωσης, μια ευγένεια που με ανεβάζει και με κάνει να αισθανθώ πως έχω αρκετά. Και με αυτό το αίσθημα στην καρδιά μου νιώθω ασφαλής. Αλλά πάντα παρατηρώ πως ξεχνώ να το κάνω. 

Οπότε το κόλπο είναι, να εφαρμόσω αυτή την ιδιότητα, να σταματήσω να τεμπελιάζω, να πάρω ένα τετράδιο και να γράψω για ποιο λόγο και για ποιο άτομο νιώθω ευγνωμοσύνη. Την στιγμή που θα το κάνετε, ενδυναμώνετε τον εαυτό σας, ελκύετε αυτή την ενέργεια και τότε κάτι συμβαίνει. 

Μάθετε να ελκύετε θετική ενέργεια κάθε μέρα 
Ας είμαστε ξεκάθαροι, η αλλαγή δεν συμβαίνει εύκολα ή τουλάχιστον είναι διαφορετική για τον καθένα. Όπως με μια συνήθεια που χρειαζόμαστε χρόνο για να σταματήσουμε αυτό που κάνουμε λάθος, θέλει σχεδιασμό για να προσθέσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα την αλλαγή και απαιτεί αποφασιστικότητα για να τη διατηρήσουμε σε καθημερινή βάση. 

Για να μην πω πολλά, η αλλαγή δεν είναι για τους τεμπέληδες. Αντιθέτως, απαιτεί δράση αρχίζοντας να προσελκύετε θετική ενέργεια μέσω του διαλογισμού, του οραματισμού, της προσευχής, της συμπεριφοράς και της ψυχολογικής αλλαγής, πιστέψτε με ότι η αλλαγή θα συμβεί, αλλά πρέπει να αξιοποιήσετε κάθε μέρα. 

Με την καθημερινή εφαρμογή, αυτή η αλλαγή θα γίνει εσείς, με τον ίδιο τρόπο που ξεκινάτε μια δίαιτα και γίνεστε πιο αδύνατοι μέρα με τη μέρα. Όλα μπορούν να συμβούν, έχετε και την πόρτα και το κλειδί. 

Γίνετε αυτό που θαυμάζετε 
Τις περισσότερες φορές βρίσκουμε εύκολο το να θαυμάσουμε ένα άτομο, βλέπουμε σε αυτό ιδιότητες που τις νομίζουμε καταπληκτικές, κι όμως αποτυγχάνουμε να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι ιδιότητες που έχουμε και μας κάνουν μοναδικούς, ξεχωριστούς και τόσο εκπληκτικούς! 

Μια απλή άσκηση που μου έμαθε ένας Σαμάνος φίλος είναι να γράψετε σε ένα χαρτί 5-10 ανθρώπους (είτε διάσημους είτε όχι) που θαυμάζετε. Πάρτε το χρόνο σας και σκεφτείτε ποιος θα είναι ο πρώτος. 

Αφού τελειώσετε με την σελίδα, γράψτε σε διαφορετικό χαρτί τους λόγους για τους οποίους τους βρίσκετε τόσο ξεχωριστούς. Διαβάστε φωναχτά τους λόγους για τους οποίους θαυμάζετε αυτούς τους ανθρώπους. 

Η ερμηνεία και το μάθημα αυτής της άσκησης είναι πως τις ιδιότητες που θαυμάζετε στους άλλους τις έχετε ήδη μέσα σας. Υπάρχουν πτυχές του εαυτού σας που έχουν παραμεληθεί αλλά μόλις τις δώσετε προσοχή και τις φροντίσετε θα μεγαλώσουν και μαζί τους θα μεγαλώσετε κι εσείς. Αυτή είναι η σαμανική άσκηση για την μέρα που υπόσχεται να ανεβάσει την ψυχολογία σας και να σας ενδυναμώσει για να γίνετε αυτό το εκπληκτικό άτομο που θέλετε. 

Εξετάστε τη ζωή σας – δεν αξίζει να ζείτε μια ανεξέταστη ζωή 
Θέλετε να φέρετε θετικότητα στη ζωή σας; Τότε είναι καιρός να εξετάσετε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας. Όπως περιέγραψα πριν, η ζωή είναι μια καμπύλη μάθησης και είτε το πιστεύετε είτε όχι όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας ή γύρω μας. 

Την στιγμή που θα κατανοήσουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, αυτά που κάνουμε σωστά, αυτά που μπορούμε να αλλάξουμε, αυτά που μπορούμε να αφήσουμε, μια αλλαγή συμβαίνει ξανά, απλώς λόγω αυτής της συνειδητοποίησης. Επιλέγουμε το ποιοι θέλουμε να είμαστε. Η αληθινή ερώτηση είναι το κάνουμε αυτό περισσότερο συνειδητά ή ασυνείδητα; 

Κοιτώντας τις ζωές μας, τις όμορφες, τις χαρούμενες, τις αστείες, τις επίπονες και τις μίζερες, μαθαίνουμε από αυτές τις εμπειρίες, αναλύουμε τι συνέβη, τι αποφάσεις και πράξεις κάναμε και τι μας έφερε σε αυτό το σημείο της ζωής μας. 

Σε αυτή τη φάση, κερδίζουμε δύναμη, τη δύναμη του ελέους και της συγχώρεσης, τη δύναμη να αποκτούμε σοφία από τα λάθη μας και την τεράστια δύναμη να δημιουργήσουμε αλλαγές μόνο αναφέροντας μερικές. Όλοι εσείς είστε η δύναμη της Σοφίας, απλώς βρείτε το κουράγιο να την βρείτε στον εαυτό σας. 

Αναλάβετε την ευθύνη των υποχρεώσεων σας 
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένου και της επιθυμίας μας να ελκύσουμε θετική ενέργεια και αλλαγή, δείχνουμε ωριμότητα. Δείχνουμε στον εαυτό μας, στους άλλους, στο Σύμπαν-Κόσμο-Θεό (όπως το ονομάζετε) πως αυτή η επιθυμία για να νιώσετε και να γίνετε καλύτεροι δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά αντιθέτως πως είστε πρόθυμοι να κάνετε ένα ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία που συνεπάγεται με λάθη. 

Τελικά αναγνωρίζουμε πως ότι και αν περνάμε τώρα είναι επιλογή μας και πως τα οφέλη ξεπερνούν τα εμπόδια και πως η ενέργεια που επενδύουμε είναι για έναν στόχο που αξίζει τον κόπο. 

Ζητήστε βοήθεια 
Αυτό είναι το πρώτο λάθος που κάνουμε το 99% του καιρού μας. Ποτέ δεν ζητάμε βοήθεια. Αυτό γίνεται είτε επειδή νομίζουμε πως είμαστε μόνοι μας, ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει και να μας ακούσει ή απλώς επειδή πιστεύουμε πως αν αποτύχουμε πρέπει να κατηγορήσουμε μόνο τον εαυτό μας. 

Ένα πράγμα που έμαθα και ακόμα μαθαίνω- με τον δύσκολο τρόπο – είναι πως όλες οι Ανώτερες Πνευματικές Δυνάμεις θέλουν να πετύχουμε. Το μόνο άτομο που μπορεί να μας κάνει να αποτύχουμε είναι ο εαυτός μας, και τη στιγμή που φοβόμαστε ή που σκεφτόμαστε αυτή τη πιθανότητα τρέφουμε αυτόν τον φόβο με την ενέργεια μας και τον εκδηλώνουμε. 

Οπότε η συμβουλή μου είναι να σταματήσετε να φοβάστε και να έχετε την αυτοπεποίθηση πως το Σύμπαν και όλοι οι Φύλακες σας θέλουν να πετύχετε, να είστε χαρούμενοι και να ολοκληρωθείτε. Το δεύτερο μάθημα που έμαθα είναι πως η ανθρώπινη συνείδηση μας, το μυαλό μας δεν μπορεί τον περισσότερο καιρό να αντιληφθεί πράγματα με πολύ πανοραμικό τρόπο. 

Εστιάζουμε στο καθημερινό, σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, αποτυγχάνουμε να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στραφούμε στους Πνευματικούς Οδηγούς μας για βοήθεια. 

Πιστέψτε με τα οφέλη είναι πολλά. Πως θα το κάνετε αυτό; Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Η προσευχή και τα μάγια είναι δύο από αυτούς, αλλά αν θέλετε έναν πιο εύκολο, απλώς μιλήστε τους ή γράψτε τους ένα γράμμα. 

Εμπιστευθείτε με θα απαντήσουν. Βασικά, θα βάλουν όλη την ενέργεια τους για να σας βοηθήσουν επειδή συνειδητοποιούν πως η Ευτυχία σας είναι και δική τους, και αυτό πραγματικά είναι Σοφία. 

Συνδεθείτε με το περιβάλλον 
Το περιβάλλον μας έχει χτιστεί για να είναι αρμονικό, για να ζούμε με ισορροπία και ο Κόσμος χαίρεται να μοιράζεται αυτή την ισορροπία μαζί μας. Πάτε μια βόλτα στη φύση, στο πάρκο, ξαπλώστε δίπλα στην θάλασσα ή δίπλα σε ένα ρεύμα νερού. Συνδεθείτε με αυτή την ενέργεια που μας περιβάλλει- Γιατί; Επειδή όλη αυτή η ενέργεια είναι «θετική» ενέργεια που μπορεί να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας. 

Ζούμε με πολύ άγχος, μερικοί το έκαναν πραγματικότητα. Λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν είναι ώρα για αλλαγή. Για να συμβεί, συνδεθείτε με το ποιοι πραγματικά είστε και με την αρμονία του περιβάλλοντος. Μάθετε από αυτή τη σύνδεση και πιστέψτε με, θα συμβούν θαύματα. 




Μάγεια Τ. – awakengr.com

Όταν “συντονίζεσαι” με κάτι, το προκαλείς να συμβεί...!!!!

Στην αιχμή της επιστήμης και της τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική εξελίσσονται συνεχώς λόγω των κβαντικών υπολογιστών. 

Όταν η ικανότητα του τεχνικού υπολογιστή αρχίσει να συναγωνίζεται την ικανότητα μας να σκεφτόμαστε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες ως άνθρωποι, τότε θα φτάσουμε σε μια ιδιαιτερότητα και μια υπέρ-νοημοσύνη που θα προκαλέσουν στην κοινωνία ανεξέλεγκτη τεχνολογική ανάπτυξη. 

Ενώ πρόκειται να έρθει στο κοντινό μέλλον, μαθαίνουμε επίσης ότι αυτή η κβαντική δημιουργική δύναμη βρίσκεται ήδη στο παιχνίδι μέσω της αλληλεπίδρασης της ανθρώπινης συνείδησης και του υλικού κόσμου. 

Στις αρχές του 1990, το περίφημο πείραμα των δύο σχισμών* απέδειξε ότι τα υλικά αντικείμενα μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την σύνθεση τους. 

Με άλλα λόγια, ο κόσμος γύρω μας δημιουργείται κάθε στιγμή και οι προσδοκίες μας για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος είναι αυτές που τον διαμορφώνουν. 

Για να αλλάξει η μορφή του ή η πορεία του, πρέπει να κατευθύνουμε την συγκέντρωση του μυαλού μας για να οραματιστούμε και να νιώσουμε κάτι διαφορετικό για τον εαυτό μας, και με τον καιρό και την επανάληψη, αυτή η πραγματικότητα τελικά θα διαμορφωθεί. 

Το συναίσθημα είναι το κλειδί. 

Είναι κάτι που κάνουμε όλη την ώρα. Το καλύτερο παράδειγμα πιθανώς είναι το ανθρώπινο σώμα, που με κάποια μέτρα μπορεί να θεωρηθεί μια προβολή της ανθρώπινης συνείδησης. Το βλέπουμε παντού. 

Για παράδειγμα, απλώς κοιτάξτε το σώμα τον άλλων ανθρώπων και σκεφτείτε την υγεία τους. Θα μπορέσετε να καταλάβετε το πώς περίπου σκέφτονται και τι πιστεύουν στην καθημερινότητα τους. 

Το καλύτερο παράδειγμα είναι κάποιος με ακτινοβόλα υγεία, πολλή ενέργεια και έντονη ζωτικότητα. Αυτό το άτομο δεν είναι έτσι κατά τύχη. Τα μοτίβα σκέψεων του μυαλού του υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι το σώμα του μπορεί να είναι υγιέστατο. 

Αυτό, με τη σειρά του, υποστηρίζει τις συνήθειες που δημιουργούν τέτοια ευημερία. Αυτό το άτομο έχει σαφή σκέψη για την υγεία και το σώμα και το αποτέλεσμα είναι ο ίδιος ο σωματότυπος. Σκόπιμα αισθάνεται το πώς θέλει να αισθάνεται. 

Από την άλλη, ένα άτομο που είναι παχύσαρκο ή που το σώμα του έχει επηρεαστεί από μια ασθένεια πιθανώς έχει μοτίβα σκέψεων και πεποιθήσεις για την υγεία που υποστηρίζουν μια κακή υγεία. 

Πιστεύει ότι ποτέ δεν θα απαλλαχθεί από την ασθένεια ή ότι ποτέ δεν θα έχει το ιδανικό βάρος, έτσι οι σκέψεις του ενισχύουν τις συνήθειες που επιδεινώνουν την υγεία. Μέσα στο μυαλό αυτού του ατόμου, κυριαρχεί το χάος, η σύγχυση, ο φόβος, η απέχθεια και άλλα μοτίβα που δημιουργούν ασθένειες. 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα όμως, αν αναλογιστούμε τις πιθανότητες που ξετυλίγονται στην σφαίρα της κβαντικής φυσικής και της τεχνολογίας της υπέρ-νοημοσύνης. Αρχίζουμε να έχουμε μια σαφή ιδέα για το τι πραγματικά είναι το κβαντικό πεδίο και τι μπορεί να κάνει. Εμφανίζεται να μας περιμένει να αλληλεπιδράσουμε μαζί του. 

«Ο κβαντικός κόσμος μας περιμένει να πάρουμε μια απόφαση έτσι ώστε να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Γι αυτό οι φυσικοί που τον μελετούν αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες στην εξήγηση και στον ορισμό του κβαντικού κόσμου. Είμαστε πραγματικά, με κάθε έννοια της λέξης οι κυρίαρχοι της δημιουργίας επειδή αποφασίζουμε τι θα εκδηλωθεί και τι θα διαμορφωθεί. 

Το θέμα είναι, ότι το κβαντικό επίπεδο της πραγματικότητας δεν είναι μια τοπική και ασήμαντη πτυχή της δημιουργίας. Υπάρχει παντού γύρω μας και είναι το πιο θεμελιώδες επίπεδο της δημιουργίας, εκτός από το ίδιο το ενοποιημένο επίπεδο. 

Το πεδίο της ανθρώπινης ενέργειας αλληλεπιδρά και επηρεάζει το κβαντικό πεδίο συνέχεια παντού γύρω μας και η ενέργεια των πεποιθήσεων μας και οι προθέσεις μας εισέρχονται στο ενεργειακό πεδίο επειδή ορίζονται από την ενέργεια των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.» – Brandon West 

Τελικές σκέψεις 

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας τρελός τρόπος αντίληψης του κόσμου αλλά υπάρχει μια τεράστια πρακτικότητα σε αυτή την οπτική για την βελτίωση της ζωής, της υγείας, των σχέσεων και της συνολικής ευτυχίας σας. 

Το συμπέρασμα εδώ είναι ότι πρέπει να αναλάβετε τον έλεγχο του μυαλού σας και να φυτέψετε σκέψεις που υποστηρίζουν την προβολή ενός υγιούς σώματος και ζωής. Όπως παρατηρεί και ο Δρ Τζο Ντισπένζα, θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε και μετά να συγκεντρωθείτε στο να δημιουργήσετε αυτή την πραγματικότητα. 

«Όποιο και αν είναι το όραμα σας, πρέπει να είστε ακριβώς τόσο παθιασμένοι για να επενδύσετε την προσοχή και την ενέργεια σας σε αυτό το μέλλον ξανά και ξανά, μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα στην ζωή σας.» – Τζο Ντισπένζα 

* Το πείραμα των δύο σχισμών κβαντική φυσική


Λίγο πριν πεθάνεις…!!!!

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών. Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν πεθάνω». Το καλύτερο είναι ότι χαμογελούσε όταν το ‘λεγε. Γνήσια, όχι μ’ αυτό το χαμόγελο-μορφασμό-κάλυμμα τρόμου. 

Ο παππούς μου χώρισε από τη γιαγιά μου όταν ήταν 75 χρονών. Όχι γιατί βρήκε γκόμενα αυτός. Όχι επειδή βρήκε γκόμενο η γιαγιά. Χώρισε γιατί δεν ήθελε να πηγαίνει εκδρομές σε μοναστήρια μαζί της. 

Σιχαινόταν επίσης τις φίλες της, που αφού γλεντοκόπησαν με συζύγους και εραστές στις Μυκόνους και τα Καζίνα της Ευρώπης, αποφάσισαν να κάνουν πλέον Πάσχα στον πανάγιο τάφο μόνο και μόνο γιατί φοβήθηκαν ότι έχουν πάρει την άγουσα για τον δικό τους τον τάφο. 

«Αυτές παιδί μου είναι συνηθισμένες να τα ρυθμίζουν όλα ζητώντας ρουσφέτια από τους βουλευτάδες τους», 

μου είπε τότε. 

«Ε, δεν μπορώ να τις βλέπω να μετατρέπουν και το θεό σε βουλευτή. Ανάβουν κεριά, κάνουν τάματα, φτιάχνουν φανουρόψωμα, φιλάνε οστά και κάρες αγίων, γιατί αυτή τη φορά είναι γιγάντιο το ρουσφέτι: ρετιρέ στον παράδεισο. Καλύτερα μόνος μου.» 

Και πράγματι. Έζησε άλλα 20 χρόνια καλύτερα μόνος του. Ο θεός του έδωσε υγεία – ίσως επειδή δεν το ζήτησε φιλώντας στα ξεκούδουνα την κάρα του Αγίου Μηνά. Επισκεύασε και αποσύρθηκε στο σπίτι της μάνας του σ’ ένα χωριό με δέκα σπίτια κάπου στη νότια Πίνδο. 

Το πρωί έκανε μια μεγάλη βόλτα στο βουνό και μετά διάβαζε, έφτιαχνε το φαγάκι του και έπαιρνε ένα υπνάκι. Το απόγευμα πήγαινε στο καφενείο-μπακάλικο-ταβέρνα-πρόχειρο ιατρείο και συναντούσε τους άλλους 16 κατοίκους του χωριού. 

Έπιναν το κρασάκι που έφερνε αυτός (είχε τρελές προμήθειες σαββατιανού που ήταν η αδυναμία του), έτρωγαν ομελέτα με αυγά απ’ το κοτέτσι της κυρά Μάγδας και μανιτάρια που μαζεύει ο ανιψιός του Θωμά. Μετά το τρίτο ποτηράκι παίζανε μπιρίμπα ή τάβλι. 

Όταν ο παππούς ήταν στα μεγάλα κέφια του τους εξηγούσε τους νόμους που διέπουν τον κόσμο μετά παραδειγμάτων. Η αντοχή των υλικών λ.χ. εξηγήθηκε με το διαζύγιό του. 

«Μαλώνεις, μαλώνεις για χρόνια και νομίζεις ότι δεν πειράζει. Τα βρίσκεις και συνεχίζεις. Όμως η σχέση έχει κουραστεί. Και όταν μια μέρα ξαφνικά χωρίζεις, απορείς αφού δεν έγινε τίποτα σπουδαίο. Αλλά δεν χρειάζεται να γίνει ένα σπουδαίο. 

Η καταπόνηση για χρόνια κάποια στιγμή θα φέρει το σπάσιμο. Έτσι και το πανί που το βλέπει ο ήλιος καθημερινά κάποια στιγμή ξαφνικά θα διαλυθεί». 

Μετά γυρνούσε σπίτι του, διάβαζε λίγο ακόμα και πήγαινε για ύπνο. Ήταν ήρεμος κι ευτυχισμένος. Η μόνη με την οποία μιλούσε στην οικογένεια ήμουν εγώ. Χτες με ειδοποίησε η κυρά Μάγδα ότι δεν είναι καλά. 

Πέταξα κι έφτασα δίπλα του σε μισή μέρα. Όταν μπήκα σπίτι του τον βρήκα στο κρεβάτι χάλια αλλά με καθαρές ριγέ μπυτζάμες, τριζάτα σεντόνια, μια κούπα χαμομήλι και ένα βιβλίο στο χέρι. Χαμογέλασε με όλο του το μούτρο όταν με είδε. Και μετά με μάλωσε που άφησα τις δουλειές μου και ήρθα. 

-Τι κάνεις παππού; τον ρώτησα προσπαθώντας να κρύψω άτσαλα την αγωνία μου. 

-Προσπαθώ να καταλάβω ποιες από τις 8 άγνωστες διαστάσεις του σύμπαντος είναι η πιο ωραία για να μετεγκατασταθώ, μου είπε και ανέμισε το βιβλίο. Το πήρα στα χέρια μου. Ήταν ένα βιβλίο που ανέλυε τη θεωρία των υπερχορδών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οποίας υπάρχουν, όπως μου εξήγησε, παράλληλα σύμπαντα αόρατα για μας που ζούμε στις τρεις διαστάσεις. 

-Σοβαρά τώρα παππού, λες να αληθεύει αυτό; Λες να είμαστε κλεισμένοι σε μια γυάλα σαν ψάρια και να νομίζουμε ότι αυτό είναι όλο, ενώ έξω είναι το σπίτι, η πόλη, ο κόσμος, ο γαλαξίας; Λες να είμαστε κοντόφθαλμοι σαν χρυσόψαρα; 

-Θα σου πω σε λίγο μετά λόγου γνώσεως, μου είπε και γέλασε περιπαικτικά. Με ξέρεις εμένα τι ψαχτήρι είμαι. Θα βρω τρόπο, θα βρω ταχυδρόμο με άδεια κυκλοφορίας μεταξύ συμπάντων και θα σε ειδοποιήσω. Υπόσχεση! 

Σκάσαμε στα γέλια και αγκαλιαστήκαμε. Το βράδυ πέθανε ήσυχα στον ύπνο του. Και ξαφνικά κατάλαβα τι θα πει ακριβώς «θανάτω θάνατον πατήσας» και τον ζήλεψα. 

Καλό ταξίδι παππού. Θα' χω το νου μου για τον ταχυδρόμο σου… 

Το κορίτσι του διπλανού portal 




Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Προσευχή – Δέηση Αγίων Αναργύρων...!!!!

Αυτή η προσευχή/ δέηση μου δόθηκε από τους Άγιους Ανάργυρους και τον Ιησού Χριστό. 

Η δύναμή της είναι ένα μεγαλείο. 
Πώς την κάνουμε χρήση ? Τις δύο πρώτες δεήσεις – ευχές προς τον Ιησού, κρατάμε ένα κομποσκοίνι και κάθε κόμπο λέμε το συγχώρεσε με συνέχεια μέχρι να τελειώσουμε το κομποσκοίνι και ύστερα λέμε το Ελέησον με, με τον ίδιο τρόπο. 

Ύστερα περνάμε στην προσευχή που είτε την διαβάζουμε για μας, είτε για κάποιον δικό μας άνθρωπο. 

Ποιος είναι ο ρόλος της ευχής με το συγχώρεσε με και γιατί να τη λέμε ? 

Όπως όταν επιστρέφουμε το μεσημέρι στο σπίτι μας από τη δουλειά μας για να καθίσουμε να φάμε θα πλύνουμε τα χέρια μας και αναλόγως την εργασία μας θα αλλάξουμε και ρούχα, να φορέσουμε καθαρά για την ώρα του φαγητού. 

Το ίδιο ακριβώς κάνει και η ευχή με το συγχώρεσε με, μας προετοιμάζει, μας καθαρίζει για να μπορέσουμε ύστερα να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Την ευχή την λέμε αργά, αργά για να περνάει μέσα στο υποσυνείδητό μας και να κάνει τον καθαρισμό στο σώμα μας.
Ύστερα «στρώνουμε» το τραπέζι μας, όπως κάνουμε δηλαδή στο φαγητό μας, θα στρώσουμε το τραπεζομάντηλο, θα βάλουμε τα μαχαιροπήρουνα κλπ, έτσι θα κάνουμε την ευχή Ελέησον με. Η οποία είναι ακριβώς αυτό, «στρώνουμε» το τραπέζι μας για να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το γεύμα μας. 

Εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος είναι η επίκληση που κάνουμε, δηλαδή το σερβίρισμα του φαγητού. Και ύστερα καθόμαστε να «φάμε», δηλαδή διαβάζουμε την υπόλοιπη προσευχή. 

Η προσευχή είναι γραμμένη ταυτόχρονα και σε πρώτο πρόσωπο αλλά και σε τρίτο. Μπορεί να διαβαστεί με όποιον τρόπο επιθυμείτε. Αλλά να θυμάστε ότι καλό είναι να «ταΐζουμε» κι εμάς με το γεύμα «προσευχή» το ίδιο αρχοντικά και πλουσιοπάροχα όπως θα ταΐζουμε και τους συνανθρώπους μας. 

Κάθε προσευχή είναι μία ασπίδα προστασίας για μας. Η πίστη μας είναι το «όπλο» μας και η αγάπη η «πανοπλία» μας. Αυτά είναι δοσμένα από τον Πατέρα μας Θεό και όταν εμείς «φοράμε» όλα αυτά τη ζωή μας και τα προβλήματά μας τα αναλαμβάνει όλα Εκείνος. 
Η προσευχή : 

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ 

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ 

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ελέησον με, φώτισόν με ή τον/την δούλον/η σου…...(το όνομα ή ονόματα τρίτων). Δώς μου ή του/της μετάνοια, καθάρισέ μου ή του/της την καρδιά από πάσης θλίψης, από κακής οσμής, ήν ο αντίδικος επότισεν. Δώς μου ή του/της μετάνοια από σκέψεις και επανάγαγέ με ή τον/την στον δρόμο της Ιεροσύνης Σου Δέσποτα. Λύτρωσε και ύψωσε την ψυχή μου ή του/της προς ήρα τους οφθαλμούς Σου. Σε ικετεύω ίνα απαλύνεις κάθε πόνο, πίκρα και δάκρυα καισυγκέρασόν με ή τον/την δούλον/η σου …… εις ευλογίαν,μετάνοια, πραότητα, πίστην ακαταίσχυντονπρος Σε. Και ανέθρεψέ με ή τον/την με την Ανάσταση της ψυχής μου ήτου/της, με γαλήνη προς σε. 
(ψαλμος 29ος) 

2 ΥΨΩΣΩ σε, Κύριε,ὅτι ὑπέλαβές με καὶ οὐκ εὔφρανας τοὺς ἐχθρούς μου ἐπ᾿ἐμέ. 

3 Κύριε ὁΘεός μου, ἐκέκραξα πρὸς σέ, καὶ ἰάσω με· 

4 Κύριε,ἀνήγαγες ἐξ ᾅδουτὴν ψυχήν μου, ἔσωσάς με ἀπὸ τῶν καταβαινόντωνεἰς λάκκον. 

5 ψάλατε τῷ Κυρίῳ,οἱ ὅσιοι αὐτοῦ,καὶ ἐξομολογεῖσθε τῇ μνήμῃ τῆς ἁγιωσύνης αὐτοῦ·

6 ὅτι ὀργὴ ἐντῷ θυμῷ αὐτοῦ,καὶ ζωὴ ἐν τῷ θελήματι αὐτοῦ· τὸ ἑσπέρας αὐλισθήσεται κλαυθμὸς καὶ εἰς τὸπρωΐ ἀγαλλίασις. 

7 ἐγὼ δὲ εἶπα ἐν τῇ εὐθηνίᾳ μου· οὐ μὴ σαλευθῶ εἰς τὸν αἰῶνα. 

8 Κύριε, ἐν τῷ θελήματί σου παρέσχου τῷ κάλλει μου δύναμιν· ἀπέστρεψας δὲ τὸ πρόσωπόν σου καὶ ἐγενήθην τεταραγμένος. 

9 πρὸς σέ, Κύριε,κεκράξομαι, καὶ πρὸς τὸνΘεόν μου δεηθήσομαι. 

10 τίς ὠφέλεια ἐν τῷ αἵματί μου ἐν τῷ καταβαίνειν με εἰς διαφθοράν; μὴ ἐξομολογήσεταί σοι χοῦς ἢ ἀναγγελεῖ τὴν ἀλήθειάν σου; 

11 ἤκουσε Κύριος, καὶ ἠλέησέ με, Κύριος ἐγενήθη βοηθός μου. 

12 ἔστρεψας τὸν κοπετόν μου εἰς χαρὰν ἐμοί, διέῤῥηξας τὸν σάκκον μου καὶ περιέζωσάς με εὐφροσύνην, 

13 ὅπως ἂν ψάλῃ σοι ἡ δόξα μου καὶ οὐ μὴ κατανυγῶ. Κύριε ὁ Θεός μου, εἰς τὸν αἰῶνα ἐξομολογήσομαί σοι. 


Άγιοι Ανάργυροι Θεραπευτές σε σας προσεύχομαι η ταπεινή δούλη ίνα παρακαλέσω όπως εστείλετε όλας τας θεραπευτικάς σας θεραπεύματα για την θεραπεία και την απαλλαγή μου ή του/της δούλου/ης του Θεού…… από κάθε πόνο, πίκρα, θλίψη, σωματική και ψυχική. Γνωρίζω την θεραπευτική σας δύναμη, πιστεύω σε σας και σας καλώ ταπεινά με την ευλογία σας, ίνα ελευθερωθώ ή ελευθερωθεί ο δούλος/η του Θεού….., να λυτρωθώ ή να λυτρωθεί, να θεραπευτώ ή να θεραπευτεί από κάθε πτυχή μολυσμού του σώματος , της ψυχής, από κάθε πάθος, ήν αίτιο για κάθε μου ή του/της πόνο. 

Σείς μπορείτε στο όνομα του Πατρός , του Υιού και του Αγίου Πνεύματος να αποστείλετε την θεραπευτική σας ιατρική να άρη την κάθε βλάβη από εμέ ή από ή τον/την δούλον/η σας…… και έστε θεραπευμένος /η και απαλλαγμένος/η από κάθε πόνο, θλίψη, δυσμορφία, ψυχής τε και σώματος. Εγώ η ταπεινή δούλη του Θεού, ικετεύω σας ίνα εισακουστεί η δέησής μου αυτή εις το όνομά σας, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Aγίου Πνεύματος. ΑΜΗΝ. 
(Κατά Ματθαίον κβ 1-10) 

Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς πάλιν εἶπεν αὐτοῖς ἐν παραβολαῖς λέγων· ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπῳ βασιλεῖ, ὅστις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῷ αὐτοῦ. Καὶ ἀπέστειλε τοὺς δούλους αὐτοῦ καλέσαι τοὺς κεκλημένους εἰς τοὺς γάμους, καὶ οὐκ ἤθελον ἐλθεῖν. 

Πάλιν ἀπέστειλεν ἄλλους δούλους λέγων· εἴπατε τοῖς κεκλημένοις· ἰδοὺ τὸ ἄριστόν μου ἡτοίμασα, οἱ ταῦροί μου καὶ τὰ σιτιστὰ τεθυμένα, καὶ πάντα ἕτοιμα· δεῦτε εἰς τοὺς γάμους. Οἱ δὲ ἀμελήσαντες ἀπῆλθον, ὁ μὲν εἰς τὸν ἴδιον ἀγρόν, ὁ δὲ εἰς τὴν ἐμπορίαν αὐτοῦ· οἱ δὲ λοιποὶ κρατήσαντες τοὺς δούλους αὐτοῦ ὕβρισαν καὶ ἀπέκτειναν. 

Ἀκούσας δὲ ὁ βασιλεὺς ἐκεῖνος ὠργίσθη, καὶ πέμψας τὰ στρατεύματα αὐτοῦ ἀπώλεσε τοὺς φονεῖς ἐκείνους καὶ τὴν πόλιν αὐτῶν ἐνέπρησε. Τότε λέγει τοῖς δούλοις αὐτοῦ· ὁ μὲν γάμος ἕτοιμός ἐστιν, οἱ δὲ κεκλημένοι οὐκ ἦσαν ἄξιοι· 

πορεύεσθε οὖν ἐπὶ τὰς διεξόδους τῶν ὁδῶν, καὶ ὅσους ἐὰν εὕρητε καλέσατε εἰς τοὺς γάμους, 

καὶ ἐξελθόντες οἱ δοῦλοι ἐκεῖνοι εἰς τὰς ὁδοὺς συνήγαγον πάντας ὅσους εὗρον, πονηρούς τε καὶ ἀγαθούς· καὶ ἐπλήσθη ὁ γάμος ἀνακειμένων. 

Δέσποτα Χριστέ, ο Θεός, ο τοις πάθεσί Σου τά πάθη μου θεραπεύσας, και τοίς τραύμασί Σου τα τραύματά μου ιατρεύσας, χάρισαί μοι τώ πολλά σοι πταίσαντι δάκρυα κατανύξεως, συγκέρασόν μου τό σώμα, από οσμής του ζωοποιού σώματός Σου, και γλύκανόν μου την ψυχή, τω σω τιμίω αίματι, από της πικρίας, ήν με ο αντίδικος επότισεν. Ύψωσόν τόν νούν μου πρός σέ, κάτω ελκυσθέντα, καί ανάγαγέ με από του χάσματος της απωλείας. ότι ούκ έχω μετάνοιαν, ούκ έχω κατάνυξιν, ούκ έχω δάκρυονπαρακλητικόν, τα επανάγοντα τα τέκνα πρός την ιδίαν κληρονομίαν. 

Εσκότισμαι τόν νούν έν τοίς βιωτικοίς πάθεσι, καί ούκ ισχύω ατενίσαι πρός Σέ έν οδύνη. ού δύναμαι θερμανθήναι τοίς δάκρυσι τής πρός Σέ αγάπης. Αλλά, Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, ο θησαυρός των αγαθών, δώρησαί μοι μετάνοιαν ολόκληρον, καί καρδίαν επίπονον είς αναζήτησίν Σου. χάρισαί μοι τήν χάριν Σου, καί ανακαίνισον έν εμοί τάςμορφάς τής σης εικόνος. Κατέλιπόν Σε, μή με εγκαταλίπης. 

έξελθε είς αναζήτησίν μου, επανάγαγέ με πρός την νομήν Σου, συναρίθμησόν με τοίς προβάτοις τής εκλεκτής Σου ποίμνης και διάθρεψόν με σύν αυτοίς έκ τής χλόης τών θείων Σου Μυστηρίων. πρεσβείες τής πανάγνου Μητρός Σου, καί πάντων των Αγίων Σου. 
Αμήν. 

Πάντων θλιβομένων η χαρά, και αδικουμένων προστάτις,και πενομένων τροφή, ξένων τε παράκλησις, και βακτηρία τυφλών, ασθενούντων επίσκεψις, καταπονουμένων σκέπη και αντίληψις, και ορφανών βοηθός, Μήτερ του Θεούτου Υψίστου, Συ υπάρχεις, Άχραντε, σπεύσον, δυσωπούμεν, ρύσασθαι τους δούλους σου. 

Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών……. 




Δωροθέα