Ένα από τα πράγματα που θα εύχονταν οι περισσότεροι άντρες είναι όχι μόνο να ξέρουμε τι θέλουμε εμείς οι γυναίκες, αλλά και τι πραγματικά εννοούμε όταν ξεστομίζουμε ορισμένες κουβέντες..!!
Σε αντίθεση με εκείνους, εμείς έχουμε ένα μοναδικό, ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας, που μόνο οι ίδιες μπορούμε να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε.
Αυτός ο κώδικας είναι το «όπλο» μας όταν θέλουμε να απαντήσουμε με αινιγματικό τρόπο στο σύντροφο μας ( και γενικότερα στο αντίθετο φύλο) ή να τον προκαλέσουμε, ιδιαίτερα όταν είμαστε θυμωμένες.
Πρόκειται για λέξεις με βαθύτερο νόημα, που ο μόνος τους σκοπός είναι να τον φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, ενώ «παλεύει» να τα βγάλει πέρα μαζί μας.
Επειδή λοιπόν άλλα λέμε και άλλα εννοούμε, αυτή είναι η «μετάφραση» των φράσεων που χρησιμοποιούμε τις περισσότερες φορές!
§ «Κάνε ότι θέλεις!»
Οι άντρες το παίρνουν στα σοβαρά και συνήθως κάνουν αυτό που θέλουν, πιστεύοντας πως τους δίνουμε το ελεύθερο. Λάθος! Στην πραγματικότητα προσπαθούμε να τεστάρουμε την κριτική σας σκέψη. Δεν πρόκειται να σας πούμε ποτέ αυτό που πρέπει να επιλέξετε. Ομως, δεν κάνετε αυτό που απαιτούμε, έχετε μπλέξει.
§ «Είμαι σχεδόν έτοιμη, κατεβαίνω»
Ποτέ! Η ετοιμασία μιας γυναίκας για έξοδο είναι σαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα: ο άντρας πρέπει να μετράει και τις καθυστερήσεις. Μόνο που στη δική μας περίπτωση, αυτές μπορεί να διαρκούν από δέκα λεπτά μέχρι και μια ώρα!
§ «Πρέπει να μιλήσουμε»
Πιθανότατα ο άντρας που το ακούει να πιστεύει ότι θα κάνει έναν πολιτισμένο διάλογο με τη σύντροφο του. Μόνο που δεν ξέρει ότι τον περιμένει ένας καταπληκτικός μονόλογος! Το «πρέπει να μιλήσουμε» μεταφράζεται ως «εγώ πρέπει να μιλήσω κι εσύ να ακούσεις». Διαφωνείτε;
§ «Δεν θέλω να χαλάσουμε τη φιλία μας»
Μετάφραση: Δεν πρόκειται να μας ρίξει ποτέ στο κρεβάτι!
§ «Αυτό το ρούχο με παχαίνει»
Ας ευχηθούμε να μην συμφωνήσει με αυτή μας την άποψη! Διότι δεν περιμένουμε να ακούσουμε κάτι τέτοιο, παρά μόνο ότι το ρούχο μας κολακεύει περισσότερο από κανένα άλλο.
§ «Δεν πεινάω, σε ευχαριστώ»
Εννοείται ότι πεινάμε σαν το λύκο και το μεγάλο φάουλ του άντρα είναι να παραγγείλει μόνο για τον εαυτό του ή κάτι ελαφρύ που θα συνοδεύσει το ποτό μας.
§ «Αυτό που προσέχω σε έναν άντρα είναι η αίσθηση του χιούμορ»
Λογικό, αν πρόκειται για τον κολλητό μας, γιατί αναφορικά με τον εραστή μας, θα προτιμούσαμε αυτόν τον τύπο με τους κοιλιακούς «φέτες».
§ «Τι είπες;»
Το λέμε συνήθως με βλέμμα που σκοτώνει και με πολλά νεύρα. Η πρόκληση είναι ανοιχτή. Το θέμα είναι να μην την πατήσει κάποιος και επαναλάβει τη φράση, που ναι, ήδη ακούσαμε.
§ «Είμαι απασχολημένη αυτή τη στιγμή»
Μπορεί πράγματι να μας πετυχαίνει κανείς στη δουλειά, αλλά όταν μιλάμε για ερωτικό σύντροφο, τότε μάλλον τον βαριόμαστε και θέλουμε να «κόψουμε» τις επαφές. Μην δίνουμε και θάρρος!
§ Απάντηση στην ερώτηση «τι έχεις;» : «Τίποτα»
Αυτή η ερώτηση είναι από μόνη της άκυρη. Οταν οι γυναίκες είμαστε στενοχωρημένες, απογοητευμένες ή νευριασμένες, αποκλείεται να μην έχουμε κάτι. Και αν δεν μας βγει τώρα, θα το κρατάμε για αργότερα.
§ «Σε συγχωρώ»
Ναι, φυσικά και έχουμε καλή ψυχή και μπορούμε να συγχωρέσουμε ένα αντρικό παράπτωμα, αλλά το φυλάμε όλη μας τη ζωή και του το υπενθυμίζουμε, όποτε κρίνουμε απαραίτητο.
§ «Πιστεύεις ότι η κοπέλα απέναντι είναι όμορφη;»
Όχι απλά περιμένουμε να απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη ότι είμαστε η ομορφότερη ύπαρξη στον κόσμο, αλλά και να μην κάνει το τραγικό λάθος, να ρίξει έστω και ένα βλέμμα στη συγκεκριμένη κοπέλα, γιατί «κάηκε».
§ «Δεν χρειάζεται να μου φέρεις δώρο»
Κατά βάθος και χρειάζεται και θέλουμε και το περιμένουμε με μεγάλη αγωνία!
§ «Είμαι κουρασμένη»
Η πιο εύκολη δικαιολογία για να αποφύγουμε το ραντεβού και φυσικά το σεξ.
§ «Ας μη βιαζόμαστε»
Μετάφραση: Πέρα από τον τύπο που μας πολιορκεί με τα ερωτικά και τρυφερά μηνύματα καθημερινά, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις στη σειρά που περιμένουν την ανταπόκριση μας και μάλλον δεν έχουμε αποφασίσει ποιον θα διαλέξουμε.
§ «Χρειάζομαι χώρο / χρόνο»
Η ουσία αυτής της πρότασης είναι οριστική: χωρίζουμε!
§ « Βγαίνεις με κάποια;»
Προφανώς μας ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όμως θα προτιμούσαμε να μην χάνουμε άδικα το χρόνο και την ενέργεια μας προσπαθώντας για κάτι που δεν θα μας ανήκει. Το μόνο που ζητάμε είναι να είναι ξεκάθαρος και τίμιος απέναντι μας.
§ «Θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα»
Το λέμε όταν είμαστε πολύ εξαγριωμένες με το σύντροφο μας και φυσικά δεν πρόκειται να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτόν, αλλά στον εαυτό μας για να σκεφτούμε τι στο καλό θέλουμε και τρέχουμε από πίσω του.
§ «Ωραίο δώρο, σε ευχαριστώ»
Χωρίς ενθουσιασμό, απλά με ένα τυπικό χαμόγελο. Οκ, είμαστε ευχαριστημένες, αλλά πού είπαμε ότι είναι η κάρτα αλλαγής;
§ «Ναι»
Η πιο απλή λεξη που θα μπορούσαμε να πούμε κι όμως οι ερμηνείες της δεν είναι ποτέ σαφείς. Το γυναικείο «ναι» σημαίνει άλλοτε «ίσως», άλλοτε «όχι» και κάποιες φορές «ναι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου